Contactati-ne:
0724.885.715
0724.885.715
0730.514.767
 
Cosul tau (0 produse)
Nu aveti niciun produs in cos.
 


Reduceri Newsletter Ajutor
   
Ekilibrium logo
home   •Clasificare produse   •Stiri   •Video   Oferte speciale    
Contact
Semiologia esofagului Semiologia esofagului
Semiologia esofagului Simptomele fimctionale constatu in disfagie, dureri si regurgitare - complex
Mai mult...
Ischemia arteriala cronica Ischemia arteriala cronica
Ischemia arteriala cronica Apare in arteroscleroza obliteranta a membrelor pelviene, in trombangei
Mai mult...
Comanda rapida    
Pachete
Cosmetice Bio
Produse
APARATE
Clasificare Produse
CARTI, CD-uri, DVD-uri
Igiena Personala
Tratamente
Produse pentru femei
Produse pentru slabit
Produse Bio
Pentru Copii
Produse Barbati
REGIM DE INGRASARE
Bucatarie
Diverse
Aparatura medicala
Dispozitive
Electrocasnice
Apicole
Sport
Ceaiuri
Unguente
Antistres
Uleiuri
Siropuri
Imunitate
Cosmetice
Love Sex
Mese de masaj


Sindrom de tunel carpian

A B C D E F G H I K L M N O P R S T U V X Y Z

Sindrom de tunel carpian

Descriere Sindrom de tunel carpian:

Sindromul de tunel carpian este o neuropatie compresiva a nervului median la incheietura mainii. Acesta este localizat la baza palmei si este marginit de oasele carpiene si anterior de retinaculum flexorilor. In interiorul acestuia se gasesc nervul median, tendoanele flexorilor si teaca lor sinoviala.
Sindromul de tunel carpian reprezinta o colectie de simptome caracteristice si semne care apar dupa incarcerarea nervului median in tunelui carpian. Simptomele obisnuite cuprind parestezii, tremor si durere pe distributia nervului median. Aceste simptome pot sau nu fi acompaniate de modificari obiective in senzitiv si puterea musculara a structurilor inervate ale mainii.

Nervul median este compresat in structurile rigide ale tunelului carpian suferind initial demielinizare urmata de degenerare axonala. Fibrele senzitive sunt primele afectate, urmate de cele motorii. Fibrele motorii autonome din nervul median pot de asemenea sa fie afectate. Cauza sindromului este considerata a fi tunelui carpian stramt care determina blocarea fluxului de sange venos, presare, formare de edem si in final ischemia nervului.

Printre cele mai comune acuze ale pacientilor sunt adormirea mainii sau caderea lucrurilor din mana fara a constientiza, furnicaturile si amortelile. Simptomele nocturne care trezesc bolnavul sunt mai specifice pentru acest sindrom, mai ales daca pacientul se amelioreaza prin miscarea mainii/incheieturii. Simptomele senzitive sunt acompaniate de o senzatie de crampe pe fata vertebrala a incheieturii mainii. Aceasta durere iradiaza distal in palma si degete sau mai frecvent se extinde proximal pe fata vertebrala a bratului. Multi pacienti acuza senzatia de racire a mainii si modificari ale culorii tegumentelor.

Sindromul tunelului carpian este asociat cu lipsa exercitiilor aerobice astfel pacientului i se recomanda un program stationar de aerobica. Folosirea tehnicilor ultrasonografice, de fonoforeza sau iontoforeza alaturi de exercitii de intindere pot aduce beneficii la unii pacienti. Ortoza de incheietura in pozitie neutra este unul dintre cele mai bune tratamente conservative pentru sindromul de tunel carpian. Administrarea de antiinflamatorii nesteroidiene si diuretice pot fi de ajutor la unii pacienti. Pacientii a caror conditie nu se amelioreaza dupa tratamentul conservativ si cei care initial prezinta sindrom sever necesita interventie chirurgicala.

Sindromul tunelului carpian tinde sa fie progresiv in timp si poate conduce la distrugerea permanenta a nervului median. Nu se stie daca terapiile conservative pot opri progresia. Chiar si prin degajare chirurgicala sindromul reapare dupa cativa ani. Initial doar 90% dintre cazurile moderate de boala raspund la terapia conservativa. Pacientii cu sindrom carpian secundar unei patologii tind sa prezinte un diagnostic mai putin favorabil fata de cei fara o cauza de fond. Pacientii cu studii electrofiziologice normale au evolutii operative mai putin favorabile si mai multe complicatii fata de persoanele cu anomalii la aceste teste. Pierderea axonala la electrofiziologie indica un prognostic nefavorabil.

Patogenia sindromului de tunel carpian Cea mai comuna cauza a sindromului de tunel carpian este stressul cronic repetitiv asupra regiunii si astfel a nervului median. Stressul poate fi cauzat de pozitii anormale repetate ale incheieturii, flexie si extensie repetate. Fracturile si dislocarile incheieturii, leziunile si anomaliile tesuturilor moi, infectia, boala infiltrativa sau hemoragia intraneurala pot se determina sindrom de tunel carpian.

Anatomia tunelului carpian:
Canalul carpian este un tunel fibro-osos. Carpus compus din oasele carpiene are un contur osos concav pe suprafata flexoare si este acoperit de retinaculum flexorilor. Aceasta structura formeaza podeaua si peretii tunelului carpian iar retinaculum flexorilor rigid formeaza tavanul. Retinaculum flexorilor sau ligamentul transvers se ataseaza de tuberculul scafoid, marginea trapezului, fata ulnara a carligului osului hamat si pisiform. Prin acesta trec 9 tendoane ale flexorilor cu o teaca sinoviala comuna. Nervul median se afla chiar sub retinaculum flexorilor.

Cauze Sindrom de tunel carpian:
Cauze demografice: varsta inaintata, sex feminin, cresterea indicelui de masa corporala recenta
-statura scunda, mana dominanta, rasa alba.
Cauze genetice:
-exista o succeptibilitate familiala puternica asociata cu multipli factori mosteniti caracteristici: incheietura patrata, ligament transvers ingrosat, statura scunda
-cateva boli mostenite sunt asociate cu sindromul de tunel carpian: diabet, boala tiroidiana, neuropatie ereditara.
Cauze medicale:
-fractura de incheietura, flexie/extensie severa acuta cu leziuni ale incheieturii
-leziuni care ocupa spatiu in tunelui carpian: tenosinovita, ganglioni, hemoragie, anevrism, muschi anormali, tumori, edem
-diabet, mixedem, artrita reumatoida, menopauza recenta
-dializa renala, acromegalie, amiloidoza.
Cauze profesionale:
-aplicarea de forte mecanice extreme pe incheietura
-miscari repetitive prelungite ale mainii
-expunere la vibratii sau frig
-folosirea de cadre de mers sau carje, carucioare
-sarcina si alaptarea
-lipsa exercitiilor aerobice.


Promotiile saptamanii

CELE MAI VANDUTE
Tinctura coaja nuca neagra
Cele mai vandute
Tinctura coaja Nuca ...
Pret: 145 Ron
candyclear5
Cele mai vandute
CandyClear5
Pret: 290 Ron
Cuisoare
Cele mai vandute
Cuisoare
Pret: 76 Ron
Tratament complet pentru detoxifierea organismului (Tratament Hulda Clark si Zapper)
Cele mai vandute
Tratament complet pe...
Pret: 765 Ron
Tratament detoxifiant si deparazitar pentru 18 zile (Pachet Hulda Clark)
Cele mai vandute
Tratament detoxifian...
Pret: 260 Ron



 


Suport
Home
Despre noi
Parteneri
Promotii
Contact
Info
Adauga link
Cadouri
Creare cont
Cum Comand
Cum platesc
Detalii privind activare cookies
Este ziua ta
Garantie
In cat timp ajunge comanda
Informare cookies
Livrare si returnare
Lucky13
Reclame
Returnarea Produselor
Sugestii si reclamatii
Termeni si conditii
Dictionare
Dictionar plante
Dictionar analize
Dictionar simptome
Dictionar parazitologie
Dictionar medical
Dictionar afectiuni
Dictionar prospecte medicamente
Dictionar leacuri babesti
Unitati medicale
Facebook Ekilibrium.ro Google+ Ekilibrium.ro Twitter Ekilibrium.ro YouTube Ekilibrium.ro Blog Ekilibrium.ro RSS Ekilibrium.ro
 
ANPC    
 
Inchide bara