Contactati-ne:
0724.885.715
0724.885.715
0730.514.767
 
Cosul tau (0 produse)
Nu aveti niciun produs in cos.
 


Reduceri Newsletter Ajutor
   
Ekilibrium logo
home   •Clasificare produse   •Stiri   •Video   Oferte speciale    
Contact
Semiologia esofagului Semiologia esofagului
Semiologia esofagului Simptomele fimctionale constatu in disfagie, dureri si regurgitare - complex
Mai mult...
Ischemia arteriala cronica Ischemia arteriala cronica
Ischemia arteriala cronica Apare in arteroscleroza obliteranta a membrelor pelviene, in trombangei
Mai mult...
Comanda rapida    
Pachete
Cosmetice Bio
Produse
APARATE
Clasificare Produse
CARTI, CD-uri, DVD-uri
Igiena Personala
Tratamente
Produse pentru femei
Produse pentru slabit
Produse Bio
Pentru Copii
Produse Barbati
REGIM DE INGRASARE
Bucatarie
Diverse
Aparatura medicala
Dispozitive
Electrocasnice
Apicole
Sport
Ceaiuri
Unguente
Antistres
Uleiuri
Siropuri
Imunitate
Cosmetice
Love Sex
Mese de masaj


Sindromul de sinus bolnav

A B C D E F G H I K L M N O P R S T U V X Y Z

Sindromul de sinus bolnav

Descriere Sindromul de sinus bolnav:

Sindromul de sinus bolnav nu este considerata o boala specifica. Reprezinta un grup de anomalii ale frecventei cardiace. In sindromul de sinus bolnav bataile cardiace neregulate sunt provocate de o tulburare a transmiterii si dezvoltarii impulsurilor electrice ale inimii. Afectiunea este localizata in nodulul sinoatrial-pacemaker-ul natural al inimii. In momentul in care, nodulul sinoatrial este defectiv ritmul cardiac devine anormal. O persoana diagnosticata cu Sindromul de sinus bolnav prezinta urmatoarele tulburari:  bradicardia-frecventa cardiaca anormal scazuta, tahicardia-frecventa cardiaca anormal de rapida, bradicardia-tahicardia-o combinatie a celor doua in care inima alterneaza intre frecvente diminuate si rapide. Disfunctia nodulului sinoatrial este provocat de afectiuni ale tesutului cardiac, cum ar fi degenerarea tisulara a nodulului sinoatrial, boli cronice sau lezari chirurgicale sau cauzelor extrinseci cum ar fi expunerea la toxine sau diferiti agenti farmacologici. Afectiunea se dezvolta foarte rar si se dezvolta la persoanele peste 60-70 de ani si in special la cei care  au suferit leziuni tisulare cardiace. Barbatii si femeile sunt afectati in masura egala. Aproximativ 2% din copii dezvolta un sindrom de sinus bolnav, manifestate prin anormalitati congenitale cardiace. Principalii factori de risc sunt persoanele cu varsta peste 50 de ani, blocantii canalelor de calciu, beta-blocantii, antiaritmicele, digitala.

Simptome Sindromul de sinus bolnav:

In momentul in care afectiunea debuteaza, pacientii nu prezinta nici un simptom. In timp apar simptome cardiace (tahicardie urmata de bradicardie). Afectiunea provoaca ameteli, durere precordiala, sincope, stare de confuzie, eritem facial si oboseala. 

Cauze Sindromul de sinus bolnav:

Nodulul sinusal reprezinta o structura subepiteliala, situata in peretele atrial drept, langa intrarea venei cave superioare, la capatul superior al sulcus terminalis. Contine o aglomerare de celule capabile de depolarizare spontana. Pacemaker-ul depolarizeaza la frecventele cele mai marite fata de oricare alt pacemaker latent cardiac. Nodulul sinoatrial sanatos directioneaza frecventa la care inima va bate. Impulsurile electrice provocate de catre acesta trebuie produse in afara nodulului pentru a depolariza restul inimii.

Disfunctia nodulului sinusal se poate manifesta prin dezvoltarea de impulsuri electrice anormale sau propagarea lor anormala, care conduce la frecvente bradicardice sau tahicardice. Disfunctia nodulului sinoatrial se refera la sindromul de sinus bolnav cand se asociaza de simptome ca ameteli sau sincope.

Sindromul de sinus bolnav se manifesta prin conducerea intarziata sau lipsa conducerii intre nodulul sinusal si atrii, prin dezvoltarea anormala a stimulilor electrici sau alterarea conducerii externe. In cazul in care gradul de disfunctie este minim, pacientul nu prezinta simptomea. Disfunctia nodulului sinoatrial avansata are forma maligna si se manifesta prin tulburari cardiovasculare semnificative. Manifestarile clinice sunt provocate de hipoperfuzia organelor vitale, mai ales inima si creierul, ca rezultat al frecventei cardiace anormale.

Diagnostic Sindromul de sinus bolnav:

Pentru diagnosticarea sindromului de sinus bolnav, este esential ca bolnavul sa faca electrocardiograma, care va masura activitatea electrica a inimii si poate detecta frecventele cardiace anormale, monitorizarea Holter-monitorizarea continua cardiaca pentru a remarca episoadele de tahicardie si bradicardie.

Tratament Sindromul de sinus bolnav:

Persoanele care nu prezinta simptome, nu trebuie sa faca nici un fel de tratament. Sindromul de sinus bolnav reprezinta o afectiune cu evolutie progresiva, poate slabi in evolutie muschiul cardiac si poate provoca insuficienta cardiaca. Persoanele care prezinta simptome, trebuie sa faca tratament. Sunt esentiale terapii separate pentru bradicardie si tahicardie. Implantarea de pacemaker este foarte eficienta pentru bradicardii. Electrozii sunt plasati in atriul drept si ventriculul drept. Pacemaker-ul reprezinta un dispozitiv care genereaza impulsuri electrice si emite semnale inimii prin electrozi pentru a o stimula sa se contracte ritmic.


Promotiile saptamanii

CELE MAI VANDUTE
Tinctura coaja nuca neagra
Cele mai vandute
Tinctura coaja Nuca ...
Pret: 145 Ron
candyclear5
Cele mai vandute
CandyClear5
Pret: 290 Ron
Cuisoare
Cele mai vandute
Cuisoare
Pret: 76 Ron
Tratament complet pentru detoxifierea organismului (Tratament Hulda Clark si Zapper)
Cele mai vandute
Tratament complet pe...
Pret: 765 Ron
Tratament detoxifiant si deparazitar pentru 18 zile (Pachet Hulda Clark)
Cele mai vandute
Tratament detoxifian...
Pret: 260 Ron



 


Suport
Home
Despre noi
Parteneri
Promotii
Contact
Info
Adauga link
Cadouri
Creare cont
Cum Comand
Cum platesc
Detalii privind activare cookies
Este ziua ta
Garantie
In cat timp ajunge comanda
Informare cookies
Livrare si returnare
Lucky13
Reclame
Returnarea Produselor
Sugestii si reclamatii
Termeni si conditii
Dictionare
Dictionar plante
Dictionar analize
Dictionar simptome
Dictionar parazitologie
Dictionar medical
Dictionar afectiuni
Dictionar prospecte medicamente
Dictionar leacuri babesti
Unitati medicale
Facebook Ekilibrium.ro Google+ Ekilibrium.ro Twitter Ekilibrium.ro YouTube Ekilibrium.ro Blog Ekilibrium.ro RSS Ekilibrium.ro
 
ANPC    
 
Inchide bara