Contactati-ne:
0724.885.715
0724.885.715
0730.514.767
 
Cosul tau (0 produse)
Nu aveti niciun produs in cos.
 


Reduceri Newsletter Ajutor
   
Ekilibrium logo
home   •Clasificare produse   •Stiri   •Video   Oferte speciale    
Contact
Semiologia esofagului Semiologia esofagului
Semiologia esofagului Simptomele fimctionale constatu in disfagie, dureri si regurgitare - complex
Mai mult...
Ischemia arteriala cronica Ischemia arteriala cronica
Ischemia arteriala cronica Apare in arteroscleroza obliteranta a membrelor pelviene, in trombangei
Mai mult...
Comanda rapida    
Pachete
Cosmetice Bio
Produse
APARATE
Clasificare Produse
CARTI, CD-uri, DVD-uri
Igiena Personala
Tratamente
Produse pentru femei
Produse pentru slabit
Produse Bio
Pentru Copii
Produse Barbati
REGIM DE INGRASARE
Bucatarie
Diverse
Aparatura medicala
Dispozitive
Electrocasnice
Apicole
Sport
Ceaiuri
Unguente
Antistres
Uleiuri
Siropuri
Imunitate
Cosmetice
Love Sex
Mese de masaj


Tulburarile legate de consumul de cannabis (hasis, marijuana)

A B C D E F G H I K L M N O P R S T U V X Y Z

Tulburarile legate de consumul de cannabis (hasis, marijuana)

Descriere cannabis (hasis, marijuana):

Canabisul cunoscut sub forma de hasis, marijuana (un material rasinos uscat care deriva din planta de cannabis si este mai puternic decat majuana), sau alti canabinoizi, este considerata a fi cea mai folosita substanta ilegala in lume. Efectele sale au fost cunoscute de sute de ani.
Cannabis este abrevierea pentru numele latin al plantei Cannabis Sativa. Toate partile plantei contin substante psihoactive in care substanta Delta-9-Tetracanabinol (THC) avand procentajul cel mai mare. Cele mai potente parti sunt partile inflorescente si reziduriile maro uscate din frunzele cunoscute drept hasis.
Exista peste 200 de termeni pentru marijuana: ceai, iarba, Mary Jane, ganja, etc. Este de obicei uscata si rulata in tigara, sau fumata in pipa. O metoda alternativa de a folosi marijuana este de a o adauga alimentelor si a fi ingerata. Poate fi bauta si ca ceai.
Tulburarile legate de cannabis impart multe dintre aceleasi cause cu alte substante adictive. Dorinta initiala de euforie combinata cu perceptia ca canabisul nu este periculos conduce frecvent la experimentarea acestuia in anii adolescentei. Piroliza marijuanei elibereaza peste 100 de substante care sunt apoi inhalate alaturi de fum. THC este considerat a fi ingredientul responsabil pentru efectele mentale ale marijuanei. Un alt constituient important este canabidolul. Este cel considerat a reduce multe dintre afectele nedorite ale THC; reduce semnificativ anxietatea si simptomele similar psihozei care sunt associate THC. Este in studio pentru folosirea drept anxiolitic si antipsihotic. Testele au demonstrate utilitatea sa ca anxiolitic si anxiogenic.
Fumatul este cel mai frecvent si eficient mod de ingestie, doza fiind titrate de catre utilizator in functie de frecventa si profunzimea inhalarii. THC mai poate fi extras din alimentele care contin grasimi sau dizolvat in ulei pentru scopuri farmaceutice. Canabinoizii sintetici sunt mai potenti si mai solubili in apa.


Desctiere Tulburarile legate de consumul de cannabis (hasis, marijuana):
Studiile recente modifica idea ca consumul de cannabis nu da dependenta psihica. Dupa Institutul National al Abuzului de Droguri din SUA canabisul folosit zilnic da sevraj la intrerupere cuprinzand simptome de iritabilitate, durere gastric, agresivitate si anxietate. Multi consumatori de cannabis continua sa foloseasca canabisul pentru a evita aceste simptome neplacute. Consumul pe termen lung poate duce la modificari in creier cum se observa si la alte droguri adictive. Se creda ca disponibilitatea, potenta inalta si pretul mic al canabisului in anii recenti, contribuie la cresterea tulburarilor legate de cannabis.
Incepind cu 1990 cercetatorii au descoperit compusi similari canabisului produsi natural in diferite parti ale corpului uman. Acesti compusi denumiti endocanaminoizi par a supresa inflamatia si a da raspunsuri ale sistemului imun. Unul dintre acestia, anandamida pare a regula primele stadii ale sarcinii.
Dupa ingestie THC este metabolizat la un produs inactive si unul puternic activ. Durata de actiune este de 4 ore. 30-60% dintre produsi sunt excretati in materii fecale si urina.
THC isi exercita efectele asupra creierului prin receptorii canabinoizi. Densitati mari de receptori canabinoizi se regasesc in cortexul frontal, ganglionii bazali, cerebel, hippocampus. Sunt absenti in nucleii creierului. Stimularea acestor receptori determina eliberare de neurotransmitatori.

Tulburarile legate de consumul de cannabis cuprind urmatoarele:
-dependenta de cannabis: nevoia compulsiva de a folosi drogul alaturi de probleme asociate consumului cronic al drogului;
-abuzul de cannabis: consumul periodic care poate cauza probleme legale, profesionale, sociale, accidente rutiere
-intoxicatia cu cannabis: efectele directe ale consumului acut de cannabis si reactiile care il acompaniaza cum este senzatia de high, euforie, somnolent, afectarea memoriei pe termen scurt, letargie, stimularea apetitului, afectarea judecatii, alterarea perceptiilor senzoriale, alterarea performantei motorii si alte simptome.

Diagnostic Tulburarile legate de consumul de cannabis:

Caracteristicele centrale ale dependentei de cannabis sunt consumul compulsiv, tolerant la efectele sale si sevrajul. Consumul poate interfera cu familia, scoala si profesia si poate determina probleme legale.
Consumatorii de cannabis prezinta multe dintre simptomele respiratorii ale fumatorilor de tutun. Acestea cuprind tuse zilnica si expectorare de flegma, bronsita cronica si multiple raceli. Consumul continuu poate duce la functionarea anormala a tesutului pulmonar care poate fi lezat, sau distrus de catre fumul de cannabis.
Cercetarile curente indica ca fumatul de marijuana are potentialul de a cauza cresterea severa a frecventei cardiace si a presiunii arteriale, mai ales daca este combinat cu cocaina. Chiar si cind marijuana este folosita singura frecventa cardiac a crescut cu 29 de batai pe minut cand a fost fumata.

Simptome Tulburarile legate de consumul de cannabis:
Intoxicatia cu marijuana: Persoanele care consuma marijuana pot prezenta fie efectele acute ale intoxicatiei, sau simptomele consumului cronic. Doza de marijuana ingerata, statusul mental al pacientului si forma sub care este consumat canabisul contribuie la influenta drogului. Debutul simptomelor intoxicatiei cu marijuana apar la cateva minute de la fumat sau la o jumatate de ora de la ingestia orala. Durata actiunii este de 6-12 ore; simptomele sunt severe in primele 1-2 ore.

Simptome predominante:
-euforia, relaxarea, senzatia subiectului de grandiozitate;
-modificari ale perceptiilor incluzand distorsiuni vizuale;
-somnolenta si lentoare a gandirii;
-coordonare alterata;
-stare de hiperalerta paradoxala;
- senzatie subiectiva de trecere lenta a timpului;
-cresterea apetitului.
Efectele asupra sistemului nervos central si periferic cuprind:
Atrofia cerebrala indusa de cannabis, sau afectarea neuropsihologica ramane un diagnostic controversat. Efectele cronice ale consumului de marijuana pot fi legate de solubilitatea speciala a acesteia in grasime determinand nivele ridicate ale drogului in sange dupa consum exagerat. Convulsiile induse de marijuana au fost descrise.
Consumul de cannabis este asociat cu cresterea riscului la tineri de a dezvola simptome psihotice chiar si cu ajustarile pentru sex, varsta, status socio-economic, rezidenta urbana, trauma in copilarie, predispozitia pentru psihoza, folosirea de alte droguri, tutun si alcool.
Fumul de cannabis contine carcinogeni similari celor gasiti in cel de tunun, iar consumul cronic sever de cannabis poate predispune la boala pulmonara obstructive. Unele studii indica ca neoplasmele pulmonare sunt mai frecvente la consumatorii de marijuana.

Tratament Tulburarile legate de consumul de cannabis:
Tratamentul este reprezentat de intreruperea consumului drogului.


Promotiile saptamanii

CELE MAI VANDUTE
Tinctura coaja nuca neagra
Cele mai vandute
Tinctura coaja Nuca ...
Pret: 145 Ron
candyclear5
Cele mai vandute
CandyClear5
Pret: 290 Ron
Cuisoare
Cele mai vandute
Cuisoare
Pret: 76 Ron
Tratament complet pentru detoxifierea organismului (Tratament Hulda Clark si Zapper)
Cele mai vandute
Tratament complet pe...
Pret: 765 Ron
Tratament detoxifiant si deparazitar pentru 18 zile (Pachet Hulda Clark)
Cele mai vandute
Tratament detoxifian...
Pret: 260 Ron



 


Suport
Home
Despre noi
Parteneri
Promotii
Contact
Info
Adauga link
Cadouri
Creare cont
Cum Comand
Cum platesc
Detalii privind activare cookies
Este ziua ta
Garantie
In cat timp ajunge comanda
Informare cookies
Livrare si returnare
Lucky13
Reclame
Returnarea Produselor
Sugestii si reclamatii
Termeni si conditii
Dictionare
Dictionar plante
Dictionar analize
Dictionar simptome
Dictionar parazitologie
Dictionar medical
Dictionar afectiuni
Dictionar prospecte medicamente
Dictionar leacuri babesti
Unitati medicale
Facebook Ekilibrium.ro Google+ Ekilibrium.ro Twitter Ekilibrium.ro YouTube Ekilibrium.ro Blog Ekilibrium.ro RSS Ekilibrium.ro
 
ANPC    
 
Inchide bara