Contactati-ne:
0724.885.715
0724.885.715
0730.514.767
 
Cosul tau (0 produse)
Nu aveti niciun produs in cos.
 


Reduceri Newsletter Ajutor
   
Ekilibrium logo
home   •Clasificare produse   •Stiri   •Video   Oferte speciale    
Contact
Semiologia esofagului Semiologia esofagului
Semiologia esofagului Simptomele fimctionale constatu in disfagie, dureri si regurgitare - complex
Mai mult...
Ischemia arteriala cronica Ischemia arteriala cronica
Ischemia arteriala cronica Apare in arteroscleroza obliteranta a membrelor pelviene, in trombangei
Mai mult...
Comanda rapida    
Pachete
Cosmetice Bio
Produse
APARATE
Clasificare Produse
CARTI, CD-uri, DVD-uri
Igiena Personala
Tratamente
Produse pentru femei
Produse pentru slabit
Produse Bio
Pentru Copii
Produse Barbati
REGIM DE INGRASARE
Bucatarie
Diverse
Aparatura medicala
Dispozitive
Electrocasnice
Apicole
Sport
Ceaiuri
Unguente
Antistres
Uleiuri
Siropuri
Imunitate
Cosmetice
Love Sex
Mese de masaj


Sindromul Wolff-Parkinson-White (WPW)

A B C D E F G H I K L M N O P R S T U V X Y Z

Sindromul Wolff-Parkinson-White (WPW)

Descriere Sindromul Wolff-Parkinson-Whitw (WPW):

Afectiunea reprezinta o malformatie congenitala care implica prezenta unui tesut conductiv anormal intre atrii si ventricule. Acesta este asociat frecvent cu instalarea tahicardiei supraventriculare. Presupune activarea ventriculilor inainte de contactia normala datorita conducerii unui impuls atrial printr-o cale extra-atrioventriculara. Mai este numita cale accesorie si aceasta ocoleste nodulul atrioventricular.
Sindromul prezinta elemente electrocardiografice clasice precum prezenta unui interval PR scurt, un complex QRS larg de peste 120 ms cu unda abrupta ascendenta-unda delta si modificari ale segmentului ST si undei T.

Pacientii cu preexcitatie prezinta risc de a dezvolta tahicardie supraventriculara printr-un mecanism reintrant. Acesta este facilitat de conexiunile accesorii. Geneza tahicardiei reintrante prezinta prezenta unor cai de conducere duale intre atrii si ventriculi.
Aceste cai sunt  tractul natural atrioventricular Hiss-Purkinje si tractul accesoriu (tracte de by-pass atrioventricular, fibre Kent, fibre Mahaim).
Aceste doua cai au proprietati de conducere diferite si perioade refractare diferite care favorizeaza reintrarea. Perioada refractara efectiva a caii accesorii este mai lunga decat cea a tractului Hiss-Purjinje din nodulul atrioventricular. Se cunosc cateva tipuri de tahicardie supraventriculara, incluzand tahicardia orthodromica, tahicardia orthodromica cu cale accesorie ascunsa si tahicardia antidromica.

Tahicardia orthodromica prezinta initierea unui impuls prematur, care incepe sa traverseze inferior spre ventriculi si poate bloca calea accesorie, dar conducerea in calea traditionala normala spre ventriculi nu va fi afectata. Impulsul reintra apoi in calea accesorie in mod anterograd pentru a perpetua o miscare circulara a impulsului.

Tahicardia orthodromica prezinta calea normala folosita pentru depolarizarea ventriculara iar calea accesorie este folosita pentru reintrare. Pe electrocardiograma unda delta este absenta, complexul QRS este normal iar undele P sunt inversate in derivatiile inferioare si laterale.

Tahicardia orthodromica cu o cale accesorie prezinta unele cai care nu pot conduce maniera anterograda.
Daca prezenta caii nu este evidenta in timpul ritmului sinusal, tahicardiile orthodromice pot apare.
Diferenta dintre acest tip de tahicardie supraventriculara si tahicardia reintranta nodala comuna este destul de dificil de facut. Daca frecventa cardiaca are peste 200 batai pe minut, se poate observa o unda P retrograda dupa un complex QRS .
Tahicardia antidromica apare mai rar si poate cauza blocarea unui impuls atrial ectopic in calea de conducere normala, cu conducere anterograda in jos pe calea accesorie si reintrarea retrograda a caii. Aceste tahicardii sunt destul de greu de diferentiat de tahicardia ventriculara.

Cauze Sindromul Wolff-Parkinson-Whitw (WPW):

Pacientii cu aceasta afectiune pot prezenta risc de aritmii ventriculare periculoase datorita conducerii foarte rapide prin calea accesorie daca dezvolta aritmie supraventriculara, cum ar fi flutter sau fibrilatie. Doar un numar foarte mic de pacienti prezinta risc de moarte subita. La acesti pacienti studiile electrofiziologice cardiace si ablatia pe cateter cu radiofrecventa pot fi curative. Alte prezentari includ tahiaritmia supraventriculara simptomatica, care poate fi tratata prin ablatie pe cateter. Pacientii asimptomatici care reprezinta majoritatea bolnavilor necesita observatie periodica.

Pacientii cu aceasta malformatie cardiaca structurala prezinta un tesut de conducere care ocoleste calea normala a nodului atrioventricular prin sistemul Hiss- Purkinje. Aceste cai sunt considerate a fi de natura congenitala.
Cauzele sindromului pot fi clasificate in cauze congenitale si ereditare sau cauze asociate cu defecte cardiace congenitale.

Simptome Sindromul Wolff-Parkinson-Whitw (WPW):

Copiii care dezvolta aritmii prin acest sindrom pot prezenta dispnee sau pot fi letargici, cu alimentatie dificila sau se pot observa pulsatii rapide ale zonei precordiale. Se poate declansa insuficienta cardiaca. Adolescentii sau persoanele de 20 de ani care prezinta aritmie prin acest sindrom prezinta episoade de palpitatii care incep brusc, frecvent in timpul exercitiilor fizice. Aceste episoade pot avea durata de cateva secunde sau pot persista cateva ore. Majoritatea persoanelor prezinta frecventa cardiaca rapida cu disconfort si stres emotional. Poate fi insotit de sincope. Persoanele in varsta care prezinta afectiunea tind sa produca un tablou clinic mai bogat, cu mai multe simptome cum ar fi sincopa, dispnea si durerea precordiala.

Diagnostic Sindromul Wolff-Parkinson-Whitw (WPW):

Se efectueaza teste paraclinice precum electrocardiograma, electrocardiograma Holter, ecografia cardiaca si radiografia toracica.


Tratament Sindromul Wolff-Parkinson-Whitw (WPW):

Episoadele de tahicardie paroxistica supraventriculara se stopeaza prin manevre care sa stimuleze vagul si care sa incetineasca frecventa cardiaca. Acestea au eficienta mai mare daca sunt aplicate imediat dupa instalarea aritmiei. In caz de ineficienta se administreaza agenti antiaritmici intravenos, cum ar fi Verapamil sau Adenozina. Pentru copiii cu varsta sub 10 ani se administreaza Digoxina pentru a suprima episoadele de tahicardie. Adultilor nu le este recomandat deoarece faciliteaza conducerea prin calea accesorie si creste riscul de fibrilatie atriala. Acesta poate produce fibrilatie ventriculara mai periculoasa. Din acest motiv Digoxina nu se administreaza la bolnavii trecuti de pubertate.
Cea mai recomandata metoda este aceea de distrugere a caii accesorii prin ablatie, prin radiofrecventa, printr-un electrod cateter inserat in inima. Aceasta este o metoda de succes pentru peste 95% dintre bolnavi. Riscul de deces prezent in timpul operatiei este de sub 1 la 1000 de cazuri. Ablatia prin radiofrecventa este folosita in special la persoanele tinere care ar trebui sa faca tratament cu Antiaritmice pentru toata viata.


Promotiile saptamanii

CELE MAI VANDUTE
Tinctura coaja nuca neagra
Cele mai vandute
Tinctura coaja Nuca ...
Pret: 145 Ron
candyclear5
Cele mai vandute
CandyClear5
Pret: 290 Ron
Cuisoare
Cele mai vandute
Cuisoare
Pret: 76 Ron
Tratament complet pentru detoxifierea organismului (Tratament Hulda Clark si Zapper)
Cele mai vandute
Tratament complet pe...
Pret: 765 Ron
Tratament detoxifiant si deparazitar pentru 18 zile (Pachet Hulda Clark)
Cele mai vandute
Tratament detoxifian...
Pret: 260 Ron



 


Suport
Home
Despre noi
Parteneri
Promotii
Contact
Info
Adauga link
Cadouri
Creare cont
Cum Comand
Cum platesc
Detalii privind activare cookies
Este ziua ta
Garantie
In cat timp ajunge comanda
Informare cookies
Livrare si returnare
Lucky13
Reclame
Returnarea Produselor
Sugestii si reclamatii
Termeni si conditii
Dictionare
Dictionar plante
Dictionar analize
Dictionar simptome
Dictionar parazitologie
Dictionar medical
Dictionar afectiuni
Dictionar prospecte medicamente
Dictionar leacuri babesti
Unitati medicale
Facebook Ekilibrium.ro Google+ Ekilibrium.ro Twitter Ekilibrium.ro YouTube Ekilibrium.ro Blog Ekilibrium.ro RSS Ekilibrium.ro
 
ANPC    
 
Inchide bara