Contactati-ne:
0724.885.715
0724.885.715
0730.514.767
 
Cosul tau (0 produse)
Nu aveti niciun produs in cos.
 


Reduceri Newsletter Ajutor
   
Ekilibrium logo
home   •Clasificare produse   •Stiri   •Video   Oferte speciale    
Contact
Semiologia esofagului Semiologia esofagului
Semiologia esofagului Simptomele fimctionale constatu in disfagie, dureri si regurgitare - complex
Mai mult...
Ischemia arteriala cronica Ischemia arteriala cronica
Ischemia arteriala cronica Apare in arteroscleroza obliteranta a membrelor pelviene, in trombangei
Mai mult...
Comanda rapida    
Pachete
Cosmetice Bio
Produse
APARATE
Clasificare Produse
CARTI, CD-uri, DVD-uri
Igiena Personala
Tratamente
Produse pentru femei
Produse pentru slabit
Produse Bio
Pentru Copii
Produse Barbati
REGIM DE INGRASARE
Bucatarie
Diverse
Aparatura medicala
Dispozitive
Electrocasnice
Apicole
Sport
Ceaiuri
Unguente
Antistres
Uleiuri
Siropuri
Imunitate
Cosmetice
Love Sex
Mese de masaj


Tulburarile legate de consumul de cafeina

A B C D E F G H I K L M N O P R S T U V X Y Z

Tulburarile legate de consumul de cafeina

Descriere si proprietati cafeina:

Alcaloidul albicios, cristalin derivat din boabele de cafea, sau din frunzele de ceai verde, ori negru se numeste Cafeiana. Aceasta apartine clasei de compusi xantinici. Cafeina se clasifica alaturi de cocaina si amfetamine ca fiind un analeptic (stimulant) al SNC. Cafeaua este cea mai abundenta sursa de cafeina, desi cafeina se mai gaseste in ceai, cacao si bauturile cola precum si in alte medicatii antalgice.
Ades, tulburarile produse de cafeina nu sunt recunoscute dat fiind numar variat de motive. Din aceleasi motive cafeina nu se considera ca fiind un drog. Consumul bauturilor care o  contin este nerestrictionat de catre lege si aproape universal in lume, cafeina fiind cunoscuta in cartile medicale drept drogul psihoactiv cu folosirea cea mai larga in lume. Frecvent oamenii subestimeaza cantitatea de cafeina consumata zilnic deoarece asociaza cafeina doar cu cafeaua. Ceaiul, cacao si unele tipuri de bauturi usoare precum sucul de portocale, berea si cola contin o cantitate semnificativa de cafeina. Ciocolata si inghetata cu cacao sunt surse alternative de cafeina.

Cafeina este indicata medical in antrenamentul atletic pentru ameliorarea crampelor musculare. Este disponibila in preparate care contin si acetaminofen, sau aspirina pentru ameliorarea durerii. Cafeina produce un grad mai mic de dependenta psihologica fata de alte droguri. Putine persoane care o consuma frecvent si in cantitati mari au pierdut controlul aportului de cafeina sau prezinta dificultati in reducerea, sau oprirea consumului bauturilor si alimentelor care o contin. Simptomele consumului de cafeina sunt usor de confundat cu cele ale anxietatii. 
Cunoasterea efectelor cafeinei asupra sistemului nervos central si a altor organe si sisteme este importanta pentru a intelege potentialul, sau de a da dependenta psihologica. Cand o persoana consuma o bautura care contine cafeina aceasta este absorbita din tractul digestiv fara a fi clivata, sau transformata enzimatic. Este rapid distribuita la tesuturile corpului prin sange. Daca o femeie gravida bea o cana cu cafea, sau ceai verde sau negru, cafeina va traversa bariera feto-placentara si va intra in sangele copilului.
Cand cafeina ajunge la creier creste secretia de norepinefrina, un neurotransmitator asociat cu asa numitul raspuns de lupta. Cresterea nivelului de noradrenalina si a activitatii neuronale ajuta la explicarea similaritatii simptomelor intoxicatiei cu cafeina cu cele ale atacului de panica.

Efectele cafeinei apar prin antagonism competitiv pentru receptorii adenozinici. Adenozina este o substanta care moduleaza activitatea neuronilor si produce un efect sedative usor cind activeaza anumiti receptori adenozinici. Cafeina concureaza cu aceasta substanta legindu-se la receptorii ei si inhibind efectele sedative. Daca o persoana se opreste din consumul de cafeina, adenozina nu mai are competitive si produce efect sedativ care este experimentat drept oboseala sau somnolenta.
Preferinta universala pentru cafeina este legata de proprietatile sale psihostimulante. La o persoana sanatoasa, cafeina promoveaza excitarea cognitiva si lupta impotriva oboselii. Aceleasi proprietati activatoare pot produce stress simptomatic la un numar mic din populatie. Succeptibilitatea la acest distress simptomatic este determinat de trei factori: doza consumata, vulnerabilitatea individuala la cafeina si preexistenta de boli medicale sau psihiatrice care sunt agravate de folosirea de psihostimulante.

Cantitatea de cafeina in cafea si ceai variaza in functie de metodele de pregatire:
-cafea naturala la ibric-120 mg
-cafea instant-70 mg
-ceai rece-60 mg
-ceai cald-60 mg
-bauturi cafeinate usoare-50 mg-berea-16 mg
-cola-31 mg
-ciocolata neagra-31 mg.
Cafeina poate produce o varietate de simptome psihice dupa ingestia a 100 mg, desi catitati de 250 mg sau mai mari sunt necesare de obicei pentru a produce simptomele care intrunesc criteriile intoxicatiei cu cafeina.
Cafeina este frecvent combinata cu aspirina sau acetaminofenul in analgezice. Poate de asemeni fi combinata cu bauturi care contin ibuprofen. Pe de alta parte, unele categorii de medicamente nu trebuie combinate cu cafeina. contraceptivele orale, cimetidina, mexiletina si disulfiramul interfera cu distrugerea cafeinei din organism. Cafeina interfera cu absorbtia fierului in corp si cu medicamentele care regleaza ritmul cardiac, incluzind quinidina si propranololul. Cafeina poate produce efecte adverse severe daca este consumata alaturi de unele medicamente decongestionante.
Combinarea efedrinei cu cafeina a fost folosita in unele regimuri de slabit datorita efectului de scadere in greutate. Inca se fac studii asupra eficacitatii si sigurantei acestei combinatii.

Descriere Tulburari induse de consumul de cafeina:
Tulburarile induse de consumul de cafeina excesiv cuprind intoxicatia cu cafeina, tulburarea anxioasa indusa de cafeina, tulburarile somnului induse de cdafeina si alte tulburari nespecificate induse de cafeina.

Diagnostic si simptome Tulburarile legate de consumul de cafeina:
Criteriile pentru diagnosticul intoxicatiei cu cafeina cuprind:
-consum recent de cafeina, de obicei peste 250 mg (peste 2-3 cesti de cafea)
-demonstrarea a mai multor dintre urmatoarele semne la scurt timp dupa ingestia cafeinei
-neliniste, nervozitate, excitare, insomnia, eritem al fetei, diureza
-tulburari gastrointestinale, crampe musculare, perioade de inexhaustibilitate, agitatie psihomotorie, logoree, tahicardie si aritmii cardiace.

Simptomele de mai sus determina stres semnificativ clinic, sau afectare a vietii sociale, profesionale. Simptomele nu se datoreaza unei conditii medicale patologice, sau unei afectiuni mentale anxioase.

Criteriile pentru tulburarea anxioasa indusa de cafeina:
-anxietatea severa predomina tabloul clinic
-exista istoric pozitiv pentru anxietatea dezvoltata in timp de o luna prin intoxicare cu cafeina sau sevraj de la cafeina sau alte medicamente care contin cafeina
-tulburarea nu este indusa de alta substanta si nu se datoreaza unei afectiuni anxioase primare
-tulburarea nu apare exclusiv in cursul delirului
-tulburarea determina distress semnificativ clinic sau afectare a vietii sociale, profesionale.

Criteriile pentru tulburarea de somn indusa de cafeina curpind:
-tulburarea evidenta a somnului suficient de severa pentru a indica control medical
-exista istoric pozitiv sau teste de laborator care atesta ca aceasta este consecinta directa a consumului de cafeina
-tulburarea nu este descrisa mai bine de nici o alta boala mentala
-tulburarea nu apare exclusiv in timpul delirului
-tulburarea nu intruneste criteriile tulburarilor de somn legate de respiratie sau ale narcolepsiei
-tulburarea determina distress clinic semnificativ, afectare sociala si profesionala.

Criteriile pentru alte tulburari nespecifice legate de cafeina:
-include tulburari induse de cafeina altele decit cele de mai sus
-simptomele sevrajului de cafeina care nu sunt recunoscute oficial drept diagnostice.
Sevrajul la cafeina:
Simptomele debuteaza la 6-12 ore de la incetarea sau scaderea consumului de cafeina, atinge maximul in 1-2 zile si persista pentru o saptamina.

Criteriile cuprind:
-consum zilnic prelungit de cafeina
-incetarea brusca a cafeinei sau reducerea dozei de cafeina folosite, urmata rapid de cefalee sau unul, mai multe simptome care cuprid fatigabilitate marcata sau somnolenta, anxietate marcata sau depresie, greata si varsaturi
-simptomele de mai sus determina distress clinic semnificativ sau afectare a vietii sociale si profesionale a individului
-simptomele nu se datoreaza unei boli mentale sau medicale generale.

In afara de tulburarile psihiatrice induse de cafeina medicii iau in considerare si influenta psihostimulantelor asupra altor boli mentale.
Persoanele care abuzeaza de alte substante consuma de obicei cantitati mari de cafeina. Persoanele cu schizofrenie consuma tipic cantitati mari de cafeina. Cafeina poate contribui la agitatie, iritabilitate si posibil interfera cu medicatia antipsihotica. Pe de alta parte, cafeina poate ridica sever nivelul medicamentelor antipsihotice in singe crescand si efectele lor adverse. Mecanismul explicativ este ca antipsihoticele si cafeina sunt metabolizate complet de catre sistemul enzimatic P 450 din ficat. Pacientii cu tulburari bipolare sunt la risc de exacerbare a simptomelor maniacale cand consuma cantitati mari de cafeina. Acest fenomen se datoreaza proprietatilor psihostimulante si cresterii secretiei renale a litiului.
Depresia severa este corelata cu nivele ridicate de cafeina in singe.
Persoanele cu atacuri de panica sunt la risc de a-si precipita atacul dupa consumul de cafeina.
Tratament Tulburarile legate de consumul de cafeina:
Tratamentul tulburarilor associate cafeinei implica nivele diminuate ale consumului sau abstinenta de la bauturile care contin cafeina. Unele persoane acuza simptome usoare de sevraj care includ cefalee, iritabilitate, si greata ocazional, dar acestea se rezolva rapid.

 

Tratamente naturiste pentru Tulburarile legate de consumul de cafeina

asea redox
Pret: 195 RON
*TVA inclus
 
Zeolit
Pret: 120 RON
*TVA inclus
 
Noni Esential
Pret: 340 RON
*TVA inclus
 
MagZapper
Pret: 2145 RON
*TVA inclus
 


Promotiile saptamanii

CELE MAI VANDUTE
Tinctura coaja nuca neagra
Cele mai vandute
Tinctura coaja Nuca ...
Pret: 145 Ron
candyclear5
Cele mai vandute
CandyClear5
Pret: 290 Ron
Cuisoare
Cele mai vandute
Cuisoare
Pret: 76 Ron
Tratament complet pentru detoxifierea organismului (Tratament Hulda Clark si Zapper)
Cele mai vandute
Tratament complet pe...
Pret: 765 Ron
Tratament detoxifiant si deparazitar pentru 18 zile (Pachet Hulda Clark)
Cele mai vandute
Tratament detoxifian...
Pret: 260 Ron



 


Suport
Home
Despre noi
Parteneri
Promotii
Contact
Info
Adauga link
Cadouri
Creare cont
Cum Comand
Cum platesc
Detalii privind activare cookies
Este ziua ta
Garantie
In cat timp ajunge comanda
Informare cookies
Livrare si returnare
Lucky13
Reclame
Returnarea Produselor
Sugestii si reclamatii
Termeni si conditii
Dictionare
Dictionar plante
Dictionar analize
Dictionar simptome
Dictionar parazitologie
Dictionar medical
Dictionar afectiuni
Dictionar prospecte medicamente
Dictionar leacuri babesti
Unitati medicale
Facebook Ekilibrium.ro Google+ Ekilibrium.ro Twitter Ekilibrium.ro YouTube Ekilibrium.ro Blog Ekilibrium.ro RSS Ekilibrium.ro
 
ANPC    
 
Inchide bara