Contactati-ne:
0724.885.715
0724.885.715
0730.514.767
 
Cosul tau (0 produse)
Nu aveti niciun produs in cos.
 


Reduceri Newsletter Ajutor
   
Ekilibrium logo
home   •Clasificare produse   •Stiri   •Video   Oferte speciale    
Contact
Semiologia esofagului Semiologia esofagului
Semiologia esofagului Simptomele fimctionale constatu in disfagie, dureri si regurgitare - complex
Mai mult...
Ischemia arteriala cronica Ischemia arteriala cronica
Ischemia arteriala cronica Apare in arteroscleroza obliteranta a membrelor pelviene, in trombangei
Mai mult...
Comanda rapida    
Pachete
Cosmetice Bio
Produse
APARATE
Clasificare Produse
CARTI, CD-uri, DVD-uri
Igiena Personala
Tratamente
Produse pentru femei
Produse pentru slabit
Produse Bio
Pentru Copii
Produse Barbati
REGIM DE INGRASARE
Bucatarie
Diverse
Aparatura medicala
Dispozitive
Electrocasnice
Apicole
Sport
Ceaiuri
Unguente
Antistres
Uleiuri
Siropuri
Imunitate
Cosmetice
Love Sex
Mese de masaj


Tahicardia ventriculara

A B C D E F G H I K L M N O P R S T U V X Y Z

Echipa Ekilibrium recomanda:
Magneziu

Magneziu

Tahicardia ventriculara

Descriere tahicardia ventriculara:

Tahicardia ventriculara se defineste ca fiind orice ritm cardiac ce depaseste o suta de batai pe minut si care origineaza in mod distal fata de fascicolul Hiss.

Tahicrdia ventriculara se regaseste sub diferite forme, dintre care amintim doar tahicardia ventriculara monomorfa si tahicardia ventriculara polimorfa (secventele de activare ventriculara variaza).  Tahicardia ventricularara poate fi idiopatica, in cazul celor care nu sufera nici o alta afectiune cardiaca, cazuri in care tahicardia ventriculara este deosebit  de riscanta pentru pacientii respectivi.

Tahicardia ventriculara este un termen general care include orice ritm rapid, peste 100-120 batai/minut, care  origineaza in ventriculi. In functie de mecanismul aritmiei, severitatea simptomelor clinice determina urgenta cu care tehicardia ventriculara trebuie tratata. In timpul tahicardiei ventriculare, debitul cardiac este redus datorita frecventei rapide si lipsei contractiilor atriale coordonate. Ischemia si insuficienta mitrala pot, de asemenea, contribui la intoleranta hemodinamica. Colapsul hemodinamic este frecvent cind este prezenta disfunctia ventriculara stanga, sau la frecvente foarte rapide. Debitul cardiac diminuat poate rezulta prin perfuzia scazuta miocardica, alterarea raspunsului inotropic si degenerarea in fibrilatie ventriculara cu deces subit.
Disociatia atrioventriculara este prezenta la jumatate din episoadele de tahicardie ventriculara. Aceasta apare cind nodulul sinusal depolarizeaza atriile la frecventa sa normala, care este mai mica decit frecventa centriculara patologica. Undele P pot fi vizualizate intre sau in cadrul complexelor QRS, dar cele doua au frecvente diferite. Pot apare batai fuzionate cu morfilogie mixta.

Cauze ale tahicardia ventriculara:

Tahicardia ventriculara apare in mod frecvent la persoanele care sufera de boli cardiace preexistente (boala ischemica, instabilitate hemodinamica). Tahicardia ventriculara mai poate fi cauzata de : Istoricul personal de infarct miocardic (conteaza daca a afectat unul, sau ambii ventriculi), boala cardiaca congenitala, cardiomiopatia dilatativa, ori cardiomiopatia hipertrofica, miocarditele, kipocaliemia, medicamentatie atrimogena, ori unele pastile pentru slabit (cele care contin efedrina).

Tahicardia ventriculara simptome:

Tahicardia ventriculara determina simptome importante precum sincopa, palpitatiile si dispneea. Tahicardia ventriculara este asociata cu riscul ridicat al decesului subit. Unii pacienti care sufera de tahicardia ventriculara nu prezinta nici un simptom dintre cele amintite, altii, pe langa tabloul clinic evident, mai acuza ameteli, durere precordiala, ori senzatia de aritmie a inimii. Pacientii mai pot prezenta hipotensiune, iar uneori, acestia pot intra in stop cardiac si in colaps.

Diagnostic tahicardia ventriculara:

Tahicardia ventriculara si torsada varfurilor sunt afectiuni usor de observat si in afara medicamentatiilor, la pacienti cu cord normal dar care prezinta tulburari genetice care afecteaza performanta sau procesarea intracelulara a canalelor ionice. Iata cateva exemple: sindromul de QT prelungit, sindromul de QT scurt, sindromul Brugada, fibrilatia ventriculara idiopatica si tahiacradia ventriculara catecolaminergica familiala.
O a doua varianta a tahicardia ventriculara este ritmul idioventricular accelerat, citeodata denumit si tahicardia ventriculara lenta este o aritmie cu o frecventa de 60-100 batai pe minut. Apare de obicei pe un cord afectat ischemic sau structural, este tranzitorie si rar se asociaza cu instabilitate hemodinamica, sau colaps.

Tratament tahicardia ventriculara:

Uneori, tahicardia ventriculara neprecedata de boala cardiaca nu necesita nici un tratament. Daca totusi se impuneun oarecare tratament, cel mai indicat este cel farmacologic, cu agenti de stopare a ritmului cardiac anormal si de prevenire a reaparitiei acestuia. Mai nou, alternativa la terapia farmacologica include ablatia prin cateter, care este recomandata pacientilor fara boala cardiaca de baza, sau pentru cei cu anumite tipuri de tahicardii, precum cele care cresc riscul de deces. Pentru pacientii cu boala cardiaca se utilizeaza defibrilatoarele implantabile. Acestea emit un soc electric spre cord pentru a reinstaura activitatea electrica normala.
  O alta forma de tratament a tahicardia ventriculara este cea chirurgicala. Anterior interventiei chirurcicale, se determina o harta a cordului, pentru a identifica atent zonele aritmogene de unde origineaza tahicardia ventriculara. Operatia, in sine, presupune excizarea acestor zone. Pentru pacientii cu infarct miocardic, operatia este insotita de tehnici de by-pass, pentru a restabili fluxul sanguin normal. Alternativa chirurgicala se recomanda si pacientilor care nu prezinta rezultate la terapia medicamentoasa, sau care necesita inlaturarea unui anevrism ventricular, ori repararea unei valve cardiace.
De cele mai multe ori, episodul initial al tahicardiei ventriculare nu poate fi prevenit, totusi, odata diagnosticat, tratamentul poate ajuta la prevenirea episoadelor viitoare. Cei care prezinta tahicardia ventriculara pot adopta strategii sanatoase pentru cord, care sa scada predispozitia de a dezvolta factori de risc cum ar fi boala arteriala coronariana.

 

Tratamente naturiste pentru Tahicardia ventriculara

Magneziu
Pret: 76 RON
*TVA inclus
 
Zapper Profesional
Pret: 3000 RON
*TVA inclus
 
BioHarmonex
Pret: 3026 RON
*TVA inclus
 
Bioharmonex
Pret: 3026 RON
*TVA inclus
 


Promotiile saptamanii

CELE MAI VANDUTE
Tinctura coaja nuca neagra
Cele mai vandute
Tinctura coaja Nuca ...
Pret: 145 Ron
candyclear5
Cele mai vandute
CandyClear5
Pret: 290 Ron
Cuisoare
Cele mai vandute
Cuisoare
Pret: 76 Ron
Tratament complet pentru detoxifierea organismului (Tratament Hulda Clark si Zapper)
Cele mai vandute
Tratament complet pe...
Pret: 765 Ron
Tratament detoxifiant si deparazitar pentru 18 zile (Pachet Hulda Clark)
Cele mai vandute
Tratament detoxifian...
Pret: 260 Ron



 


Suport
Home
Despre noi
Parteneri
Promotii
Contact
Info
Adauga link
Cadouri
Creare cont
Cum Comand
Cum platesc
Detalii privind activare cookies
Este ziua ta
Garantie
In cat timp ajunge comanda
Informare cookies
Livrare si returnare
Lucky13
Reclame
Returnarea Produselor
Sugestii si reclamatii
Termeni si conditii
Dictionare
Dictionar plante
Dictionar analize
Dictionar simptome
Dictionar parazitologie
Dictionar medical
Dictionar afectiuni
Dictionar prospecte medicamente
Dictionar leacuri babesti
Unitati medicale
Facebook Ekilibrium.ro Google+ Ekilibrium.ro Twitter Ekilibrium.ro YouTube Ekilibrium.ro Blog Ekilibrium.ro RSS Ekilibrium.ro
 
ANPC    
 
Inchide bara