Contactati-ne:
0724.885.715
0724.885.715
0730.514.767
 
Cosul tau (0 produse)
Nu aveti niciun produs in cos.
 


Reduceri Newsletter Ajutor
   
Ekilibrium logo
home   •Clasificare produse   •Stiri   •Video   Oferte speciale    
Contact
Semiologia esofagului Semiologia esofagului
Semiologia esofagului Simptomele fimctionale constatu in disfagie, dureri si regurgitare - complex
Mai mult...
Ischemia arteriala cronica Ischemia arteriala cronica
Ischemia arteriala cronica Apare in arteroscleroza obliteranta a membrelor pelviene, in trombangei
Mai mult...
Comanda rapida    
Pachete
Cosmetice Bio
Produse
APARATE
Clasificare Produse
CARTI, CD-uri, DVD-uri
Igiena Personala
Tratamente
Produse pentru femei
Produse pentru slabit
Produse Bio
Pentru Copii
Produse Barbati
REGIM DE INGRASARE
Bucatarie
Diverse
Aparatura medicala
Dispozitive
Electrocasnice
Apicole
Sport
Ceaiuri
Unguente
Antistres
Uleiuri
Siropuri
Imunitate
Cosmetice
Love Sex
Mese de masaj


A B C D E F G H I K L M N O P R S T U V X Y Z

Echipa Ekilibrium recomanda:
Fibrobar R cu Ceai verde

Fibrobar R cu Ceai verde

Sedentarism

Descriere sedentarism:

Sedentarismul, termen folosit in sistemul sanitar, reprezinta un stil de viata unde nu exista nici un fel de activitate fizica. Sedentarismul se regaseste atat in tarile dezvoltate cat si in cele in curs de dezvoltare. Activitatea in fata calculatorului, statul in fata televizorului toata ziua, cititul, toate acestea pot fi incluse in sedentarism. Un astfel stil de viata sedentar este unul din factorii ce duc la numeroase cauze de deces ce pot fi prevenite.
Dupa cum se stie lipsa exercitiilor fizice duce la atrofierea muschilor, scurtarea si slabirea acestora cu marirea sensibilitatii la leziuni. Totodata lipsa exercitiilor fizice pot duce si la slabirea sistemului imunitar.
Cercetatorii au estimat ca aproximativ 1. 9 milioane de decese pe mapamond sunt din cauza inactivitatii fizice. Un stil de viata sedentar poate duce la stari de anxietate, boli cardiovasculare, mortalitate la barbatii in varsta si marirea riscului de deces la femeile varstnice, depresie, diabet, cancer de colon, hipertensiune arteriala, obezitate, osteoporoza.  Dupa unele studii cca 60% dintre oamenii de pe glob duc o viata sedentara, iar acest lucru este considerat ca fiind una din cauzele principale (in primele 10) de deces in lume.

Lipsa de activitate fizica impreuna cu fumatul si dieta saraca sunt elemente ale vietii de astazi ce duc la cresterea rapida a incidentei bolilor precum diabet, boli cardiovasculare sau obezitate. Bolile cronice au devenit in zilele noastre o cauza principala de deces in toate colturile lumii, mai putin in Africa Sahariana, unde SIDA (boala infectioasa) este cauza principala. Toate aceste boli pot fi prevenite in mare parte.

30 de minute zilnic de exercitii fizice, renuntarea la fumat si o dieta sanatoasa sunt masuri de preventie recomandate. Mai mult decat atat, fata de schimbarile individuale ale stilului de viata, daca se vine si cu ajutor din partea autoritatilor prin tactici precum: creearea de rute sigure de mers pe bicicleta si alergat pe strazi, infiintarea de parcuri verzi, elaborarea de legi care sa pedepseasca fumatul in locuri publice si promovarea miscarii in aer liber in scoli, comunitati si servicii de sanatate, se poate diminua in mod considerabil mortalitatea din cauza sedentarismului.

Legatura dintre sedentarism si greutatea corporala:

Activitatea fizica este strans legata de un stil de viata sanatos si trebuie sa faca parte din rutina zilnica a fiecaruia dintre noi. Concomitent cu marirea ratei de obezitate si a problemelor de sanatate ce o insotesc, activitatea fizica este foarteimportanta. Grasimea corporala exagerata este periculoasa pentru corpul uman si astfel se aplica mult stress mecanic asupra articulatiilor si a tesuturilor adiacente crescand riscul unor tipuri de cancer (cancer de colon, de san, renal), diabet si boli cardiace. Toti oamenii care fac sport in mod regulat si isi mentin o greutate normala a corpului isi reduc riscul de a dezvolta boli cronice.

Se poate clasifica greutatea corporala astfel: subponderal, normala, supraponderala sau obez in functie de indexul de masa corporala. Indexul de masa corporala se calculeaza prin impartirea greutatii corpului in kg la patratul inaltimii. Acest index nu tine seama de diferenta de cantitate intre grasime si masa musculara, astfel ca o persoana ce are o masa mulsculara mare poate fi considerat obez.  De aceea  acest index  este restabilit cu ajutorul masurarii circumferintei taliei care indica grasimea abdominala.  Cu cat grasimea corporala este mai mare cu atat riscul de diabet tip II, hipertensiune si boala cardiaca coronara este mai crescut. Un barbat sanatos trebuie sa aiba o circumferinta la talie sub 102 cm, iar o femeie sanatoasa sub 80 de cm.

Celulele de grasime formeaza tesutul adipos. Influentele hormonale sunt cauze principale ce predispun la acumulare de grasime in jurul talie la barbati, iar la femei pe fese si coapse.  Daca se executa exercitii energice de orice fel (ex. ciclismul, alergatul, aerobicul si sporturile combative precum fotbalul, baschetul, hockei), acestea maresc ritmul cardiac si este nevoie de efort substantial.  Toate persoanele inclusiv copiii si adolescentii care iau parte la aceste activitati fizice au un indice scazut de grasime corporala.
In timp s-a demonstrat ca un nivel de activitate fizica moderata si mica sunt legate considerabil de cresterea grasimii corporale la barbati si femei. O persoana are nevoie de 60-90 de minute de mers pe jos pentru a consuma cantitatea de energie care mentine greutatea normala.

Legatura dintre diabet, exercitii fizice si greutate:

Ca sa putem avea control asupra diabetului trebuie sa mentinem greutatea corporala proportional cu inaltimea.  Facand exercitii fizice pentru 30 de minute in fiecare zi, 5 zile pe saptamana putem evita ca prediabetul sa se transforma in diabet zaharat de tip II. In schimb daca o persoana are deja diabet tip II, ceea ce o ajuta la micsorarea riscurilor medicale si la ameliorarea conditiei patologice sunt tot acele 30 de minute de exercitii fizice.

Alimentele sunt impartite in elemente de baza, intre ele gasindu-se si glucoza, iar apoi sunt eliberate in sange. Se stie ca pancreasul produce si elibereaza insulina care lasa glucoza sa intre in celule ca sursa de energie, iar cand oamenii sunt inactivi organismul nu poate folosi insulina eficient. Fenomenul este cunoscut sub denumirea de rezistenta la insulina si apare atunci cand pancreasul elibereaza si mai multa insulina pentru a ajuta, insa in loc sa transforme alimentele in energie le depoziteaza ca si grasime. Cresterea nivelului de zaharuri in sange duce la diabet de tip II.


Legatura dintre procesul de imbatrinire si activitatea fizica:

Telomerii sunt secvente repetitive de AND asezate la capatul cromozomilor, care il protejeaza de distrugere. S-a constatat dupa lungi cercetari ca telomerii se scurteaza mai repede la persoanele inactive. Cand s-au analizat globulele albe din sange s-a descoperit ca lungimea telomerilor se scurteaza cu 21 de nucleotide in fiecare an. Astfel ca telomerii oamenilor foarte activi au o lungime asemanatoare cu a persoanelor inactive dar cu 10 ani mai tinere. Aceasta ne demonstreaza ca inactivitatea poate grabi imbatranirea. De asemenea stressul reprezinta un factor de impact asupra lungimii telomerilor si se considera ca exercitiile fizice practicate cu regularitate ajuta la reducerea nivelului de stress.


Legatura dintre sedentarism si bolile cardiovasculare:

Inima depinde de debitul de sange adecvat, neintrerupt prin cele trei coronare principale. Cand  arterele coronare devin mai putin flexibile si stenozate avand un diamentru de 3-4 mm, atunci apare arteroscleroza. Atunci cand arterele se "turtesc" debitul de sange scade si apar bolile cardiace. Lipsa de activitate fizica mareste riscul de deces prin boli cardiace la barbati cu 52% si cu 28% la femei. Aceste probleme pot fi evitate daca se tine un regim de viata sanatoasa printr-o dieta sanatoasa si exercitii fizice. Astfel inima devine mai puternica, iar sangele nu mai este blocat.


Fumatul, obezitatea si sedentarismul asociate cu disfunctiile erectile:

Cu toate ca disfunctia erectila este o afectiune ce a fost descoperita cu precadere la  barbatii in etate, cauza acestei afectiuni nu a fost inteleasa inca, insa studiile atrag atentia asupra asocierii cu stilul de viata. S-a demonstrat ca aceasta tulburare apare cu precadere la barbatii care fumeaza, care sufera de obezitate si duc o viata sedentara, iar acesti factori sunt  asociati si cu alte conditii patologice cum ar fi bolile cardiovasculare si cancerul.


Legatura dintre sedentarism si cancer:

Cca 40% dintre cazurile de cancer se pot preveni daca se schimba stilul de viata, iar cazurile de deces se pot diminua semnificativ daca se apeleaza la supravegherea medicala. Statistic s-a aratat ca numai fumatul provoaca aproximativ  5. 4 milioane de decese pe an in lume, dintre care 1. 5 milioane sunt cazuri de cancer. Dieta bogata in grasimi si viata sedentara, lipsa exercitiilor, obezitatea, aportul diminuat de fructe si legume, folosirea de pesticide, poluarea apei, fumatul, alcoolul, infectiile sunt factori comuni de risc pentru cancer. Dintre alimentele ce apara, detin factor protector enumeram: ceapa, usturoiul, morcovii, rosiile, varza, conopida, soia, legumele cu frunze verzi, cartofii, citricele, merele, cerealele intregi, nucile, alunele.

Cum putem scapa de sedentarism? NU folositi masina pentru a parcurge distante scurte, mergeti pe bicicleta sau pe jos, folositi scarile si nu liftul, faceti pauze plimbandu-va prin parc la aer liber, practicati inotul, consumati multa apa si mai putina mancare, faceti miscare jucandu-va cu copilul sau cu animalul de companie, etc.

Originea sedentarismului: Acum 50.000 de ani au aparut primii oameni sapiens. Acesti oameni erau nomazi, nu practicau agricultura si traiau in mici grupuri de indivizi. Alimentatia de baza a acestor populatii mici umane era formata din fructele si animalele padurilor. Pentru ca practicau vanatoarea si aveau un caracter migrator ii facea sa fie mereu activi, aveau o conditie fizica buna care le permitea procurarea hranei si din acesta cauza printre acesti oameni nu exista obezitate.
Cu toata ca mai tarziu oamenii au invatat sa domesticeasca animalele, sa cultive legume si fructe, vanatoarea inca reprezenta o sursa de hrana importanta. Pe masura ce ei au invatat si sa depoziteze alimentele si s-au stabilit in sate primitive, hrana nu mai era o problema. O data cu trecerea timpului societatile umane se dezvoltau tot mai mult, iar activitatile fizice au fost inlocuite de cele intelectuale.

In zilele noastre, considerandu-ne o lume moderna, iar sursele de hrana le gasim peste tot, astfel ca oamenii nu mai mai sunt fortati sa vaneze sau sa lucreze pamantul, obezitatea si sedentarismul creeaza din ce in ce mai multe probleme.

 

Tratamente naturiste pentru Sedentarism

Fibrobar R
Pret: 2 RON
*TVA inclus
 
Fibrobar R cu Ceai verde
Pret: 2 RON
*TVA inclus
 
Baton Energic R
Pret: 2 RON
*TVA inclus
 
L-Carnitin instant
Pret: 2 RON
*TVA inclus
 
Baton Fibrobar Forte
Pret: 2.3 RON
*TVA inclus
 


Promotiile saptamanii

CELE MAI VANDUTE
Tinctura coaja nuca neagra
Cele mai vandute
Tinctura coaja Nuca ...
Pret: 145 Ron
candyclear5
Cele mai vandute
CandyClear5
Pret: 290 Ron
Cuisoare
Cele mai vandute
Cuisoare
Pret: 76 Ron
Tratament complet pentru detoxifierea organismului (Tratament Hulda Clark si Zapper)
Cele mai vandute
Tratament complet pe...
Pret: 765 Ron
Tratament detoxifiant si deparazitar pentru 18 zile (Pachet Hulda Clark)
Cele mai vandute
Tratament detoxifian...
Pret: 260 Ron



 


Suport
Home
Despre noi
Parteneri
Promotii
Contact
Info
Adauga link
Cadouri
Creare cont
Cum Comand
Cum platesc
Detalii privind activare cookies
Este ziua ta
Garantie
In cat timp ajunge comanda
Informare cookies
Livrare si returnare
Lucky13
Reclame
Returnarea Produselor
Sugestii si reclamatii
Termeni si conditii
Dictionare
Dictionar plante
Dictionar analize
Dictionar simptome
Dictionar parazitologie
Dictionar medical
Dictionar afectiuni
Dictionar prospecte medicamente
Dictionar leacuri babesti
Unitati medicale
Facebook Ekilibrium.ro Google+ Ekilibrium.ro Twitter Ekilibrium.ro YouTube Ekilibrium.ro Blog Ekilibrium.ro RSS Ekilibrium.ro
 
ANPC    
 
Inchide bara