Contactati-ne:
0724.885.715
0724.885.715
0730.514.767
 
Cosul tau (0 produse)
Nu aveti niciun produs in cos.
 


Reduceri Newsletter Ajutor
   
Ekilibrium logo
home   •Clasificare produse   •Stiri   •Video   Oferte speciale    
Contact
Semiologia esofagului Semiologia esofagului
Semiologia esofagului Simptomele fimctionale constatu in disfagie, dureri si regurgitare - complex
Mai mult...
Ischemia arteriala cronica Ischemia arteriala cronica
Ischemia arteriala cronica Apare in arteroscleroza obliteranta a membrelor pelviene, in trombangei
Mai mult...
Comanda rapida    
Pachete
Cosmetice Bio
Produse
APARATE
Clasificare Produse
CARTI, CD-uri, DVD-uri
Igiena Personala
Tratamente
Produse pentru femei
Produse pentru slabit
Produse Bio
Pentru Copii
Produse Barbati
REGIM DE INGRASARE
Bucatarie
Diverse
Aparatura medicala
Dispozitive
Electrocasnice
Apicole
Sport
Ceaiuri
Unguente
Antistres
Uleiuri
Siropuri
Imunitate
Cosmetice
Love Sex
Mese de masaj


A B C D E F G H I K L M N O P R S T U V X Y Z

Echipa Ekilibrium recomanda:
Lizina Pudra

Lizina Pudra

Stenoza aortica

Descriere Stenoza aortica:

Stenoza aortica este reprezentata de obstructia fluxului sanguin prin valvele aortice. Stenoza aortica are mai multe ramuri precum valva unicuspida sau bicuspida congenitala, boala reumatica si modificarile degenerative ale valvelor.
Daca valvele aortice devin stenotice apare rezistenta la ejectia sistolica si produce dezvoltatea unui gradient de presiune sistolica intre ventriculul stang si aorta. Acesta conduce la incarcarea presionala a ventriculului stang, care in timp determina cresterea grosimii peretelui ventricular. Functia ventriculara este pastrata dar complianta diastolica este afectata. Cu trecerea timpului ventriculul stang se va dilata. Acesta fenomen asociat cu scaderea compliantei determina cresterea presiunii telediastolice ventriculare stangi si conduce la decompensarea cardiaca. In timp se va dezvolta insuficienta cardiaca congestiva. Decesul cardiac subit apare la 5% din cazuri. 9% din cazurile de mortalitate apar la adultii cu stenoza aortica. Dupa instalarea simptomelor, incidenta mortii subite poate creste pana la 20%. Pacientii diagnosticati cu angina de efort sau sincopa au o medie de 3 ani de supravietuire. Daca se instaleaza insuficienta ventriculara stanga speranta de viata este de maxim 1 an.

Cauze Stenoza aortica:

Boala poate apare datorita depunerilor de calciu. Cu inaintarea in varsta, calciul se depune in jurul valvei aortice si determina transformarea foitelor subtiri si flexibile ale valvei aortice in foite groase si rigide. Nivelul crescut al colesterolului, Diabetul zaharat sau tensiunea arteriala pot determina riscul depunerii de calciu. O alta cauza o reprezinta anomaliile congenitale. Unele persoane se nasc cu valva aortica bicuspida. Aceasta se deschide insuficient si determina trecerea unei cantitati mai mici de sange prin orificiul sau. Alte cauze sunt infectiile sau protezele valvulare.

Simptome Stenoza aortica:


Stenoza aortica este de obicei o afectiune asimptomatica de latenta de 10-20 ani. Simptomele se vor dezvolta gradat. Pacientii pot experimenta palpitatii, oboseala, tulburari vizuale, scaderea gradata a activitatii fizice cu progresia fatigabilitatii si a dispneei la efort. De asemenea apar insuficienta cardiaca, triada clasica de angina pectorala si sincopa.

Diagnostic Stenoza aortica:

Diagnosticul se realizeaza prin examenul fizic. Stenoza aortica poate fi descoperita in urma unui consult clinic de rutina sau pentru o alta problema de sanatate. Suflul cardiac este specific stenozei aortice, fiind de obicei primul simptom gasit. Manevrele examinarii fizice sunt masurarea tensiunii arteriale, verificarea pulsului, auscultatea inimii si plamanilor precum si examinarea membrelor inferioare. Evaluarea gradului de stenoza se apreciaza dupa deschiderea orificiului valvei aortice si diferenta de presiune intre ventriculul stang si aorta .
Evaluarea functiei cardiace se face dupa dimensiunile ventriculului stang, functia ventriculului stang si orificiul valvei aortice. Se folosesc pentru diagnosticare Ecocardiograma, Electrocardiograma, Radiologia toracica si Cateterismul si angiografia coronariana.

Tratament Stenoza aortica:

Tratamentul medicamentos este necesar pentru prevenirea si tratarea complicatiilor stenozei de valva aortica.
Antibioticele sunt recomandate pentru Endocardita infectioasa. Pentru Stenoza aortica cu puls aritmic este necesara administrarea de medicamente pentru regularizarea ritmului cardiac . Pentru insuficienta cardiaca se recomanda administrarea cu precautie a medicamentelor diuretice, Digitala sau betablocante pentru imbunatatirea functiei inimii de pomparea a sangelui, dar acestea pot rareori sa accentueze simptomele la cei cu disfunctie a ventriculului stang.
Doctorul specialist poate recomanda tratament chirurgical de inlocuire a valvei aortice cand se prezinta simptome si nu exista conditii de risc crescut interventiei. Aceasta interventie prezinta un procenjat foarte mare de succes si rata mica de complicatii.

 

Tratamente naturiste pentru Stenoza aortica

Lizina Pudra
Pret: 50 RON
*TVA inclus
 
Vitamina E
Pret: 97 RON
*TVA inclus
 
Bioharmonex
Pret: 3026 RON
*TVA inclus
 


Promotiile saptamanii

CELE MAI VANDUTE
Tinctura coaja nuca neagra
Cele mai vandute
Tinctura coaja Nuca ...
Pret: 145 Ron
candyclear5
Cele mai vandute
CandyClear5
Pret: 290 Ron
Cuisoare
Cele mai vandute
Cuisoare
Pret: 76 Ron
Tratament complet pentru detoxifierea organismului (Tratament Hulda Clark si Zapper)
Cele mai vandute
Tratament complet pe...
Pret: 765 Ron
Tratament detoxifiant si deparazitar pentru 18 zile (Pachet Hulda Clark)
Cele mai vandute
Tratament detoxifian...
Pret: 260 Ron



 


Suport
Home
Despre noi
Parteneri
Promotii
Contact
Info
Adauga link
Cadouri
Creare cont
Cum Comand
Cum platesc
Detalii privind activare cookies
Este ziua ta
Garantie
In cat timp ajunge comanda
Informare cookies
Livrare si returnare
Lucky13
Reclame
Returnarea Produselor
Sugestii si reclamatii
Termeni si conditii
Dictionare
Dictionar plante
Dictionar analize
Dictionar simptome
Dictionar parazitologie
Dictionar medical
Dictionar afectiuni
Dictionar prospecte medicamente
Dictionar leacuri babesti
Unitati medicale
Facebook Ekilibrium.ro Google+ Ekilibrium.ro Twitter Ekilibrium.ro YouTube Ekilibrium.ro Blog Ekilibrium.ro RSS Ekilibrium.ro
 
ANPC    
 
Inchide bara