Contactati-ne:
0724.885.715
0724.885.715
0730.514.767
 
Cosul tau (0 produse)
Nu aveti niciun produs in cos.
 


Reduceri Newsletter Ajutor
   
Ekilibrium logo
home   •Clasificare produse   •Stiri   •Video   Oferte speciale    
Contact
Semiologia esofagului Semiologia esofagului
Semiologia esofagului Simptomele fimctionale constatu in disfagie, dureri si regurgitare - complex
Mai mult...
Ischemia arteriala cronica Ischemia arteriala cronica
Ischemia arteriala cronica Apare in arteroscleroza obliteranta a membrelor pelviene, in trombangei
Mai mult...
Comanda rapida    
Pachete
Cosmetice Bio
Produse
APARATE
Clasificare Produse
CARTI, CD-uri, DVD-uri
Igiena Personala
Tratamente
Produse pentru femei
Produse pentru slabit
Produse Bio
Pentru Copii
Produse Barbati
REGIM DE INGRASARE
Bucatarie
Diverse
Aparatura medicala
Dispozitive
Electrocasnice
Apicole
Sport
Ceaiuri
Unguente
Antistres
Uleiuri
Siropuri
Imunitate
Cosmetice
Love Sex
Mese de masaj


A B C D E F G H I K L M N O P R S T U V X Y Z

Echipa Ekilibrium recomanda:
Pau dArco Hulda Clark


Scurgerile vaginale

Descriere scurgeri vaginale:

Denumirea corecta a "scurgerilor vaginale" e "secretii vaginale". Dat fiind faptul ca termenul de "scurgeri vaginale" este foarte des folosit, il vom utiliza si noi in descrierea ce urmeaza. Sfatul nostru este ca dvs sa utilizati termenul corect de acum incolo.

Scurgerea vaginala este o manifestare comuna de prezentare si este de ordin fiziologic sau patologic. Cu toate ca mare parte a scurgerilor nu sunt provocate de bolile cu transmitere sexuala (BTS) si nu au nevoie de tratament, totusi unele infectii ce sunt transmise pe cale sexuala pot avea acest simptom. Ca si prezentare o scurgere normala este alba sau clara. Aceste scurgeri sunt inofensive si pot varia in functie de ciclul menstrual.

Cauzele scurgerilor vaginale:

Avem mai multe cauze ale scurgerilor vaginale, iar dintre acestea enumeram:

1.Neinfectioase: fizilogice, polipi cervicali si ectopia, corpi straini (ex. tampoane retinute), dermatita vulvara, lichenul plan eroziv, tumori maligne genitale (ex. cancer de col, uter sau cancerul ovarian).

2.Boli infectioase non- BTS: vaginoza bacteriana ce se poate descrie ca o infectie care nu se transmite pe cale sexuala, fiind  cauza cea mai frecventa la femeile active sexual ce au totodata o boala cu transmitere sexuala;  infectia candidozica ce este provocata de o suprapopulare cu Candida albicans. 

3.Boli infectioase cu transmitere sexuala:  Chlamydia trachomatis, Neisseria gonorhroeae, Trichomonas vaginalis – cu precadere la femeile tinere, depistata cel mai des impreuna cu infectia cu N. Gonorrhoeae.  

4. Scurgerile fiziologice: la nou-nascutii (fetite) se observa uneori o scurgere vaginala care s-a dovedit a fi neinsemnata. Aceasta scurgere la nou-nascuti este cateodata amestecata cu striuri de sange, iar acest lucru se intampla din cauza concentratiei crescute de hormoni estorgenici materni. Aceasta dispare pana la doua saptamani. De asemenea in timpul perioadei reproductive, oscilatiile nivelelor de estrogen si progesteron din timpul ciclului menstrual afecteaza calitatea si cantitatea mucusului cervical, care este observata de femeie ca o modificare a aspectului scurgerilor. Astfel ca, atunci cand nivelul de estrogen este redus, mucusul este gros si aderent, iar cand nivelul estrogenul se mareste, mucusul devine treptat mai clar, mai apos si mai putin aderent. Dupa perioada de ovulatie, modificarile mucusului devin si mai clare. La menopauza cantitatea normala de scurgere se reduce odata cu nivelul estrogenilor.

Simptome scurgeri vaginale:

Ca sa se poata estima cu ce fel de scurgeri avem de-a face este nevoie de: anamneza completa, istoricul sexual, precum si date despre natura scurgerilor (daca sunt modificari, durata, culoare, miros, consistenta), dar si simptome asociate (mancarimi, dipareunie superficiala sau disurie, dureri abdominale, dispareunie profunda, sangerari anormale, febra). Se va lua in considerare si medicatia simultana (antibiotice, corticosteroizi), daca s-au luat tratamente anterioare si alte afectiuni (diabet, status imunocompromis).
Dintre simptomele ce ne arata ca avem o scurgere anormala enumeram: scurgere in cantitate mai mare ca de obicei, scurgere mai aderenta decat in mod normal, scurgere purulenta, scurgere verzuie, galbuie sau cu striuri sanghinolente, scurgere mirositoare, scurgere insotita de sangerare, mancarimi, arsuri, roseata sau alterarea starii generale.  

Ca si investigatii pacientelor care au simptome sugestive de vaginoza bacteriana sau candidoza vulvovaginala li se poate sugera tratament fara testare.
In alte cazuri trebuie facuta tripla prelevare pe tampon:
1. un tampon vaginal inalt pentru a identifica vaginoza bacteriana, infectia cu Candida si T. Vaginalis
2. un tampon endocervical pentru a diagnostica gonorrhoea
3. un tampon endocervical pentru testul de amplificare a ADN-ului, pentru diagnosticul Chlamydiei trachomatis.
Prin testarea pH-ului vaginal care este o metoda rapida si ieftina se poate face diferenta dintre vaginoza bacteriana (unde pH este de 4.5 sau mai mare) si candidoza vulvovaginala (pH mai mic de 4.5).

Dintre complicatii enumeram:  infectia vaginala simpla care netratata corespunzator poate duce la propagarea ei in tractul reproductiv superior si poate determina o patologie mai serioasa, iar pe termen lung infertilitatea. Acelasi lucru se aplica si la folosirea de corpi straini (tampoane intravaginale tip OB sau sterilet) care au capacitatea de a dezvolta socul toxic.
Polipii cervicali pot fi considerati, de regula, inofensivi, insa daca au un volum mare ei determina infertilitate.
Dupa efectuarea unei statistici s-a constatat ca vaginoza bacteriana se vindeca in 70-80 din cazuri daca se administreaza un tratament medicamentos, insa de cele mai multe ori este recurenta. Candidoza se vindeca in proportie de 80-95%. Trichomonas are o rata de vindecare de 95%.  

Ca sa putem prevenii aceste probleme si complicatii, atunci trebuie sa tinem o igiena personala corecta (spalare fara utilizarea agentilor cosmetici intravaginali), sa evitamfolosirea lenjeriei sintetice si bineinteles sa tratam partenerii sexuali.

Scurgerile de cauza infectioasa, altele decat BTS:


Vaginoza bacteriana:  poate sa se prezinte fara simptome si este provocata de o infectie cu bacterii anaerobe, aparand si regasindu-se imediat la cca 50% din femei. Poate cauza dureri violente in timpul contactului sexual (dispareunia). Este asociata cu nuliparitatea, endometrita, avorturile spontane si boala inflamatrie pelvina.  

Candidoza: se descrie ca fiind o scurgere aderenta, alba, inofensiva, insotita de mancarimi si indispozitie, in special la pacientii cu unul sau mai multi factori de risc (sarcina, diabet zaharat, tratament recent cu antibiotice sau imunosupresiv). Examenul poate fi normal sau poate provoca eritem, edem sau fisuri; pH-ul este mai mic de 4.5.    

Tratament  vaginoza bacteriana:
La femeile care nu sunt gravide dar prezinta vaginoza bacteriana asimptomatica nu se necesita tratament.
La vaginoza bacteriana de rutina: METRONIDAZOL oral 400-500 pentru 5-7 zile.
Alternativ:  metronidazol topic gel 0.75% cu aplicatie nocturna 5 zile sau clindamicina 300 mg oral pentru 7 zile sau aplicatie topica cu crema de clindamica 2% nocturn, 7 zile.
La infectiile recurente: metronidazol 300 mg pentru 3 zile la inceputul si sfarsitul menstruatiei, adresarea la medicul specialist.
Se recomanda evitarea regimurilor alimentare la femeile care alapteaza; fara consum de alcool in timpul tratamentului cu metronidazol precum si 48 de ore dupa intreruperea lui. Crema cu clindamicina poate deterioara prezervativele din latex. La pacientele care iau contraceptive orale, este obligatorie consultarea medicului inainte de inceperea tratamentului.
Tratament pentru candidoza:
Candidoza vulvovaginala asimptomatica nu are nevoie de tratament.
Pentru tratarea candidozei se folosesc preparate vaginale cu imidazol (ex. clotrimazol, aconazol, miconazol ) sau fluconazol oral 150 mg.
Se pot folosi si tratamente alternative cum ajutorul ceaiurilor, iaurt ce contine lactobacili, etc.
Tratamentul oral sau vaginal este folosit dupa cum doreste si decide pacienta.
La infectiile recurente se administreaza initial tratamentul prezentat mai sus, apoi se foloseste fluconazol astfel: 100 mg o singura doza saptamanal timp de 6 luni sau clotrimazol: o doza unica de 500 mg saptamanal pentru 6 luni sau itraconazol oral 400mg (divizata in 2 pe zi), lunar timp de 6 luni

Scurgerile din cauza BTS

C. Trachomatis, N. Gonorrhoeae si T. Vaginalis se pot prezenta cu scurgeri, dar pot fi si fara simptome. Acestea mai pot fi asociate si cu un risc marit de transmitere HIV.  

Trichomonas vaginalis: se prezinta sub forma unei scurgeri de culoare galbuie, de cele mai multe ori fiind abundenta si spumoasa insotita de mancarimi vulvare si indispozitie, disurie, dureri abdominale si dispareunie superfiaciala. Majoritatea femeilor nu prezinta simptome. Daca femeia este insarcinata, aceasta poate determina nastere prematura.  

Chlamydia trachomatis: se prezinta sub forma unei scurgeri purulente, care este abundenta si este asimptomatica la 80%din femei. Aproximativ 10-40% dintre femeile ce au infectii cu chlamydia si nu se trateaza corespunzator pot ajunge sa aiba boala inflamatorie pelvina   Neisseria gonorrhoeae care are ca simptome scurgere vaginala purulenta, disurie si sangerari intermenstruale. Ea poate fi asimptomatica la 50% din femei.  

Tratamente:
Pentru Gonorrhoea se recomanda: cefixim 400 mg in doza unica oral sau ceftriaxona 250 mg intramuscular, doza unica. Pentru Chlamydia trachomatis se recomanda: doxiciclina 100 mg de 2 ori pe zi pentru 7 zile (contraindicata in sarcina); azitromicina oral 1 g in doza unica.
Pentru Trichomonas vaginalis se recomanda: metronidazol 2 g oral in doza unica sau 400-500 mg de doua ori pe zi 5-7 zile.
Pentru o diagnosticare exacta (si a altor boli cu transmitere sexuala) pacientele trebuie investigate complet. Iar in momentul in care femeia a fost diagnosticata cu o asemenea afectiune, trebuie identificati si tratati de asemenea si partenerii.

Scurgerile vaginale de cauza neinfectioasa


Scurgerile vaginale de cauza neinfectioasa pot fi determinate de mai multi factori astfel: retinerea de corpi straini – se prezinta ca o scurgere fetida, serosanghinolenta; diagnosticul se pune numai prin examinare; polipii cervicali si ectopia - au tendinta de a fi asimptomatice dar pot provoca scurgeri in cantitati mari sau sangerari intermenstruale. Diagnosticul se pune pe baza examenului cu speculul.
Tumorile de tract genital – difera de la caz la caz, insa in unele cazuri, o scurgere persistenta care nu raspunde la tratamentul conventional poate fi primul indiciu. Diagnosticul se pune numai prin biopsie.
Fistulele -  istoricul de traumatisme sau interventii chirurgicale este foarte important si se prezinta ca o scurgere fetida sau fecaloida in asociere cu infectii urinare recurente.
Reactiile alergice-  diagnosticul este suspectat pe baza istoricului, ex.folosirea de substante cosmetice iritante, contactul cu latexul etc.   

Scurgerile vaginale din timpul sarcinii

Dupa cum se stie, pe perioada sarcinii marea majoritate a scurgerilor sunt mai abundente, ele modificandu-si calitatea si cantitatea.
Vaginoza bacteriana – se asociaza cu avortul tardiv, nastere prematura, ruptura prematura de membrane, greutate mica la nastere si endometrita postpartum. Screeningul de rutina nu este inca recomandat uzual in ghiduri decat la femeile cu istoric de nastere prematura (la mai putin de 28 de saptamani de gestatie) sau avort spontan in trimestrul doi de sracina  

Candidoza – este comuna in sarcina lacca 30-40% dintre femei, de cele mai multe ori asimptomatica. Nu a fost dovedit ca afecteaza fatul.              T. vaginalis -  poate creste riscul de nastere prematura sau greutate mica la nastere.

 

Tratamente naturiste pentru Scurgerile vaginale

Pret: 49.5 RON
*TVA inclus
 
Combination Four detoxifiant pentru femei
Pret: 51.06 RON
*TVA inclus
 
Solutie Lugol
Pret: 58 RON
*TVA inclus
 
Melatonin Plus - Melatonina
Pret: 88.06 RON
*TVA inclus
 
Electrozi de cupru
Pret: 200 RON
*TVA inclus
 


Promotiile saptamanii

CELE MAI VANDUTE
Tinctura coaja nuca neagra
Cele mai vandute
Tinctura coaja Nuca ...
Pret: 145 Ron
candyclear5
Cele mai vandute
CandyClear5
Pret: 290 Ron
Cuisoare
Cele mai vandute
Cuisoare
Pret: 76 Ron
Tratament complet pentru detoxifierea organismului (Tratament Hulda Clark si Zapper)
Cele mai vandute
Tratament complet pe...
Pret: 765 Ron
Tratament detoxifiant si deparazitar pentru 18 zile (Pachet Hulda Clark)
Cele mai vandute
Tratament detoxifian...
Pret: 260 Ron



 


Suport
Home
Despre noi
Parteneri
Promotii
Contact
Info
Adauga link
Cadouri
Creare cont
Cum Comand
Cum platesc
Detalii privind activare cookies
Este ziua ta
Garantie
In cat timp ajunge comanda
Informare cookies
Livrare si returnare
Lucky13
Reclame
Returnarea Produselor
Sugestii si reclamatii
Termeni si conditii
Dictionare
Dictionar plante
Dictionar analize
Dictionar simptome
Dictionar parazitologie
Dictionar medical
Dictionar afectiuni
Dictionar prospecte medicamente
Dictionar leacuri babesti
Unitati medicale
Facebook Ekilibrium.ro Google+ Ekilibrium.ro Twitter Ekilibrium.ro YouTube Ekilibrium.ro Blog Ekilibrium.ro RSS Ekilibrium.ro
 
ANPC    
 
Inchide bara