Contactati-ne:
0724.885.715
0724.885.715
0730.514.767
 
Cosul tau (0 produse)
Nu aveti niciun produs in cos.
 


Reduceri Newsletter Ajutor
   
Ekilibrium logo
home   •Clasificare produse   •Stiri   •Video   Oferte speciale    
Contact
Semiologia esofagului Semiologia esofagului
Semiologia esofagului Simptomele fimctionale constatu in disfagie, dureri si regurgitare - complex
Mai mult...
Ischemia arteriala cronica Ischemia arteriala cronica
Ischemia arteriala cronica Apare in arteroscleroza obliteranta a membrelor pelviene, in trombangei
Mai mult...
Comanda rapida    
Pachete
Cosmetice Bio
Produse
APARATE
Clasificare Produse
CARTI, CD-uri, DVD-uri
Igiena Personala
Tratamente
Produse pentru femei
Produse pentru slabit
Produse Bio
Pentru Copii
Produse Barbati
REGIM DE INGRASARE
Bucatarie
Diverse
Aparatura medicala
Dispozitive
Electrocasnice
Apicole
Sport
Ceaiuri
Unguente
Antistres
Uleiuri
Siropuri
Imunitate
Cosmetice
Love Sex
Mese de masaj


Tumorile aparatului lacrimal

A B C D E F G H I K L M N O P R S T U V X Y Z

Echipa Ekilibrium recomanda:
Beta Caroten

Beta Caroten

Tumorile aparatului lacrimal

Descriere Tumorile aparatului lacrimal:

Tumorile aparatului lacrimal sunt afectiuni mai rar intalnite in practica medicala. Frecventa lor variaza in functie de tipul histologic si segmentul afectat. Tumorile aparatului lacrimal pot interesa oricare segment al aparatului si pot fi benigne, sau maligne.
Tumorile benigne ale glandei lacrimare pot fi adenoame, fibroame, chisturi, angioame simple sau cavernoase, melanoame benigne. Dintre acestea adenomul si chisturile lacrimare sunt cele mai intalnite restul fiind rarisime.
Adenoamele pot aparea la marginea tarsului superior dezvoltandu-se avand ca punct de plecare glandele Krause.
Chisturile lacrimale denumite si prin termenul dacriops se prezinta sub forma unor tumorete moi, transparente si mobile.

Cauze Tumorile aparatului lacrimal:

Etiologia este atribuita unei degenerescente mucoide a epiteliului glandular care are drept consecinta dilatarea in amonte. Ca aproape orice chist superficial poate evolua spre fistula cutanata. Apar deobicei din glanda palpebrala. In timp poate creste atat de mult in dimensiuni incat sa produca deplasarea globului ocular. Aspectul histologic poate fi acela al unui conduct excretor tapetat de un singur rand de celule cubice sau al unui acin remaniat. Continutul lichidian, incolor sau de culoare galbuie, este bogat in clorura de sodiu, proteine, lipide si elule de diferite tipuri. In urma tumorilor aparatului lacrimal se pot forma si calculi.

Diagnostic Tumorile aparatului lacrimal:
Tumorile mixte ale glandei lacrimale sunt in general tumori benigne, nodulare, incapsulate dar care au o dubla origine: atat epiteliala cat si conjunctiva. Sunt afectiuni relativ frecvente care se manifesta tardiv la adulti sub forma unor proeminente localizate la nivelul partii superoexterne a pleoapei superioare. Tumoarea este mobila pe planurile profunde si are consistenta moale, fluctuenta, de dimensiuni care pot ajunge la marimea unui ou de gaina. Poate contine tesut tumoral dur si fibros, alteori cartilaginos, sau moale si friabil. Diagnosticul corect necesita efectuarea urmatoarelor examene complementare:
- tomodesitometria si ecografia - care arata cu precizie marimea si intinderea tumorii;
- radiografia simpla de orbita, radiotomografia orbitara, gammaorbitografia – permit observarea peretelui osos al orbitei;
- angiografia cu substanta de contrast, flebografia si orbito-pneumografia evidentiaza posibila afectare a vaselor din vecinatatea tumorii.
Din punct de vedere histologic se evidentiaza coexistenta a doua tipuri tisulare epitelial si conjunctiv. Formatiunile epiteliale au aspect fusiform si andamantinoid pe cand stroma conjunctiva prezinta diverse metaplazii.

Tratamentul curativ consta in ablatia chirurgicala a tumorii in intregime cu tot cu capsula. Prognosticul si evolutia pe termen scurt depinde in mare masura de acest lucru deoarece daca in orbita raman resturi capsulare riscul de recidiva sau malignizare este foarte mare. Pe termen lung (intre 10 si 25 de ani de la prima interventie) s-a constatat aparitia de recidive si malignizari sub forma de adenocarcinoame, cancer cu celule scuamoase, sarcoame la un procent de 25% dintre pacienti.
Cilindromul este din punct de vedere histologic un adenocarcinom chistic, alcatuit din cilindri celulari juxtapusi care au in alcatuirea lor trei tipuri celulare (celule cilindrice, celule mioepiteliale, celule cubice canaliculare) . Simptomatologia – asemanatoare celei din tumorile mixte – cuprinde: exoftalmie si dureri in regiunea lacrimala. Este o tumoare extrem de agresiva si invaziva metastazand foarte repede.

Epitelioamele sunt tumori maligne mari, boselate, imobile, neincapsulate si dureroase. Radiografic, se observa alteratii osoase precoce insotite de invadarea plafonului orbitei si ulterior celulelor etmoidale si endocraniului. Histologic poate avea una din urmatoarele forme: epitelioame malpighiene, epitelioame cilindrice glandulare sau epitelioame atipice infiltrative. Tratamentul chirurgical este precedat de examenul extemporaneu si implica ablatia larga a osului (operatia Kronlein) sau chiar exenteratia de orbita. Evolutia bolii este foarte rapida cu exitus in aproximativ 2 ani.
Un alt tip de tumori maligne il constituie infiltratele limfoide maligne ale glandei lacrimale aparute consecutiv unor boli sistemice precum leucemiile mieloide sau limfatice cronice sau acute, maladia Bryll- Symmers, plasmocitom, boala Hodgkin, maladia Waldenstrom.

Tumorile sacului lacrimal Tumorile benigne pot fi papiloame, adenoame, chistadenoame, adenoame polimorfe, tumori mixte.
Papiloamele sunt formatiuni vegetante care pot evolua atat exofitic –spre lumenul sacului cat si endofitic cu ingrosarea peretelui. Formatiunile au un ax conjunctiv cu prelungiri vasculare. Epiteliul care imbraca aceste vegetatii este format din cca 25 -30 straturi celulare care au in alcatuirea lor trei tipuri de celule: superficiale- turtite, intermediare- ovalare si profunde- cilindrice.

Tumorile maligne (carcinoame) pot avea diferite forme histologice: carcinom verucos, bazocelular, adenocarcinom papilar, adenospinocelular. Simptomatologia mimeaza o dacriocistita dar consistenta este dura, iar presiunea pe sac pune in evidenta o secretie mucopurulenta sau sanguinolenta redusa cantitativ. Spalatura sacului poate arata permeabilitate sau din contra obstructie. Tumoarea invadeaza tesuturile vecine din aproape in aproape orbita, etmoidul, fosele nazale. Extirparea chirurgicala este singura metoda terapeutica, radiosesnsibilitate prezentand doar limfoamele. Recidivele sunt destul de frecvente.

 

Tratamente naturiste pentru Tumorile aparatului lacrimal

Beta Caroten
Pret: 67 RON
*TVA inclus
 
VITAMINA B2
Pret: 73.7 RON
*TVA inclus
 
Pelin
Pret: 105 RON
*TVA inclus
 
Zeolit
Pret: 400 RON
*TVA inclus
 
Bioharmonex
Pret: 3026 RON
*TVA inclus
 


Promotiile saptamanii

CELE MAI VANDUTE
Tinctura coaja nuca neagra
Cele mai vandute
Tinctura coaja Nuca ...
Pret: 145 Ron
candyclear5
Cele mai vandute
CandyClear5
Pret: 290 Ron
Cuisoare
Cele mai vandute
Cuisoare
Pret: 76 Ron
Tratament complet pentru detoxifierea organismului (Tratament Hulda Clark si Zapper)
Cele mai vandute
Tratament complet pe...
Pret: 765 Ron
Tratament detoxifiant si deparazitar pentru 18 zile (Pachet Hulda Clark)
Cele mai vandute
Tratament detoxifian...
Pret: 260 Ron



 


Suport
Home
Despre noi
Parteneri
Promotii
Contact
Info
Adauga link
Cadouri
Creare cont
Cum Comand
Cum platesc
Detalii privind activare cookies
Este ziua ta
Garantie
In cat timp ajunge comanda
Informare cookies
Livrare si returnare
Lucky13
Reclame
Returnarea Produselor
Sugestii si reclamatii
Termeni si conditii
Dictionare
Dictionar plante
Dictionar analize
Dictionar simptome
Dictionar parazitologie
Dictionar medical
Dictionar afectiuni
Dictionar prospecte medicamente
Dictionar leacuri babesti
Unitati medicale
Facebook Ekilibrium.ro Google+ Ekilibrium.ro Twitter Ekilibrium.ro YouTube Ekilibrium.ro Blog Ekilibrium.ro RSS Ekilibrium.ro
 
ANPC    
 
Inchide bara