Contactati-ne:
0724.885.715
0724.885.715
0730.514.767
 
Cosul tau (0 produse)
Nu aveti niciun produs in cos.
 


Reduceri Newsletter Ajutor
   
Ekilibrium logo
home   •Clasificare produse   •Stiri   •Video   Oferte speciale    
Contact
Semiologia esofagului Semiologia esofagului
Semiologia esofagului Simptomele fimctionale constatu in disfagie, dureri si regurgitare - complex
Mai mult...
Ischemia arteriala cronica Ischemia arteriala cronica
Ischemia arteriala cronica Apare in arteroscleroza obliteranta a membrelor pelviene, in trombangei
Mai mult...
Comanda rapida    
Pachete
Cosmetice Bio
Produse
APARATE
Clasificare Produse
CARTI, CD-uri, DVD-uri
Igiena Personala
Tratamente
Produse pentru femei
Produse pentru slabit
Produse Bio
Pentru Copii
Produse Barbati
REGIM DE INGRASARE
Bucatarie
Diverse
Aparatura medicala
Dispozitive
Electrocasnice
Apicole
Sport
Ceaiuri
Unguente
Antistres
Uleiuri
Siropuri
Imunitate
Cosmetice
Love Sex
Mese de masaj


A B C D E F G H I K L M N O P R S T U V X Y Z

Sinuzita acuta

Descriere Sinuzita acuta:

Sinuzita reprezinta inflamatia mucoasei care captuseste sinusurile fetei, datorate infectiilor virale, bacteriene sau reactiilor alergice. Sinusurile sunt cavitatile oaselor capului, acoperite cu o mucoasa care comunica cu fosele nazale prin mici conducte care asigura trecerea aerului. Sinusurile sunt complet dezvoltate la varsta de 20 ani. Sinusurile maxilare si etmoidale sunt dezvoltate inca de la nastere. Spre deosebire de adulti, Sinuzita la copii este diagnosticata destul de greu, deoarece simptomele sunt greu de recunoscut, iar cauzele pot fi complexe.
In general infectiile virale acute ale cailor respiratorii pot cauza Sinuzita. Sinuzita poate fi impartita in mai multe categorii, dupa locul de aparitie.
Sinuzita frontala este localizata in osul frontal, deasupra orbitei. Aceasta provoaca dureri frontale si se poate complica cu un abces cerebral sau cu o meningita in cazul blocarii scurgeri.
Sinuzita sfenoidala poate provoaca dureri in spatele ochiului si poate fi observata cu ajutorul radiografiei. Sinusul sfenoidal este localizat in osul sfenoid care inchide in spate foza nazala. Prezenta febrei si a frisoanelor sugereaza extinderea infectiei mai departe de sinusuri.
Sinuzita maxilara pate provoca dureri in regiunea maxilara, dar si cefalee frontala.
Sinuzita etmoidala este caracterizata printr-o umflatura, inrosire si durere a unghiului intern al ochiului.
Sinusul etmoidal este gasit in spatele radacinii nasului si intre fetele interne ale orbitelor. Acest tip de sinuzita apare mai frecvent la copii, pentru ca sinusurile etmoidale sunt formate la aceasta varsta. Sinuzita etmoidala poate fi provocata de Rinofaringite. Acest tip de infectie poate avea complicatii ducand la o Meningita, lasand sechele neurologice.

Cauze Sinuzita acuta:

Sinuzita acuta este cauzata de infectiile virale al tractului respirator superior, alergenii sau substante poluante. Bacteriile cauzatoare de sinuzita acuta sunt Streptococcus pneumoniae, Haemophilus influenzae si Moraxella catarrhalis. Aceste microorganisme, alaturi de stafilococul auriu si de bacteriile anaerobe cauzeaza Sinuzita cronica. Ciupercile duc la aparitia Sinuzitei cronice, in special la pacientii cu boli ale sistemul imunitar precum SIDA, Leucemia sau Diabet. Factorii de risc prezenti pot fi tabacismul, infectiile cailor respiratorii, mediul de viata umed sau poluant, alergiile respiratorii, polipii nazali, abcesele dentare precum si fibroza chistica.

Simptome Sinuzita acuta:

Sinuzita acuta se manifesta in general mai putin de patru saptamani, timp in care pacientul sufera de cefalee. Aceasta se agraveaza ziua si se amelioreaza seara. Afectiunea prezinta o obstructie nazala unilaterala si prin scurgeri nazale posterioare care ajung in faringe, provocand tuse. Sinuzita cronica, deseori, nu prezinta simptome. Este insotita de scurgeri nazale urat mirositoare, atat anterioare cat si posterioare,  care antreneaza o tuse seaca. Copiii pot prezenta scurgeri nazale purulente, angina, tuse, greata sau voma. Cefaleea apare de obicei la copiii peste 6 ani. Mai pot exista iritabilitate si oboseala. Pentru ca sistemul imunitar la copii nu este inca dezvoltat, acestia sunt predispusi la infectii ale nasului, sinusurilor si urechilor, in special in primii ani de viata. In mod frecvent, acestea sunt cauzate de infectii virale si pot fi agravate de alergii. Cu toate acestea, daca pacientul este bolnav mai mult de perioada normala de 10 zile, este posibila o infectie grava a sinusurilor. Riscul aparitiei unei sinuzite la copii poate fi redus, prin limitarea expunerii acestora la substantele poluante, precum fumul de tigara sau prin reducerea timpului petrecut la cresa sau gradinita.

Diagnostic Sinuzita acuta:

Diagnosticul Sinuzitei este realizat de obicei cu anamneza si examenul obiectiv. O anamneza amanuntita a bolii, deseori este utila pentru diagnostic decat examenul obiectiv al pacientului. Daca simptomele si semnele gasite sunt tipice pentru sinuzita, alte teste nu sunt necesare. Teste suplimentare se recomanda daca diagnosticul nu este elucidat. Testele imagistice sunt necesare cand simptomele sinuzitei persista sau sunt recurente in ciuda tratamentului sau cand se suspecteaza tumori sau alte leziuni proliferative. Acestea sunt computer tomografia (CT) capului si gatului, radiografia de sinus si scanarea prin rezonanta magnetica.

Tratament Sinuzita acuta:

Formelor usoare de sinuzita acuta se trateaza cu medicamente vasoconstrictoare. De asemenea, decongestionantele nazale pot fi prescrise pentru diminuarea obstructiei foselor nazale. Pentru formele mai grave ale afectiunii se recomanda antibiotice si antiinflamatoare administrate pe cale orala. Majoritatea copiilor raspund foarte bine la tratamentul cu antibiotice, simptomele Sinuzitei acute reducandu-se in cateva zile. Chiar daca in prima saptamana de tratament copilul nu mai prezinta simptome, este important sa se continue tratamentul pana cand sunt luate toate antibioticele. Daca simptomele sinuzitei dureaza mai mult de 12 saptamani, aceasta va fi o sinuzita cronica.
Sinuzita cronica prezinta episoadele recurente de sinuzita acuta, de peste 4-6 ori pe an. Pentru aceasta, specialistul poate sugera un tratament medicamentos sau chirurgical al sinuzitei. Chirurgia se realizeaza la un numar mic de copii, ale caror simptome severe sau persistente nu raspund la tratamentul medicamentos. Aceasta consta in curatarea sinusurilor prin endoscopie.

 

Tratamente naturiste pentru Sinuzita acuta

asea redox
Pret: 195 RON
*TVA inclus
 
Ditong
Pret: 31 RON
*TVA inclus
 
Pret: 49.5 RON
*TVA inclus
 
Solutie Lugol
Pret: 58 RON
*TVA inclus
 
CHAPARRAL
Pret: 76 RON
*TVA inclus
 


Promotiile saptamanii

CELE MAI VANDUTE
Tinctura coaja nuca neagra
Cele mai vandute
Tinctura coaja Nuca ...
Pret: 145 Ron
candyclear5
Cele mai vandute
CandyClear5
Pret: 290 Ron
Cuisoare
Cele mai vandute
Cuisoare
Pret: 76 Ron
Tratament complet pentru detoxifierea organismului (Tratament Hulda Clark si Zapper)
Cele mai vandute
Tratament complet pe...
Pret: 765 Ron
Tratament detoxifiant si deparazitar pentru 18 zile (Pachet Hulda Clark)
Cele mai vandute
Tratament detoxifian...
Pret: 260 Ron



 


Suport
Home
Despre noi
Parteneri
Promotii
Contact
Info
Adauga link
Cadouri
Creare cont
Cum Comand
Cum platesc
Detalii privind activare cookies
Este ziua ta
Garantie
In cat timp ajunge comanda
Informare cookies
Livrare si returnare
Lucky13
Reclame
Returnarea Produselor
Sugestii si reclamatii
Termeni si conditii
Dictionare
Dictionar plante
Dictionar analize
Dictionar simptome
Dictionar parazitologie
Dictionar medical
Dictionar afectiuni
Dictionar prospecte medicamente
Dictionar leacuri babesti
Unitati medicale
Facebook Ekilibrium.ro Google+ Ekilibrium.ro Twitter Ekilibrium.ro YouTube Ekilibrium.ro Blog Ekilibrium.ro RSS Ekilibrium.ro
 
ANPC    
 
Inchide bara