Contactati-ne:
0724.885.715
0724.885.715
0730.514.767
 
Cosul tau (0 produse)
Nu aveti niciun produs in cos.
 


Reduceri Newsletter Ajutor
   
Ekilibrium logo
home   •Clasificare produse   •Stiri   •Video   Oferte speciale    
Contact
Semiologia esofagului Semiologia esofagului
Semiologia esofagului Simptomele fimctionale constatu in disfagie, dureri si regurgitare - complex
Mai mult...
Ischemia arteriala cronica Ischemia arteriala cronica
Ischemia arteriala cronica Apare in arteroscleroza obliteranta a membrelor pelviene, in trombangei
Mai mult...
Comanda rapida    
Pachete
Cosmetice Bio
Produse
APARATE
Clasificare Produse
CARTI, CD-uri, DVD-uri
Igiena Personala
Tratamente
Produse pentru femei
Produse pentru slabit
Produse Bio
Pentru Copii
Produse Barbati
REGIM DE INGRASARE
Bucatarie
Diverse
Aparatura medicala
Dispozitive
Electrocasnice
Apicole
Sport
Ceaiuri
Unguente
Antistres
Uleiuri
Siropuri
Imunitate
Cosmetice
Love Sex
Mese de masaj


Teniaza si cisticercoza

A B C D E F G H I K L M N O P R S T U V X Y Z

Echipa Ekilibrium recomanda:
Pachet Dr Clark Mop up


Teniaza si cisticercoza

Descriere teniaza si cisticercoza:

Teniaza reprezinta forma de afectiune caracterizata de infectia organismului cu larva Teniei (Taenia Solidum este un vierme plat din familia Cestodae-lor). In general infectia se produce prin ingerarea de carne infestata, nepreparata corespunzator.

Cisticercoza reprezinta infectia dobandita prin ingestia oualelor larvei de Tenie, care, in general, se gasesc in proglotele (segmente de tenie adulta eliminate si infestate de ordinul miilor de oua de tenie) din excrementele animale si umane.

Cauzele teniazei si a cisticercozei:

Teniaza cunoaste 4 forme de infectare, cauzate de cele 4 specii de tenie:

1) Taenia Solidum - se transmite prin ingestia carnii de porc infestate.

2) Taenia Saginata - deosebit de raspandita in zona Frantei si este transmisa la om prin ingestia carnii de vita contaminate cu chisturi, ori larve de tenie. Infestarea se face prin proces oral, sau fecal, maini nespalate, mancare nepreparata corespunzator, din punct de vedere termic, sau contactul cu excremente umane, ori animale infestate.

3) Dphyllobotrium Latum - transmisibila prin ingestia carnii de peste crud.

4) Hemynolepsis Nana  (tenia pitica) - cea mai frecventa forma de infestare intalnita.

Ciclul de viata al viermelui de tenie:

Este cunoscut faptul va tenia nu poate supravietui in alte parti ale organismului uman, cu exceptia intestinelor.
Chistii, sau ouale de tenie au ca stadiu final, forma adulta, unde viermii ajung si la lungimi de 10 metri. In general, carnea de porc cruda contine larve de tenie, sau cisticerci, care se localizeaza la nivel muscular prin penetrarea peretilor intestinului porcului. Ingerarea carnii de porc infestate determina aparitia cisticercozei, care este forma  cea mai severa a acestei parazitoze.
Dphyllobotrium Latum se transmite prin ingestia carnii de peste, insuficient preparata termic, iar Hemynolepsis Nana are ca mod de infestare ingestia de insecte.
La om, cisticercii au potentialul de a se localiza in  aproape toate formele de tesuturi: derma, muschi, cord, ochi, creier, etc.
Ouale ingerate se ataseaza de peretele intestinal, iar dupa 3 luni napar viermii adulti, din care se desprind fragmente care ajung in scaun.

Simptomele teniazei si cisticercozei:

Simptomatologia teniazei si cisticercozei este cauzata de prezenta inflamatiei perichistice. Raspunsul inflamator depinde de abilitatea cisticercilor de a evita sistemul imunitar al gazdei. In general, inflamatia este restrictionata la zona chistilor degenerati care nu reusesc sa evite globulele albe ale sistemului imunitar si care sunt atacati si dizolvati.

Simptome cisticercoza:

Cisticercoza este, de obicei, asimptomatica, insa simptomele pot debuta in conditiile in care larvele se localizeaza la nivel cerebral, determinind semne neurologice de focar. Aceasta forma de cistercercoza se numeste neurocisticercoza si poate fi diagnosticata prin analiza Computerului Tomograf.
Cisticercii viabili din majoritatea tesuturilor nu determina reactie inflamatorie tisulara, sunt asimptomatici. Manifestarile clinice depind de numarul de cisticerci si localizarea lor.
Simptomele si semnele cuprind: probleme de perceptie vizuala, nistagmus, meningism, varsaturi si greturi, concomitent cu cefalee, modificarea statusului mental, hiper reflexie si pseudohipertrofie musculara. Aceasta forma de infestare are cea mai sumbra morbiditate intrucat  riscurile de hidrocefalee, vasculita si atacuri carebrale sunt deosebit de ridicate.
Chistii oftalmici, se localizeaza in corpul vitros si in fluidul subretinal. Diagnoza se determina prin examenul fundului de ochi. Localizarile subcutanate evidentiaza micronoduli cu chisti viabili. Cisticercoza musculara are potential asimptomatic, insa, de cele mai multe ori pseudohipertrofiile musculare sunt un simptom general. Afectarea cordului  sub aspectul infestatiei, poate provoca aritmie.

Teniaza intestinala

Viermel de tenie adult poate determina simptome gastrointestinale usoare, ori doar sa elimine segmente ale corpului sau, in scaunul persoanei infestate.
Persoanele care sufera teniaza au manifestari precum: astenie, pierderi in greutate, anorexie, apetit exagerat, urticarie, prurit, diaree, iritabilitate si dureri abdominale.  
Pacientii infestati cu tenia vacilor vor suferi eliminari anale spontane ale proglotelor de tenie. Proglotele au aspectul taiteilor, dar sunt mai late, de culoare rosiatica si sunt mobile.


Diagnosticul teniazei si cisticercozei:
Examenele de laborator pentru teniaza si cisticercoza cuprind urmatoarele: hemoleucograma; examen serologic Elisa; examenul coproparazitologic care evidentiaza in scaun oualele de tenie; testele imagistice care dau diagnoza crerta a afectiunii; computerul tomograf, in cazul infestatii cerebrale, care evidentiaza ariile focale de edem, calcifierile, sau chistii aflati in zone hiperdense; punctia lombara pentru examinarea LCR: limfocitoza, proteinorahie, glucoza scazuta; si biopsia nodulilor subcutanati.

Tratamentul teniazei si a cisticercozei:

Tratamentul profilactic include igiena mainilor si a alimentelor consumate in regim crud: legume, fructe spalate cu atentie si prepararea termica adecvata a carnii.
Din punct de vedere farmacologic, medicatia cuprinde antihelmintice in eradicarea teniei adulte. Infectia intestinala este tratata cu Praziquantel (un medicament care determina eliminarea viermilor adulti prin anus). Corticosteroizii precum Dexametazona, ori Prednisonul sunt recomandati pentru scaderea inflamatiei observate la cisticercii care nu pot scapa sistemului imunitar. Anticonvulsivantele ca:Fenitoina, Fenobarbitalul, ori Lorazepamul sunt utilizate in terapia neurocisticercozei si in prevenirea crizelor epileptiforme specifice acesteia.
Tratamentul neurocisticercozei cuprinde combinarea corticosteroizilor, anticonvulsivantelor si antihelmintice. Totusi nu de putine ori tratamentul farmacologic nu are prognosticul asteptat, iar pacientul sufera o panta evolutiva a bolii. In aceste cazuri, grave si cauzatoare de moarte, chirurgia devine o forma necesara de tratament. Chirurgia este necesara in cazul hidrocefaleei, in cazul infectiei ventriculare,a celei spinale, sau a celei oculare.
In urma sincopelor, a atacurilor cerebrale,a hidrocefaleei, sau a tratamentului pe termen lung, pot ramane sechele, ori aparea complicatii si efecte secundare.

 

Tratamente naturiste pentru Teniaza si cisticercoza

Pret: 231 RON
*TVA inclus
 
Garlic Caps
Pret: 40.5 RON
*TVA inclus
 
Solutie Lugol
Pret: 58 RON
*TVA inclus
 
Pret: 85 RON
*TVA inclus
 
Pelin
Pret: 105 RON
*TVA inclus
 


Promotiile saptamanii

CELE MAI VANDUTE
Tinctura coaja nuca neagra
Cele mai vandute
Tinctura coaja Nuca ...
Pret: 145 Ron
candyclear5
Cele mai vandute
CandyClear5
Pret: 290 Ron
Cuisoare
Cele mai vandute
Cuisoare
Pret: 76 Ron
Tratament complet pentru detoxifierea organismului (Tratament Hulda Clark si Zapper)
Cele mai vandute
Tratament complet pe...
Pret: 765 Ron
Tratament detoxifiant si deparazitar pentru 18 zile (Pachet Hulda Clark)
Cele mai vandute
Tratament detoxifian...
Pret: 260 Ron



 


Suport
Home
Despre noi
Parteneri
Promotii
Contact
Info
Adauga link
Cadouri
Creare cont
Cum Comand
Cum platesc
Detalii privind activare cookies
Este ziua ta
Garantie
In cat timp ajunge comanda
Informare cookies
Livrare si returnare
Lucky13
Reclame
Returnarea Produselor
Sugestii si reclamatii
Termeni si conditii
Dictionare
Dictionar plante
Dictionar analize
Dictionar simptome
Dictionar parazitologie
Dictionar medical
Dictionar afectiuni
Dictionar prospecte medicamente
Dictionar leacuri babesti
Unitati medicale
Facebook Ekilibrium.ro Google+ Ekilibrium.ro Twitter Ekilibrium.ro YouTube Ekilibrium.ro Blog Ekilibrium.ro RSS Ekilibrium.ro
 
ANPC    
 
Inchide bara