Contactati-ne:
0724.885.715
0724.885.715
0730.514.767
 
Cosul tau (0 produse)
Nu aveti niciun produs in cos.
 


Reduceri Newsletter Ajutor
   
Ekilibrium logo
home   •Clasificare produse   •Stiri   •Video   Oferte speciale    
Contact
Semiologia esofagului Semiologia esofagului
Semiologia esofagului Simptomele fimctionale constatu in disfagie, dureri si regurgitare - complex
Mai mult...
Ischemia arteriala cronica Ischemia arteriala cronica
Ischemia arteriala cronica Apare in arteroscleroza obliteranta a membrelor pelviene, in trombangei
Mai mult...
Comanda rapida    
Pachete
Cosmetice Bio
Produse
APARATE
Clasificare Produse
CARTI, CD-uri, DVD-uri
Igiena Personala
Tratamente
Produse pentru femei
Produse pentru slabit
Produse Bio
Pentru Copii
Produse Barbati
REGIM DE INGRASARE
Bucatarie
Diverse
Aparatura medicala
Dispozitive
Electrocasnice
Apicole
Sport
Ceaiuri
Unguente
Antistres
Uleiuri
Siropuri
Imunitate
Cosmetice
Love Sex
Mese de masaj


Tulburarea exploziva intermitenta

A B C D E F G H I K L M N O P R S T U V X Y Z

Echipa Ekilibrium recomanda:
Life Support

Life Support

Tulburarea exploziva intermitenta

Descriere Tulburarea exploziva intermitenta:

Persoanele care sufera tulburari explozive intermitente pot descrie episoade agresive ca perioade, sau atacuri in care comportamentul exploziv este precedat de un sentiment de tensiune, sau in mod opus, de excitatie si este urmat imediat de o senzatie de eliberare. Insa, mai tarziu dupa evenimentul exploziv persoana poate simti sentimente de culpabilitate, de vinovatie, remuscare, regrete si chiar ar putea fi jenat de acest comportament agresiv al sau.
In intervalele de timp dintre crize nu sunt semne de agresivitate, sau impulsivitate. Initial a fost confundata cu o personalitate emotional-instabila, sau personalitate pasiv-agresiva. Boala este rar diagnosticata ca de sine statatoare si apare predominant la persoanele de sexul masculin. La rudele de gradul intai ale acestor pacienti se remarca tulburari depresive si unele comportamente adictive ce include consumul de alcool si substante de abuz.

Diagnostic Tulburarea exploziva intermitenta:

Diagnosticul diferential al tulburarii explozive intermitente are in central atentiei agresivitatea care poate surveni si in alte afectiuni. Astfel, acest diagnostic se pune numai dupa ce sunt excluse alte afectiuni, ca deliriumul (in acest caz apare o perturbare de comportament) . Se distinge de dementa, de modificari a personalitatii datorita unei conditii medicale generale, tip agresiv care este diagnosticata cand episoadele agresive sunt datorate unuor efecte fiziologice directe ale unei conditii medicale generale, (ca in cazul unui traumatism cerebral), in cazuri destul de rare aceasta violenta poate aparea la persoanele cu epilepsie frontala si de lob temporal (epilepsie complexa partial).
Explozii violente de comportament pot surveni de asemenea in asociere cu intoxicatia sau sevrajul de o substanta (cel mai des incriminate fiind alcoolul, cocaina si alte stimulante, barbiturice, inhalante) – se efectueaza teste in urina sau sange pentru depistarea lor.

In acelasi timp trebuie diferentiata de comportamentul agresiv (ce domina fondul disarmonic al personalitatii) ce poate aparea in tulburarile de conduita, in tulburarea de personalitate antisociala, tulburarea de personalitate borderline (de granita), episodul maniacal sau schizofrenie. Episoadele bruste de furie asociate cu simptome vegetative (tahicardie, transpiratii, congestive faciala) denumite ca “ atacurile de furie” plus sentimente de pierderea a controlului au fost descrise la persoanele cu tulburari depresive majore si la cei cu atacuri de panica. De mentionat ca aceste doua diagnostice pot fi puse impreuna (episod depresiv sever major si tulburare exploziva intermitenta) . De asemenea, comportamentul agresiv poate surveni desigur si in momentul in care nu este prezenta nici o tulburare mintala. Comportamnetul intentional se diferentiaza de tulburarea exploziva intermitenta prin prezenta motivatiei si beneficiul din actul agresiv, in situatii cu implicatii medico-legale, indiviziii pot simula aceasta tulburare pentru a evita responsabilitatea pentru comportamentul lor.

Furia ca o reactive normala la anumite intamplari din viata sau in fata unor situatii trebuie de asemenea distinsa de furia patologica care poate apare ca parte a unui episoade agresive din cadrul tulburarii explozive intermitente, ce survine cu usoara sau fara nici un fel de provocare din partea stimulilor din exterior.

Criteriile de diagnostic pentru tulburarea exploziva intermitenta au in centrul atentiei episoade de agresivitate care rezulta in raul altora. Aceste criterii sunt:
1. cateva episoade diferite de incapacitate de a rezista impulsurilor agresive, rezultand astfel acte agresive serioase sau in distrugerea de bunuri;
2. gradul de agresivitate exprimat in cursul episoadelor este disproportionat fata de orice element stresant psihosocial care le pot precipita faptele;
3. episoadele de agresivitate nu pot fi explicate mai bine de o alta tulburare mintala si nu se datoreaza efectelor fiziologice directe ale unei substante sau ale unei conditii medicale generale.


Cauze Tulburarea exploziva intermitenta:
Aceasta tulburare exploziva intermitenta poate debuta la orice varsta, dar de obicei se manifesta in a doua si a treia decada a vietii sale, insa la maturitate se atenueaza agresivitatea.
In etiologia acestei tulburari unele concepte psihodinamice cauta sa explice aceste accese de violenta si manie prin rolul defensiv, in reglarea distantelor interpersonale si protejarea acestora impotriva altor raniri narcisistice. Cauzele biologice incrimineaza nivele scazute a recaptarii serotoninei plachetare, dar si asocierea dintre concentratiile scazute ale acidului 5-hidroxiindolacetic (un catabolit al serotoninei) si impulsivitatea ca manifestare caracteristica. Concentratiile crescute de testosteron din lichidul cefalorahidian extras prin punctie de la nivelul maduvii spinarii (LCR) ar fi corelate cu agresivitatea si violenta interpersonala.

Tratament Tulburarea exploziva intermitenta:
Tratamentul in tulburarea exploziva intermitenta cuprinde asocierea intre farmacoterapie si psihoterapie particularizandu-se astfel dupa fiecare caz in parte. Pentru aparitia unui rezultat satisfactator se pot utiliza diverse clase de medicamente dintre care antagonisti ai receptorilor ß-adrenergici, anticonvulsivante (carbamazepina, fenitoina, litiu), medicamente serotoninergice (buspironul, trazodonul) si SSRI (fluoxetina) . Benzodiazepinele pot sa agraveze aceasta conditie prin efectul dezinhibitor. Alte masuri include psihoterapia suportiva, Terapia de grup fixarea de limite si terapie familiala daca pacientul este un copil sau adolescent. trebuie folosita cu prudenta daca bolnavul ar putea ataca alti membri ai grupului. Din punct de vedere al evolutiei, se cunoaste ca, odata cu trecerea timpului, severitatea episoadelor poate creste. Stimularea activitatii sistemului serotonergic, prin administrarea L- triptofanului (precursor serotoninic) sau a drogurilor de crestere a nivelului serotoninei la nivelul sinapsei, prin blocarea recaptarii ar avea efecte benefice asupra controlului manifestarilor agresive, violente ale acestor pacienti. Trebuie cautat in anamneza un istoric de conditii neurologice de exemplu cefalee, migrene, traumatisme craniene, episoade de inconstiinta, convulsii febrile in copilarie. Insertia sociala a acestor persoane este destul de dificila, cu dificultati de mentinere a unui loc de munca stabil, absenteism scolar, conflicte cu legea, tensiuni in cadrul relatiilor personale cu membrii familiei.

 

Tratamente naturiste pentru Tulburarea exploziva intermitenta

Life Support
Pret: 150 RON
*TVA inclus
 
MagZapper
Pret: 2145 RON
*TVA inclus
 


Promotiile saptamanii

CELE MAI VANDUTE
Tinctura coaja nuca neagra
Cele mai vandute
Tinctura coaja Nuca ...
Pret: 145 Ron
candyclear5
Cele mai vandute
CandyClear5
Pret: 290 Ron
Cuisoare
Cele mai vandute
Cuisoare
Pret: 76 Ron
Tratament complet pentru detoxifierea organismului (Tratament Hulda Clark si Zapper)
Cele mai vandute
Tratament complet pe...
Pret: 765 Ron
Tratament detoxifiant si deparazitar pentru 18 zile (Pachet Hulda Clark)
Cele mai vandute
Tratament detoxifian...
Pret: 260 Ron



 


Suport
Home
Despre noi
Parteneri
Promotii
Contact
Info
Adauga link
Cadouri
Creare cont
Cum Comand
Cum platesc
Detalii privind activare cookies
Este ziua ta
Garantie
In cat timp ajunge comanda
Informare cookies
Livrare si returnare
Lucky13
Reclame
Returnarea Produselor
Sugestii si reclamatii
Termeni si conditii
Dictionare
Dictionar plante
Dictionar analize
Dictionar simptome
Dictionar parazitologie
Dictionar medical
Dictionar afectiuni
Dictionar prospecte medicamente
Dictionar leacuri babesti
Unitati medicale
Facebook Ekilibrium.ro Google+ Ekilibrium.ro Twitter Ekilibrium.ro YouTube Ekilibrium.ro Blog Ekilibrium.ro RSS Ekilibrium.ro
 
ANPC    
 
Inchide bara