Contactati-ne:
0724.885.715
0724.885.715
0730.514.767
 
Cosul tau (0 produse)
Nu aveti niciun produs in cos.
 


Reduceri Newsletter Ajutor
   
Ekilibrium logo
home   •Clasificare produse   •Stiri   •Video   Oferte speciale    
Contact
Semiologia esofagului Semiologia esofagului
Semiologia esofagului Simptomele fimctionale constatu in disfagie, dureri si regurgitare - complex
Mai mult...
Ischemia arteriala cronica Ischemia arteriala cronica
Ischemia arteriala cronica Apare in arteroscleroza obliteranta a membrelor pelviene, in trombangei
Mai mult...
Comanda rapida    
Pachete
Cosmetice Bio
Produse
APARATE
Clasificare Produse
CARTI, CD-uri, DVD-uri
Igiena Personala
Tratamente
Produse pentru femei
Produse pentru slabit
Produse Bio
Pentru Copii
Produse Barbati
REGIM DE INGRASARE
Bucatarie
Diverse
Aparatura medicala
Dispozitive
Electrocasnice
Apicole
Sport
Ceaiuri
Unguente
Antistres
Uleiuri
Siropuri
Imunitate
Cosmetice
Love Sex
Mese de masaj


A B C D E F G H I K L M N O P R S T U V X Y Z

Tinea Nigra

Descriere Tinea Nigra:

Tinea Nigra este o dermatomicoza determinata de ciuperca Hortaea Wemeckii. Tinea Nigra apare ca o macula foarte pigmentata pe interiorul palmelor, insa uneori poate afecta talpile si alte zone ale corpului. Tinea Nigra este o afectiune benigna si usor curabila.

Cauze Tinea Nigra:
Fiindca inocularea este secundara traumei, persoanele sunt avertizate sa evite contactul deschis cu sursele de contaminare precum solul, compostul, sau lemnul putrezit. Tinea nigra este o infectie fungica superficiala benigna, care nu determina complicatii serioase. Este vindecabila doar cu tratament adecvat. In caz contrar recidiveaza, cu complicatii deosebit de serioase.
Tinea nigra este o micoza superficial a stratului cornos. Infectia apare ca rezultat al inocularii dintr-o sursa contaminata precum solul, lemnul putrezit, sau compostul pe o leziune a zonei afectate. Tipic, incubatia este de 2, pana la 7 saptamani. Fungul prezinta adeziune lipofilica la pielea umana, se regaseste exclusiv in stratul cornos si nu se extinde la alte straturi.
Fungul isi i-a nutrientii din descompunerea lipidelor. Este tolerant la mediul sarat si la un pH scazut. Determina modificare pigmentara a pielii, cu macule colorate negru prin acumularea de substanta melaninlike in fungi. Dermatomicoza tinde sa apara in zonele cu o concentratie crescuta de glande ecrine. Hiperhidroza pare a fi un factor de risc.

Simptome Tinea Nigra:
Tinea nigra apare cel mai frecvent la populatiile pediatrice si adolescente, totusi persoanele de toate varstele pot fi infectate. In general, pacientii cu Tinea Nigra sunt asimptomatici. Rar poate fi raportat pruritul. Absenta oricarui discomfort amina decizia pacientului de a se adresa medicului.
Tinea nigra este caracterizata de prezenta unei macule maro-negre nedureroase. Macula apare insidious ca un punct negru initial. Hiperpigmentarea maculei variaza de la maro, pana la negru similar cu nitratul de argint. Marginile sunt tipic discrete. Modificarile pigmentare apar catifelate. Leziunea este tipic solitara, desi pot fi prezente mai multe leziuni. Leziunile solitare sunt localizate pe suprafetele plantare si palmare, dar se pot extinde la degete. Zone precum gitul sau pieptul sunt afectate mai rar.
Forma leziunii variaza si pot fi ovoide, rotunde sau neregulate. Leziunea creste lent in citeva saptamani, sau luni. Dimensiunea variaza de la milimetri la cativa cm in diametru, in functie de durata infectiei. Alte elemente fizice precum eritemul, sau indurarea sunt absente. Rar se prezenta cu descuamare.

Diagnostic Tinea Nigra:
Studiile de laborator necesita examinarea microscopica din scuamele peilii tratate cu hidroxid de potasiu arata hife septate, ramificate cxare contin pigment negru in pereti. Cultura creste intr-o saptamana.
Diagnosticul diferential se face cu urmatoarele afectiuni: boala Addison, nevul displazic, melanoma malign, nevi melanocitici, sifilis, candida, pinta, contaminare chimica.

Tratament Tinea Nigra:
Dupa ce este diagnosticata pe baza descrierii pacientului, a examenului fizic si a testelor de laborator adecvate se indica un tratament fungic, pentru a eradica infectia cu Tinea Nigra. Se folosesc agenti dermatologici precum Acid Acetilsalicilic, Tretinoin, Imidazol topic, piridone topice, alilamine.

Se folosesc preparate topice antifungice pentru eradicarea infectiei. Agentii dermatologici sunt folositi pentru a trata Tinea Nigra, datorita actiunii lor asupra pielii. Acestia pot ajuta la inlaturarea cheratinei in exces, in afectiunile hipercheratozice ale pielii, sau modifica raspunsul celular. Acestea sunt folosite alaturi de fungicidele, sau fungistaticele medicale.

Acidul salicilic determina descuamarea stratului cornos prin dizolvarea cementului intercellular, fara a afecta structura dermului viabil. Tretinoinul topic scade coalescenta celulelor epiteliale foliculare si stimuleaza activitatea lor mitotic cu un raspuns rapid al celulelor epiteliale.
Imidazolii topici sunt antifungice de spectru larg folosite de obicei pentru Tinea Pedis, dar sunt utile si in Tinea Nigra. Iata cateva exemple de imidazoli: Clotrimazole, Ketoconazole, Miconazole. Piridonele topice sunt agenti cu spectru larg de actiune cu activitate anticandidozica, antidermatofitica si antibacteriana. De exemplu: Ciclopirox. Alilaminele topice inhiba epoxidaza squalenica o enzima cheie in biosinteza sterolica la fungi determinind decesul fungilor. De exemplu: Terbinafina. Agentii fungistatici nu ucid fungi doar previn replicarea lor. Precum: Acidul Undeclenic.

 

Tratamente naturiste pentru Tinea Nigra

Zeolit Pudra Dermatologica
Pret: 160 RON
*TVA inclus
 
asea redox
Pret: 195 RON
*TVA inclus
 
Zeolit Protect Pulbere
Pret: 220 RON
*TVA inclus
 
Pret: 626 RON
*TVA inclus
 
BioHarmonex
Pret: 3026 RON
*TVA inclus
 


Promotiile saptamanii

CELE MAI VANDUTE
Tinctura coaja nuca neagra
Cele mai vandute
Tinctura coaja Nuca ...
Pret: 145 Ron
candyclear5
Cele mai vandute
CandyClear5
Pret: 290 Ron
Cuisoare
Cele mai vandute
Cuisoare
Pret: 76 Ron
Tratament complet pentru detoxifierea organismului (Tratament Hulda Clark si Zapper)
Cele mai vandute
Tratament complet pe...
Pret: 765 Ron
Tratament detoxifiant si deparazitar pentru 18 zile (Pachet Hulda Clark)
Cele mai vandute
Tratament detoxifian...
Pret: 260 Ron



 


Suport
Home
Despre noi
Parteneri
Promotii
Contact
Info
Adauga link
Cadouri
Creare cont
Cum Comand
Cum platesc
Detalii privind activare cookies
Este ziua ta
Garantie
In cat timp ajunge comanda
Informare cookies
Livrare si returnare
Lucky13
Reclame
Returnarea Produselor
Sugestii si reclamatii
Termeni si conditii
Dictionare
Dictionar plante
Dictionar analize
Dictionar simptome
Dictionar parazitologie
Dictionar medical
Dictionar afectiuni
Dictionar prospecte medicamente
Dictionar leacuri babesti
Unitati medicale
Facebook Ekilibrium.ro Google+ Ekilibrium.ro Twitter Ekilibrium.ro YouTube Ekilibrium.ro Blog Ekilibrium.ro RSS Ekilibrium.ro
 
ANPC    
 
Inchide bara