Contactati-ne:
0724.885.715
0724.885.715
0730.514.767
 
Cosul tau (0 produse)
Nu aveti niciun produs in cos.
 


Reduceri Newsletter Ajutor
   
Ekilibrium logo
home   •Clasificare produse   •Stiri   •Video   Oferte speciale    
Contact
Semiologia esofagului Semiologia esofagului
Semiologia esofagului Simptomele fimctionale constatu in disfagie, dureri si regurgitare - complex
Mai mult...
Ischemia arteriala cronica Ischemia arteriala cronica
Ischemia arteriala cronica Apare in arteroscleroza obliteranta a membrelor pelviene, in trombangei
Mai mult...
Comanda rapida    
Pachete
Cosmetice Bio
Produse
APARATE
Clasificare Produse
CARTI, CD-uri, DVD-uri
Igiena Personala
Tratamente
Produse pentru femei
Produse pentru slabit
Produse Bio
Pentru Copii
Produse Barbati
REGIM DE INGRASARE
Bucatarie
Diverse
Aparatura medicala
Dispozitive
Electrocasnice
Apicole
Sport
Ceaiuri
Unguente
Antistres
Uleiuri
Siropuri
Imunitate
Cosmetice
Love Sex
Mese de masaj


A B C D E F G H I K L M N O P R S T U V X Y Z

Septicemie - sepsis

Descrierea septicemiei

Sepsisul si septicemia sunt considerate a se referi la un numar de conditii patologice determinate de bacteriemie. Septicemia, denumita si intoxicatia sangelui, semnifica o infectie grava caracterizata de prezenta germenilor patogeni in sange, care se propaga si se multiplica progresiv in tot organismul. De cele mai multe ori, pacientul are o presiune sanguina scazuta, circulatie proasta si lipsa alimentarii organelor vitale, fapt ce poate duce la moarte.

Termenul de insuficienta multipla de organ este definit ca un sindrom in care este caracteristica dezvoltarea unei disfunctii fiziologice progresive si potential reversibile la doua sau mai multe organe printro varietate de insulte, printre care si sepsisul.

Sepsisul poate fi un raspuns la infectia cauzata de orice clasa de microorganisme. Invazia microbiana a torentului sanguin, nu este esentiala pentru dezvoltarea sepsisului, raspindirea locala sau sistemica a moleculelor ce semnaleaza prezenta microbilor sau a toxinelor poate de asemenea sa provoaca raspunsul. Sindromul raspunsului inflamator sistemic poate avea si o etiologie neinfectioasa. Daca infectia este suspectata sau dovedita se poate spune despre un pacient cu SRIS ca prezinta sepsis.

Sepsisul este un sindrom clinic care complica infectia severa si este caracterizat de inflamatia sistemica si raspindirea leziunii tisulare. In acest sindrom tesutul este izolat de injuria primara care a montat semnele de inflamatie, cum este vasodilatatia, cresterea permeabilitatii microvasculare si acumularea de leucocite. Alterarea functiei organelor poate varia larg de la disfunctie moderata pina la insuficienta franca.

Daca septicemia este diagnosticata din timp si tratata corespunzator, sansele de vindecare sunt mari. In absenta medicatiei sau in cazul unui tratament administrat prea tarziu, septicemia poate conduce rapid la disfunctia numeroaselor organe si in final la decesul bolnavului. Mortalitatea este de circa 30-80%, un prognostic mai sumbru inregistrandu-se in infectiile cu gram negativi, la varstnici ca si la cei cu stari asociate.

Cauzele septicemiei

Calea de intrare a infectiei este variabila. In functie de modalitatea de raspandire a infectiei se disting 3 tipuri de septicemii.

Septicemiile raspandite pe cale venoasa provin dintr-o infectie netratata sau tratata neglijent de la nivelul pielii, a mucoaselor sau a viscerelor (rinichi, intestin etc). Acestea sunt cele mai frecvente.

Septicemiile raspandite pe cale limfatica provin clin infectia unui ganglion limfatic. Difuziunea germenilor se face in ansi caz prin intermediul limfei. Este cazul septicemiei din cadrul febrei lilbide.

Si in cele din urma septicemiile de origine cardiaca sunt datorate unei infectii a lvelor cordului (endocardita infectioasa).

Diagnosticul septicemiei

Diagnosticul se realiuzeaza prin punerea in evidenta, prin hemocultura, a prezentei microbului in fluxul sangvin. Antibioticele sunt administrate timp de minimum cincisprezece zile. Septicemia este divizata in trei stadii de boala: septicemie, septicemie severa si soc septic.

Primul pas care se realizeaza in stabilirea diagnosticului este: identificarea infectiei (determinarea agentilor patogeni din sange si efectuarea analizelor sanguine, pentru a stabili parametrii inflamatiei). Depistarea sindromului de raspuns inflamator septic (soc septic) se bazeaza pe prezenta a cel putin doua criterii: temperatura corpului (mai mare de 38°C sau mai mica de 36°C); accelerarea ritmului cardiac (mai mult de 100 de batai/ minut – tahicardie); accelerarea ritmului respirator; cresterea sau diminuarea importanta a globulelor albe in sange (leucocitoza sau leucopenie). 

Simptomele septicemiei

Simptomatic, septicemia debuteaza (dupa incubatie de ore - 2-3 zile): frison solemn urmat de ascensiune termica (40-41C), cu alterare progresiva a starii generale. In septicemie au de suferit si alte organe, in special inima, ficatul si rinichii. Afectiunea poate fi fatala (duce la moarte in 50% din cazuri) in lipsa unui tratament prompt si adecvat cu asocieri antibiotice. Principiile cu actiune antibiotica din plante actioneaza prea lent si cu o energie diminuata in raport cu inmultirea masiva a germenilor din fluxul sanguin.

Tratamentul septicemiei

Tratamentul depinde de stadiul septicemiei si de agentul patogen care a declansat infectia. Cu cat infectia este tratata mai repede, cu atat sansele de supravietuire ale bolnavului sunt mai mari.

Tratamentul profilactic se refera la tratamentul corect al plagilor si al afectiunilor valvulare si respectarea riguroasa a principiilor de asepsie si antisepsie in cursul oricarei manevre invazive. In serviciul de terapie intensiva, tratamentul curativ este realizat de catre o echipa complexa cu structura interdisciplinara: reanimator - chirurg, infectionist, internist, cardiolog, neurolog etc. In cazul depistarii de focare infectioase localizate, se va impune desfiintarea acestora prin evacuare, efectuare unui lavaj/toalete locale si un drenaj corect. In cazurile grave, se recurge si la sacrificarea organului afectat .

 

Tratamente naturiste pentru Septicemie - sepsis

Solutie Lugol
Pret: 58 RON
*TVA inclus
 
MMS Capsule
Pret: 120 RON
*TVA inclus
 
PapayaPro
Pret: 291 RON
*TVA inclus
 
Zapper Profesional
Pret: 3000 RON
*TVA inclus
 
Bioharmonex
Pret: 3026 RON
*TVA inclus
 


Promotiile saptamanii

CELE MAI VANDUTE
Tinctura coaja nuca neagra
Cele mai vandute
Tinctura coaja Nuca ...
Pret: 145 Ron
candyclear5
Cele mai vandute
CandyClear5
Pret: 290 Ron
Cuisoare
Cele mai vandute
Cuisoare
Pret: 76 Ron
Tratament complet pentru detoxifierea organismului (Tratament Hulda Clark si Zapper)
Cele mai vandute
Tratament complet pe...
Pret: 765 Ron
Tratament detoxifiant si deparazitar pentru 18 zile (Pachet Hulda Clark)
Cele mai vandute
Tratament detoxifian...
Pret: 260 Ron



 


Suport
Home
Despre noi
Parteneri
Promotii
Contact
Info
Adauga link
Cadouri
Creare cont
Cum Comand
Cum platesc
Detalii privind activare cookies
Este ziua ta
Garantie
In cat timp ajunge comanda
Informare cookies
Livrare si returnare
Lucky13
Reclame
Returnarea Produselor
Sugestii si reclamatii
Termeni si conditii
Dictionare
Dictionar plante
Dictionar analize
Dictionar simptome
Dictionar parazitologie
Dictionar medical
Dictionar afectiuni
Dictionar prospecte medicamente
Dictionar leacuri babesti
Unitati medicale
Facebook Ekilibrium.ro Google+ Ekilibrium.ro Twitter Ekilibrium.ro YouTube Ekilibrium.ro Blog Ekilibrium.ro RSS Ekilibrium.ro
 
ANPC    
 
Inchide bara