Contactati-ne:
0724.885.715
0724.885.715
0730.514.767
 
Cosul tau (0 produse)
Nu aveti niciun produs in cos.
 


Reduceri Newsletter Ajutor
   
Ekilibrium logo
home   •Clasificare produse   •Stiri   •Video   Oferte speciale    
Contact
Semiologia esofagului Semiologia esofagului
Semiologia esofagului Simptomele fimctionale constatu in disfagie, dureri si regurgitare - complex
Mai mult...
Ischemia arteriala cronica Ischemia arteriala cronica
Ischemia arteriala cronica Apare in arteroscleroza obliteranta a membrelor pelviene, in trombangei
Mai mult...
Comanda rapida    
Pachete
Cosmetice Bio
Produse
APARATE
Clasificare Produse
CARTI, CD-uri, DVD-uri
Igiena Personala
Tratamente
Produse pentru femei
Produse pentru slabit
Produse Bio
Pentru Copii
Produse Barbati
REGIM DE INGRASARE
Bucatarie
Diverse
Aparatura medicala
Dispozitive
Electrocasnice
Apicole
Sport
Ceaiuri
Unguente
Antistres
Uleiuri
Siropuri
Imunitate
Cosmetice
Love Sex
Mese de masaj


A B C D E F G H I K L M N O P R S T U V X Y Z

Struma ovarii

Descriere struma ovarii:

Struma ovarii este o afectiune cu cazuistica foarte mica, adica este foarte rara. In definitie, struma ovarii reprezinta o forma de tumora ovariana, caracterizata prin continutul predominant de tesut  tiroidian in forma celulara si avand o forma neregulata. Mentionam ca de cele mai multe ori vorbim despre tumori benigne, transformarea in malign, fiind foarte rara. In conditiile examinarii macroscopice, vom observa o formatiune de culoare maro, maro verzuie, solida fara a avea o forma regulata, partial, sau integral chistica, plina cu o substanta fluid gelatinoasa.

Cauzele aparitiei strumei ovarii:

Putem mentiona ca struma ovarii, in  general, este insotita, nu neaparat pe acelasi ovar, de un alt teratom (tumora benigna, congenitala complexa, de natura embrionara, alcatuita din mai multe tesuturi), fara a vorbi neaparat de o struma de factura bilaterala. In majoritatea cazurilor tesutul strumal nu este activ din punct de vedere functional. Neoplazia, sau aparitia tumorei canceroase se stadiaza in baza cercetarilor efectuate de specialistii oncologi, impartind formele strumei ovarii, in cancer ovarian, sau cancer tiroidian. Struma poate ascunde o serie de alte tipuri de tumori, dintre care amintim doar Tumora Brenner, sau chistadenomul. O treime din cazurile de struma ovarii se confrunta cu modificari ale strumei de ordin malign, iar, dintre acestia, doar 5% se confrunta cu extindere metastazica conforma cu modelul cancerului ovarian.

Semnele si simptomatologia strumei ovarii:

De cele mai multe ori, struma ovarii se descopera la paciente, fara ca aceste sa fi avut cunostinta de ea. Simptomatica pacientelor este presarata de: senzatie de presiune in zona pelviana (asemanatoare balonarilor, doar ca sunt dureroase),  dureri surde si  de lunga durata, menstre neregulate. Uneori, pacientele se confrunta cu ascite si/sau epansamente pleurale, factori determinanti in diagnosticarea corecta a afectiunilor cauzate de struma ovarii.
Struma ovarii apare, intotdeauna, ca o masa pelvina, palpabila la examinarea fizica in functie de localizarea si de dimensionarea ei. 15% dintre paciente prezinta modificari de volum ale glandele tiroide (marire in volum).

Diagnosticarea strumei ovarii:

Diagnoza stumei ovarii prin studiile de laborator implica urmatoarele analize: hemoleucograma completa;  evaluarea antigenului neoplazic CA 125 pentru pacientele cu mase tumorale pelvine; testele de functie tiroidiana (efectuate doar la pacientii cu hipertiroidism).

Studiul imagistic presupune scanarea tomografica cu contrast triplu a abdomenului si pelvisului pentru a evalua si stadia gradul de extinderea bolii si gradul de afectarea nodulilor limfatici si/sau a altor structuri adiacente.
Printre alte metode de identificare si diagnosticare enumeram: sonografia pelvina (optionala);mamografia; radiografie toracica; scanarea cu iod radioactiv (pentru masele mai mari de 5cm, sau la pacientii cu struma suspectata). Pentru a evalua tesutul tiroidian activ din pelvis sau abdomen se procedeaza la: sigmoidoscopie sau colonoscopie pentru a evalua afectarea intestinala.

Examenul histipatologic (studiul microscopic al organelor sau tesuturilor bolnave). Examinarea patologica arata tesut tiroidian ca fiind o componenta majora a teratomului. Transformarea maligna a tesutului tiroidian poate fi papilara, foliculara sau mixta si poate include elemente de chistadenocarcinom mucinos, tumora Brenner, carcinoid si/sau melanom. Cristalele birefringente de calciu (caracterizate prin dublarea prin refractie a unei raze de lumina) sunt prezente la majoritatea pacientilor, considerate specifice pentru tumorile cu origine tiroidiana. Evaluarea imunohistochimica pentru tiroglobulina, triiodotironina si tiroxina poate confirma diagnosticul. Precizam ca invazia vasculara este rara, dar nu imposibila.

Tratamentul strumei ovarii:

O terapie utila este ablatia (indepartarea, sau extirparea) cu iod radioactiv, daca examinarea patologica sau coloratia sugereaza transformarea maligna. In cazul recurentei se indica repetarea tratamentului.
In cazul pacientilor ce sufera struma prin teratom matur, se indica ingrijire postoperatorie standard. Pentru pacientii cu transformare maligna si invazie vasculara se va efectua scanare scintigrafica cu iod radioactiv pentru a localiza metastazele active.  Se mai poate lua in calcul tiroidectomia, sau se poate incerca ablatia tesutului tiroidian activ cu iod radioactiv.
Terapia definitiva (chirurgicala) depinde de extinderea bolii preoperative si de viitorul procreativ al pacientelor. Fiindca majoritatea cazurilor sunt benignesi unilaterale, este indicata ovarectomia simpla in majoritatea cazurilor. Daca si ovarul contralateral este implicat sau daca pacientul nu mai doreste copii, se indica histerectomia cu salpingo-ovarectomie bilaterala. Daca este prezenta metastazarea peritoneala se indica inlaturarea M.T.S. In cazurile de afectare tiroidiana este indicata tiroidectomia. 
In marea majoritate a cazurilor struma este benigna, iar prognosticul este excelent. Chiar si in cazul malignizarii, ablatia adjuvanta cu iod radioactiv, sau cu extirpare chirurgicala s-a dovedit curativa. Recurenta se poate detecta prin folosirea scanarii cu iod, iar extirparile repetate pot prelungi supravietuirea.


Promotiile saptamanii

CELE MAI VANDUTE
Tinctura coaja nuca neagra
Cele mai vandute
Tinctura coaja Nuca ...
Pret: 145 Ron
candyclear5
Cele mai vandute
CandyClear5
Pret: 290 Ron
Cuisoare
Cele mai vandute
Cuisoare
Pret: 76 Ron
Tratament complet pentru detoxifierea organismului (Tratament Hulda Clark si Zapper)
Cele mai vandute
Tratament complet pe...
Pret: 765 Ron
Tratament detoxifiant si deparazitar pentru 18 zile (Pachet Hulda Clark)
Cele mai vandute
Tratament detoxifian...
Pret: 260 Ron



 


Suport
Home
Despre noi
Parteneri
Promotii
Contact
Info
Adauga link
Cadouri
Creare cont
Cum Comand
Cum platesc
Detalii privind activare cookies
Este ziua ta
Garantie
In cat timp ajunge comanda
Informare cookies
Livrare si returnare
Lucky13
Reclame
Returnarea Produselor
Sugestii si reclamatii
Termeni si conditii
Dictionare
Dictionar plante
Dictionar analize
Dictionar simptome
Dictionar parazitologie
Dictionar medical
Dictionar afectiuni
Dictionar prospecte medicamente
Dictionar leacuri babesti
Unitati medicale
Facebook Ekilibrium.ro Google+ Ekilibrium.ro Twitter Ekilibrium.ro YouTube Ekilibrium.ro Blog Ekilibrium.ro RSS Ekilibrium.ro
 
ANPC    
 
Inchide bara