Contactati-ne:
0724.885.715
0724.885.715
0730.514.767
 
Cosul tau (0 produse)
Nu aveti niciun produs in cos.
 


Reduceri Newsletter Ajutor
   
Ekilibrium logo
home   •Clasificare produse   •Stiri   •Video   Oferte speciale    
Contact
Semiologia esofagului Semiologia esofagului
Semiologia esofagului Simptomele fimctionale constatu in disfagie, dureri si regurgitare - complex
Mai mult...
Ischemia arteriala cronica Ischemia arteriala cronica
Ischemia arteriala cronica Apare in arteroscleroza obliteranta a membrelor pelviene, in trombangei
Mai mult...
Comanda rapida    
Pachete
Cosmetice Bio
Produse
APARATE
Clasificare Produse
CARTI, CD-uri, DVD-uri
Igiena Personala
Tratamente
Produse pentru femei
Produse pentru slabit
Produse Bio
Pentru Copii
Produse Barbati
REGIM DE INGRASARE
Bucatarie
Diverse
Aparatura medicala
Dispozitive
Electrocasnice
Apicole
Sport
Ceaiuri
Unguente
Antistres
Uleiuri
Siropuri
Imunitate
Cosmetice
Love Sex
Mese de masaj


A B C D E F G H I K L M N O P R S T U V X Y Z

Echipa Ekilibrium recomanda:
Zeolit Detoxamin Royale

Zeolit Detoxamin Royale

Torsiunea uterina

Descriere torsiunea uterina:

Torsiunea uterina este o conditie rara, intucat majoritatea cazurilor sunt raportate in practica veterinara. Torsiunea uterului gravid este definita drept rotatia cu peste 45 de grade de-a lungul axei uterine lungi. Torsiunea uterina este observata la toate varstele in perioada reproductiva si in toate stadiile de graviditate.
Nu putem identifica cauzele exacte a aparitiei torsiunii uterine. Aceasta se asociaza cu numeroase anomalii si malformatii uterine si prezentari fetale anormale.

Cauze torsiunea uterina:

Varsta cea mai tanara raportata pentru torsiune uterina in timpul sarcinii este a sasea saptamana gestationala, cea mai tardiva prezentare este a patruzecisitreia saptamana de gestatie. Cazurile rare de torsiune diagnosticate la termen sunt aproape invariabil descoperite in timpul primului stadiu al travaliului, ca rezultat al problemelor fetale sau materne acute care conduc la interventia chirurgicala exploratorie.
In torsiunea uterina, uterul se rasuceste peste 45 de grade in jurul axei sale lungi la jonctiunea dintre cervix si corp. extinderea torsiunii poate ajunge la 180°. Dextrorotatia este elementul cel mai frecvent. Aceasta este orientarea normala a fibrelor miometriale. In situatii rare torsiunea interfera cu circulatia uterina. Rezultatul este aparitia de simptome materne acute, sau amenintarea supravietuirii fetale prin blocarea directa a fluxului de sange, sau prin inducerea rupturii de placenta.
In cele mai multe cazuri, cauza torsiunii uterine este obscura si nu se poate defini nici o patologie specifica. Anomaliile structurale ale uterului, sau anexelor sunt totusi demonstrate in cel putin 20% dintre cazuri.
Conditiile medicale asociate cu torsiunea uterina cuprind:
-prezxentarea fetala transversa;
-deformarea formei uterului datorita leiomioamelor;
-anomaliile Muller-iene, adeziuni pelvine;
-neoplasme ovariene mari care deformeaza forma, sau pozitia uterului;
-slabiciunea congenitala la jonctiunea dintre cervix si corp uterin;
-procedurile de versie externa cefalica;
-miscarile materne bruste din accidentele rutiere;
-cervix lung, sau rigid sau slabiciune structurala la jonctiunea cervico-corporeala uterina;
-arhitectura pelvina anormala, hidraminos;
-sarcina multipla, fetus hiperactiv;
-sarcina interstitiala.
Desi multe dintre asociatiile si predispozitiile de mai sus sunt elemente comune in timpul sarcinii, torsiunea este rara. Aceasta observatie sugereaza ca exista factori aditionali care sa permita aparitia torsiunii simptomatice. Acesti factori cuprind miscarile si pozitiile adoptate de mama, contractiile neregulate ale muschilor abdominali, modificari in tonusul miometrului, modificari ale dimensiunilor, pozitiei si mobilitatii rectului si a vezicii, miscarile fetale si posibil contractiile uterine segmentare.

Simptome torsiunea uterina:
Simptomele cele mai frecvente ale torsiunii uterine sunt blocarea nasterii, durerea abdominala, sangerarea vaginala, socul, simptome urinare si intestinale.
Desi torsiunea uterina poate fi asimptomatica, cele mai multe femei cu torsiune prezinta acuze. Simptomele cele mai frecvente sunt durerea abdominala cu debut acut, discomfort gastrointestinal nonspecific si disfunctie urinara. Simptomele asociate sunt multiple si nespecifice si mimeaza manifestarile altor conditii mai frecvente decat torsiunea.
Simptomele gastrointestinale cuprind greata, varsaturile, distensia abdominala si sensibilitatea. Simptomele urinare pot include frecventa mictiunilor, nicturia, oliguria si hematuria. Alte simptome raportate sunt sangerarea vaginala, contractiile hipertone uterine sau ruptura prematura de membrane. Mai frecvent este colapsul matern cardiovascular sau ruptura de placenta.
Daca torsiunea apare la termen este posibila blocarea nasterii.

Diagnostic torsiunea uterina:
Diagnosticul corect este rar pus inainte de explorarea chirurgicala. RMN-ul este folosit recent pentru a pune diagnosticul inainte de chirurgie.
La explorarea chirurgicala rotatia uterina in axul longitudinal este observata in asociere cu angorjarea venoasa marcata si edemul tesuturilor paramediene. La examenul abdominal ligamentul rotund este palpabil intins dea lungul abdomenului metarn. La examen pelvin artera uterina este perceputa pulsind anterior. La examinarea cu speculum vaginul si canalul cervical sunt deformate.
Torsiunea uterina este o complicatie obstetrica rara. Datorita riscurilor sale asociate torsiunea trebuie inclusa in diagnosticul diferential cind apare durerea abdominala in sarcina.

Tratament torsiunea uterina:
Dat fiind circumstanta unica, stabilirea unei terapii standard pentru a ghida momentul operator este imposibila. La explorare orice patologie predispozanta a uterului, sau anexelor este inlaturata, daca este posibil. Daca sarcina trebuie continuata este un fapt neclar si depinde de varsta gestationala. Riscul repetarii torsiunii, sau a altor complicatii severe nu se cunoaste.
Tratamentul in primele luni de sarcina este laparotomia imediata si detorsiunea uterina. La termen se practica cezariana si eliminarea posibililor factori etiologici. Rata de mortalitate fetala si materna este de 0-12%.
In general tratamentul torsiunii depinde de varsta gestationala. Cand torsiunea este descoperita in timpul laparotomiei exploratorii inainte de perioada de supravietuire fetala, terapia principala este repozitionarea normala a uterului.
Cand fetusul are peste 34 saptamini la momentul diagnosticului, cea mai buna abordare este cezariana la momentul laparotomiei. In cateva cazuri extrem de grave in care gradul de rotatie era atat de sever incat detorsiunea nu era posibila. Incizia de histerectomie facuta la momentul cezarienei poate fi efectuata doar pe peretele uterin posterior.

 

Tratamente naturiste pentru Torsiunea uterina

Zeolit Detoxamin Royale
Pret: 224.64 RON
*TVA inclus
 


Promotiile saptamanii

CELE MAI VANDUTE
Tinctura coaja nuca neagra
Cele mai vandute
Tinctura coaja Nuca ...
Pret: 145 Ron
candyclear5
Cele mai vandute
CandyClear5
Pret: 290 Ron
Cuisoare
Cele mai vandute
Cuisoare
Pret: 76 Ron
Tratament complet pentru detoxifierea organismului (Tratament Hulda Clark si Zapper)
Cele mai vandute
Tratament complet pe...
Pret: 765 Ron
Tratament detoxifiant si deparazitar pentru 18 zile (Pachet Hulda Clark)
Cele mai vandute
Tratament detoxifian...
Pret: 260 Ron



 


Suport
Home
Despre noi
Parteneri
Promotii
Contact
Info
Adauga link
Cadouri
Creare cont
Cum Comand
Cum platesc
Detalii privind activare cookies
Este ziua ta
Garantie
In cat timp ajunge comanda
Informare cookies
Livrare si returnare
Lucky13
Reclame
Returnarea Produselor
Sugestii si reclamatii
Termeni si conditii
Dictionare
Dictionar plante
Dictionar analize
Dictionar simptome
Dictionar parazitologie
Dictionar medical
Dictionar afectiuni
Dictionar prospecte medicamente
Dictionar leacuri babesti
Unitati medicale
Facebook Ekilibrium.ro Google+ Ekilibrium.ro Twitter Ekilibrium.ro YouTube Ekilibrium.ro Blog Ekilibrium.ro RSS Ekilibrium.ro
 
ANPC    
 
Inchide bara