Contactati-ne:
0724.885.715
0724.885.715
0730.514.767
 
Cosul tau (0 produse)
Nu aveti niciun produs in cos.
 


Reduceri Newsletter Ajutor
   
Ekilibrium logo
home   •Clasificare produse   •Stiri   •Video   Oferte speciale    
Contact
Semiologia esofagului Semiologia esofagului
Semiologia esofagului Simptomele fimctionale constatu in disfagie, dureri si regurgitare - complex
Mai mult...
Ischemia arteriala cronica Ischemia arteriala cronica
Ischemia arteriala cronica Apare in arteroscleroza obliteranta a membrelor pelviene, in trombangei
Mai mult...
Comanda rapida    
Pachete
Cosmetice Bio
Produse
APARATE
Clasificare Produse
CARTI, CD-uri, DVD-uri
Igiena Personala
Tratamente
Produse pentru femei
Produse pentru slabit
Produse Bio
Pentru Copii
Produse Barbati
REGIM DE INGRASARE
Bucatarie
Diverse
Aparatura medicala
Dispozitive
Electrocasnice
Apicole
Sport
Ceaiuri
Unguente
Antistres
Uleiuri
Siropuri
Imunitate
Cosmetice
Love Sex
Mese de masaj


Tifosul exantematic (tifos epidemic)

A B C D E F G H I K L M N O P R S T U V X Y Z

Tifosul exantematic (tifos epidemic)

Descriere tifos exantematic:

Tifosul exantematic este o boala infectioasa, cunoscuta si sub denumirea de tifos epidemic, tifos istoric, tifos petiseal, sau reactia Weil-Felix. Tifosul exantematic, sau epidemic, este o boala deosebit de contagioasa pentru ca determina aparitia unui numar foarte mare de imbolnaviri pe un areal considerabil de intins, cazurile de boala fiind intr-un fel inter-conectate.

Cauzele tifoselui epidemic:

Infectia este produsa de agentul patogen Rickettsia Prowazeki. Microbul a fost denumit astfel, dupa numele a doi medici americani care au murit de tifos exantematic, patogen transmis de paduchele uman.
Perioada de incubatie a bolii este de maxim trei saptamani.
Paduchele de corp care transmite aceasta infectie, traieste pe hainele infestate. Aparitia si persistenta paduchilor de corp este favorizata de conditiile igienice precare. Patogenii care declanseaza infectia sunt auto-inoculati de catre gazda umana, in timpul manevrelor de scarpinarea. Aceasta deoarece, in timpul pranzurilor sanguinolente, paduchele elimina materii fecale care sunt infectate cu Rickettsia Prowazeki.
Paduchele nu are capacitatea de a transmite infectia pe cale transovariana, insa boala poate fi transmisa de la o persoana bolnava la o persoana sanatoasa, prin intermediul acestui parazit.
Aparitia si dezvoltarea epidemiilor de tifos exantematic, se coreleaza mai ales cu declansarea unor razboaie, sau cu manifestarea unor cataclisme naturale, cand mase extinse de populatie se confrunta cu carente in igiena. Cele mai afectate regiuni ale globului sunt Africa, America de Sud si Asia. Au fost raportate cazuri de tifos exantematic, transmise de o anumita specie de veverita.

Simptome tifos exantematic:


Tifosul exantematic debuteaza brusc. Pacientul prezinta stare de prostratie, cefalee accentuata, si febra ridicata, peste40ºC. Dupa primele cinci zile de febra intensa, la nivelul trunchiului apar eruptii cutanate. Ulterior, eruptia se extinde la nivelul intregii suprafete tegumentare, cu exceptia palmelor, talpilor si fetei. La debut, pacientul prezinta febra ridicata, exantem rozeoliform difuz la nivelul tranchiului si membrelor, hemoragii subcutanate, sau petesii, dureri difuze, stare de depresie nervoasa si chiar stare toxi-infectioasa severa. Exantemul reprezinta o manifestare cutanata, caracteristica unor boli eruptive, precum scarlatina, rujeola, sau tifosul exantematic.
Daca in fazele incipiente eruptia se manifesta sub forma unor leziuni maculare, ulterior acestea devin maculopapulare si petiseale. Alte manifestari clinice care pot insoti tifosul exantematic sunt: congestie conjunctivala, dureri in regiunea orbitara (fotofobi), limba pacientului are o coloratie maronie si aspect uscat. In cazurile severe se pot insoti de fenomene de necroza cutanata si gangrena a degetelor. Evolutia si prognosticul bolii, depind in cea mai mare masura de statusul general al gazdei (boli asociate, stare de imunodepresie, ori varsta inaintata) .
Tifosul exantematic transmis de catre parazitii veveritei zburatoare evoluaza mai putin sever, comparativ cu tifosul transmis de purice – evolutia benigna a infectiei depinde atat de gazda umana (starea anterioara de sanatate), cat si de virulenta agentilor infectiosi (capacitatea acestora de a invada organismul uman si de a se replica in interiorul acestuia) . Din punct de vedere clinic, Boala Brill are o evolutie asemanatoare cu cea a tifosului exantematic, insa nu la fel de zgomotoasa.
Boala Brill-Zinsser reprezinta o forma relativ usoara de tifos exantematic, dar care are caracter recidivant. Boala Brill-Zinsser se manifesta la cativa ani dupa episodul acut de tifos exantematic, probabil din cauza fenomenelor de imunosupresie, sau se cauzeaza varstei inaintate a pacientului. Boala Brill este cunoscuta si sub denumirea de tifos resurgent si are caracter benign, manifestandu-se sporadic. Apare la pacientii care nu gazduiesc nici un fel de parazit in organism. Astfel, Boala Brill trebuie diferentiata de tifosul recidivant, intrucat in cazul pacientilor cu tifos recidivant, patogenii pot fi izolati, pe cand izolarea patogenilor nu este posibila in cazul Bolii Brill.
Patogenul Rickettsia Prowazeki a putut fi izolat din prelevatele biotice de la nivelul ganglionilor limfatici, la pacienti care au suferit anumite interventii chirurgicale, si care au prezentat in antecedente, tifos exantematic. Asadar, retinem faptul ca, patogenii de Rickettia pot persista in organism in stare latenta, timp indelungat, acestia reactivandu-se in perioadele de colaps ale sistemului imunitar.

Diagnostic tifos epidemic:

Diagnosticul tifosului exantematic va fi stabilit tinand cont de aspectul tabloului clinic, dar si de rezultatele investigatiilor de laborator. De o reala importanta sunt explorarile serologice – imunofluorescent aindirecta si tehnica ELISA (enzyme-linked immunosorbent assay).
De asemenea, informatiile obtinute in urma anchetelor epidemiologice (ancheta epidemiologica urmareste identificarea focarelor infectioase si a cailor de transmitere a bolii – informatii necesare pentru adoptarea unor masuri corespunzatoare care sa limiteze extinderea bolii in populatia respectiva) vor fi foarte utile pentru diagnosticul diferential al « tifosului exantematic » (transmis de catre paduche), al tifosului transmis de catre veverita zburatoare si al Bolii Brill-Zinsser. Metodele serologice de laborator, au drept scop evidentierea anticorpilor specifici din plasma sanguina, precum si cuantificarea nivelului acestora.

Tratament tifos exantematic:

Tratamentul tifosului exantematic se face cu ajutorul antibioticelor. Doxicilina reprezinta antibioticul de selectie pentru aceasta infectie. Doxicilina poate fi administrata in doza unica de 200 mg, pe cale orala. In alte situatii se recomanda ca doxicilina sa fie administrata pana cand pacientul devine afebril, pe o perioada de minim 24 de ore. Netratat in timp util, tifosul exantematic se poate dovedi fatal in peste ¼ dintre cazurile de imbolnavire.
De asemenea, boala care avanseaza si nu este tratata, va genera o serie de complicatii neurologice si renale  precum insuficienta renala, sau va produce atingere multiorganica.

 

Tratamente naturiste pentru Tifosul exantematic (tifos epidemic)

asea redox
Pret: 195 RON
*TVA inclus
 
Solutie Lugol
Pret: 58 RON
*TVA inclus
 
Pret: 280 RON
*TVA inclus
 
Zapper Profesional
Pret: 3000 RON
*TVA inclus
 
Bioharmonex
Pret: 3026 RON
*TVA inclus
 


Promotiile saptamanii

CELE MAI VANDUTE
Tinctura coaja nuca neagra
Cele mai vandute
Tinctura coaja Nuca ...
Pret: 145 Ron
candyclear5
Cele mai vandute
CandyClear5
Pret: 290 Ron
Cuisoare
Cele mai vandute
Cuisoare
Pret: 76 Ron
Tratament complet pentru detoxifierea organismului (Tratament Hulda Clark si Zapper)
Cele mai vandute
Tratament complet pe...
Pret: 765 Ron
Tratament detoxifiant si deparazitar pentru 18 zile (Pachet Hulda Clark)
Cele mai vandute
Tratament detoxifian...
Pret: 260 Ron



 


Suport
Home
Despre noi
Parteneri
Promotii
Contact
Info
Adauga link
Cadouri
Creare cont
Cum Comand
Cum platesc
Detalii privind activare cookies
Este ziua ta
Garantie
In cat timp ajunge comanda
Informare cookies
Livrare si returnare
Lucky13
Reclame
Returnarea Produselor
Sugestii si reclamatii
Termeni si conditii
Dictionare
Dictionar plante
Dictionar analize
Dictionar simptome
Dictionar parazitologie
Dictionar medical
Dictionar afectiuni
Dictionar prospecte medicamente
Dictionar leacuri babesti
Unitati medicale
Facebook Ekilibrium.ro Google+ Ekilibrium.ro Twitter Ekilibrium.ro YouTube Ekilibrium.ro Blog Ekilibrium.ro RSS Ekilibrium.ro
 
ANPC    
 
Inchide bara