Contactati-ne:
0724.885.715
0724.885.715
0730.514.767
 
Cosul tau (0 produse)
Nu aveti niciun produs in cos.
 


Reduceri Newsletter Ajutor
   
Ekilibrium logo
home   •Clasificare produse   •Stiri   •Video   Oferte speciale    
Contact
Semiologia esofagului Semiologia esofagului
Semiologia esofagului Simptomele fimctionale constatu in disfagie, dureri si regurgitare - complex
Mai mult...
Ischemia arteriala cronica Ischemia arteriala cronica
Ischemia arteriala cronica Apare in arteroscleroza obliteranta a membrelor pelviene, in trombangei
Mai mult...
Comanda rapida    
Pachete
Cosmetice Bio
Produse
APARATE
Clasificare Produse
CARTI, CD-uri, DVD-uri
Igiena Personala
Tratamente
Produse pentru femei
Produse pentru slabit
Produse Bio
Pentru Copii
Produse Barbati
REGIM DE INGRASARE
Bucatarie
Diverse
Aparatura medicala
Dispozitive
Electrocasnice
Apicole
Sport
Ceaiuri
Unguente
Antistres
Uleiuri
Siropuri
Imunitate
Cosmetice
Love Sex
Mese de masaj


A B C D E F G H I K L M N O P R S T U V X Y Z

Echipa Ekilibrium recomanda:
MMS Capsule

MMS Capsule

Scabia

Descrierea scabiei

Scabia este o afectiune cutanata, o dermatoza contagioasa, pruriginoasa produsa deacarianu Sarcopetes Scabie Varietas Hominis, care afecteaza cu predilectie anumite zone ale corpului. Acesti paraziti sunt atrasi de caldura si mirosul corpului uman. Principalele manifestari ale bolii sunt date de catre femela, care are o lungime de 350 microni si o latime de 250 microni. La extremitatea cefalica femela prezinta un rostru cu ajutorul caruia sapa in epiderm un tunel unde isi va depune ouale. Dupa depunerea oualor femela nu mai poate iesi din tunelul sapat, deoarece picioarele ei au pe partea dorsala niste spini ai caror orientare nu-i mai permit iesirea. Din oua, dupa 3 - 4 zile apar larvele, care ies la suprafata pielii formand nimfele si apoi adultii tineri. 

Scabia nu este cauzata de lipsa igienei personale, desi este mai frecventa la oamenii care traiesc in medii aglomerate. Scabia apare la oamenii de toate rasele, varstele si la ambele sexe.

Transmiterea se realizeaza prin contact fizic sau prin contact sexual, cu o persoana care sufera de scabie, sau daca folositi aceleasi haine, lenjerie de pat sau aceleasi obiecte de uz personal sau casnic. Acarienii pot supravetui timp de patru zile fara gazda umana. Isi gasesc adapost in zonele aspre si incretite ale persoanei infectate si anume pielea localizata la: coate, genunchi, incheieturile degetelor, sani, axile, zona ombilicala si zona inghinala.

Perioada de incubatie este de 2 saptamani dar se poate extinde si pana la 6 saptamani timp in care persoana afectata este contagioasa.

Simptomele scabiei

Primul simptom care apare este pruritul, care se datoreaza reactiei alergice fata de acarienii scabiei. Pruritul se exacerbeaza pe timpul noptii, sau dupa o baie. Pielea devine iritata, pruriginoasa, sensibila. Leziunea caracterisitica pentru scabie este santul acarian care corespunde traiectului sinuos sapat de femela. Apar si alte leziuni cutanate: papulo-vezicule de tip impetigo, vezicule perlate, leziuni de grataj, veziculo-bule palmo-plantate care apar la copii, cruste, zone ulcerate. In cazul persoanele cu o igiena riguroasa, leziunile cutanate sunt minime, santul acarian nefiind atat de vizibil, in schimb pruritul este accentuat.

Eruptia are o distributie simetrica,cu urmatoarea localizare:  spatiile interdigitale (intre degete, coaste, fata anterioara a axilei, mainile, zona din jurul mameloanelor, zona din jurul ombilicului (buric), zona centurii, scrot, santul fesier, genunchi, marginile externe ale picioarelor

Zonele de regula respectate la adult sunt: fata, spatele, palmele, plantele (talpa), in cazul copiilor scabiae se dezvolta in zona: fetei, scalpului, palme, plante.

Se descriu diferite forme de scabie: clasica: cu prezenta santului acarian, a leziunilor de grataj, a veziculelor perlate; incognita: la cei ce au fost tratati cu cortizon apare o forma atipica cu o distributie diferita fata de cea clasica; forma atenuata: apare la persoanele cu o igiena foarte buna care prezinta un prurit intens si putine leziuni cutanate; nodulara: apare dupa administrarea de corticoizi fluorinati, cu dezvoltarea de noduli rosii bruni; norvegiana: apare la pacientii imunodeprimati, cu boli neurologice, endocrinologice sau la cei tratati in mod incorect cu dermato-corticoizi. Se dezvolta cruste groase ce se extind pe zone mari ale corpului si sunt greu de tratat; a persoanelor imune:acestia prezinta simptomatologie minima si se pot vindeca spontan.

Diagnosticul de scabie

Se recomanda o vizita la medic daca prezentati oricare din simptomele scabiei pentru a primi un diagnostic specializat si a vi se prescrie un tratament corect pentru a micsora durata de evolutie a bolii si pentru a minimaliza disconfortul datorat bolii.

Urmatoarele categorii de cadre medicale pot diagnostica si trata scabia: personalul departamentului de sanatate publica local, medicul de familie sau medicul de medicina interna, medicul pediatru, medicul dermatolog.

Pentru diagnostic se poate apela la: examenul clinic: medicul va observa leziunile cutanate si va putea stabili in marea majoritate a cazurilor un diagnostic;  examenul cu lupa: care va evidentia santurile acariene si pe Sarcopetes Scabie;  examenul microscopic: se va preleva o bucatica din tegumentul afectat si se va observa la microscop existenta oualelor, larvelor sau a adultilor. Pentru examenul microscopic se utilizeaza fie biopsia cutanata fie extragerea parazitului daca acesta este vizibil la nivelul unei vezicule cu ajutorul unui ac steril;  testul cu cerneala: permite vizualizarea santului acarian cu ajutorul cernelei ce este picurata peste zona afectata.

Tratamentul scabiei

Mancarimea poate dura si cateva saptamani dupa ce s-a indepartat cauza infestarii, fapt explicabil prin faptul ca este vorba de o reactie alergica la antigenele parazitului. Se recomanda  tratarea in acelasi timp atat a persoanelor infestate, cat si a celorlalte persoane care traiesc in acelasi spatiu, indiferent de faptul daca prezinta sau nu simptome.

Tratamentele locale sunt mai eficiente dupa hidratarea pielii, de exemplu dupa baie. Aplicarea se face pe tot corpul, de la gat in jos, insistand asupra zonei genitale, in jurul unghiilor si in spatele urechilor. In cazul copiilor mici, medicamentele sunt aplicate si la nivelul scalpului, a fetei si gatului, avand grija sa se evite zona din jurul gurii si ochilor. Medicatia este lasata sa actioneze 8-14 ore si apoi este spalata.

Urmatoarele substante active sunt eficiente in distrugerea parazitilor care produc scabia: permetrina 5% crema; lindan 1% crema; unguent pe baza de sulf 2-10%; crotamiton 10% crema; benzoat de benzil 10-25%solutie; ivermectin oral.

Pentru mancarime, se prescriu antihistaminice sau creme pe baza de corticoizi. Este foarte important ca aceste creme sa fie folosite numai la indicatia medicului, pentru ca altfel pot schimba aspectul leziunilor, ingreunand stabilirea diagnosticului si initierea tratamentului. Este necesara folosirea antibioticelor in tratamentul infectiei cutanate secundare.

 

 

Tratamente naturiste pentru Scabia

MMS Capsule
Pret: 120 RON
*TVA inclus
 
Zeolit Detoxamin Pudra pentru Piele
Pret: 86.4 RON
*TVA inclus
 
asea redox
Pret: 195 RON
*TVA inclus
 
Zeolit Protect Pulbere
Pret: 220 RON
*TVA inclus
 
Generator de apa argintata
Pret: 398 RON
*TVA inclus
 


Promotiile saptamanii

CELE MAI VANDUTE
Tinctura coaja nuca neagra
Cele mai vandute
Tinctura coaja Nuca ...
Pret: 145 Ron
candyclear5
Cele mai vandute
CandyClear5
Pret: 290 Ron
Cuisoare
Cele mai vandute
Cuisoare
Pret: 76 Ron
Tratament complet pentru detoxifierea organismului (Tratament Hulda Clark si Zapper)
Cele mai vandute
Tratament complet pe...
Pret: 765 Ron
Tratament detoxifiant si deparazitar pentru 18 zile (Pachet Hulda Clark)
Cele mai vandute
Tratament detoxifian...
Pret: 260 Ron



 


Suport
Home
Despre noi
Parteneri
Promotii
Contact
Info
Adauga link
Cadouri
Creare cont
Cum Comand
Cum platesc
Detalii privind activare cookies
Este ziua ta
Garantie
In cat timp ajunge comanda
Informare cookies
Livrare si returnare
Lucky13
Reclame
Returnarea Produselor
Sugestii si reclamatii
Termeni si conditii
Dictionare
Dictionar plante
Dictionar analize
Dictionar simptome
Dictionar parazitologie
Dictionar medical
Dictionar afectiuni
Dictionar prospecte medicamente
Dictionar leacuri babesti
Unitati medicale
Facebook Ekilibrium.ro Google+ Ekilibrium.ro Twitter Ekilibrium.ro YouTube Ekilibrium.ro Blog Ekilibrium.ro RSS Ekilibrium.ro
 
ANPC    
 
Inchide bara