Contactati-ne:
0724.885.715
0724.885.715
0730.514.767
 
Cosul tau (0 produse)
Nu aveti niciun produs in cos.
 


Reduceri Newsletter Ajutor
   
Ekilibrium logo
home   •Clasificare produse   •Stiri   •Video   Oferte speciale    
Contact
Semiologia esofagului Semiologia esofagului
Semiologia esofagului Simptomele fimctionale constatu in disfagie, dureri si regurgitare - complex
Mai mult...
Ischemia arteriala cronica Ischemia arteriala cronica
Ischemia arteriala cronica Apare in arteroscleroza obliteranta a membrelor pelviene, in trombangei
Mai mult...
Comanda rapida    
Pachete
Cosmetice Bio
Produse
APARATE
Clasificare Produse
CARTI, CD-uri, DVD-uri
Igiena Personala
Tratamente
Produse pentru femei
Produse pentru slabit
Produse Bio
Pentru Copii
Produse Barbati
REGIM DE INGRASARE
Bucatarie
Diverse
Aparatura medicala
Dispozitive
Electrocasnice
Apicole
Sport
Ceaiuri
Unguente
Antistres
Uleiuri
Siropuri
Imunitate
Cosmetice
Love Sex
Mese de masaj


Tulburarile de conversie

A B C D E F G H I K L M N O P R S T U V X Y Z

Tulburarile de conversie

Descriere Tulburarile de conversie:

Tulburarea de conversie este o conditie in care pacientii prezinta simptome neurologice precum tremuraturi, parestezii, paralizie dar fara un substrat anatomic neurologic. Se crede ca aceste probleme apar ca raspuns la dificultatile din viata pacientului iar conversia este considerata o tulburare psihiatrica. Cunoscuta drept isterie, aceasta tulburare este cunoscuta de milenii devenind proeminenta la sfarsitul secolului XIX. Termenul de conversie isi are originile in doctrina freudiana ca anxietatea este transformata in simptome fizice. Desi considerata a fi disparuta in secolul 20 unii cercetatori sugereaza ca este mai frecventa ca niciodata.

Simptome Tulburarile de conversie:
Afectiunea se caracterizeaza prin prezenta unor simptome precum: slabiciune, paralizie, afectarea vazului sau auzului, convulsii psihogene nonepileptice, tremor, distonie, sincopa, afonie isterica. Tulburarea de conversie prezinta simptome care sunt similare cu o tulburare neurologica cum este atacul cerebral, scleroza multipla sau epilepsia. Neurologul trebuie sa fie atent in excluderea bolilor neurologice. Totusi nu este neobisnuit pentru pacientii cu boala neurologica sa aibe si o boala de conversie, in care problema este determinarea simptomelor conversiei.

Diagnostic Tulburarile de conversie:

Diagnosticul de tulburare de conversie implica trei elemente: excluderea bolii neurologice, excluderea unui pacient prefacut si determinarea mecanismului psihologic.
In excluderea bolii neurologice neurologul se bazeaza pe prezenta semnelor pozitive ale conversiei. Unele elemente considerate a fi rare in boala neurologica, dar frecvente in cea de conversie. Validitatea multor dintre aceste semne a fost pusa sub semnul intrebarii totusi s-a dovedit ca apar si in boala neurologica. Un astfel de exemplu este indiferenta asupra simptomelor proprii. O alta caracteristica este ca simptomele tind sa fie mai severe pe partea nondominanta, de obicei stanga; exista o varietate de teorii cum ar fi implicarea relativa a emisferelor cerebrale in procesarea emotionala. Mecanismul psihologic poate fi aspectul cel mai dificil al diagnosticului conversiei. Simptomele de conversie sugereaza o tulburare fizica dar sunt rezultatul unor factori psihologici. Dupa modelul psihodinamic, simptomele sunt o consecinta a conflictului emotional cu represia acestuia in inconstient. In 1880 Freud si Breuer sugereaza ca simptomele de isterie sunt rezultate din intruziunea memoriilor conectate la trauma fizica in inervatia somatica. Acest proces minte-corp este denumit conversie.

Tratament Tulburarile de conversie:
Tratamentul acestor tulburari include psihoterapie, terapie ocupationala pentru a mentine autonomia in activitatile zilnice si tratamentul depresiei si a anxietatii daca sunt prezente. Simptomele individuale de conversie sunt in general autolimitante si nu conduc la modificari fizice sau dizabilitati. Simptomele asociate conversiei pot conduce la scaderea calitatii vietii daca sunt percepute ca egodistonice. Morbiditatea este frecvent o manifestare iatrogena de diagnostic nonnecesar. Pacientii cu conversie cronica rar pot dezvolta atrofie, incheieturi inghetate, contracturi prin lipsa folosirii.
Pacientul poate avea o boala primara, sau secundara. In cea primara simptomele permit pacientului sa-si arate conflictul care a fost suprimat inconstient. In cel secundar simptomele permit pacientului sa evite situatiile neplacute sau sa castige sustinere de la prieteni, familie si sistemul medical care altfel ar fi indisponibile. Dupa teoriile socioculturale, expresia directa a emotiilor este impermisiva avind loc somatizarea. In modelele comportamentale conversia simptomelor este vazuta ca un comportament invatat maladaptiv care este reactivat de mediul inconjurator.
Precedenta medicala a postulat ideea precum conversia nu are o baza organica. Insa unele date sustin o notiune opusa. Studiile asupra evolutiei naturale a conversiei indica ca multi pacienti sunt descoperiti a avea boala neurologica preexistenta. Aparitia simultana a bolii organice cerebrale alaturi de simptomele de conversie, mai ales asociate cu convulsiile nonepileptice psihogenice. Studiile familiale arata ca conversia la femeile rude de grad I este de pana la 14 ori mai mare fata de populatia generala.

 

 

 

Tratamente naturiste pentru Tulburarile de conversie

asea redox
Pret: 195 RON
*TVA inclus
 
Zeolit
Pret: 120 RON
*TVA inclus
 
MagZapper
Pret: 2145 RON
*TVA inclus
 


Promotiile saptamanii

CELE MAI VANDUTE
Tinctura coaja nuca neagra
Cele mai vandute
Tinctura coaja Nuca ...
Pret: 145 Ron
candyclear5
Cele mai vandute
CandyClear5
Pret: 290 Ron
Cuisoare
Cele mai vandute
Cuisoare
Pret: 76 Ron
Tratament complet pentru detoxifierea organismului (Tratament Hulda Clark si Zapper)
Cele mai vandute
Tratament complet pe...
Pret: 765 Ron
Tratament detoxifiant si deparazitar pentru 18 zile (Pachet Hulda Clark)
Cele mai vandute
Tratament detoxifian...
Pret: 260 Ron



 


Suport
Home
Despre noi
Parteneri
Promotii
Contact
Info
Adauga link
Cadouri
Creare cont
Cum Comand
Cum platesc
Detalii privind activare cookies
Este ziua ta
Garantie
In cat timp ajunge comanda
Informare cookies
Livrare si returnare
Lucky13
Reclame
Returnarea Produselor
Sugestii si reclamatii
Termeni si conditii
Dictionare
Dictionar plante
Dictionar analize
Dictionar simptome
Dictionar parazitologie
Dictionar medical
Dictionar afectiuni
Dictionar prospecte medicamente
Dictionar leacuri babesti
Unitati medicale
Facebook Ekilibrium.ro Google+ Ekilibrium.ro Twitter Ekilibrium.ro YouTube Ekilibrium.ro Blog Ekilibrium.ro RSS Ekilibrium.ro
 
ANPC    
 
Inchide bara