Contactati-ne:
0724.885.715
0724.885.715
0730.514.767
 
Cosul tau (0 produse)
Nu aveti niciun produs in cos.
 


Reduceri Newsletter Ajutor
   
Ekilibrium logo
home   •Clasificare produse   •Stiri   •Video   Oferte speciale    
Contact
Semiologia esofagului Semiologia esofagului
Semiologia esofagului Simptomele fimctionale constatu in disfagie, dureri si regurgitare - complex
Mai mult...
Ischemia arteriala cronica Ischemia arteriala cronica
Ischemia arteriala cronica Apare in arteroscleroza obliteranta a membrelor pelviene, in trombangei
Mai mult...
Comanda rapida    
Pachete
Cosmetice Bio
Produse
APARATE
Clasificare Produse
CARTI, CD-uri, DVD-uri
Igiena Personala
Tratamente
Produse pentru femei
Produse pentru slabit
Produse Bio
Pentru Copii
Produse Barbati
REGIM DE INGRASARE
Bucatarie
Diverse
Aparatura medicala
Dispozitive
Electrocasnice
Apicole
Sport
Ceaiuri
Unguente
Antistres
Uleiuri
Siropuri
Imunitate
Cosmetice
Love Sex
Mese de masaj


Tifosul endemic (tifos murin)

A B C D E F G H I K L M N O P R S T U V X Y Z

Tifosul endemic (Tifos Murin)

Descriere tifos endemic:

Tifosul endemic reprezinta boala infectioasa transmisa de purice. Tifosul endemic mai este cunoscuta si sub denumirea de Tifosul Murin. Termenul tifos este utilizat pentru nominalizarea alterarii starii generale bune a organismului, in perioada de stare a unor boli infectioase (este vorba de febra tifoida si tifosul exantematic). Bolile tifice se caracterizeaza prin prezenta urmatoarelor semne clinice: febra, deprimare si insensibilitate, atonie si somnolenta.
Tifosul Murin este o afectiune endemica (adica se manifesta pe anumite areale geografice, bine delimitate), provocata de agentul patogen Rickettsia Typhi. Sursa infectiei o reprezinta sobolanii infectati cu tifos. Boala se transmite la om prin intermediul puricilor purtatori de Rickettsia Typhi. Din punct de vedere clinic, tifosul Murin se aseamana foarte mult cu tifosul exantematic, insa manifestarile au caracteristici mai usoare. Sunt cunoscute si alte denumiri pentru  tifosul Murin precum: tifosul benign, tifosul endemic, sau tifosul tropical urban.

Cauze pentru tifos endemic:

Cele mai multe cazuri de imbolnavire de tifos endemic s-au fost semnalat pe perioada celui de-al doilea razboi mondial, astfel incat, la sfarsitul acestei conflagratii, tifosul endemic era cunoscut ca fiind o boala universala. Recent a fost identificata o noua specie de Rickettsia Typhi ca fiind transmisa de puricii de pisica. Infectia, in cazul puricilor de pisica, se mentine timp de mai multe generatii deoarece patogenii sunt transmisi de la o generatie la alta, pe cale trans-ovariana. S-a demonstrat faptul ca, puricii de pisica infectati, au capacitatea de a transmite infectia unei gazde umane sanatoase.
Speciile de Rickettsia Typhi implicate in aparitia tifosului Murin, prezinta la suprafata o serie de structuri antigenice, unele dintre acestea comune cu cele ale speciilor patogene implicate in producerea febrelor patate. Noua specie de Rickettsia Typhi, transmisa de catre puricele de pisica, a fost denumita Rickettsia Felis.
Ciclul de viata al patogenului Rickettsia Typhi este intretinut de sobolanii si de puricii acestora, fiind principalele surse de infectie. Puricele se infecteaza in timpul pranzurilor sanguinolente doar daca sobolanul gazda este infestat. Odata infectia dobandita, agentul patogen Rickettsia Typhi va fi purtat de purice pe tot parcursul vietii. Infectarea gazdei umane, dar si a altor sobolani, se face prin intermediul materiilor fecale contaminate ale puricelui. Inocularea infectiei este favorizata de aparitia leziunilor de grataj adica a leziunilor formate prin scarpinare, in regiunea in care puricele a intepat tegumentul gazdei sanatoase.
Transmiterea infectiei se realizeaza prin intermediul materiilor fecale contaminate. Mult mai rar, infectia poate fi inoculata si in mod direct, prin intermediul intepaturii de purice. De asemenea, infectia mai poate fi transmisa prin inhalarea aerosolilor ce contin resturi de fecale de purice contaminate. Cu toate ca sobolanii infectati par la prima vedere sanatosi, Rickettsia Typhi este prezent in sangele acestora, timp de cel putin 14 zile, ceea ce in terminologie de specialitate se cheama stare de rickettsemie.
Puricele de pisica este foarte eficient in transmiterea infectiei cu Rickettsia Felis, mai mult decat atat, acesti purici au capacitatea de a transmite infectia pe cale trans-ovariana, infectand noi generatii de purici. Incidenta cazurilor de tifos endemic este proportionala pentru intreaga perioada a unui an calendaristic. Cele mai multe cazuri de imbolnavire s-au semnalat in zonele litorale, cu clima calda, a globului.

 

Tratamente naturiste pentru Tifosul endemic (tifos murin)

asea redox
Pret: 195 RON
*TVA inclus
 
Solutie Lugol
Pret: 58 RON
*TVA inclus
 
Zapper Profesional
Pret: 3000 RON
*TVA inclus
 


Promotiile saptamanii

CELE MAI VANDUTE
Tinctura coaja nuca neagra
Cele mai vandute
Tinctura coaja Nuca ...
Pret: 145 Ron
candyclear5
Cele mai vandute
CandyClear5
Pret: 290 Ron
Cuisoare
Cele mai vandute
Cuisoare
Pret: 76 Ron
Tratament complet pentru detoxifierea organismului (Tratament Hulda Clark si Zapper)
Cele mai vandute
Tratament complet pe...
Pret: 765 Ron
Tratament detoxifiant si deparazitar pentru 18 zile (Pachet Hulda Clark)
Cele mai vandute
Tratament detoxifian...
Pret: 260 Ron



 


Suport
Home
Despre noi
Parteneri
Promotii
Contact
Info
Adauga link
Cadouri
Creare cont
Cum Comand
Cum platesc
Detalii privind activare cookies
Este ziua ta
Garantie
In cat timp ajunge comanda
Informare cookies
Livrare si returnare
Lucky13
Reclame
Returnarea Produselor
Sugestii si reclamatii
Termeni si conditii
Dictionare
Dictionar plante
Dictionar analize
Dictionar simptome
Dictionar parazitologie
Dictionar medical
Dictionar afectiuni
Dictionar prospecte medicamente
Dictionar leacuri babesti
Unitati medicale
Facebook Ekilibrium.ro Google+ Ekilibrium.ro Twitter Ekilibrium.ro YouTube Ekilibrium.ro Blog Ekilibrium.ro RSS Ekilibrium.ro
 
ANPC    
 
Inchide bara