Contactati-ne:
0724.885.715
0724.885.715
0730.514.767
 
Cosul tau (0 produse)
Nu aveti niciun produs in cos.
 


Reduceri Newsletter Ajutor
   
Ekilibrium logo
home   •Clasificare produse   •Stiri   •Video   Oferte speciale    
Contact
Semiologia esofagului Semiologia esofagului
Semiologia esofagului Simptomele fimctionale constatu in disfagie, dureri si regurgitare - complex
Mai mult...
Ischemia arteriala cronica Ischemia arteriala cronica
Ischemia arteriala cronica Apare in arteroscleroza obliteranta a membrelor pelviene, in trombangei
Mai mult...
Comanda rapida    
Pachete
Cosmetice Bio
Produse
APARATE
Clasificare Produse
CARTI, CD-uri, DVD-uri
Igiena Personala
Tratamente
Produse pentru femei
Produse pentru slabit
Produse Bio
Pentru Copii
Produse Barbati
REGIM DE INGRASARE
Bucatarie
Diverse
Aparatura medicala
Dispozitive
Electrocasnice
Apicole
Sport
Ceaiuri
Unguente
Antistres
Uleiuri
Siropuri
Imunitate
Cosmetice
Love Sex
Mese de masaj


A B C D E F G H I K L M N O P R S T U V X Y Z

Sindactilie

Descrierea sindactilie

Sindactilia reprezinta malformatia congenitala cea mai comuna ce se formeaza in timpul sarcinii, in perioada de gestatie. Aceasta anomalie a copiilor consta in alipirea a doua sau mai multe degete de la maini sau picioare prin anomalii in dezvoltarea partilor moi, oasele ramanand intacte.

Sindactilia este o conditie cosmetica si nu afecteaza mersul, alergatul sau manipularea obiectelor. Caracteristic pentru sindactilie este lipsa de diferentiere in care degetele nu se separa in apendici individuali. De mentionat este ca aceasta este intalnita de regula la 1 din 2000 de nasteri. Deseori sindactilia este punctul de pornire a altor 28 de sindroame incluzand sindromul Poland, Apert si Hort-Oram. Apare izolat sau asociata cu cateva sindroame congenitale. Este considerata cea mai comuna anomalie a mainii si apare la aproximativ 1 din 2500 de nasteri. Este mai frecventa la baieti si la caucazieni fata de asiatici sau africani. La mana spatiul dintre degetul mijlociu si inelar este cel mai afectat, iar la picior spatiul doi interdigital este cel mai implicat.

Patogenie si cauze de sindactilie

Cauza sindactiliei este lipsa separarii pielii sau a tesutului osos dintre degete in timpul dezvoltarii. La nivel molecular este suspectata implicarea unei proteine denumita sentrina care este produsa cand mor celulele. In timpul dezvoltarii embrionare sentrina absenta nu mai determina apoptoza controlata a celulelor epiteliale dintre degete. Conditia urmeaza un model autosomal dominant de ereditate. Copii unui parinte cu sindactilie prezinta 50% risc de a mosteni anomalia.

Simptome de sindactilie

Sindactilia este o anomalie congenitala prin care doua sau mai multe degetele ale mainii si ale picioarelor sunt legate. Fenomenul apare in diferite nivele de severitate care pot include sindactilia incompleta, completa si complexa. La unele cazuri procesul patologic cuprinde oasele si unghiile.

Sindactilia simpla incompleta - Aceasta conditie reprezinta unirea partiala a tesuturilor moi fara a se extinde la varfurile degetelor.

Sindactilia simpla completa - Cand tesuturile moi fuzioneaza pana la varfurile degetelor fiind unite complet, conditia poate fi clasata drept sindactilie simpla completa.

Sindactilia complexa - In cazul in care ligamentele sunt unite prin os sau cartilaj indiferent de exinderea fuzionarii.

Sindactilia complicata - aceasta este forma cea mai severa de sindactilie pentru ca este caracterizata de anomalii osoase de forma anormala (falange delta).

In sindactilia simpla spatiul interdigital trei dintre degetul mare si inelar este zona cea mai afectata urmata de spatiile patru, doi si rar initii. Afectarea bilaterala este descoperita la 50% dintre pacienti. Sindactilia poate reprezenta un incident izolat sau in asociere cu alte anomalii cum este polidactilia, despicaturile miinii, constrictiile inelare sau sindroamele craniofaciale.

Sindroame asociate cu sindactilia: Sindactilia poate fi asociata cu alte simptome mai ales sindroamele craniofaciale sintre care sindromul Alpert este cel mai bine cunoscut. Un alt sindrom este Poland in care anomalia muschiului pectoral este descoperita in asociere cu simbrahidactilia si/sau alte anomalii ale extremitatii superioare ipsilaterale. Sindromul benzilor amniotice poate fi asociat cu sindactilia dar etiologia sindactiliei este diferita.

Sindromul Apert sau acrocefalosindactilia reprezinta o anomalie rara. Este definit prin caracteristicele anomalii faciale si cele asociate ale membrelor superioare si inferioare. Anomaliile miinii sunt imagini in oglinda si sunt caracterizate de urmatoarele patru caracteristici:  devierea radiala a unui police scurt drept rezultat al anomaliei falangei proximale, sindactilia complexa a indexului, a degetelor mare si inelar
-simbrahiofalangismul segmentelor centrale ale degetelor, sindactilia simpla a spatiului interdigital dintre inelar si degetul mic.

Sindromul Poland este o anomalie congenitala sporadica caracterizata de absenta capatului sternal al muschiului pectoral mare cu hipoplazia sinului sau a mamelonului, cu lipsa grasimii subcutanate si a parului axilar. Acestea sunt asociate cu anomalii ale custii toracice si a extremitatii superioare ipsilaterale. La degete anomaliile constau in simfalangism, sindactilie cu hipoplazie, brahidactilie sau aplazia degetelor.

Sindactilia descoperita in acest sindrom nu este rezultatul lipsei de diferentiere din timpul embriogenezei. In aceasta conditie degetele sunt deja formate iar din cauza leziunilor prin benzile de constrictie acestea se vindeca impreuna determinind sindactilie postlezionala. Extinderea afectarii poate fi usoara cu doar un pod cutanat rudimentar care sa conecteze cele doua degete. Extinderea afectarii poate fi si mai severa cu o fuziune completa a tesuturilor moi in asociere cu degetele amputate.
Ocazional sinusuri epitelizate sau traiecte fistuloase pot fi descoperite proximal de nivelul sindactiliei. Degetele distal de constrictie sunt atrofice sau amputate in utero prin ischemie. Aceste elemente pot fi izolate sau in asociere cu alte constrictii ale bratului, picioarelor sau fetei.
Evolutia sindactiliei: Sindactilia care nu este eliberata poate afecta semnificativ functia miinii si a degetelor. Afectarea este agravata daca sindactilia este complexa, completa sau implica degete de marimi diferite cum este inelarul si degetul mic sau policele si indexul.

Tratament sindactilie

In cazul unei sindactilii minore incomplete nu exista indicatie chirurgicala daca singura problema este aspectul cosmetic. Totusi o sindactilie care afecteaza miscarile degetelor implicate necesita eliberare chirurgicala pentru a creste functionalitatea degetelor. Tratamentul sindactiliei complexe este eliberarea chirurgicala a degetelor pentru a creste functionalitatea mainii. Momentul efectuarii operatiei este critic deoarece copilul necesita multiple interventii pentru alte anomalii ale craniului, fetei mijlocii si orbitelor asociate cu sindromul Apert.

Sindactilia poate fi tratata chirurghical prin separarea degetelor unite prin grefe de piele ce acopera lipsa de tegument, aceste grefe fiind preluate din abdomenul inferior.

Pentru ca aceasta procedura sa reuseasca este necesar pacientul sa aiba intre 6 luni si 2 ani. Daca se asociaza o paronichie care apare la sindactilia complexa, mainile copilului trebuie spalate cu grija cu apa si sapun si se va aplica o solutie antibacteriana topica. Se administreaza antibiotice orale la nevoie.

Complicatiile sindactiliei operate cuprind: recurenta sindactiliei ca rezultat al sinechiei intre marginile inciziei si slaba incorporare a grefei de piele, ischemia degetului poate apare daca este prezenta o anomalie de dezvoltare a vascularizatiei sau daca aceasta este distrusa, contractura se dezvolta de-a lungul inciziei, poate determina cicatrizarea inciziei si angulatia degetului.


Promotiile saptamanii

CELE MAI VANDUTE
Tinctura coaja nuca neagra
Cele mai vandute
Tinctura coaja Nuca ...
Pret: 145 Ron
candyclear5
Cele mai vandute
CandyClear5
Pret: 290 Ron
Cuisoare
Cele mai vandute
Cuisoare
Pret: 76 Ron
Tratament complet pentru detoxifierea organismului (Tratament Hulda Clark si Zapper)
Cele mai vandute
Tratament complet pe...
Pret: 765 Ron
Tratament detoxifiant si deparazitar pentru 18 zile (Pachet Hulda Clark)
Cele mai vandute
Tratament detoxifian...
Pret: 260 Ron



 


Suport
Home
Despre noi
Parteneri
Promotii
Contact
Info
Adauga link
Cadouri
Creare cont
Cum Comand
Cum platesc
Detalii privind activare cookies
Este ziua ta
Garantie
In cat timp ajunge comanda
Informare cookies
Livrare si returnare
Lucky13
Reclame
Returnarea Produselor
Sugestii si reclamatii
Termeni si conditii
Dictionare
Dictionar plante
Dictionar analize
Dictionar simptome
Dictionar parazitologie
Dictionar medical
Dictionar afectiuni
Dictionar prospecte medicamente
Dictionar leacuri babesti
Unitati medicale
Facebook Ekilibrium.ro Google+ Ekilibrium.ro Twitter Ekilibrium.ro YouTube Ekilibrium.ro Blog Ekilibrium.ro RSS Ekilibrium.ro
 
ANPC    
 
Inchide bara