Contactati-ne:
0724.885.715
0724.885.715
0730.514.767
 
Cosul tau (0 produse)
Nu aveti niciun produs in cos.
 


Reduceri Newsletter Ajutor
   
Ekilibrium logo
home   •Clasificare produse   •Stiri   •Video   Oferte speciale    
Contact
Semiologia esofagului Semiologia esofagului
Semiologia esofagului Simptomele fimctionale constatu in disfagie, dureri si regurgitare - complex
Mai mult...
Ischemia arteriala cronica Ischemia arteriala cronica
Ischemia arteriala cronica Apare in arteroscleroza obliteranta a membrelor pelviene, in trombangei
Mai mult...
Comanda rapida    
Pachete
Cosmetice Bio
Produse
APARATE
Clasificare Produse
CARTI, CD-uri, DVD-uri
Igiena Personala
Tratamente
Produse pentru femei
Produse pentru slabit
Produse Bio
Pentru Copii
Produse Barbati
REGIM DE INGRASARE
Bucatarie
Diverse
Aparatura medicala
Dispozitive
Electrocasnice
Apicole
Sport
Ceaiuri
Unguente
Antistres
Uleiuri
Siropuri
Imunitate
Cosmetice
Love Sex
Mese de masaj


Sindromul de lob temporal

A B C D E F G H I K L M N O P R S T U V X Y Z

Sindromul de lob temporal

Descriere Sindromul de lob temporal:

Sindromul de lob temporal se prezinta sub forma unei tumori localizate la nivelul lobului temporal.

Simptome Sindromul de lob temporal:

Se manifesta prin aparitia unor tulburari de vorbire si tulburari psihice.

Tulburarile de vorbire se dezvolta in tumorile de lob temporal din emisfera dominanta. In cazul in care tumorile sunt maligne, tulburarile se agraveaza. Se manifesta prin dificultati in pronuntarea anumitor cuvinte. Majoritatea bolnavilor prezinta tulburari afazice permanente ca inatentie verbala, afazie Wernicke si afazie de evocare.

Tulburarile psihice sunt foarte variate. Persoana diagnosticata cu sindromul de lob temporal isi pierde atentia si memoria, prezinta un deficit al functiilor cognitive fata de perioada antemergatoare a bolii. Are foarte des perioade de depresie si anxietate. Isi pierde interesul fata de propria persoana si de interesul pentru lumea inconjuratoare.  In timp, pacientul prezinta iritabilitate, stari euforice alternand cu starile depresive. Tulburarile epileptice sunt localizate la majoritatea persoanelor afectate de acest sindrom. Crizele care se dezvolta in cadrul sindromului de lob temporal sunt cele psihosenzoriale. Se manifesta prin halucinatii sau iluzii. Foarte des apar halucinatii auditive, vizuale si olfactive. Halucinatiile vizuale se dezvolta in leziuni localizate la nivelul lobului temporal din emisfera nedominanta si frecvent iau forma unor halucinatii vizuale complexe. Halucinatiile olfactive se manifesta prin senzatii de miros neplacut, senzatie care dureaza putin timp, dar care se repeta ciclic. De aceea, trebuie facut diagnosticul diferential cu o infectie sinusala, pentru ca ea mai este responsabila de mirosuri neplacute. De asemeni, s-au evidentiat si modificari paroxistice ale starii de constienta, cu senzatii de deja vu. H. Jackson a descris aceasta criza in anul 1920. Se manifesta prin halucinatii olfactive sau gustative la care se adauga o senzatie de anxietate si halucinatii vizuale. In fazele avansate de boala se dezvolta crizele convulsive generalizate de tip Grand mall, cu debut brusc, acestea evoluand alternativ cu crizele jacksoniene. Dintre tipurile de tumori cerebrale, astrocitoamele si oligodendroglioamele provoaca destul de des crize epileptice.

Hipertensiunea intracraniana se dezvolta din timp in leziunile de lob temporal si este prezenta la o parte din pacienti. Debutul glioblastomul temporal se face prin hipertensiune intracraniana si deficit piramidal controlateral. Tulburarile motorii se prezinta sub forma unei hemipareze lent progresive care intereseaza hemicorpul controlateral sau poate interesa doar jumatatea de fata controlaterala.

Tulburarile de sensibilitate apar la foarte putini pacienti si se manifesta sub forma unei usoare hipoestezii superficiale.

In cazul in care tumora este crescuta in dimensiuni, atunci apar tulburarile oftalmologice, conducand la exoftalmie, midriaza ipsilaterala, pareza ipsilaterala de nerv oculomotor comun (prin compresia nervului), modificari de camp vizual. Modificarile de camp vizual sunt esentiale, deoarece cu ajutorul lor se poate evidentia topografic stadiul tumorii in lobul temporal. O hemianopsie homonima de partea opusa leziunii provoaca o afectare posterioara a lobului temporal. Tumorile temporale aflate in evolutie dezvolta o hemianopsie progresiva de la periferie catre punctul de fixatie. Hemianopsia si tulburarile de vorbire pot fi si efectul unui hematom intraparenchimatos. Nervul optic poate fi afectat prin compresie directa de catre tumora sau din cauza hipertensiunii intracraniene, afectand acuitatea vizuala. Acufenele (tulburari de auz subiective) pot sa apara izolat sau in cadrul crizelor epileptice. In plus, inaintea unei crize epileptice, apar tulburari vestibulare manifestate prin crize de vertij.


Promotiile saptamanii

CELE MAI VANDUTE
Tinctura coaja nuca neagra
Cele mai vandute
Tinctura coaja Nuca ...
Pret: 145 Ron
candyclear5
Cele mai vandute
CandyClear5
Pret: 290 Ron
Cuisoare
Cele mai vandute
Cuisoare
Pret: 76 Ron
Tratament complet pentru detoxifierea organismului (Tratament Hulda Clark si Zapper)
Cele mai vandute
Tratament complet pe...
Pret: 765 Ron
Tratament detoxifiant si deparazitar pentru 18 zile (Pachet Hulda Clark)
Cele mai vandute
Tratament detoxifian...
Pret: 260 Ron



 


Suport
Home
Despre noi
Parteneri
Promotii
Contact
Info
Adauga link
Cadouri
Creare cont
Cum Comand
Cum platesc
Detalii privind activare cookies
Este ziua ta
Garantie
In cat timp ajunge comanda
Informare cookies
Livrare si returnare
Lucky13
Reclame
Returnarea Produselor
Sugestii si reclamatii
Termeni si conditii
Dictionare
Dictionar plante
Dictionar analize
Dictionar simptome
Dictionar parazitologie
Dictionar medical
Dictionar afectiuni
Dictionar prospecte medicamente
Dictionar leacuri babesti
Unitati medicale
Facebook Ekilibrium.ro Google+ Ekilibrium.ro Twitter Ekilibrium.ro YouTube Ekilibrium.ro Blog Ekilibrium.ro RSS Ekilibrium.ro
 
ANPC    
 
Inchide bara