Contactati-ne:
0724.885.715
0724.885.715
0730.514.767
 
Cosul tau (0 produse)
Nu aveti niciun produs in cos.
 


Reduceri Newsletter Ajutor
   
Ekilibrium logo
home   •Clasificare produse   •Stiri   •Video   Oferte speciale    
Contact
Semiologia esofagului Semiologia esofagului
Semiologia esofagului Simptomele fimctionale constatu in disfagie, dureri si regurgitare - complex
Mai mult...
Ischemia arteriala cronica Ischemia arteriala cronica
Ischemia arteriala cronica Apare in arteroscleroza obliteranta a membrelor pelviene, in trombangei
Mai mult...
Comanda rapida    
Pachete
Cosmetice Bio
Produse
APARATE
Clasificare Produse
CARTI, CD-uri, DVD-uri
Igiena Personala
Tratamente
Produse pentru femei
Produse pentru slabit
Produse Bio
Pentru Copii
Produse Barbati
REGIM DE INGRASARE
Bucatarie
Diverse
Aparatura medicala
Dispozitive
Electrocasnice
Apicole
Sport
Ceaiuri
Unguente
Antistres
Uleiuri
Siropuri
Imunitate
Cosmetice
Love Sex
Mese de masaj


Sindrom Sheehan - Hipopituitarismul postpartum

A B C D E F G H I K L M N O P R S T U V X Y Z

Echipa Ekilibrium recomanda:
Arginina


Sindrom Sheehan - Hipopituitarismul postpartum

Descriere Sindrom Sheehan - Hipopituitarismul postpartum:

Ingrijirea obstetrica optima a transformat necroza pituitara postpartum intr-o conditie neobisnuita in tarile dezvoltate, totusi ramane o cauza comuna de hipopituitarism in tarile mai putin dezvoltate.

Cauzele importante de necroza pituitara cuprind hemoragia severa in timpul si inainte de parturitie. Aportul de sange la glanda pituitara deja marita de volum este sever compromis in timpul depletiei de volum acute determinata de vasospasm. Glanda supradimensionata si presiunea scazuta in sistemul portal determina succeptibilitatea tesutului la hipoperfuzie si infarct.

O glanda atrofica, hipofunctionala, cicatrizata este rezultatul sindromului Sheehan. Glanda hiperplazica intr-o astfel de sa este mai probabil sa-si compreseze propriul aport de sange, predispunand glanda la infarct daca intervine hipotensiunea. Femeile insarcinate cu diabet de tip I, mai ales cele cu boala vasculara preexistenta par a fi in mod special la risc.

Cea mai comuna prezentare a formei complete a sindromului Sheehan este involutia sanilor si absenta lactatiei. Acestea sunt urmate de nereluarea menstrelor si a cresterii parului ras din zona axilara si pubiana. Progresiv simptomele de hipotiroidism si hipoadrenalism apar. Acestea determina oboseala nonspecifica, crampe articulare si stare de rau. Hipotensiunea si crizele adrenale acute sunt neobisnuite decat sub stress. Pigmentarea pielii este crescuta. Tulburarile mentale sunt frecvente, iar uneori pacienta poate prezenta psihoza franca. Aceste modificari sunt reversibile cu suplimentare hormonala. Femeile cu diabet tip I pot prezenta diminuarea necesarului insulinic.

Tratamentul cuprinde substitutia hormonala cu doze fiziologice de glucocorticoizi, levotiroxina si steroizi sexuali cu cresterea adecvata a dozelor glucocorticoide pentru stress. Steroizii sexuali sunt administrati prin diferite formule si rute. Inducerea ovulatiei prin GnRh pulsatil sau gonadotropine exogene poate fi necesara pentru sarcinile dorite. Unele femei cu libido scazut pot necesita substitutie androgenica.

Cauze Sindrom Sheehan - Hipopituitarismul postpartum:

In marea majoritate a deficientelor de prolactina, deficitul apare secundar disfunctiei pituitare anterioare generale. Conditia cea mai frecvent asociata este necroza pituitara postpartum, totusi deficitul de prolactina mai poate fi cauzat si de dezvoltarea de tumori ale glandei sau de tratamentul tumorilor, bolile parasellare, leziunile la cap, infectiile sau bolile infiltrative.
Deficitul partial de prolactina este rar si are o componenta genetica. Desi functia metabolica si endocrina a prolactinei nu este inca inteleasa pe deplin, manifestarile clinice ale deficitului sunt probabil limitate la alactogeneza puerperala.

Sindromul Sheehan este caracterizat de imposibilitatea glandei sa secrete prolactina si de lipsa lactogenezei puerperale. Alte mecanisme patologice nu au fost inca stabilite pe deplin. Prolactina este reglata mai ales prin inhibitie tonica decit prin stimulare intermitenta. Prolactina determina secretia dopaminei.
Tulburarile menstruale, pubertatea intarziata, subfertilitatea au fost asociate cu hipoprolactinemia prin mecanisme care nu sunt inca cunoscute.

Simptome Sindrom Sheehan - Hipopituitarismul postpartum:

Simptomele depind de gradul de necroza a glandei pituitare.

Forma asimptomatica:
In sindromul Sheehan usor simptomele pot sa nu apara deloc. Femeia se poate plange de stare de rau generala sau oboseala, fenomen care trece drept efectele secundare ale nasterii, anemiei sau nutritiei deficitare.

Primele simptome dupa nastere:
In gradul moderat al sindromului primele semne apar de obicei in primele cateva luni de la nastere. Femeia nu poate alapta chiar daca depune cele mai mari eforturi. Sanii si organele genitale prezinta semne de atrofie.

Simptomele tardive ale sindromului Sheehan complet:
In sindromul Sheehan complet dezvoltat simptomele principale se datoreaza supresiei glandei tiroide si glandelor adrenale (boala Cushing si Addison) .
Femeia are o fata tipic palida, pufoasa, par uscat, areflexie, creste in greutate, hipotensiune, functii mentale lente. Uneori se pot observa manifestari psihologice patologice. Sanii si organele genitale sunt atrofiate cu par axilar si pubian absent. Toleranta la insulina poate fi redusa si poate apare diabetul de tip I.

Diagnostic Sindrom Sheehan - Hipopituitarismul postpartum:

Evaluarea de laborator arata hipopituitarism partial sau panhipopituitarism cu tiroxina scazuta, estradiol si cortizol scazute, nivel inadecvat de TSH, FSH, LH si ACTH. Raspunsul cortizolic la ACTH este slab.
Studii imagistice:
Chiar daca exista o asociere clara cu parturitia imagistica RMN sau scanarea CT sunt indicate pentru a exclude leziunile de masa. In sindromul Sheehan de lunga durata saua este frecvent goala, plina doar de LCR. Ocazional mici ramasite ale tesutului pituitar pot fi observate.

Tratament Sindrom Sheehan - Hipopituitarismul postpartum:

In general se recomanda formule de hrana pentru sugarii femeilor cu hipoprolactinemie puerperala si lapte insuficient. Medicamentele care sa creasca aportul de lapte in san nu sunt eficiente.
Nu exista medicamente pentru a trata deficitul de prolactina, totusi s-a formulat experimental prolactina umana recombinata dovedindu-se a fi eficienta in corectarea performantelor lactationale la soarecii tratati cu bromocriptina.

Lactatia inadecvata poate raspunde favorabil la agenti antidopaminergici care blocheaza controlul dopamin indus hipotalamic. Metoclopramida s-a dovedit in studii placebo a creste semnificativ productia de lapte la pacientele cu lactatie inadecvata. Subfertilitatea cauzata de hipoprolactinemie poate fi tratata cu clomifen citrat sau gonadotrofina.

 

Tratamente naturiste pentru Sindrom Sheehan - Hipopituitarismul postpartum

Pret: 77 RON
*TVA inclus
 


Promotiile saptamanii

CELE MAI VANDUTE
Tinctura coaja nuca neagra
Cele mai vandute
Tinctura coaja Nuca ...
Pret: 145 Ron
candyclear5
Cele mai vandute
CandyClear5
Pret: 290 Ron
Cuisoare
Cele mai vandute
Cuisoare
Pret: 76 Ron
Tratament complet pentru detoxifierea organismului (Tratament Hulda Clark si Zapper)
Cele mai vandute
Tratament complet pe...
Pret: 765 Ron
Tratament detoxifiant si deparazitar pentru 18 zile (Pachet Hulda Clark)
Cele mai vandute
Tratament detoxifian...
Pret: 260 Ron



 


Suport
Home
Despre noi
Parteneri
Promotii
Contact
Info
Adauga link
Cadouri
Creare cont
Cum Comand
Cum platesc
Detalii privind activare cookies
Este ziua ta
Garantie
In cat timp ajunge comanda
Informare cookies
Livrare si returnare
Lucky13
Reclame
Returnarea Produselor
Sugestii si reclamatii
Termeni si conditii
Dictionare
Dictionar plante
Dictionar analize
Dictionar simptome
Dictionar parazitologie
Dictionar medical
Dictionar afectiuni
Dictionar prospecte medicamente
Dictionar leacuri babesti
Unitati medicale
Facebook Ekilibrium.ro Google+ Ekilibrium.ro Twitter Ekilibrium.ro YouTube Ekilibrium.ro Blog Ekilibrium.ro RSS Ekilibrium.ro
 
ANPC    
 
Inchide bara