Contactati-ne:
0724.885.715
0724.885.715
0730.514.767
 
Cosul tau (0 produse)
Nu aveti niciun produs in cos.
 


Reduceri Newsletter Ajutor
   
Ekilibrium logo
home   •Clasificare produse   •Stiri   •Video   Oferte speciale    
Contact
Semiologia esofagului Semiologia esofagului
Semiologia esofagului Simptomele fimctionale constatu in disfagie, dureri si regurgitare - complex
Mai mult...
Ischemia arteriala cronica Ischemia arteriala cronica
Ischemia arteriala cronica Apare in arteroscleroza obliteranta a membrelor pelviene, in trombangei
Mai mult...
Comanda rapida    
Pachete
Cosmetice Bio
Produse
APARATE
Clasificare Produse
CARTI, CD-uri, DVD-uri
Igiena Personala
Tratamente
Produse pentru femei
Produse pentru slabit
Produse Bio
Pentru Copii
Produse Barbati
REGIM DE INGRASARE
Bucatarie
Diverse
Aparatura medicala
Dispozitive
Electrocasnice
Apicole
Sport
Ceaiuri
Unguente
Antistres
Uleiuri
Siropuri
Imunitate
Cosmetice
Love Sex
Mese de masaj


A B C D E F G H I K L M N O P R S T U V X Y Z

Echipa Ekilibrium recomanda:
BioHarmonex

BioHarmonex

Torsada varfurilor

Descriere torsada varfurilor:

Torsada varfurilor face referire la o forma specifica de tahicardie ventriculara ce prezinta caracteristici distincte pe electrocardiograma. Aceasta forma de tahocardie ventriculara se caracterizeaza printrun ritm rapid, polimorfic ventricular cu rasucirea caracteristica a complexelor QRS in jurul liniei izoelectrice. Se asociaza de asemenea cu scaderea presiunii arteriale, fapt care poate determina sincopa. Desi torsada varfurilor este o tahicardie rara, ea poate degenera in fibrilatie ventriculara si moarte subita, in absenta interventiei medicale de urgenta. Torsada varfurilor asociaza cu sindromul de Q.T. prelungit.
Sindromul de QT prelungit este mai frecvent la femei decat la barbati. Daca se declanseaza la varste tinere, cauza este de obicei datorata sindromului de QT prelungit congenital. Daca apare la varste adulte se datoreaza sindromului QT prelungit castigat.

Cauze torsada varfurilor:
Cauzele frecvente pentru declansarea torsadei varfurilor includ diareea, hipomagnezemia si hipokaliemia. Se intalneste la persoanele malnutrite si la alcoolici cronici. Interactiunea medicamentoasa dintre Eritromicina, sau Moxifloxacina administrate concomitent cu Nitromidazole, suplimente nutritive si alte medicamente precum Metadona, Litiul, antidepresivele ciclice, sau fenotiazidele.

Asocierea dintre torsada varfurilor si intervalul QT prelungit este cunoscuta, dar mecanismul implicat la nivel celular si ionic este mult mai clar abia in ultima decada. Tulburarea care a stat la baza sindromului de QT prelungit castigat, sau congenital, este reprezentata de fluxul din repolarizare care afecteaza intervalul QT. Numeroase studii confirma conceptul ca prelungirea repolarizarii intarzie inactivarea canalelor ionice responsabile de fluxul cationilor depolarizanti. Aceasta conduce la intarzierea repolarizarii si determina depolarizare precoce cu declansarea torsadei varfurilor.

Iata in cele ce urmeaza cum putem descrie fazele torsadei varfurilor:
1) in timpul potentialului de actiune intr-o celula cardiaca normala are loc un influx rapid de ioni pozitivi (Na si Ca) ce determina depolarizarea membranei celulare. Fenomenul este urmat de un reflux rapid tranzitoriu de K in timp ce influxul de ioni pozitivi se diminueaza.
2) e caracterizata de instalarea unui platou, a carui element distinctiv este repolarizarea cardiaca. Curentii pozitivi care urmeaza influxului si efluxului de ioni devin aproape egali in acesta faza.
3) a repolarizarii este mediata de activarea tardiva a curentului de potasiu in afara celulei in timp ce influxul pozitiv declina. Daca in aceasta faza intervine o activare lenta a canalelor de Ca si Na, se instaleaza o depolarizare unica sau repetitiva in timpul fazei 2, sau 3.
Depolarizarea cardiaca normala rezulta prin influxul rapid a Na si a Ca in celule si repolarizarea prin efluxul potasiului din celule depasind pe cel al Ca si Na. In sindromul de QT prelungit un exces intracelular de cationi intirzie repolarizarea ventriculara. Aceasta prelungire a QT determina o depolarizare mai rapida. Prelungirea repolarizarii reduce viteza de inactivare a canalelor de calciu cu influxul tardiv al calciului si cresterea depolarizarii. Aceste modificari se observa pe electrocardiograma, identificandi-se ca unde U largi patologice si care pot declansa aritmia ventriculara.

Simptome torsada varfurilor:
Pacientii cu torsada varfurilor prezinta, de obicei, episoade recurente de palpitatii, ameteli si sincopa. In general la primul episod poate apare moartea subita. Sunt intalnite paloarea, greata, transpiratiile reci, dispneea si durerea precordiala. Elementele fizice depind de frecventa si durata tahicardiei si gradul de hipoperfuzie cerebrala. Torsadei i se asociaza pulsul rapid, presiunea arteriala scazuta, sau normala si pierderea tranzitorie, sau de lunga durata a cunostintei. Alte semne fizice ce tin cont de cauza torsadei sunt caracteristicele electrocardiogramei.
Tratament torsada varfurilor:
Un episod acut prelungit indeajuns pentru a provoca compromiterea hemodinamica este tratat prin cardioversie sincronizata pornind de la 100 de juli. Pacientii raspund la administrarea de sulfat de magneziu. Daca tratamentul nu are succes se repeta administrarea de sulfat de magneziu, daca pacientul nu este in insuficienta renala. Lidocaina scurteaza intervalul QT si este eficienta in torsada virfurilor indusa de medicamente. Se vor evita clasele antiaritmice Ia si Ic.
Daca un medicament poate fi cauza aparitiei torsadei varfurilor acesta va fi oprit din administrare, dar pana cand depozitia acestuia va fi completa, pacientul cu episoade frecvente de torsada varfurilor necesita tratament pentru a se scurta durata QT. Terapia consta in administrarea de Isoproterenol, sau implantarea unui stimulator cardiac temporar. Terapia de lunga durata este necesara pentru pacientii cu interval QT prelungit congenital. Alternativele terapeutice constau in beta-blocanti, stimularea artificiala permanenta, sau o combinatie intre cele doua.

 

Tratamente naturiste pentru Torsada varfurilor

BioHarmonex
Pret: 3026 RON
*TVA inclus
 
Bioharmonex
Pret: 3026 RON
*TVA inclus
 


Promotiile saptamanii

CELE MAI VANDUTE
Tinctura coaja nuca neagra
Cele mai vandute
Tinctura coaja Nuca ...
Pret: 145 Ron
candyclear5
Cele mai vandute
CandyClear5
Pret: 290 Ron
Cuisoare
Cele mai vandute
Cuisoare
Pret: 76 Ron
Tratament complet pentru detoxifierea organismului (Tratament Hulda Clark si Zapper)
Cele mai vandute
Tratament complet pe...
Pret: 765 Ron
Tratament detoxifiant si deparazitar pentru 18 zile (Pachet Hulda Clark)
Cele mai vandute
Tratament detoxifian...
Pret: 260 Ron



 


Suport
Home
Despre noi
Parteneri
Promotii
Contact
Info
Adauga link
Cadouri
Creare cont
Cum Comand
Cum platesc
Detalii privind activare cookies
Este ziua ta
Garantie
In cat timp ajunge comanda
Informare cookies
Livrare si returnare
Lucky13
Reclame
Returnarea Produselor
Sugestii si reclamatii
Termeni si conditii
Dictionare
Dictionar plante
Dictionar analize
Dictionar simptome
Dictionar parazitologie
Dictionar medical
Dictionar afectiuni
Dictionar prospecte medicamente
Dictionar leacuri babesti
Unitati medicale
Facebook Ekilibrium.ro Google+ Ekilibrium.ro Twitter Ekilibrium.ro YouTube Ekilibrium.ro Blog Ekilibrium.ro RSS Ekilibrium.ro
 
ANPC    
 
Inchide bara