Contactati-ne:
0724.885.715
0724.885.715
0730.514.767
 
Cosul tau (0 produse)
Nu aveti niciun produs in cos.
 


Reduceri Newsletter Ajutor
   
Ekilibrium logo
home   •Clasificare produse   •Stiri   •Video   Oferte speciale    
Contact
Semiologia esofagului Semiologia esofagului
Semiologia esofagului Simptomele fimctionale constatu in disfagie, dureri si regurgitare - complex
Mai mult...
Ischemia arteriala cronica Ischemia arteriala cronica
Ischemia arteriala cronica Apare in arteroscleroza obliteranta a membrelor pelviene, in trombangei
Mai mult...
Comanda rapida    
Pachete
Cosmetice Bio
Produse
APARATE
Clasificare Produse
CARTI, CD-uri, DVD-uri
Igiena Personala
Tratamente
Produse pentru femei
Produse pentru slabit
Produse Bio
Pentru Copii
Produse Barbati
REGIM DE INGRASARE
Bucatarie
Diverse
Aparatura medicala
Dispozitive
Electrocasnice
Apicole
Sport
Ceaiuri
Unguente
Antistres
Uleiuri
Siropuri
Imunitate
Cosmetice
Love Sex
Mese de masaj


Sunturi intre radacina aortei si cordul drept

A B C D E F G H I K L M N O P R S T U V X Y Z

Sunturi intre radacina aortei si cordul drept

Descriere sunturi:

Sunturi intre radacina aortei si cordul drept pot fi descrise ca fiind separarea, ruptura, sau lipsa fuzionarii dintre media aortei si inelul fibros al valvei aortice, fapt care conduce la devierea fluxului sangvin pe alte cai decat cele normale.

Cauze sunturi:

Sunturi intre radacina aortei si cordul drept au trei mari cauze si anume: anevrismul congenital cu fistula al unui sinus aortic Valsalva; originea anormala a arterei coronare stangi din trunchiul pulmonar si fistula ateriovenoasa coronariana. Ruptura brusca determina durere toracica, puls alert si discontinuu, suflu accentuat si continuu in diastola si/sau supraincarcarea volumului cordului.

Diagnosticarea sunturi intre radacina aortei si cordul drept se face cu ajutorul imagisticii (Doppler si/sau ecocardiografie bidimensionala). In functie de gravitatea afectiunii se mai practica aortografia toracica (pentru vizualizarea fistulei) si cateterismul cardiac (pentru cuantificarea si masurarea suntului).

Simtomatologie sunturi:

Anevrismul unui sinus aortic consta in ruptura, sau separarea aortei de inelul fibros al valvei aortice (Valsalva cu fistula). Ruptura se produce, de obicei, in jurul varstei de treizecisicinci de ani, cel mai adesea fistula aortocardiaca fiind intre cuspa coronara dreapta si ventriculul drept. In functie de afectiunile care deriva din aparitia de sunturi intre radacina aortei si cordul drept (Insuficienta cardiaca, Endocardita, sau Aritmie) se dispune tratamentul medicamentos, dar de cele mai multe ori, acesta il precede pe cel chirurgical.

O alta anomalie cardiaca, din care deriva sunturi intre radacina aortei si cordul drept, este fistula ateriovenoasa coronariana. Aceasta anomalie se poate descrie ca fiind o comunicare intre artera coronara si una dintre camerele cordului (fie atriul drept, fie ventricolul drept, dar cel mai ades sinusul coronarian).  In acest context suntul are amploare medie spre mica, fara a compromite fluxul sangvin miocardic, insa complicatiile care survin sunt deosebite ca amploare si au ungrad deosebit de ridicat de periculozitate. Iata doar cateva din aceste complicatii: Formarea trombilor cu ocluzare, ori cu embolizare distala; Endocardita infectioasa; Ruptura de fistula anevrismala (in unele cazuri urmata de hipertensiune pulmonara si insuficienta cardiaca congestiva). Simptomatica acestei afectiuni presupune doar un suflu superficial, dar intens si continuu pe marginea sternului.

Cea de-a treia anomalie care determina formarea de sunturi intre radacina aortei si cordul drept este reprezentata de originea anormala a arterei coronare stangi din artera pulmonara. Pornind de la aceasta premisa, infarctul si fibroza miocardica conduc, in mod obisnuit, la deces in decursul primului an de viata. Totusi 18% din pacienti supravietuiesc pana la adolescenta si dupa, fara corectie chirurgicala.

Tratament sunturi:

Tratamentul sunturi este doar chirurgical (doar pentru adulti) si consta in bypass-ul arterei coronare cu o grefa din artera mamara interna, sau grefa de artera coronara folosind vena safena.

Tratamentul anevrismului unui sinus aortic presupune inchiderea si amputarea anevrismului si suturarea directa a peretelui aortic de cord. Uneori nu se poate proceda la suturare, caz in care se foloseste o proteza.

Procedura de tratare a fistulei ateriovenoase coronariene implica aortografia toracica retrograda, sau arteriografia coronariana. Acestea permit identificarea dimensiunii si caracteristicilor anatomice ale traiectului fistulos, care poate fi inchis prin sutura obliterativa.


Promotiile saptamanii

CELE MAI VANDUTE
Tinctura coaja nuca neagra
Cele mai vandute
Tinctura coaja Nuca ...
Pret: 145 Ron
candyclear5
Cele mai vandute
CandyClear5
Pret: 290 Ron
Cuisoare
Cele mai vandute
Cuisoare
Pret: 76 Ron
Tratament complet pentru detoxifierea organismului (Tratament Hulda Clark si Zapper)
Cele mai vandute
Tratament complet pe...
Pret: 765 Ron
Tratament detoxifiant si deparazitar pentru 18 zile (Pachet Hulda Clark)
Cele mai vandute
Tratament detoxifian...
Pret: 260 Ron



 


Suport
Home
Despre noi
Parteneri
Promotii
Contact
Info
Adauga link
Cadouri
Creare cont
Cum Comand
Cum platesc
Detalii privind activare cookies
Este ziua ta
Garantie
In cat timp ajunge comanda
Informare cookies
Livrare si returnare
Lucky13
Reclame
Returnarea Produselor
Sugestii si reclamatii
Termeni si conditii
Dictionare
Dictionar plante
Dictionar analize
Dictionar simptome
Dictionar parazitologie
Dictionar medical
Dictionar afectiuni
Dictionar prospecte medicamente
Dictionar leacuri babesti
Unitati medicale
Facebook Ekilibrium.ro Google+ Ekilibrium.ro Twitter Ekilibrium.ro YouTube Ekilibrium.ro Blog Ekilibrium.ro RSS Ekilibrium.ro
 
ANPC    
 
Inchide bara