Contactati-ne:
0724.885.715
0724.885.715
0730.514.767
 
Cosul tau (0 produse)
Nu aveti niciun produs in cos.
 


Reduceri Newsletter Ajutor
   
Ekilibrium logo
home   •Clasificare produse   •Stiri   •Video   Oferte speciale    
Contact
Semiologia esofagului Semiologia esofagului
Semiologia esofagului Simptomele fimctionale constatu in disfagie, dureri si regurgitare - complex
Mai mult...
Ischemia arteriala cronica Ischemia arteriala cronica
Ischemia arteriala cronica Apare in arteroscleroza obliteranta a membrelor pelviene, in trombangei
Mai mult...
Comanda rapida    
Pachete
Cosmetice Bio
Produse
APARATE
Clasificare Produse
CARTI, CD-uri, DVD-uri
Igiena Personala
Tratamente
Produse pentru femei
Produse pentru slabit
Produse Bio
Pentru Copii
Produse Barbati
REGIM DE INGRASARE
Bucatarie
Diverse
Aparatura medicala
Dispozitive
Electrocasnice
Apicole
Sport
Ceaiuri
Unguente
Antistres
Uleiuri
Siropuri
Imunitate
Cosmetice
Love Sex
Mese de masaj


Sindromul ovarului polichistic

A B C D E F G H I K L M N O P R S T U V X Y Z

Sindromul ovarului polichistic

Descriere sindromul ovarului polichistic:

Sindromul ovarului polichistic (SOP) este o afectiune heterogena. Sindromul se manifesta prin obezitate, pilozitate excesiva (hirsutism), sterilitate, tulburarile ale menstruatiei (amenoree), marirea volumului ovarelor, care devin fibroase (isi pierd elasticitatea) si prezinta numeroase chisturi.

Inca din adolescenta, uneori tulburarile menstruale pot arata ca exista o afectiune. Alteori sindromul poate fi depistat mai tarziu din cauza infertilitatii femeilor afectate. Semnele si simptomele sindromului se pot determina in functie de cat este de afectat ciclului menstrual, ciclu care culmineaza lunar cu eliberarea unui ovul de catre ovar (ovulatia). S-a dat acest nume sindromului pentru ca s-au descoperit existenta la nivelul ovarelor a numeroase chisturi -foliculi sau pungi pline cu lichid ce contin ovule imature.

Cauzele sindromul ovarului polichistic:

Prin sindromul ovarului polichistic ne dam seama de existenta unui dezechilibru hormonal ce afecteaza ovulatia normala. Cauza nu este pe deplin inteleasa de oamenii de stiinta, desi se crede ca factorii genetici sunt implicati. In proportie de 5 si 10% dintre femeile de varsta reproductiva sunt afectate de acest sindrom, care este una din cele mai frecvente dezechilibre hormonale.

Simptome Sindromul ovarului polichistic:

SOP se manifesta printr-o gama larga de semne si simptome. Aceste semne si simptome variaza in functie de gradul de severitate. O femeie ca sa poata fi diagnosticata cu acest sindrom ar trebui sa prezinte cel putin 2 din urmatoarele semne:

» Tulburari ale menstruatiei, acesta fiind cel mai des intalnit semn al SOP. Tulburarile sunt absenta menstruatiei (amenoree), sau  mai putin de 8 cicluri menstruale pe an, ceea ce inseamna un interval mai mare de 35 zile intre cicluri.
» Cresterea nivelului de hormoni masculini – se manifesta prin semne precum cresterea excesiva a parului pe fata, piept, abdomen, spate, brate (hirsutism), acnee si caderea de tip masculin a parului (alopecie). Nu toate femeile cu SOP au semne fizice ale excesului de hormoni masculini.
» Chisturi la nivelul ovarelor si marirea dimensiunilor acestora (ovare polichistice). O femeie cu ovare polichistice nu prezinta obligatoriu si sindromul ovarelor polichistice, iar la o femeie cu SOP ovarele pot sa aiba aspect normal.

Alte afectiuni ce pot prezenta semne si simptome similare cu cele ale SOP:

» Hipotiroidism – inseamna nivel deficitar de hormoni tiroidieni. Aceasta poate duce la absenta menstruatiei (amenoree).
» Hiperprolactinemie – secretie in exces de prolactina – un hormon ce stimuleaza producerea de lapte si suprima ovulatia – de catre glanda pituitara.
» Unele tumori – tumorile ovarelor sau ale glandelor suprarenale pot fi responsabile pentru nivelul excesiv de hormoni androgeni.
» Foarte multe femei cu SOP sufera de obezitate. La femeile cu obezitate de tip android – tesut adipos acumulat in regiunea abdominala – se gaseste un nivel mai ridicat de hormoni masculini, glucide si lipide decat femeile care acumuleaza grasimi in alte parti ale corpului (pe solduri, membre).

» infertilitatea
» Acantozis nigricans – aparitia unor pete inchise la culoare pe gat, axile, coapse, vulva sau piept
» durere cronica pelvina

Complicatii Sindromul ovarului polichistic:

Odata cu instalarea SOP la femei pot aparea si o serie de complicatii cum ar fi: riscul de infertilitate, hipercolesteromie, hipertensiune arteriala, apnee in somn, boli cardiovasculare, cancer endometrial si diabet (1 din 10 femei este diagnosticata cu diabet de tip 2 inainte de 40 ani).
Deoarece SOP afecteaza ciclul menstrual si expune uterul la concentratii permanente de estrogen, femeile cu SOP prezinta un risc ridicat de sangerari uterine anormale si de cancer  endometrial (al mucoasei uterine).
Daca tratam sindromului ovarului polichistic atunci se pot reduce foarte mult din aceste riscuri. Iar femeile cu acest sindrom care isi doresc copii ar putea avea nevoie de tratamente de fertilitate pentru a putea ramane insarcinate.
Pe perioada sarcinii, tratamentele prezinta un risc crescut de avort spontan si diabet gestational (datorita nivelului ridicat de insulina).

Tratamentul sindromul ovarului polichistic:

La sindromul ovarului polichistic vorbim despre un tratament care urmareste sa regleze dezechilibrul hormonal si controlul asupra greutatii, de asemenea exercitiile fizice si o alimentatie sanatoasa sunt esentiale intr-un tratament pentru acest sindrom.

Infertilitatea si sindromul ovarului polichistic

In conditiile in care o femeie are o greutate peste media normala si sufera de SOP, ea poate incerca sa slabeasca ca sa-si mareasca sansele de a ramane insarcinata. Scaderea nivelului de insulina este o problema frecvent intalnita la acest sindrom al ovarului polichistic, de aceea femeilor cu aceasta problema li se poate recomanda de catre medic anumite medicamente. Scaderea nivelului de insulina este o consecinta a faptului ca in cazul acestei afectiuni organismul este incapabil sa recunoasca insulina. Clomid este un medicament folosit pentru stimularea ovulatiei. Daca Clomid nu isi face efectul, atunci medicul va prescrie hormoni care se pot injecta intravenos. In acest caz se va monitoriza nivelul de hormoni din sange si se vor efectua ecografii ale aparatului genital. Femeile care folosesc terapia hormonala dezvolta mai multi foliculi, existand riscul unei sarcini multiple. Ca o alta metoda pentru femeile afectate de acest sindrom si care doresc sa ramana insarcinate este fertilizarea in vitro (FIV).


Promotiile saptamanii

CELE MAI VANDUTE
Tinctura coaja nuca neagra
Cele mai vandute
Tinctura coaja Nuca ...
Pret: 145 Ron
candyclear5
Cele mai vandute
CandyClear5
Pret: 290 Ron
Cuisoare
Cele mai vandute
Cuisoare
Pret: 76 Ron
Tratament complet pentru detoxifierea organismului (Tratament Hulda Clark si Zapper)
Cele mai vandute
Tratament complet pe...
Pret: 765 Ron
Tratament detoxifiant si deparazitar pentru 18 zile (Pachet Hulda Clark)
Cele mai vandute
Tratament detoxifian...
Pret: 260 Ron



 


Suport
Home
Despre noi
Parteneri
Promotii
Contact
Info
Adauga link
Cadouri
Creare cont
Cum Comand
Cum platesc
Detalii privind activare cookies
Este ziua ta
Garantie
In cat timp ajunge comanda
Informare cookies
Livrare si returnare
Lucky13
Reclame
Returnarea Produselor
Sugestii si reclamatii
Termeni si conditii
Dictionare
Dictionar plante
Dictionar analize
Dictionar simptome
Dictionar parazitologie
Dictionar medical
Dictionar afectiuni
Dictionar prospecte medicamente
Dictionar leacuri babesti
Unitati medicale
Facebook Ekilibrium.ro Google+ Ekilibrium.ro Twitter Ekilibrium.ro YouTube Ekilibrium.ro Blog Ekilibrium.ro RSS Ekilibrium.ro
 
ANPC    
 
Inchide bara