Contactati-ne:
0724.885.715
0724.885.715
0730.514.767
 
Cosul tau (0 produse)
Nu aveti niciun produs in cos.
 


Reduceri Newsletter Ajutor
   
Ekilibrium logo
home   •Clasificare produse   •Stiri   •Video   Oferte speciale    
Contact
Semiologia esofagului Semiologia esofagului
Semiologia esofagului Simptomele fimctionale constatu in disfagie, dureri si regurgitare - complex
Mai mult...
Ischemia arteriala cronica Ischemia arteriala cronica
Ischemia arteriala cronica Apare in arteroscleroza obliteranta a membrelor pelviene, in trombangei
Mai mult...
Comanda rapida    
Pachete
Cosmetice Bio
Produse
APARATE
Clasificare Produse
CARTI, CD-uri, DVD-uri
Igiena Personala
Tratamente
Produse pentru femei
Produse pentru slabit
Produse Bio
Pentru Copii
Produse Barbati
REGIM DE INGRASARE
Bucatarie
Diverse
Aparatura medicala
Dispozitive
Electrocasnice
Apicole
Sport
Ceaiuri
Unguente
Antistres
Uleiuri
Siropuri
Imunitate
Cosmetice
Love Sex
Mese de masaj


Sindromul omului intepenit

A B C D E F G H I K L M N O P R S T U V X Y Z

Sindromul omului intepenit

Descrierea sindromul omului intepenit:

Sindromul omului intepenit este o tulburare neurologica rara si se caracterizeaza prin rigiditate progresiva (adica contractia musculara tonica fluctuanta progresiva, indeosebi la musculatura axiala).  Se mai pot intalni de asemenea depresia si anxietatea, cu toate ca acestea pot fi rezultatul discomfortului datorat redorii, decat a anomaliilor neurochimice. Prin scanarea RMN a creierului s-a demonstrat nivele reduse ale GABA (acidul gamma acidobutiric) la acesti bolnavi.
Nu s-a putut stabili inca un factor de precizie al vitezei si severitatii bolii. Tetania musculara poate sa duca la ruptura muschiului si a oaselor sau tulburari ale deglutitiei si respiratiei in cazurile severe.
Fiindca multi pacienti au anticorpi circulanti fata de enzima acid glutamic decarboxilaza s-a postulat o cauza autoimuna a bolii. Bineinteles ca anticorpii nu sunt singura cauza, astfel ca majoritatea pacientilor cu diabet de tip I poseda acesti anticorpi. La acesti pacienti cu diabet frecventa bolii persoanei intepenite este de 1 la 10.000.

Responsabil de acest sindrom al omului intepenit este o mutatie a receptorului glicinei. In afara de acesti anticorpi din ser, ei se mai gasesc si in lichidul cerebrospinal al bolnavilor.


Simptomele sindromului omului intepenit:

Acestea sunt: redoarea musculara a trunchiului si membrelor, care vine si pleaca, determinind intepenirea spatelui sau durere, o postura ortostatica exagerata si mers intepenit. Spasmele musculare severe ale bratelor si picioarelor cand persoana este atinsa sau anxioasa sunt frecvente. In timp apare lordoza si articulatiile intepenite. Datorita spasmelor musculare bruste apar cazaturi care determina alte complicatii traumatice.

Cauzele sindromului omului intepenit:

Deoarece nu are o similaritate semnificativa cu o alta boala neurologica, sindromul omului intepenit este rar diagnosticat.
Totusi, cu toate ca este rara, odata observata este greu de uitat. O posibila similaritate s-a gasit cu boala tetanos deoarece ambele conditii afecteaza inhibitia periferica prin mecanismul central si sistemul acidului gamma aminobutiric (GABA).
Patofiziologia bolii este autoimuna. Prin descoperirea anticorpilor antiGABA s-au asociat o varietate de boli neurologice, dar s-au asociat  si cu diabetul zaharat si tiroidita.
S-a aratat ca in sindromul persoanei intepenite neuronii spinali actioneaza pentru a inhiba descarcarile spontane din neuronii motorii ai maduvei mai ales prin actiunea glicinei. Totusi acesta este doar un input inhibitor a caii motorii care include inhibitia mediate GABA din cortex, trunchiul cerebral si cerebel. Daca functia enzimei care decarboxileaza GABA este inhibata semnificativ atunci GABA disponibila pentru aceste functii este scazuta iar muschii devin stimulate incontinuu de catre neuronii motorii. O alta etiologie patologica posibila la pacientii negativi pentru anticorpii GABA cuprinde elemente postsinaptice cum este sinaptofizina, amfifizina si gefirina, GABA transaminaze.
Glutamatul este un acid amino excitatory sintetizat din glucoza prin ciclul Krebs. Acesta se va transforma in glutamine, unele transaminaze sau GABA. Dupa ce este eliberat din sinapse glutamatul este absorbit prin recaptare de catre neuroni sau de catre astrocite. Decarboxilaza GABA este ubicuitara si este localizata linga butonul synaptic. Este limitata de disponibilitatea glutamatului.
Totusi anticorpii decarboxilazei GABA par insuficienti singuri pentru a cauza sindromul, acestia fiind asociati cu alte boli nonneurologice, astfel ei constituie doar o parte din fiziopatologia sindromului.


Tratamentul sindromului omului intepenit:

Tratamentul este mai mult paliativ, cu relaxante musculare care evidentiaza actiunea GABA, cum sunt benzodiazepine, insa acest tratament isi pierde eficacitatea pe masura ce boala avanseaza. In absenta unor trialuri dublu-orb, controlate placebo pentru a determina eficacitatea tratamentului, unii medici recomanda trialurile umane cu terapie imunosupresiva, plasmafereza sau infuzie de imunoglobulina intravenoasa.
Oamenii de stiinta au efectuat un studiu prin care demonstreaza eficienta imunoglobulinei intravenoase in reducerea redorii si diminuarea sensibilitatii la atingere, zgomot si stress a pacientilor cu acest sindrom. Anticorpul monoclonal rituximab a determinat prin administrare remisiuni de lunga durata. Recent s-a testat si plasmafereza ca optiune terapeutica. Un studiu clinic a demonstrat cat prin administrarea de propofol se amelioreaza simptomele.


Promotiile saptamanii

CELE MAI VANDUTE
Tinctura coaja nuca neagra
Cele mai vandute
Tinctura coaja Nuca ...
Pret: 145 Ron
candyclear5
Cele mai vandute
CandyClear5
Pret: 290 Ron
Cuisoare
Cele mai vandute
Cuisoare
Pret: 76 Ron
Tratament complet pentru detoxifierea organismului (Tratament Hulda Clark si Zapper)
Cele mai vandute
Tratament complet pe...
Pret: 765 Ron
Tratament detoxifiant si deparazitar pentru 18 zile (Pachet Hulda Clark)
Cele mai vandute
Tratament detoxifian...
Pret: 260 Ron



 


Suport
Home
Despre noi
Parteneri
Promotii
Contact
Info
Adauga link
Cadouri
Creare cont
Cum Comand
Cum platesc
Detalii privind activare cookies
Este ziua ta
Garantie
In cat timp ajunge comanda
Informare cookies
Livrare si returnare
Lucky13
Reclame
Returnarea Produselor
Sugestii si reclamatii
Termeni si conditii
Dictionare
Dictionar plante
Dictionar analize
Dictionar simptome
Dictionar parazitologie
Dictionar medical
Dictionar afectiuni
Dictionar prospecte medicamente
Dictionar leacuri babesti
Unitati medicale
Facebook Ekilibrium.ro Google+ Ekilibrium.ro Twitter Ekilibrium.ro YouTube Ekilibrium.ro Blog Ekilibrium.ro RSS Ekilibrium.ro
 
ANPC    
 
Inchide bara