Contactati-ne:
0724.885.715
0724.885.715
0730.514.767
 
Cosul tau (0 produse)
Nu aveti niciun produs in cos.
 


Reduceri Newsletter Ajutor
   
Ekilibrium logo
home   •Clasificare produse   •Stiri   •Video   Oferte speciale    
Contact
Semiologia esofagului Semiologia esofagului
Semiologia esofagului Simptomele fimctionale constatu in disfagie, dureri si regurgitare - complex
Mai mult...
Ischemia arteriala cronica Ischemia arteriala cronica
Ischemia arteriala cronica Apare in arteroscleroza obliteranta a membrelor pelviene, in trombangei
Mai mult...
Comanda rapida    
Pachete
Cosmetice Bio
Produse
APARATE
Clasificare Produse
CARTI, CD-uri, DVD-uri
Igiena Personala
Tratamente
Produse pentru femei
Produse pentru slabit
Produse Bio
Pentru Copii
Produse Barbati
REGIM DE INGRASARE
Bucatarie
Diverse
Aparatura medicala
Dispozitive
Electrocasnice
Apicole
Sport
Ceaiuri
Unguente
Antistres
Uleiuri
Siropuri
Imunitate
Cosmetice
Love Sex
Mese de masaj


A B C D E F G H I K L M N O P R S T U V X Y Z

Echipa Ekilibrium recomanda:
Zeolit Detoxamin Royale

Zeolit Detoxamin Royale

Torsiune testiculara

Descriere torsiune testiculara:

Torsiunea testiculara este o conditie anormala, de rasucire a structurilor cordonului spermatic in canalul inghinal, sau imediat sub canalul inghinal.

Testiculele sunt structuri pereche gazduite de catre scrotum si pozitionate astfel incat axa lor lunga sa fie verticala. Cele doua treimi anterolaterale sunt libere de orice ligamente. Epididimul, tesutul conjunctiv si vascularizatia acopera fata posterolaterala a organului. Capsula testiculului este denumita tunica albuginea. Pentru dezvoltarea normala si producerea de sperma, testiculele trebuie sa coboare din pozitia originala de langa rinichi in scrotum. Pentru acest fenomen s-au propus diferite mecanisme, incluzind tractiunea gubernaculara si presiunea intra abdominala, ca fiind responsabile pentru coborarea testiculelor, alaturi de factori endocrini. Intre saptamana 12 si 17 de gestatie, testiculele migreaza transabdominal intr-o localizare langa inelul inghinal. Testiculul nu migreaza doar transinghinal la pozitia sa finala pana la luna a saptea de gestatie.

Torsiunea testiculara descrie situatia in care cordonul spermatic, care asigura aportul de sange la testicul, este rasucit, blocand sangele si determinind frecvent orhialgie. Torsiunea testiculara prelungita determina, in general, necroza testiculului aferent.
Torsiunea testiculara din perioada fetala poate conduce la torsiunea neonatala, sau testiculul disparut, aceasta fiind una dintre cauzele pentru care copilul se naste cu un singur testicul, afectiune denumita monoorhism.

Simptome torsiunea testiculara:
La debut, torsiunea testiculara este acuta, cu durere testiculara difuza si sensibilitate de panala 6 ore. Reflexul cremasterian este absent, sau diminuat. Majoritatea barbatilor au testiculele sunt atasate posterior de mucoasa interna scrotala prin mezorhium. Cand mezorhium se termina brusc si nu ataseaza testiculele, acestea raman flotante in tunica vaginalis, atasate doar de cordonul spermatic ca un clopot. Aceasta deformare in forma de clopot este un factor predispozant pentru torsiunea testiculara la nou nascuti.

Cauze torsiune testiculara:
Torsiunile sunt uneori denumite sindromul iernii, deoarece sunt frecvente in sezonul rece. Scrotul barbatului expus mediului cald se relaxeaza. Insa cand este expus temperaturilor reci, cordonul spermatic se rasuceste pe masura ce scrotul se contracta. Rezultatul este o torsiune testiculara. Torsiunea poate fi favorizata si de purtarea de lenjerie intima stramta de genul chilotilor tetra. S-a observat ca riscul de torsiune este crescut la pubertate conducind la suspectarea modificarilor hormonale din aceasta perioada. Cresterea nivelului de testosteron determina cresterea volumului testicular, putin predispune la torsiune datorita cresterii miscarii in jurul axei cordonului. Rigidatea torsionala a cordonului si alte rezistente care tind sa limiteze unghiul de miscare vor scadea o data cu dezvoltarea organului.

Uneori activitatile fizice specifice incluzand sporturile, trauma locala si ridicarea de greutati pot induce un episod de torsiune, din cauza reflexului cremasterian brusc. Studiile epidemiologice arata ca acest fenomen este mai frecvent iarna.

Diagnostic torsiune testiculara:
Testarea de urgenta pentru torsiune este indicata cand debutul durerii este brusc si sever, sau testele nu suspecteaza o uretrita. Se efectueaza un test scrotal Doppler, pentru a ajuta la diagnosticul torsiunii prin evidentierea fluxului sanguin prin testicul. Daca suspiciunea este mare se indica detorsionarea iemdiata pentru a evita infarctul si infertilitatea. Ameteala si greata sunt frecvente cand aportul de sange in testicul este absent, precum si durerea severa. Cu diagnostic si tratament prompt, testiculul poate fi salvat in majoritatea cazurilor.
Exista doua tipuri comune de torsiune testiculara:
a) Torsiunea Extravaginala care se manifesta in perioada neonatala si se dezvolta mai ales prenatal in cordonul spermatic proximal de ligamentele tunicii vaginalis si
b) Torsiunea Intravaginala care apare in tunica vaginalis, mai ales la copiii puberti, sau adolescenti. In general, aceasta forma de torsiune este asociata cu anomaliile suspendarii testiculare precum deformarea in clopot.  De cele mai multe ori anomalia este bilaterala.
Torsiunea extravaginala: testiculele se pot roti libere, inainte de dezvoltarea fixarii testiculare prin tunica vaginalis, in scrot.
Torsiunea intravaginala: suspendarea normala testiculara asigura fixarea ferma a complexului epididim-testicul posterior si previne rasucirea cordonului spermatic. Deformarea in clopot in schimb permite torsiunea cauzata de lipsa fixarii, testiculul fiind liber in tunica vaginalis. Un mezenter larg intre epididim si testicul poate de asemeni predispune la torsiune, desi este o conditie rara. Contractia muschilor spermatici scurteaza cordonul spermatic si poate initia torsiunea.

Tratament torsiune testiculara:

Torsiunea testiculului poate intrerupe aportul de sange la testicul si epididim. Gradul de torsiune poate varia de la 180-720 grade. Cresterea congestiei testiculare si epididimale promoveaza progresia torsiunii. Extinderea si durata torsiunii influenteaza salvarea si atrofia testiculara tardiva. Salvarea organului este posibila daca durata torsiunii este sub 6-8 ore. Daca au trecut 24 de ore la majoritatea pacientilor se dezvolta necroza testiculara.

Torsiunea testiculara este o urgenta medicala care necesita interventie chirurgicala imediata. Daca este tratata in primele 6 ore, prognosticul de salvare al testiculului este excelent. La 12 ore rata scade la 70%, iar la 24 de ore este de 20%, dupa 24 de ore fiind de 0. O data ce testiculul este mort trebuie inlaturat pentru a preveni gangrena.

Exista cazuri cand testiculul se poate detorsiona singur, sau poate fi detorsionat manual. Ameliorarea durerii este un semn ca manevra a avut succes. Detorsionarea manuala a testiculului are succes la 25% pana la 80% dintre pacienti.

 

Tratamente naturiste pentru Torsiune testiculara

Zeolit Detoxamin Royale
Pret: 224.64 RON
*TVA inclus
 
Bioharmonex
Pret: 3026 RON
*TVA inclus
 


Promotiile saptamanii

CELE MAI VANDUTE
Tinctura coaja nuca neagra
Cele mai vandute
Tinctura coaja Nuca ...
Pret: 145 Ron
candyclear5
Cele mai vandute
CandyClear5
Pret: 290 Ron
Cuisoare
Cele mai vandute
Cuisoare
Pret: 76 Ron
Tratament complet pentru detoxifierea organismului (Tratament Hulda Clark si Zapper)
Cele mai vandute
Tratament complet pe...
Pret: 765 Ron
Tratament detoxifiant si deparazitar pentru 18 zile (Pachet Hulda Clark)
Cele mai vandute
Tratament detoxifian...
Pret: 260 Ron



 


Suport
Home
Despre noi
Parteneri
Promotii
Contact
Info
Adauga link
Cadouri
Creare cont
Cum Comand
Cum platesc
Detalii privind activare cookies
Este ziua ta
Garantie
In cat timp ajunge comanda
Informare cookies
Livrare si returnare
Lucky13
Reclame
Returnarea Produselor
Sugestii si reclamatii
Termeni si conditii
Dictionare
Dictionar plante
Dictionar analize
Dictionar simptome
Dictionar parazitologie
Dictionar medical
Dictionar afectiuni
Dictionar prospecte medicamente
Dictionar leacuri babesti
Unitati medicale
Facebook Ekilibrium.ro Google+ Ekilibrium.ro Twitter Ekilibrium.ro YouTube Ekilibrium.ro Blog Ekilibrium.ro RSS Ekilibrium.ro
 
ANPC    
 
Inchide bara