Contactati-ne:
0724.885.715
0724.885.715
0730.514.767
 
Cosul tau (0 produse)
Nu aveti niciun produs in cos.
 


Reduceri Newsletter Ajutor
   
Ekilibrium logo
home   •Clasificare produse   •Stiri   •Video   Oferte speciale    
Contact
Semiologia esofagului Semiologia esofagului
Semiologia esofagului Simptomele fimctionale constatu in disfagie, dureri si regurgitare - complex
Mai mult...
Ischemia arteriala cronica Ischemia arteriala cronica
Ischemia arteriala cronica Apare in arteroscleroza obliteranta a membrelor pelviene, in trombangei
Mai mult...
Comanda rapida    
Pachete
Cosmetice Bio
Produse
APARATE
Clasificare Produse
CARTI, CD-uri, DVD-uri
Igiena Personala
Tratamente
Produse pentru femei
Produse pentru slabit
Produse Bio
Pentru Copii
Produse Barbati
REGIM DE INGRASARE
Bucatarie
Diverse
Aparatura medicala
Dispozitive
Electrocasnice
Apicole
Sport
Ceaiuri
Unguente
Antistres
Uleiuri
Siropuri
Imunitate
Cosmetice
Love Sex
Mese de masaj


Sindromul Crigler-Najjar

A B C D E F G H I K L M N O P R S T U V X Y Z

Sindromul Crigler-Najjar

Descriere Sindromul Crigler-Najjar:

Sindromul Crigler-Najjar reprezinta o afectiune rara a metabolismului bilirubinei, substanta formata din metabolismul sangelui. Tulburarea determina o forma ereditara de icter non- hemolitic conducand frecvent la leziuni cerebrale la copii.
Acest sindrom este divizat in doua tipuri: tipul I si tipul II, denumit si sindrom Arias. Aceste doua tipuri, alaturi de sindromul Gilbert, Dubin-Johnson si Rotor alcatuiesc cele cinci defecte ereditare in metabolismul bilirubinei.

In aceasta tulburare icterul intens apare in primele cateva zile de viata si persista. Tipul I este caracterizat prin bilirubina serica de 345 micromol/l fata de normalul de 2-14 micromoli/l. Inainte de disponibilitatea fototerapiei acesti copii decedau prin kernicterius (encefalopatie bilirubinica) sau supravietuieau pana la varsta de adult fara afectare neurologica. Astazi terapia cuprinde transfuzii in perioada neonatala imediata, fototerapie 12 ore pe zi, administrare de inhibitori ai hemoxigenazei pentru a reduce alterarea tranzitorie a hiperbilirubinemiei, fosfat de calciu oral pentru a forma complexe cu bilirubina in intestin si transplant hepatic inainte de instalarea alterarii cerebrale si inainte ca fototerapia sa devina ineficienta la varste inaintate.
Tratamentul sindromului tip II se bazeaza pe administrare de fenobarbital zilnic.

Sindromul Crigler-Najjar tip I se manifesta din primele ore de viata prin aparitia icterului sever prin bilirubina neconjugata acumulata necesitand in toate cazurile transfuzii sanguine de urgenta. Diferentierea clinica dintre tipul I si II se bazeaza pe eficacitatea terapiei cu fenobarbital: tipul I de hiperbilirubinemie ramane neschimbat de acest tratament de inductie, in timp ce tipul II se amelioreaza rapid.

Aceasta diferentiere este capitala. Astazi singurul tratament pentru tipul I este transplantul hepatic. Riscul de afectare neurologica este permanent la pacientii cu tip I, in ciuda fototerapiei zilnice. Kernicterius poate interveni la orice varsta, chiar si in adolescenta, mai ales cand fototerapia este intrerupta sau in timpul episoadelor infectioase intercurente, post alimentar sau stress. Complicatiile neurologice reprezinta adevarata gravitate a sindromului de tip I. In schimb, terapia cu fenobarbital pe termen lung pentru sindromul de tip II este eficienta, de incredere si bine tolerata la copii care devin adulti. Totusi raritatea extrema a bolii o face dificil de evaluat ca evolutie pe termen lung.

Eliminarea eficienta a bilirubinei necesita conversia la derivatele polare. La oameni conjugarea bilirubinei cu molecula de zahar acid glicuronic completeaza conversia prin procesul denumit glucuronidare.

Sindromul Crigler-Najjar este determinat de lipsa sau deficienta enzimei uridin difosfat glicoziltransferaza. Tipul I al sindromului este asociat cu absenta completa a enzimei rezultind nivele ridicate de bilirubina neconjugata la nastere. Nivelele mici de bilirubina neconjugata si activitatea marcat scazuta a enzimei hepatice determina sindromul la pacientii tip II, cu scaderea nivelului de bilirubina serica la 25%.

Sindromul este cauzat de alterarea in secventa de codare a enzimei. Rezulta o absenta completa a enzimei sau prezenta de enzima anormala. Fata de sindromul Gilbert defectul se situeaza pe regiunea promoter a enzimei cu producerea unor cantitati reduse de proteina normala.

Simptome Sindromul Crigler-Najjar - este o tulburare autosomal recesiva a metabolismului bilirubinei. S-au descris doua forme distincte: tipul I si II. Tipul I este asociat cu hiperbilirubinemia neonatala neconjugata si kernicterius. Tipul II sau sindrom Arias se prezinta cu nivele serice ale bilirubinei scazute si raspunde la tratament cu fenobarbital. Datorita transmiterii autosomal recesive, consagvinitatea este un factor de risc pentru acest sindrom, mai ales pentru tipul I.

Icterul persistent este prezent la nastere sau imediat dupa in tipul I. Icterul se poate manifesta doar in adolescenta in tipul II. Kernicterius este cea mai temuta consecinta a hiperbilirubinemiei si apare la toti pacientii cu tip I netratat, mai ales in primele cateva zile de viata. Encefalopatia bilirubinica este rara la pacientii cu tipul II, dar poate fi indusa de factori precum infectiile, anestezia sau administrarea de medicamente. Manifestarile clinice ale kernicterius sunt surditatea, hipotonia, paralizia oculomotorie, letargia si decesul.

Evolutia bolii:

Netrat sindromul tip I este uniform letal secundar dezvoltarii de kernicterius la varsta de 2 ani. Encefalopatia bilirubinica, desi rara poate apare si in cadrul sindromului tip II, de obicei cand pacientii sufera de o infectie supra-adaugata sau stress.

Diagnostic Sindromul Crigler-Najjar:
-hiperbilirubinemia neconjugata in prezenta functiei hepatice normale este caracteristica
-bilirubina este 17-50 mg/dl in tipul I si 6-22 mg/dl in tipul II
-masurarea activitatii transferazei si raspunsul la tratamentul cu fenobarbital diferentiaza tipul I de II al sidnromului.
Diagnosticul diferential se face cu urmatoarele afectiuni: sindrom Gilbert, icterul de alaptare, tulburari hemolitice, icter neonatal.

Tratament Sindromul Crigler-Najjar:

Pacientii cu tipul II al sindromului Crigler-Najjar pot sa nu necesite nici un tratament sau pot fi controlati prin fenobarbital. In schimb, tratamentul prompt al kernicterius este necesar la pacientii cu tip I al sindromului pentru a evita sechelele neurologice devastatoare.

Terapia de urgenta a encefalopatiei bilirubinice implica transfuzii sanguine cu inlaturarea bilirubinei legate de albumina si administrarea de proteina noua care leaga bilirubina din tesuturi. Transfuzia de plasma trebuie acompaniata de fototerapie de lunga durata care ajuta la conversia bilirubinei la forme mult mai solubile care pot fi excretate prin urina. Fosfatul si carbonatul de calciu oral sunt de ajutor.

Terapiile bazate pe transferul de gene experimentate deja inca nu pot fi aplicate. Inhibitorii hemoxigenazei cum sunt tin protoporfirina sau tin mezoporfirina pot fi de ajutor in reducerea nivelelor de bilirubina rapid, dar efectele sunt de scurta durata.

Transplantul hepatic a fost incercat la unii pacienti cu sindrom tip I si prezinta prognostic bun daca este efectuat inaintea sechelelor neurologice.


Promotiile saptamanii

CELE MAI VANDUTE
Tinctura coaja nuca neagra
Cele mai vandute
Tinctura coaja Nuca ...
Pret: 145 Ron
candyclear5
Cele mai vandute
CandyClear5
Pret: 290 Ron
Cuisoare
Cele mai vandute
Cuisoare
Pret: 76 Ron
Tratament complet pentru detoxifierea organismului (Tratament Hulda Clark si Zapper)
Cele mai vandute
Tratament complet pe...
Pret: 765 Ron
Tratament detoxifiant si deparazitar pentru 18 zile (Pachet Hulda Clark)
Cele mai vandute
Tratament detoxifian...
Pret: 260 Ron



 


Suport
Home
Despre noi
Parteneri
Promotii
Contact
Info
Adauga link
Cadouri
Creare cont
Cum Comand
Cum platesc
Detalii privind activare cookies
Este ziua ta
Garantie
In cat timp ajunge comanda
Informare cookies
Livrare si returnare
Lucky13
Reclame
Returnarea Produselor
Sugestii si reclamatii
Termeni si conditii
Dictionare
Dictionar plante
Dictionar analize
Dictionar simptome
Dictionar parazitologie
Dictionar medical
Dictionar afectiuni
Dictionar prospecte medicamente
Dictionar leacuri babesti
Unitati medicale
Facebook Ekilibrium.ro Google+ Ekilibrium.ro Twitter Ekilibrium.ro YouTube Ekilibrium.ro Blog Ekilibrium.ro RSS Ekilibrium.ro
 
ANPC    
 
Inchide bara