Contactati-ne:
0724.885.715
0724.885.715
0730.514.767
 
Cosul tau (0 produse)
Nu aveti niciun produs in cos.
 


Reduceri Newsletter Ajutor
   
Ekilibrium logo
home   •Clasificare produse   •Stiri   •Video   Oferte speciale    
Contact
Semiologia esofagului Semiologia esofagului
Semiologia esofagului Simptomele fimctionale constatu in disfagie, dureri si regurgitare - complex
Mai mult...
Ischemia arteriala cronica Ischemia arteriala cronica
Ischemia arteriala cronica Apare in arteroscleroza obliteranta a membrelor pelviene, in trombangei
Mai mult...
Comanda rapida    
Pachete
Cosmetice Bio
Produse
APARATE
Clasificare Produse
CARTI, CD-uri, DVD-uri
Igiena Personala
Tratamente
Produse pentru femei
Produse pentru slabit
Produse Bio
Pentru Copii
Produse Barbati
REGIM DE INGRASARE
Bucatarie
Diverse
Aparatura medicala
Dispozitive
Electrocasnice
Apicole
Sport
Ceaiuri
Unguente
Antistres
Uleiuri
Siropuri
Imunitate
Cosmetice
Love Sex
Mese de masaj


Sindromul de hiperstimulare ovariana

A B C D E F G H I K L M N O P R S T U V X Y Z

Sindromul de hiperstimulare ovariana

Descrierea sindromului de hiperstimulare ovariana

Hiperstimularea ovariana reprezinta reprezinta cea mai severa consecinta a inductiei ovulatorii si a fertilizarii in vitro. Aparitia ei poate avea consecinte extrem de grave care, nedepistate la timp, pot provoca decesul. In incercarea de a stimula ovarele sa produca foliculi maturi care sa elimine cat mai multe ovule pentru a putea obtine o sarcina, medicatia administrata poate conduce la stimulare in exces, producand in organism hemoconcentrare, ascita (acumulare de lichid seros in peritoneu), hipovolemie (diminuarea volumului de sange circulant) si un dezechilibru electrolitic.

Simptomele sindromului de hiperstimulare ovariana

Simptomele sunt impartite in trei categorii, dupa cum urmeaza:  simptome usoare includ la nivelul abdomenului din cand in cand o durere de intensitate nu foarte mare, suportabila, balonare si o marirere a circumferintei abdominale, o sensibilitate crescuta in zona ovarelor. In cazul digestiei iti este greata, vomiti si apare si diareea, simptome moderate – prezinta o intensificare a starii de balonare abdominala si a plenitudinii din cauza acumularii de fluid in abdomen. Exista, de asemenea, dureri abdominale si voma. Simptomele severe – sunt aceleasi cu simptomele moderate la care se adauga setea si deshidratarea din cauza acumularii mari de lichid din abdomen. Alte simptome includ urina inchisa la culoare, anuria, durerile toracice sau durerile abdominale joase.

Prezenta oricarora din aceste simptome necesita un consult de specialitate urgent.

Cauzele  sindromul de hipertensiune ovariana

Medicamentele pentru fertilitate stimuleaza ovarele sa produca mai multi saci ovarieni (foliculi). Cateodata apare un raspuns excesiv la medicatia pentru fertilitate ceea ce cauzeaza sindromul de hipertensiune ovariana. Ovarele hiperstimulate largesc si elibereaza substante chimice in circulatia sangelui ceea ce face ca vasele de sange sa determine scurgerea fluidului in corp. Fluidul ajunge in abdomen, iar in cazurile mai severe in spatiul dintre inima si plamani. Sindromul de hipertensiune ovariana poate afecta rinichii, plamanii si ficatul. O alta complicatie serioasa, insa destul de rara, este tromboza (cheag de sange). Mortalitatea este destul de redusa.

Simptomele sindromul de hipertensiune ovariana 

Simptomele usoare sunt comune la femeile care urmeaza medicatie pentru fertilizarea in vitro. Aproximativ 33% din femei dezvolta simptomele usoare ale sindromului, in timp ce doar 5% din acestea vor prezenta formele moderate  in momentul in care se observa ca greutatea ta a crescut brusc in cateva zile: 2 – 4,5 kilograme sau chiar mai mult la nivelul abdomenului: dureri abdominale severe, senzatie de tensiune, marirea sau rigiditatea acestuia. Digestiv simptomele sunt greata permanenta si voma, renal: urinarile din ce in ce mai putin frecvente, si cu o culoare de culoare inchisa, respirator - tulburari in respiratie. Riscul de a dezvolta sindromul de hipertensiune ovariana este crescut la femeile care: au polichist ovarian, prezinta un istoric de sindrom de hipertensiune ovariana, au sub 30 de ani, sarcina multipla; sau severe:  include o simptomatologie pronuntata si dureroasa, senzatie de plenitudine si balonare; dispnee severa (lipsa de aer); reducerea frecventei urinatului (sau chiar absenta lui) si inchiderea la culoare a urinei; dureri de gambe; dureri in piept; distensie marcata abdominal; dureri abdominale severe; pleurezie; ascita masiva.

 

Simptomele sindromului de hipertensiune ovariana dispar dupa cateva zile. Pentru ameliorarea simptomelor usoare pacienta poate urma cateva sfaturi. Hidratarea organismului trebuie facuta la intervale regulate. Daca apar dureri este indicata administrarea de codeina sau paracetamol fara a depasi doza recomandata. Trebuie evitate medicamentele antiinflamatoare deoarece acestea pot afecta functionarea rinichilor. Misca-ti picioarele permanent chiar daca le simti tot timpul obosite.

Internarea in spital este necesara doar in cazul in care simptomele se inrautatesc. La spital medicul va efectua probe de sange dar si testul cu ultrasunete. Pacienta care vomita are nevoie de un drenaj care sa inlocuiască fluidul pierdut. Fluidul este necesar pentru hidratarea corpului si poate contine zahar sau carbohidrati (pentru energie) si elemente chimice şi minerale.

Nu exista un test specific pentru diagnsoticarea sindromului de hipertensiune ovariana. Diagnosticul se face pe baza simptomelor pacientului. Medicul poate lua in considerare si alte probleme care cauzeaza simptome similare ce includ durerea abdominala si senzatia de balonare cum ar fi: infectia pelviana, chistul ovarian, sangerarea interna, apendicita sau sarcina ectopica.

Tratamentul pentru sindromul de hipertensiune ovariana  

In forma severa a hiperstimularii ovariene, prezenta la medic este obligatorie, iar internarea in spital asemenea. Nu exista un tratament specific pentru sindromul de hipertensiune ovariana ci doar unul care vizeaza ameliorarea simptomelor. Acesta include: ameliorarea durerii cu paracetamol si codeina, medicamente pentru reducerea gretii si a stării de voma. Rehidratare cu ajutorul unei inflitratii intravenoase. Injectii cu heparina pentru a preveni tromboza. Efectuarea paracentezei - procedura medicala prin care se dreneaza fluid patologic din cavitatea abdominala.


Promotiile saptamanii

CELE MAI VANDUTE
Tinctura coaja nuca neagra
Cele mai vandute
Tinctura coaja Nuca ...
Pret: 145 Ron
candyclear5
Cele mai vandute
CandyClear5
Pret: 290 Ron
Cuisoare
Cele mai vandute
Cuisoare
Pret: 76 Ron
Tratament complet pentru detoxifierea organismului (Tratament Hulda Clark si Zapper)
Cele mai vandute
Tratament complet pe...
Pret: 765 Ron
Tratament detoxifiant si deparazitar pentru 18 zile (Pachet Hulda Clark)
Cele mai vandute
Tratament detoxifian...
Pret: 260 Ron



 


Suport
Home
Despre noi
Parteneri
Promotii
Contact
Info
Adauga link
Cadouri
Creare cont
Cum Comand
Cum platesc
Detalii privind activare cookies
Este ziua ta
Garantie
In cat timp ajunge comanda
Informare cookies
Livrare si returnare
Lucky13
Reclame
Returnarea Produselor
Sugestii si reclamatii
Termeni si conditii
Dictionare
Dictionar plante
Dictionar analize
Dictionar simptome
Dictionar parazitologie
Dictionar medical
Dictionar afectiuni
Dictionar prospecte medicamente
Dictionar leacuri babesti
Unitati medicale
Facebook Ekilibrium.ro Google+ Ekilibrium.ro Twitter Ekilibrium.ro YouTube Ekilibrium.ro Blog Ekilibrium.ro RSS Ekilibrium.ro
 
ANPC    
 
Inchide bara