Contactati-ne:
0724.885.715
0724.885.715
0730.514.767
 
Cosul tau (0 produse)
Nu aveti niciun produs in cos.
 


Reduceri Newsletter Ajutor
   
Ekilibrium logo
home   •Clasificare produse   •Stiri   •Video   Oferte speciale    
Contact
Semiologia esofagului Semiologia esofagului
Semiologia esofagului Simptomele fimctionale constatu in disfagie, dureri si regurgitare - complex
Mai mult...
Ischemia arteriala cronica Ischemia arteriala cronica
Ischemia arteriala cronica Apare in arteroscleroza obliteranta a membrelor pelviene, in trombangei
Mai mult...
Comanda rapida    
Pachete
Cosmetice Bio
Produse
APARATE
Clasificare Produse
CARTI, CD-uri, DVD-uri
Igiena Personala
Tratamente
Produse pentru femei
Produse pentru slabit
Produse Bio
Pentru Copii
Produse Barbati
REGIM DE INGRASARE
Bucatarie
Diverse
Aparatura medicala
Dispozitive
Electrocasnice
Apicole
Sport
Ceaiuri
Unguente
Antistres
Uleiuri
Siropuri
Imunitate
Cosmetice
Love Sex
Mese de masaj


A B C D E F G H I K L M N O P R S T U V X Y Z

Talasemie

Descriere talasemie:

Talasemia a fost descrisa pentru prima data la popoarele mediteraneene si din Asia sud-estica. Etimologic vorbind, notiunea de talasemie provine din grecescul  thalassemia, care inseamna marea apa.
Talasemia se defineste ca fiind o grupare de afectiuni ereditare caracterizate prin deficienta genetica a dezvoltarii lantului alfa, sau a lantului beta hemoglobulinic. Hemoglobina adulta normala este un complex molecular mare in care hemul (un pigment care contine fier, ceea ce ii confera culoarea rosiatica) este conjugat cu globina (o proteina).
Talasemia beta se caracterizeaza prin sinteza deficitara a lanturilor beta hemoglobulinice. Talasemia majora reprezinta forma de hemozigot, cand lanturile beta absenteaza cu desavarsire, iar talasemia minora este o forma heterozigota hemoglobulinica ce determina anemiea microcitara moderata. Talasemia alfa este reprezetata de absenta sintezei de hemoglobina alfa, concomitent cu productia crescuta compensatorie de lanturi beta si formarea unei hemoglobine mai putin stabile.
Cel mai important sindrom talasemic este betatalasemia homozigota in care producerea de lanturi beta este scazuta sau absenta, cu scaderea consecutiva a hemoglobinei totale. Fenomenul determina anemie hipocroma severa. In plus lanturile alfa secretate in exces se precipita sub forma de corpi serici insolubili sporind hemoliza eritrocitelor si ineficacitatea hematopoiezei.

Simptome si diagnostic talasemie:

Morbiditatea si mortalitatea talasemiei alfa sunt legate de gradul de afectare a productiei de globina si se coreleaza cu numarul genelor alfa ale globinei afectate. Persoanele cu talasemie alfa usoara au anemie moderata ca singura manifestare clinica asociata cu boala. Pacientii cu deficiente genetice majore dezvolta hipersplenism, litiaza biliara, ulceratii ale membrelor inferioare, infectii frecvente si felurite tromboze venoase. Cea mai severa forma a talasemiei alfa este hemoglobina Bart caracteristica persoanelor cu gene ale globinei alfa nefunctionale. Cea mai mare incidenta este  la  fetusii care dezvolta aceasta afectiune congenitala.  Din pacate, acesti fetusi decedeaza prin hydrops fetalis in utero, in travaliu, ori cel tarziu, la un an dupa nastere.

Tratament Talasemie:

Tratamentul persoanelor afectate de talasemie prevede sange transfuzabil, cu mentiunea evitarii incarcarii cu fier. Administrarea antioxidantilor datorita cererii crescute prin deverul crescut al maduvei osoase si hemoliza. O atentie speciala trebuie fata de infectii, mai cu seama la copiii cu splenectomie. Se considera administrarea de vaccinuri. In transfuziile cronice de sange din boala hemoglobinei H se indica terapie de chelare a fierului. Tot in aceasta boala se recomanda splenectomia daca necesarul de transfuzii creste. Consideram corectiile chirurgicale si ortopedice ca fiind necesare in ceea ce priveste deformarile osoase ale craniului si maxilarului determinate de hiperplazia eritroida.
Transplantul de celule stem hematopoietice se recomanda doar pacientilor atent selectati si este singurul tratament curativ pentru talasemie. Un prognostic nefavorabil este de asteptat la pacientii cu hepatomegalie si fibroza portala, alaturi de ineficacitatea terapiei de chelare a fierului. Splenectomia este principala terapie chirurgicala folosita pentru majoritatea persoanelor afectate de talasemie. Splina contine o cantitate mare de fier derivat. Activitatea splinei eficientizeaza distrugerea eritrocitelor si distributia de fier in organism. Dupa splenectomie apar evenimente trombotice importante care trebuie luate in considerare la alegerea tratamentului. Prognosticul pacientului depinde de tipul si severitatea talasemiei. Talasemia, ca afectiune, detine o foarte ingusta plaja simtomatica (asimptomatic, sever, mortal).


Promotiile saptamanii

CELE MAI VANDUTE
Tinctura coaja nuca neagra
Cele mai vandute
Tinctura coaja Nuca ...
Pret: 145 Ron
candyclear5
Cele mai vandute
CandyClear5
Pret: 290 Ron
Cuisoare
Cele mai vandute
Cuisoare
Pret: 76 Ron
Tratament complet pentru detoxifierea organismului (Tratament Hulda Clark si Zapper)
Cele mai vandute
Tratament complet pe...
Pret: 765 Ron
Tratament detoxifiant si deparazitar pentru 18 zile (Pachet Hulda Clark)
Cele mai vandute
Tratament detoxifian...
Pret: 260 Ron



 


Suport
Home
Despre noi
Parteneri
Promotii
Contact
Info
Adauga link
Cadouri
Creare cont
Cum Comand
Cum platesc
Detalii privind activare cookies
Este ziua ta
Garantie
In cat timp ajunge comanda
Informare cookies
Livrare si returnare
Lucky13
Reclame
Returnarea Produselor
Sugestii si reclamatii
Termeni si conditii
Dictionare
Dictionar plante
Dictionar analize
Dictionar simptome
Dictionar parazitologie
Dictionar medical
Dictionar afectiuni
Dictionar prospecte medicamente
Dictionar leacuri babesti
Unitati medicale
Facebook Ekilibrium.ro Google+ Ekilibrium.ro Twitter Ekilibrium.ro YouTube Ekilibrium.ro Blog Ekilibrium.ro RSS Ekilibrium.ro
 
ANPC    
 
Inchide bara