Contactati-ne:
0724.885.715
0724.885.715
0730.514.767
 
Cosul tau (0 produse)
Nu aveti niciun produs in cos.
 


Reduceri Newsletter Ajutor
   
Ekilibrium logo
home   •Clasificare produse   •Stiri   •Video   Oferte speciale    
Contact
Semiologia esofagului Semiologia esofagului
Semiologia esofagului Simptomele fimctionale constatu in disfagie, dureri si regurgitare - complex
Mai mult...
Ischemia arteriala cronica Ischemia arteriala cronica
Ischemia arteriala cronica Apare in arteroscleroza obliteranta a membrelor pelviene, in trombangei
Mai mult...
Comanda rapida    
Pachete
Cosmetice Bio
Produse
APARATE
Clasificare Produse
CARTI, CD-uri, DVD-uri
Igiena Personala
Tratamente
Produse pentru femei
Produse pentru slabit
Produse Bio
Pentru Copii
Produse Barbati
REGIM DE INGRASARE
Bucatarie
Diverse
Aparatura medicala
Dispozitive
Electrocasnice
Apicole
Sport
Ceaiuri
Unguente
Antistres
Uleiuri
Siropuri
Imunitate
Cosmetice
Love Sex
Mese de masaj


Sindrom eozinofilie-mialgie

A B C D E F G H I K L M N O P R S T U V X Y Z

Sindrom eozinofilie-mialgie

Descriere Sindrom eozinofilie-mialgie:

Sindromul eozinofilie mialgie a fost recunoscut pentru prima data in 1989 la pacienti cu un tablou clinic unic incluzand epzinofilie sanguina periferica si mialgii severe. Toti pacientii au ingerat suplimente pentru inducerea somnului continand L-triptofan.

Boala este cronica si caracterizata prin prurit, leziuni cutanate, edem, modificari sclerodermice si artralgii, alaturi de mialgia dramatica si eozinofilie. In faza precoce a bolii toti pacientii prezinta crampe musculare, tuse, dispnee si scadere in greutate. Aceasta faza se mentine cateva saptamani si este urmata de una cronica caracterizata de modificari sclerodermice, neuropatie, deficite neurocognitive, mialgii si spasme musculare. Cauza exacta a bolii este necunoscuta inca. Caracteristica histopatologica este reactia inflamatorie extinsa.

Cei mai multi pacienti cu sindrom de eozinofilie-mialgie continua sa prezinte simptome la 4 ani de la debutul acut. Acestea se datoreaza distructiei permamente a tesuturilor din faza acuta a bolii. Doar 10% dintre pacienti au raportat remisiune completa. Durerea musculara, oboseala si spasmele musculare sunt cele mai frecvente acuze reziduale. Pierderea de memorie subiectiva si dificultatile de gasire a cuvitelor sunt raportate de asemeni. Aceste simptome nu raspund la nici un tratament. Pacientii care au avut boala severa la debut cu afectare a organelor interne, neuropatie si ingrosarea pielii tind sa prezinte un prognostic negativ.

Patogeneza sindromului eozinofilie-mialgie este necunoscuta. Cele 3 patologii majore descoperite la pacienti includ :
-hiperplazia celulelor endoteliale capilare cu tumefiere si necroza
-infiltrat inflamator cu monocite, histiocite, limfocite si macrofage in nervi, muschi si tesutul conjunctiv adiacent
-fibroza crescuta a fasciilor si pielii.
Se considera factori de risc ingestia nonnecesara de triptofan inhiband degradarea histaminei si crescand formarea de metaboliti indolici, care vor bloca degradarea histaminei din nou, potentindu-I efectele. Cresterea activitatii histaminei este cunoscuta a induce eozinofilie in sangele periferic si mialgie. Pacientii cu tulburari ale reglarii axei hipotalamo-pituitaro-adrenale care nu prezinta acest sindrom manifesta sensibilitate ridicata la ingestia de triptofan si histamina. Dezechilibrul histaminic pare a fi o patogeneza comuna pentru sindroamele caracterizate de eozinofilie si mialgie.

L-triptofanul este metabolizat prin doua cai diferite. In prima este clivat in serotonina, iar in cea de-a doua este degradat la kinurenina. Kirunenina poate fi metabolizata la acid quinolinic, care este o neurotoxina endogena implicata in patogeneza catorva boli neurologice si emtabolice. Metabolitii ambelor cai sunt asociati cu boli ale tesutului conjunctiv. Supraproducerea de serotonina prin tumorile carcinoide este asociata cu mialgii si artralgii, alaturi de modificari sclerodermalike.

Datorita naturii epidemice a sindromului, sensibilitatea mostenita alterata pentru triptofan nu poate fi singura patogeneza a sindromului. S-a suspectat un contaminant drept cauza. De fapt L-triptofanul produs de diferite branduri prezinta diferite impuritati care ar declansa sindromul.

Simptome Sindrom eozinofilie-mialgie:

Manifestarile clinice ale sindromului variza larg. Tipic exista un debut abrupt cu mialgie incapacitanta, crampe musculare, dispnee, edem periferic, febra moderata, oboseala si eruptii ale pielii. Aceste simptome inflamatorii acute se remit in 3-6 luni si se instaleaza grade variate de neuropatie, miopatie si ingrosare a pielii. La 4 zile dupa faza acuta, pacientii raporteaza oboseala persistenta cronica, mialgii intermitente, crampe musculare, dar fara noi episoade dupa aceasta perioada.
Manifestarile clinice timpurii observate in primele 4 luni de boala cuprind:
Mialgiile: pacientii acuza durere musculara incapacitanta, generalizata, severa care tinde sa se agraveze in cateva saptamani. Slabiciunea musculara nu este observata in acest stadiu. Umerii, spatele si picioarele sunt afectate cel mai frecvent. Recaderile dupa o rezolutie completa sunt comune. Crampele musculare care implica piciorul si muschii abdominali apar la cateva saptamani si persista pentru cativa ani. Miscarile, exercitiile sau modificarea pozitiei declanseaza spasme musculare.

Edemul:
Edemul periferic afectand extremitatile, edemul facial si cel periorbital apar la peste jumatate dintre pacienti, tipic la 4 saptamani dupa debutul bolii.

Artralgiile: durerea in articulatiile mari este comuna, dar artrita este rara.

Alopecia: caderea parului de pe scalp, fara cicatrici este observata frecvent in timpul bolii acute si se remite gradual.

Eruptiile pielii:
Manifestarile cutanate se dezvolta la 3 saptamani dupa debutul mialgiei si se mentin pentru 3 luni. Tipul de eruptie observat la pacienti cuprinde macule variind de la mici si purpurii pana la mari si maro, urticarie, placi galbene mucinoase, dermatografism, leziuni serpiginoase si placi eritematoase. Pruritul sever este proeminent la unii pacienti.

Ingrosarea pielii:
Aceasta modificare apare la o treime din pacienti. Este similara cu cea din fasceita eozinofilica, cu induratie subcutanata afectand antebratele, bratele si picioarele. Pete de piele ingrosata similare morfeei sunt ocazional observate. In contrast cu scleroza sistemica, ingrosarea pielii digitale si fenomenul Raynaud sunt rare.

Simptomele pulmonare:
Tusea neproductiva, dispneea sunt observate mai ales la 3 saptamani dupa debutul mialgiei. Aceste acuze sunt autolimitante la majoritatea pacientilor si se mentin 3 luni.

Simptomele neurologice:
Paresteziile, furnicaturile, senzatie de arsura sunt prezente la o treime din pacienti.

Simptomele gastrointestinale:
Dispepsia, disfagia, diareea sunt probleme descrise la unii pacienti.
Tabloul clinic la un an de la debutul bolii - pacientii prezinta simptome cronice persistente: -mialgii cu remisiuni si recaderi
-slabiciune musculara
-oboseala descrisa ca profunda
-crampe musculare spontane sau induse de activitate
-durere articulara si redoare
-parestezii si senzatie de arsura
-pierderi ale memoriei, dificultate in concentrare
-dificultate in comunicare, modificari similare sclerodermiei
-dispnee la exercitii.


Promotiile saptamanii

CELE MAI VANDUTE
Tinctura coaja nuca neagra
Cele mai vandute
Tinctura coaja Nuca ...
Pret: 145 Ron
candyclear5
Cele mai vandute
CandyClear5
Pret: 290 Ron
Cuisoare
Cele mai vandute
Cuisoare
Pret: 76 Ron
Tratament complet pentru detoxifierea organismului (Tratament Hulda Clark si Zapper)
Cele mai vandute
Tratament complet pe...
Pret: 765 Ron
Tratament detoxifiant si deparazitar pentru 18 zile (Pachet Hulda Clark)
Cele mai vandute
Tratament detoxifian...
Pret: 260 Ron



 


Suport
Home
Despre noi
Parteneri
Promotii
Contact
Info
Adauga link
Cadouri
Creare cont
Cum Comand
Cum platesc
Detalii privind activare cookies
Este ziua ta
Garantie
In cat timp ajunge comanda
Informare cookies
Livrare si returnare
Lucky13
Reclame
Returnarea Produselor
Sugestii si reclamatii
Termeni si conditii
Dictionare
Dictionar plante
Dictionar analize
Dictionar simptome
Dictionar parazitologie
Dictionar medical
Dictionar afectiuni
Dictionar prospecte medicamente
Dictionar leacuri babesti
Unitati medicale
Facebook Ekilibrium.ro Google+ Ekilibrium.ro Twitter Ekilibrium.ro YouTube Ekilibrium.ro Blog Ekilibrium.ro RSS Ekilibrium.ro
 
ANPC    
 
Inchide bara