Contactati-ne:
0724.885.715
0724.885.715
0730.514.767
 
Cosul tau (0 produse)
Nu aveti niciun produs in cos.
 


Reduceri Newsletter Ajutor
   
Ekilibrium logo
home   •Clasificare produse   •Stiri   •Video   Oferte speciale    
Contact
Semiologia esofagului Semiologia esofagului
Semiologia esofagului Simptomele fimctionale constatu in disfagie, dureri si regurgitare - complex
Mai mult...
Ischemia arteriala cronica Ischemia arteriala cronica
Ischemia arteriala cronica Apare in arteroscleroza obliteranta a membrelor pelviene, in trombangei
Mai mult...
Comanda rapida    
Pachete
Cosmetice Bio
Produse
APARATE
Clasificare Produse
CARTI, CD-uri, DVD-uri
Igiena Personala
Tratamente
Produse pentru femei
Produse pentru slabit
Produse Bio
Pentru Copii
Produse Barbati
REGIM DE INGRASARE
Bucatarie
Diverse
Aparatura medicala
Dispozitive
Electrocasnice
Apicole
Sport
Ceaiuri
Unguente
Antistres
Uleiuri
Siropuri
Imunitate
Cosmetice
Love Sex
Mese de masaj


A B C D E F G H I K L M N O P R S T U V X Y Z

Echipa Ekilibrium recomanda:
BioHarmonex

BioHarmonex

Tamponada cardiaca

Descriere tamponada cardiaca:

Tamponada cardiaca este o conditie patologica cu potential mortal, reprezentata de compresia rapida, sau lenta, a inimii cauzata de acumulari pericardice de lichid, puroi, sange, cheaguri de sange sau gaz, ca rezultat a epansamentului pericardic, traumei, sau rupturii cardiace.

Cauzele tamponadei cardiace:

Tamponada critica este o forma de soc cardiac, iar diagnosticul tamponadei cardiace poate fi evaziv. Din cauza ca majoritatea simptomelor sunt nespecifice, tamponada cardiaca trebuie suspectata in mai multe contexte, precum: pacientii care au suferit traumatisme in zona toracica, ori in cazul hipotensiunii la pacientii care prezinta afectini pericardiace.

Pentru majoritatea pacientilor, bolile maligne sunt cele mai comune cauze de tamponada cardica. Tamponada poate apare ca rezultat a oricarui tip de pericardita incepand cu infectiile HIV, cele virale, cele fungice, ori cele bacteriene. Din punct de vedere farmacologic, tamponada cardiaca se poate declansa in urma tratamentelor cu izoniazida hidralazina, minoxidil, ori cu procainamida. Tamponada cardiaca are potentialul de a se declansa in urma interventiilor chirurgicale coronariene complicate, a interventiilor chirurgicale cardiovasculare, complicatiile chirurgicale ale jonctiunii esofagogastrice antireflux. Tamponada cardiaca apare in urma implantarii transvenoase a peacemaker-ului, dupa biopsia sternala, in urma operatiunii de  pericardio-centeza, ori a  procedurii chirurgicale de corectie a pneumo-pericardului prin ventilatie mecanica, sau a fistulei gastropericardice. Infarctul miocardic, sindromurile cardio (ex. sindromul Dressler), ori ruptura miocardica prezinta cea mai mare incidenta in cazuistica tamponadei cardiace. Din punct de vedere metabolic, avem colagenoze precum dermatomiozitele, sarcoidozele, lupusul (lupusul eritematos sistemic are incidenta ridicata), ori artrita reumatoida prezinta cel mai mare grad de morbiditate. Totodata, nu trebuie sa omitem terapiile prin iradiere, care permit forme agravate de tamponada cardiaca, uremiile, sau pericarditele idiopatice, toate aceste jucand un rol foarte important in standardizarea evolutiva a afectiunii. Insuficienta renala, hipotiroidismul, cancerul tumoral cardiac, si anevrismul aortic sunt cei mai mari agenti cauzatori de tamponada cardiaca agravata si de cele mai multe ori, mortala. Insa in majoritatea cazurilor, tamponada cardiaca este principala consecinta a traumelor la nivelul cutiei toracice.


Simptome tamponada cardiaca:

Asa cum afirmam mai devreme, tamponada cardiaca este reprezentata de compresia rapida, sau lenta, a inimii cauzata de acumulari de lichid, puroi, sange, cheaguri de sange sau gaz la nivelul pericardului. Pericardul reprezinta membrana care acopera la exterior inima. Acesta este compus din doua straturi-visceral si parietal. Spatiul intrapericardic contine in mod normal 50 ml de ultrafiltrat seric. Epansamentul pericardic poate fi de natura seroasa, serosanguina, hemoragica, ori chiloasa.
Modificarile fiziopatologice din cadrul tamponadei cardiace urmeaza trei faze evolutive:
In faza intai observam acumularea de lichid pericardic care determina micsoarea ventriculului si cresterea presiunii de umplere ventriculara. In aceasta faza presiunea de umplere ventriculara dreapta si stinga este mai mare decit presiunea intrapericardica. Faza a doua: prin acumularea progresiva de lichid, presiunea intrapericardica creste, depasind-o pe cea de umplere ventriculara, rezultind o reintoarcere venoasa la inima scazuta Faza a treia este marcata de scaderea debitului cardiac, prin atingerea echilibrului presiunilor pericardice si ventriculare stingi de umplere. Procesele fiziopatologice care vor urma si care determina tamponada cardiaca sunt datorate scaderii marcate a umplerii diastolice prin insuficienta destinderii murale a ventriculilor care nu pot invinge presiunea crescinda a lichidului intrapericardic. Reintoarcerea venoasa sistemica la inima este afectata. Deoarece inima este compresata in cadrul contractiei cardiace prin presiunea pericardica crescuta, intoarcerea venoasa sistemica este scazuta si se dezvolta colapsul atrial drept. Patul vascular pulmonar este un circuit vast si compliant, va primi singele care se acumuleaza in circulatia venoasa, pe seama umplerii ventriculare stingi. Rezultatul este scaderea debitului cardiac si a reintoarcerii venoase. Cantitatea de fluid pericardic necesar pentru a intervenii functiei de pompa a inimii depinde de rata cu care se acumuleaza acesta si de complianta pericardului. Acumularea rapida a unei cantitati mici de 150 ml de fluid poate determina o crestere marcata a presiunii intrapericardice si poate afecta sever debitul cardiac. In timp ce o cantitate de 1000 ml de lichid care se acumuleaza intro perioada lunga de timp poate sa nu determine efecte semnificative asupra umplerii diastolice a inimii, prin dezvoltarea adaptarii pericardului si maririi volumului acestuia. Un pericard mai compliant poate permite acumularea unei cantitati considerabile de lichid intro perioada lunga de timp fara alterari hemodinamice. Tahipneea si dispneea care progreseaza la „foamea de aer” in repaus sunt simptome de baza. Majoritatea pacientilor sunt obositi si palizi la prezentare si pot relata simptome precum anorexie, disfagie, tuse. Simptomul initial poate fi si una dintre consecintele tamponadei cardiace-insuficienta renala. In cazuri severe in care lichidul s-a acumulat brusc, bolnavii pot fi inconstienti si pot prezenta convulsii.

 Tratament tamponada cardiaca:

Tamponada cardiaca este o afectiune deosebit de periculoasa si care necesita supraveghere permanenta (internare in spital). Scopul tratamentului tinde spre salvarea vietii pacientului, ameliorarea functiei cardiace, rezolvarea simptomelor si tratarea tamponadei alaturi de cauzele acesteia. Tratamentul tamponadei cardiace implica de obicei o procedura de drenaj a fluidului acumulat intrapericardic-pericardiocenteza, rezectia unei portiuni a pericardului-pericardiectomie sau crearea unei ferestre pericardice.
Se vor administra fluide intravenoase pentru a mentine presiunea arteriala normala pina la momentul efectuarii interventiei chirurgicale. De asemenea toti pacientii vor primi suplimentare cu oxigen si medicamente inotrope, care cresc forta de contractie a inimii dar nu si rezistenta vasculara sistemica.
Pentru persoanele la risc de tamponada cardiaca se indica o terapie profilactica care cuprinde administrarea de antiinflamatorii nesteroidiene care sa previna acumularea de fluid intrapericardic, precum si o educatie medicala a bolnavilor pentru a recunoaste din timp tabloul clinic al tamponadei si posibilitatea adresarii imediate la medic. Intelegerea modificarilor fiziopatologice produse in cadrul tamponadei este esentiala pentru diagnostic si tratament. Initial intervine compresia rapida sau lenta a inimii ca rezultat a cresterii presiunii intrapericardice. Continutul pericardic atinge limita volumului maxim pericardic. Pericardul va deveni inextensibil la un moment dat facind inima sa intre in competitie cu continutul pericardic in crestere fata de volumul pericardic fix. Pe masura ce camerele inimii devin progresiv mai mici iar complianta miocardica diastolica scade, reintoarcerea venoasa la inima se reduce, egalizind presiunea camerelor inimii si pe cea a sacului pericardic destins. Complicatiile tamponadei cardiace cuprind: edemul pulmonar, socul cardio-vascular si decesul. Recunoasterea precoce in evolutie a simptomelor de instalare a tamponadei este cruciala pentru reducerea morbiditatii si a mortalitatii. Netratata tamponada cardiaca este rapid fatala.

 

 

Tratamente naturiste pentru Tamponada cardiaca

BioHarmonex
Pret: 3026 RON
*TVA inclus
 
Bioharmonex
Pret: 3026 RON
*TVA inclus
 


Promotiile saptamanii

CELE MAI VANDUTE
Tinctura coaja nuca neagra
Cele mai vandute
Tinctura coaja Nuca ...
Pret: 145 Ron
candyclear5
Cele mai vandute
CandyClear5
Pret: 290 Ron
Cuisoare
Cele mai vandute
Cuisoare
Pret: 76 Ron
Tratament complet pentru detoxifierea organismului (Tratament Hulda Clark si Zapper)
Cele mai vandute
Tratament complet pe...
Pret: 765 Ron
Tratament detoxifiant si deparazitar pentru 18 zile (Pachet Hulda Clark)
Cele mai vandute
Tratament detoxifian...
Pret: 260 Ron



 


Suport
Home
Despre noi
Parteneri
Promotii
Contact
Info
Adauga link
Cadouri
Creare cont
Cum Comand
Cum platesc
Detalii privind activare cookies
Este ziua ta
Garantie
In cat timp ajunge comanda
Informare cookies
Livrare si returnare
Lucky13
Reclame
Returnarea Produselor
Sugestii si reclamatii
Termeni si conditii
Dictionare
Dictionar plante
Dictionar analize
Dictionar simptome
Dictionar parazitologie
Dictionar medical
Dictionar afectiuni
Dictionar prospecte medicamente
Dictionar leacuri babesti
Unitati medicale
Facebook Ekilibrium.ro Google+ Ekilibrium.ro Twitter Ekilibrium.ro YouTube Ekilibrium.ro Blog Ekilibrium.ro RSS Ekilibrium.ro
 
ANPC    
 
Inchide bara