Contactati-ne:
0724.885.715
0724.885.715
0730.514.767
 
Cosul tau (0 produse)
Nu aveti niciun produs in cos.
 


Reduceri Newsletter Ajutor
   
Ekilibrium logo
home   •Clasificare produse   •Stiri   •Video   Oferte speciale    
Contact
Semiologia esofagului Semiologia esofagului
Semiologia esofagului Simptomele fimctionale constatu in disfagie, dureri si regurgitare - complex
Mai mult...
Ischemia arteriala cronica Ischemia arteriala cronica
Ischemia arteriala cronica Apare in arteroscleroza obliteranta a membrelor pelviene, in trombangei
Mai mult...
Comanda rapida    
Pachete
Cosmetice Bio
Produse
APARATE
Clasificare Produse
CARTI, CD-uri, DVD-uri
Igiena Personala
Tratamente
Produse pentru femei
Produse pentru slabit
Produse Bio
Pentru Copii
Produse Barbati
REGIM DE INGRASARE
Bucatarie
Diverse
Aparatura medicala
Dispozitive
Electrocasnice
Apicole
Sport
Ceaiuri
Unguente
Antistres
Uleiuri
Siropuri
Imunitate
Cosmetice
Love Sex
Mese de masaj


A B C D E F G H I K L M N O P R S T U V X Y Z

Tourette Sindrom

Descriere Sindrom Tourette:

Sindromul Tourette este o afectiune neurologica relativ rara, caracterizata prin miscari stereotipe, repetitive si involuntare, numite ticuri si poarta numele neurologului francez Gilles de la Tourette, care l-a descris pentru prima oara in 1855. Ticurile pot fi insotite de coprolalie (tendinta patologica de a utiliza cuvinte obscene, de natura scatologica, sau sexuala) si de ecolalie (repetarea automata a unor cuvinte auzite la altii).

Simptome Sindrom Tourette:

Debutul simptomelor Sindromului Tourette se produce la varste cuprinse intre 2 si 15 ani, in medie pe la 7 ani, prin ticuri simple ale fetei, gatului, membrelor, apoi, dupa un anumit interval de timp, survin ticurile complexe ce se asociaza primelor simptome. Cu un efort de vointa si de concentrare, bolnavii isi pot controla, uneori, aceste ticuri, sau pot sa le intarzie pana cand se gasesc intr-un loc unde se pot manifesta fara sa deranjeze. Insa majoritatea ticurilor se manifesta, aceasta fiind natura bolii.
Simptomele prezente in sindromul Tourette pot fi clasificate in manifestari motorii, vocale si comportamentale. Ticurile motorii simple (clipitul pleoapelor, incretirea nasului, ridicarea umerilor, grimase, scuturarea capului) sunt gesturi rapide, fara scop si pot fi stanjenitoare pentru pacient sau chiar dureroase. Ticurile motorii complexe sunt mai lente si mai usor de descris in termenii utilizati pentru actiunile intentionate. Acestea pot include orice tip de miscare produsa de corp: salturi, rotiri, muscarea buzelor, atingerea unor persoane sau obiecte si efectuarea unor gesturi obscene (copropraxie).
Compulsiile si ritualurile sunt actiuni voluntare si organizate: intinderea de 10 ori a mainii inainte de a scrie, ridicarea si asezarea scaunului in mod repetat pana ajunge in pozitia dorita, repetarea unei fraze de 3 ori, etc.
Ticurile vocale sunt la fel de variate ca si cele motorii. Ticurile vocale simple constau in emiterea unor sunete sau zgomote fara semnificatie: expiratie zgomotoasa, tuse, dregerea vocii sau ticuri ce imita sunetele emise de animale (latrat, mieunat, etc.) Ticurile vocale complexe cuprind cuvinte, sintagme sau fraze cu semnificatie lingvistica.

Deseori, simptomele vocale survin in punctele de tranzitie lingvistica, precum inceputul unei fraze, unde exista blocaje sau dificultati in initierea vorbirii, sau la tranziitile dintre fraze. Pacientii pot modifica volumul vocii, articula neclar cuvintele unei propozitii, pot accentua un cuvant sau utiliza un accent strain.
Simptomul cu cel mai mare impact social este coprolalia - utilizarea exploziva a unor cuvinte obscene, agresive sau inacceptabile din punct de vedere social. Desi aceasta se observa in cca 30% din cazuri, coprolalia ramane cel mai bine cunoscut simptom al sindromului Tourette.
Unii pacienti au tendinta de a imita gesturile si miscarile altor persoane (ecopraxie), cuvintele auzite la altii  (ecolalie) sau pronuntate chiar de ei (palilalie).
Simptomele sindromului Tourette pot fi caracterizate drept usoare, moderate sau severe din punct de vedere al frecventei, complexitatii si al gradului in care afecteaza activitatile zilnice ale pacientului. De exemplu, ticurile ce survin la fiecare 20 -30 minute, precum clipitul, scuturarea capului pot afecta mai putin decat alte ticuri (latratul sau pronuntarea unor obscenitati) ce survin mai rar.
Exista o mare variabilitate pe termen lung si scurt in ceea ce priveste frecventa si severitatea simptomatologiei. Unii pacienti isi pot inhiba simptomele atat timp cat sunt la scoala sau la serviciu, dar cand ajung acasa, ticurile survin cu violenta si continua la un nivel insemnat pe toata durata zilei. De asemenea, numerosi pacienti isi "pierd" ticurile in cabinetul medicului. Severitatea simptomelor poate varia pe parcursul unor saptamani si luni, iar exacerbarea acestora se poate uneori atribui unor evenimente (de exemplu, luarea vacantei la copii).
Factorii importanti pentru adaptarea sociala a pacientilor cu sindromul Tourette sunt gradul de acceptare si de suport familial si gravitatea tulburarilor de atentie, mai mult decat severitatea ticurilor motorii si vocale.
Cele mai frecvente tulburari comportamentale sunt deficitul de atentie, obsesiile, compulsiile, iritabilitatea, agresivitatea, comportamente automutilante si depresia. Tulburarea obsesiv- compulsiva este frecvent intalnita la pacientii cu sindromul Tourette.
Pana la 50% din copiii cu acest sindrom sufera si de sindromul hiperactivitatii si a tulburarilor de atentie, ce pot afecta profund performantele scolare. Tulburarile de atentie preced aparitia simptomelor sindromului Tourette si se pot agrava pe masura dezvoltarii ticurilor.

Cauze Sindrom Tourette:

Cauzele sindromului Tourette nu sunt complet cunoscute, dar se pare ca factorii genetici joaca un rol important.
Daca unul dintre parinti poarta gena care provoaca boala, copilul are 50% riscuri de a dezvolta sindromul Tourette. Totusi, copilul nu va dezvolta in mod obligatoriu boala, deoarece alti factori genetici si de mediu sunt de asemenea implicati. Baietii prezinta un risc mai mare de a fi afectati, in timp ce fetele pot suferi de tulburarea obsesiv-compulsiva. Copilul nu va mosteni ticurile parintilor, ci va manifesta altele. Desi exista mai multe gene implicate in aparitia sindromului, doar una dintre ele este cunoscuta.
Tulburarea obsesiv-compulsiva si hiperactivitatea cu deficit de atentie sunt foarte frecvente la pacientii cu sindromul Tourette si pot provoca tulburari mai grave decat boala in sine.
Ultimele cercetari privitoare la etiologia sindromului Tourette se axeaza asupra neurochimiei. Se pare ca sindromul este rezultatul unor disfunctionalitati ale neurotransmitatorilor (dopamina si serotonina).
Descoperirea unor niveluri scazute de metaboliti ai dopaminei in lichidul cerebrospinal a dus la concluzia ca sindromul Tourette este urmarea unei hipersensibilitati a receptorilor postsinaptici ai  dopaminei.

Diagnostic Sindrom Tourette:

Incidenta sindromului Tourette este de 3 -4 ori mai mare la barbati decat la femei. Numarul bolnavilor este greu de estimat, intrucat persoanele care prezinta ticuri usoare nu sunt constienti de existenta bolii.
In general, tulburarea Tourette evolueaza prin episoade de remisie urmate de perioade de agravare. La copil, acestea sunt mai marcate decat la adult. Desi este o afectiune cronica, cu simptome ce dureaza toata viata, la majoritatea pacientilor cu acest sindrom, cele mai grave simptome apar in adolescenta, urmate de o amelioare ce continua in viata adulta.

Tratament Sindromul Tourette:

Desi nu exista un tratament care sa vindece sindromul Tourette, persoanele afectate au o durata de viata normala, iar unii nu necesita tratament, daca ticurile nu sunt suparatoare. De fapt, unii copii depasesc boala dupa adolescenta.


Promotiile saptamanii

CELE MAI VANDUTE
Tinctura coaja nuca neagra
Cele mai vandute
Tinctura coaja Nuca ...
Pret: 145 Ron
candyclear5
Cele mai vandute
CandyClear5
Pret: 290 Ron
Cuisoare
Cele mai vandute
Cuisoare
Pret: 76 Ron
Tratament complet pentru detoxifierea organismului (Tratament Hulda Clark si Zapper)
Cele mai vandute
Tratament complet pe...
Pret: 765 Ron
Tratament detoxifiant si deparazitar pentru 18 zile (Pachet Hulda Clark)
Cele mai vandute
Tratament detoxifian...
Pret: 260 Ron



 


Suport
Home
Despre noi
Parteneri
Promotii
Contact
Info
Adauga link
Cadouri
Creare cont
Cum Comand
Cum platesc
Detalii privind activare cookies
Este ziua ta
Garantie
In cat timp ajunge comanda
Informare cookies
Livrare si returnare
Lucky13
Reclame
Returnarea Produselor
Sugestii si reclamatii
Termeni si conditii
Dictionare
Dictionar plante
Dictionar analize
Dictionar simptome
Dictionar parazitologie
Dictionar medical
Dictionar afectiuni
Dictionar prospecte medicamente
Dictionar leacuri babesti
Unitati medicale
Facebook Ekilibrium.ro Google+ Ekilibrium.ro Twitter Ekilibrium.ro YouTube Ekilibrium.ro Blog Ekilibrium.ro RSS Ekilibrium.ro
 
ANPC    
 
Inchide bara