Contactati-ne:
0724.885.715
0724.885.715
0730.514.767
 
Cosul tau (0 produse)
Nu aveti niciun produs in cos.
 


Reduceri Newsletter Ajutor
   
Ekilibrium logo
home   •Clasificare produse   •Stiri   •Video   Oferte speciale    
Contact
Semiologia esofagului Semiologia esofagului
Semiologia esofagului Simptomele fimctionale constatu in disfagie, dureri si regurgitare - complex
Mai mult...
Ischemia arteriala cronica Ischemia arteriala cronica
Ischemia arteriala cronica Apare in arteroscleroza obliteranta a membrelor pelviene, in trombangei
Mai mult...
Comanda rapida    
Pachete
Cosmetice Bio
Produse
APARATE
Clasificare Produse
CARTI, CD-uri, DVD-uri
Igiena Personala
Tratamente
Produse pentru femei
Produse pentru slabit
Produse Bio
Pentru Copii
Produse Barbati
REGIM DE INGRASARE
Bucatarie
Diverse
Aparatura medicala
Dispozitive
Electrocasnice
Apicole
Sport
Ceaiuri
Unguente
Antistres
Uleiuri
Siropuri
Imunitate
Cosmetice
Love Sex
Mese de masaj


Sindromul abstinentei neonatale (Sevrajul nou-nascutului)

A B C D E F G H I K L M N O P R S T U V X Y Z

Sindromul abstinentei neonatale (Sevrajul nou-nascutului)

Descriere Sindromul abstinentei neonatale (Sevrajul nou-nascutului):

Sindromul abstinentei neonatale la droguri sau medicamente reprezinta o afectiune complexa patologica remarcata ca o constelatie de semne si simptome comportamentale si fiziologice similare in ciuda proprietatilor diferite ale agentului cauzativ. Pana in prezent, sunt evidentiate doua tipuri majore ale sindromului: sindromul de abstinenta prenatala sau materna la utilizarea substantelor care provoaca sevraj la nou-nascut si sindromul de abstinenta neonatal secundar intreruperii medicamentelor precum fentanil sau morfina utilizate pentru tratamentul durerii la copilul nou nascut. Sindromul de abstinenta neonatala se dezvolta la intreruperea brusca a analgeziei opioide, dupa o expunere prelungita la un anumit tratament. Simptomele de sevraj apar dupa o perioada de minim 5 zile de intrerupere a infuziei de fentanil si este mai accentuata decat la nou-nascutii expusi la morfina. Consumul in mod abuziv de substante ilegale matern, reprezinta o cauza principala a problemelor mentale, fizice si psihologice la copii. De asemeni, utilizarea de substante de catre femeile gravide au consecinte medicale si de marire pentru nou-nascut. In ziua de azi, o reala si grava problema o reprezinta abuzul de droguri in sarcina si comportamentul psihomotor neonatal secundar sevrajului opiaceelor.

Simptome Sindromul abstinentei neonatale (Sevrajul nou-nascutului):

Majoritatea tipurilor de droguri provoaca dependenta la mama si fat. Dependenta sau tolerenta la fat este provocata de pasajului drogurilor prin bariera placentara, in diferite grade in functie de capacitatile farmacochinetice ale drogurilor. Substantele care actioneaza asupra sistemului nervos central sunt de obicei inalt lipofile si prezinta greutate moleculara scazuta. Manifestarile faciliteaza trecerea din circulatia materna in cea fetala cu echilibrarea rapida a substantei libere intre fetus si mama. In momentul in care drogul a trecut de bariera placentara acestea tind sa se acumuleze in fetus din cauza imaturitatii functiei renale si a enzimelor utilizate pentru metabolizare. Intreruperea pasajului transplacentar al drogurilor la nastere provoaca un sindrom de sevraj.

Simptomele abstinentei neonatale difera in functie de factorii diferiti implicand drogul utilizat, doza, frecventa administrarii si metabolismului copilului. Sindromul abstinentei neonatale difera in functie de matabolismul mamei si de functia acesteia renala. Oamenii de stiinta considera ca sevrajul reprezinta o actiune a timpului de injumatatire a drogului. Cu cat perioada de injumatatire al drogului este mai crescuta, cu atat instalarea sevrajului este mai intarziata. O perioada lunga de timp este asociat si cu o frecventa diminuata a dezvoltarii sindromului de sevraj la copil.

Opiaceele dezvolta un efect dramatic efect asupra mamei si a fatului. In plus, pe langa simptomele de baza ale sindromului, se pot evidentia scaderi in greutate la nastere, prematuritatea si retardul cresterii intrauterine. Din cauza perioadei de injumatatire sevrajul la heroina poate debuta la 24 de ore de la nastere si atinge maximul la 48-72 de ore. Principalele hipnotice sedative cum sunt benzodiazepinele si barbituricele prezinta o perioada a timpului de injumatatire lunga iar sevrajul poate debuta la 2 saptamani dupa nastere.

Expunerea fetala la marijuana nu provoaca sevraj, insa este asociata cu hipoglicemia, hipocalcemia, sepsis, encafalopatie hipoxica, hemoragie intracraniana. Efectul asupra fatului difera de doza administrata. Nou-nascutii expusi la marijuana in utero pot evidentia semne de toxicitate la nicotina: tahicardie, perfuzie slaba, iritabilitate si aliemntatie deficitara. Inhibarea maririi este accentuata la nastere si afecteaza greutatea, inaltimea si circumferinta capului. Efectele cognitive pot persista pana la varsta scolara.

Cauze Sindromul abstinentei neonatale (Sevrajul nou-nascutului):

Principalele droguri care provoaca sindromul anstinentei neonatale sunt:
Opiacee si narcotice:
-codeina, fentanil, heroina, metadona
-meperidina, morfina, pentazocina
-propoxifen, clordiazepoxid, diazepam
-lorazepam, buprenorfina.
-barbiturice, cafeina, cocaina, etanol
-difenhidramina, hidroxizina, inhibitorii selectivi ai recaptarii de serotonina
-marihuana, nicotina, penciclidina
-mebrobamat, glutetimida, etclorvinol.

Tratament Sindromul abstinentei neonatale (Sevrajul nou-nascutului):

Tratamentul si medicamentele tintesc sevrajul la opiacee si cocaina. Naloxona se utilizeaza administreaza la copii mamelor care au folosit narcotice: opium, heroina, metadona, hidrocodona, deoarece provoaca convulsii si sevraj acut. Chiar daca intelegerea abuzului multidrog si a actiunilor acestora este dificil, nu evidentiem un plan de tratament pentru sevrajul la amfetamina, marijuana, nicotina sau alcool. In cazul in care mama a folosit opioide, i se vor administra doze de fenobarbital. Metadona este utilizata pentru a trata dependenta de heroina iar efectele sale asupra fetusului sunt identice efectelor heroinei. Timpul de injumatatire al metadonei este de peste 24 de ore iar sevrajul acut se poate dezvolta in primele 48 de ore dupa nastere si dureaza 14 zile.


Promotiile saptamanii

CELE MAI VANDUTE
Tinctura coaja nuca neagra
Cele mai vandute
Tinctura coaja Nuca ...
Pret: 145 Ron
candyclear5
Cele mai vandute
CandyClear5
Pret: 290 Ron
Cuisoare
Cele mai vandute
Cuisoare
Pret: 76 Ron
Tratament complet pentru detoxifierea organismului (Tratament Hulda Clark si Zapper)
Cele mai vandute
Tratament complet pe...
Pret: 765 Ron
Tratament detoxifiant si deparazitar pentru 18 zile (Pachet Hulda Clark)
Cele mai vandute
Tratament detoxifian...
Pret: 260 Ron



 


Suport
Home
Despre noi
Parteneri
Promotii
Contact
Info
Adauga link
Cadouri
Creare cont
Cum Comand
Cum platesc
Detalii privind activare cookies
Este ziua ta
Garantie
In cat timp ajunge comanda
Informare cookies
Livrare si returnare
Lucky13
Reclame
Returnarea Produselor
Sugestii si reclamatii
Termeni si conditii
Dictionare
Dictionar plante
Dictionar analize
Dictionar simptome
Dictionar parazitologie
Dictionar medical
Dictionar afectiuni
Dictionar prospecte medicamente
Dictionar leacuri babesti
Unitati medicale
Facebook Ekilibrium.ro Google+ Ekilibrium.ro Twitter Ekilibrium.ro YouTube Ekilibrium.ro Blog Ekilibrium.ro RSS Ekilibrium.ro
 
ANPC    
 
Inchide bara