Contactati-ne:
0724.885.715
0724.885.715
0730.514.767
 
Cosul tau (0 produse)
Nu aveti niciun produs in cos.
 


Reduceri Newsletter Ajutor
   
Ekilibrium logo
home   •Clasificare produse   •Stiri   •Video   Oferte speciale    
Contact
Semiologia esofagului Semiologia esofagului
Semiologia esofagului Simptomele fimctionale constatu in disfagie, dureri si regurgitare - complex
Mai mult...
Ischemia arteriala cronica Ischemia arteriala cronica
Ischemia arteriala cronica Apare in arteroscleroza obliteranta a membrelor pelviene, in trombangei
Mai mult...
Comanda rapida    
Pachete
Cosmetice Bio
Produse
APARATE
Clasificare Produse
CARTI, CD-uri, DVD-uri
Igiena Personala
Tratamente
Produse pentru femei
Produse pentru slabit
Produse Bio
Pentru Copii
Produse Barbati
REGIM DE INGRASARE
Bucatarie
Diverse
Aparatura medicala
Dispozitive
Electrocasnice
Apicole
Sport
Ceaiuri
Unguente
Antistres
Uleiuri
Siropuri
Imunitate
Cosmetice
Love Sex
Mese de masaj


A B C D E F G H I K L M N O P R S T U V X Y Z

Tricorexa Nodoza

Descriere Tricorexa nodoza:

Anomalia principala din Tricorexa Nodosa o constituie formarea de noduri pe lungimea firului de par si ruperea acestora. Conditia este un raspuns la injuria fizica, sau chimica adusa parului. Poate fi dobandita la pacientii cu par normal prin expunerea la un nivel de trauma declansator. Poate fi si congenital, debutand pe un par anormal de fragil. Este cel mai frecvent defect congenital al firului de par.
Pacientii prezinta un par fragil si nu pot mentine lungimea acestuia. Tricorexis Nodoza castigata poate fi proximala, distal sau localizata, in functie de caracteristicele ruperii firului de par. Tricorexis Nodoza localizata este caracterizata de o pata de cativa centimetri acompaniata de o dermatoza pruritica, scarpinatul este de obicei cauza.

In functie de prezenta sau absenta unui defect de fond al firului de par, tricorexis nodoza este in final rezultatul traumei. Tratamentul doreste minimalizarea traumei fizice sau chimice. Pacientii cu forma congenitala asociaza si alte semne si simptome cum ar fi modificari ale unghiilor, fotosensibilitate, infertilitate, distrofie ocular, deficite motorii si retard mental. Trocorexis nodoza castigata este reversibila daca se evita trauma parului. Rezolutia completa dureaza 2-4 ani in functie de faza de anagen.

Cauze Tricorexa Nodoza:

Macroscopic firele de par afectate contin mici nodule la interval neregulate pe lungimea firului de par. Numarul acestora poate varia. Acestia reprezinta zone de rupture a cuticulei celulare permitind fibrelor corticale subiacente sa se separe si fractureze. Aspectul nodulilor este cel a doua pensule puse cap la cap. frecvent acesti nodule se rup complet. Conditia este descrisa mai ales pe scalp dar poate fi observata si la parul pubian sau de pe alte zone ale corpului.

Traumele fizice care pot declansa aceasta conditie cuprind periatul intens, coafatul si tapatul parului, aplicarea de caldura, expunerea prelungita la ultraviolete. Dermatozele pruriginoase, trichotilomania, pediculoza capitis determina aceste trauma fizice. Traumele chimice cuprind expunerea la apa sarata, sampoanele, decolorarea si vopsirea parului.
Anomaliile structurale asociate cu fragilitatea crescuta includ tricorexis invaginata (parul de bambus), moniletrix si pseudomoniletrix. Parul din aceste afectiuni demonstreaza defecte structural. Afectiunile sunt ereditare cu model autosomal dominant sau recesiv. Aciduria argininosuccinica este o deficienta autosomal recesiva a enzimei care cliveaza acidul argininsuccinic in arginina si ac fumaric. Parul contine normal 10. 5% arginina. Deficient acesteia determina fragilitate si tendinta la rupere. In cazul tricotiodistrofiei deficient de sulf si cistina determina formarea diminuata a keratinei.

Boala Menkes este o afectiune X linkata, recesiva caracterizata de un defect in metabolismul cuprului. Enzima care ajuta la formarea keratinei este dependent de cupru, de aceea pacientii cu aceasta afectiune prezinta fire de par rasucite-torti pili, fire subtiri si fragile si tricorexis nodoza. Alta cauza a tricorexis nodoza este hipotiroidismul.

Simptome Tricorexa Nodoza:

Tricorexis nodoza congenital poate fi present de la nastere sau in primele luni de viata. Forma cistigata este prezenta la mijlocul vietii. Pacientii prezinta istoric de matreata, fragilitate anormala a parului sau imposibilitatea de a mentime lungimea parului.

Forma congenitala a tricorexis nodoza.
Devine aparenta la virste tinere. Poate apare singura sau in combinatie cu defectele caracteristice ale bolii de fond. Afectiunile congenitale de fond cuprind boala Menkes, aciduria argininosuccinica, tricotiodistrofia. Simptomele frecvente cuprind retardul mental, deficite motorii, retardul cresterii, convulsii. Alte simptome asociate cuprind modificari ale unghiilor si pielii (ihtioza), fotosensibilitate, distrofie oculara, infertilitate. Istoricul familial pozitiv pentru probleme ale parului sau semne si simptome ale afectiunilor congenital indica modelul ereditar al afectiunii.

Forma cistigata a tricorexis nodoza cuprinde 3 categorii: proximala, distala si localizata.
Trocorexis proximal este comun la negrii care folosesc chimicale caustice pentru a-si intinde parul. Firele de par dezvolta nodulii caracteristici si se rup la citiva cm de la suprafata pielii in zonele de frictiune. Aceasta rupere determina zone de alopecie.
Tricorexis distal nodoza apare mai ales la persoanele asiatice si la albi. Nodulii si ruperea apar la citeva zeci de cm de la scalp. Ruperea este rezultatul stilizarii excessive a parului asociata cu despicarea firului-virfuri despicate.
Tricorexis localizat nodoza apare ca o pata de citiva cm, acompaniata de o dermatoza pruritica, cum este neurodermatita circumscrisa, dermatita de contact sau dermatita atopica. Scarpinatul este cauza ruperii parului.
In aceste forme de trocorexis nodoza poate fi afectat si parul pubian, precum sic el corporal. Examinarea pielii subiacente poate arata lichenificare prin dermatoza pruritica.

Diagnostic Tricorexa Nodoza:

Studii de laborator:
-microscopia electronica a zonei afectate arata lipsa stratului cuticular si aspectul characteristic de pensule
-pacientii cu afectiune congenitala de fond necesita evaluarea deficitelor chimice
-evaluarea functiei tiroidiene.
Diagnosticul diferential se face cu urmatoarele afectiuni: alopecia areata, anagen effluvium, alopecia androgenica, boala Menkse, moniletrix, trichomicoza, tricorexis invaginata, dermatita seboreica, tricotilomania, pediculoza, dermatofitoza, tricotiodistrofia, aciduria argininosuccinica, hipotiroidism.

Tratament Tricorexa Nodoza:

In functie de prezenta sau absenta unui defect structural adiacent si a bolilor de fond tratamentul cuprinde minimalizarea traumei chimice si fizice. In forma de tricorexis nodoza castigata localizata dermatozele pruritice de fond trebuie tratate pentru a preveni trauma prin scarpinat. Se va evita periatul excesiv, produsele de styling, coafarea agresiva a parului.

 

Tratamente naturiste pentru Tricorexa Nodoza

Zeolit Pudra Dermatologica
Pret: 160 RON
*TVA inclus
 
asea redox
Pret: 195 RON
*TVA inclus
 
BioHarmonex
Pret: 3026 RON
*TVA inclus
 
Bioharmonex
Pret: 3026 RON
*TVA inclus
 


Promotiile saptamanii

CELE MAI VANDUTE
Tinctura coaja nuca neagra
Cele mai vandute
Tinctura coaja Nuca ...
Pret: 145 Ron
candyclear5
Cele mai vandute
CandyClear5
Pret: 290 Ron
Cuisoare
Cele mai vandute
Cuisoare
Pret: 76 Ron
Tratament complet pentru detoxifierea organismului (Tratament Hulda Clark si Zapper)
Cele mai vandute
Tratament complet pe...
Pret: 765 Ron
Tratament detoxifiant si deparazitar pentru 18 zile (Pachet Hulda Clark)
Cele mai vandute
Tratament detoxifian...
Pret: 260 Ron



 


Suport
Home
Despre noi
Parteneri
Promotii
Contact
Info
Adauga link
Cadouri
Creare cont
Cum Comand
Cum platesc
Detalii privind activare cookies
Este ziua ta
Garantie
In cat timp ajunge comanda
Informare cookies
Livrare si returnare
Lucky13
Reclame
Returnarea Produselor
Sugestii si reclamatii
Termeni si conditii
Dictionare
Dictionar plante
Dictionar analize
Dictionar simptome
Dictionar parazitologie
Dictionar medical
Dictionar afectiuni
Dictionar prospecte medicamente
Dictionar leacuri babesti
Unitati medicale
Facebook Ekilibrium.ro Google+ Ekilibrium.ro Twitter Ekilibrium.ro YouTube Ekilibrium.ro Blog Ekilibrium.ro RSS Ekilibrium.ro
 
ANPC    
 
Inchide bara