Contactati-ne:
0724.885.715
0724.885.715
0730.514.767
 
Cosul tau (0 produse)
Nu aveti niciun produs in cos.
 


Reduceri Newsletter Ajutor
   
Ekilibrium logo
home   •Clasificare produse   •Stiri   •Video   Oferte speciale    
Contact
Semiologia esofagului Semiologia esofagului
Semiologia esofagului Simptomele fimctionale constatu in disfagie, dureri si regurgitare - complex
Mai mult...
Ischemia arteriala cronica Ischemia arteriala cronica
Ischemia arteriala cronica Apare in arteroscleroza obliteranta a membrelor pelviene, in trombangei
Mai mult...
Comanda rapida    
Pachete
Cosmetice Bio
Produse
APARATE
Clasificare Produse
CARTI, CD-uri, DVD-uri
Igiena Personala
Tratamente
Produse pentru femei
Produse pentru slabit
Produse Bio
Pentru Copii
Produse Barbati
REGIM DE INGRASARE
Bucatarie
Diverse
Aparatura medicala
Dispozitive
Electrocasnice
Apicole
Sport
Ceaiuri
Unguente
Antistres
Uleiuri
Siropuri
Imunitate
Cosmetice
Love Sex
Mese de masaj


Tumorile conjunctivale

A B C D E F G H I K L M N O P R S T U V X Y Z

Echipa Ekilibrium recomanda:
Vitamina B2

VITAMINA B2

Tumorile conjunctivale

Descriere, clasificare si tratament Tumorile conjunctivale:

Precum oricare alta structura a organismului uman si membrana conjunctivala poate prezenta la nivelul ei o serie de formatiuni tumorale, fie chiar benigne, sau maligne si variind diferit pe scala gravitatii. In functie de originea lor, tumorile conjunctivale pot fi clasificate in: tumori epiteliale, tumori glandulare, tumori vasculare, tumori ale tesutului adipos, tumori pigmentare, tumori nervoase, tumori inflamatorii, melanoame, limfosarcoame, sau reticulosarcoame.
Dintre tumorile benigne ale conjunctivei, putem aminti urmatoarele formatiuni – papilomul (este o tumora epiteliala benigna), adenomul sebaceu al carunculei (tumora benigna glandulara), oncocitomul (tumora benigna glandulara), adenoamele conjunctivei bulbare (tumori benigne glandulare), lipomul (tumora benigna a tesutului adipos), angiomul si limfangiomul (tumori benigne de origine vasculara), nevul si dermoepiteliomul Parinaud (tumori benigne pigmentare), neurofibromul conjunctivei (tumora benigna nervoasa), granulomul telangiectazic (tumora benigna inflamatorie) .

Principalele formatiuni tumorale ale membranei conjunctivale sunt:
1) Papilomul este o formatiune tumorala benigna a membranei conjunctivale; se prezinta ca o tumora pediculata sau sesila (functie de insertia sa la membrana conjunctivala), iar suprafata sa este neregulata; papilomul este mobil, are o culoare rosiatica si NU sangereaza atunci cand este atins; cel mai frecvent, papiloamele se localizeaza in vecinatatea limbului, sau pe marginea libera a conjunctivei tarsale; cel mai adesea, dupa ce sunt indepartate, papiloamele vor recidiva. La exterior, papilomul este constituit dintr-un strat epitelial ce inconjoara axul conjunctivovascular din interiorul formatiunii; unele papiloame sunt cauzate de anumite infectii virale.

2) Adenomul sebaceu al carunculei reprezinta e formatiune tumorala benigna cu origine glandulara – o hiperplazie (hiperplazie – dezvoltare exagerata a unui tesut, datorita inmultirii elementelor celulare normale; astfel, regiunea afectata devine mai voluminoasa, dar organul isi pastreaza forma fiziologica) a glandelor sebacee de la nivelul carunculei (caruncula – repliu al mucoase conjunctivale, de forma conica, de culoare rosiatica, putin proeminent si relativ vascularizat, situat in unghiul intern al globului ocular) .

3) Oncocitomul este o formatiune tumorala benigna, de origine glandulara, formata din celule granuloase acidofile (denumite oncocite – oncocitul este o celula epiteliala glandulara, care prezinta un nulceu mic si dens, si o citoplasma acidofila cu foarte multe mitocondrii – tinand cont de aceasta structura particulara a oncocitelor, ele se mai pot localiza la nivelul tiroidei, glandelor salivare, bronhiilor sau rinichilor). Aceste oncocite au o dispozitie de tip pseudoglandular. Ele se localizeaza mai ales la nivelul carunculei sau la nivelul pliului semilunar. Pentru indepartarea formatiunii tumorale, se apeleaza la metodele chirurgicale de rezectie.

4) Adenoamele conjunctivei bulbare sunt formatiuni tumorale de origine glandulara (adenom, sau tumora benigna dezvoltata la nivelul unei glande, structura sa fiind asemanatoare cu cea a glandei din care provine). Adenoamele conjunctivei bulbare se prezinta sub forma unor formatiuni de mici dimensiuni, de culoare galbena. In structura interna acestea prezinta o serie de lobuli glandulari de tip lacrimal ce deriva din glandele Krause, sau Manz. Pentru vindecare, leziunile tumorale pot fi rezecate prin metode chirurgicale.

5) Lipomul este o tumora benigna a tesutului adipos (lipomul reprezinta o formatiune tumorala benigna bine delimitata, de consistenta moale. Cel mai frecvent, lipomul este localizat la nivel subcutanat. Lipomul rezulta din proliferarea tesutului adipos normal). Lipomul conjunctival are un aspect lobulat si se poate localiza la nivelul ambilor globi oculari, in cadranul superolateral, sub conjunctiva bulbara. Pentru tratament, lipomul poate fi extirpat prin metode chirurgicale.

6) Hemangiomul este o formatiune tumorala benigna a conjunctivei, de origine vasculara (hemangiomul se defineste ca fiind tumora benigna constituita din vase neoformate si dilatate. Hemangiomul mai este cunoscut si sub denumirea de nev vascular). Hemangiomul conjunctivei se prezinta ca o pata rosiatica, cu aspect plan, de forma si dimensiuni variabile. Leziunea poate fi mobilizata odata cu conjunctiva, si poate fi o formatiune proeminenta, sau pediculata, localizata cel mai adesea in unghiul intern al pleoapelor. Hemangiomul conjunctivei se poate manifesta ca o leziune unica, sau se poate dezvolta in cadrul unei angiomatoze faciale (angiomatoza reprezinta boala cu determinare genetica, caracterizata prin formarea de angioame multiple cu dispozitie cutanata, retiniana etc) . Hemangiomul conjunctivei se poate manifesta inca de la nastere. Uneori, leziunea are o evolutie lenta, alteori poate creste rapid in dimensiune. Histologic vorbind, leziunile sunt formate din mici cavitati tapetate cu endoteliu, pline cu sange. Leziunile din hemangiom pot fi extirpate cu ajutorul metodelor chirurgicale (extirpare cu bisturiul electric, cu bisturiul laser, distrugere cu strontiu radioactiv). Metoda de extirpare a leziunilor se alege functie de dimensiunile hemangiomului.

7) Limfangiomul reprezinta o formatiune tumorala benigna de origine vasculara. Leziunea are un aspect rozaceu si este alcatuita dintr-o multitudine de cordoane limfatice aglomerate, precum un ciorchine (limfangiom, adica o displazie congenitala, caracterizata printr-o proliferare a vaselor limfatice. Limfangiomul se asociaza in mod frecvent cu proliferarea vaselor sanguine, sau cu hemangiomul. Dupa localizarea lor la nivelul structurilor tisulare, limfangioamele pot fi superficale, sau profunde). Tratamentul limfangiomului este in mare parte asemanator cu cel aplicat in cazul hemangioamelor.

8) Nevul este o formatiune tumorala benigna de origine pigmentara. Leziunile nevului se manifesta imediat dupa nastere, sau in adolescenta. Nevii se prezinta sub forma unor pete brune, evolutia acestora fiind dependenta de anumite modificari hormonale. Nevii se localizeaza cu predilectie in vecinatatea limbului, sau la nivelul carunculei si a pliului semilunar. Sunt foarte rare situatiile cand leziunile pot aparea si la nivelul conjunctivei tarsale.
Din punct de vedere histologic, aceste leziuni pot fi nevi de jonctiune epidermica, sau nervi compusi. In foarte rare cazuri nevii pot degenera malign, situatie in care, leziunea creste intr-un timp foarte scurt in dimensiune, pigmentatia leziunii se accentueaza, si apar sangerari locale. Nevii care prezinta tendinta spre malignizare, sau cei inestetici pot fi indepartati prin excizie chirurgicala (cu ajutorul bisturiului electric) .

9) Nevul chistic mai este cunoscut si sub denumirea de dermoepiteliom Perinaud. Acesta este o leziune tumorala benigna care se manifesta mai ales in randul adultilor tineri. Leziunea caracteristica are un aspect semilunar si coloratie rozacee, este vascularizata, iar suprafata este neregulata datorita formatiunilor chistice mici; din punct de vedere histologic, nevul chistic este un amalgam de celule nevice nepigmentare si formatiuni epiteliale (chistul este o formatiune anormala, de forma unui sac, sau a unei cavitati inchise, care nu comunica cu exteriorul. Cavitatea este captusita cu un epiteliu si contine o substanta lichida si moale. Cateodata chistul poate contine si gaz; peretele chistului nu are legaturi vasculare cu continutul acestuia) .

10) Neurofibromul conjunctivei este o formatiune tumorala benigna, de origine nervoasa. Leziunea se manifesta in cadrul bolii von Recklinghausen (boala von Recklinghausen, sau neurofibromatoza este o afectiune cronica, determinata de hipersecretia de parathormon, datorata prezentei unui adenom paratiroidian. Boala determina aparitia de modificari renale, osoase, calcificari viscerale, hipercalcemie, hipercalciurie, hipofosfatemie si hiperfosfatazemie). Leziunile ce apar in neurofibromul conjunctivei, sunt de mici dimensiuni (1-2 mm), de culoare galbena si consistenta dura.

11) Granulomul telangiectazic se prezinta ca o formatiune tumorala benigna de origine inflamatorie. Leziunea caracteristica se prezinta ca fiind pediculata, are o coloratie rosiatica intensa, este vascularizata si sangereaza atunci cand este atinsa. Granulomul telangiectazic poate aparea ca urmare a unor inflamatii prin corpi straini, ca urmare a unor fire chirurgicale restante, sau datorita prezentei protezelor oculare (granulomul este reactie inflamatorie cronica, care prezinta un aspect caracteristic, mai exact o arie centrala formata din macrofage, inconjurate de limfocite activate; centrul leziunii granulomatoase este format in mod frecvent din celule gigante multinucleate rezultate din fuziunea macrofagelor si este inconjurat de macrofage mari, denumite celule epitelioide).
Tratamentul granulomului telangiectazic se face prin metede chirurgicale, cea recomandata fiind extirparea leziunii cu ajutorul bisturiului electric (telangiectazia este dilatatie patologica si permanenta, congenitala, sau dobandita, a unor mici vase cutanate sau mucoase, al caror traseu devine vizibil cu ochiul liber; telangiectaziile dispar de obicei la vitropresiune).

12) Melanoza conjunctivala Reese se prezinta ca fiind o formatiune tumorala precanceroasa ce afecteaza mai ales adultii, dupa varsta de 40 de ani. Leziunea este precum o pigmentare difuza, neomogena localizata de obicei la nivelul conjunctivei bulbare. Caracteristic acestei boli este faptul ca leziunea are tendinta de a se extinde catre cornee si tegumentul pleoapelor. Uneori leziunea poate disparea spontan, alteori zonele de regresie ale leziunii se intercaleaza cu zonele in care leziunea avanseaza. Practic, este vorba de o supraincarcare cu pigment melanic a epiteliului membranei conjunctivale. Ulterior, acest pigment va migra si va degenera malign. Se va multiplica si va forma o serie de gramezi, plasate catre regiunea bazala a epiteliului. Tratamentul este unul chirurgical – leziunile trebuiesc excizate cu ajutorul bisturiului electric.

13) Leukokeratoza limbului este tot o formatiune tumorala precanceroasa. Leziunile caracteristice sunt de forma unor placi leucoplazice si sunt localizate cu predilectie la nivelul regiunii limbice. Placile prezinta o suprafata uscata si sunt avasculare, ele pot degenera, formand un epiteliom spinocelular (epiteliom – tumora epiteliala maligna care mai este cunoscuta si sub denumirea de carcinom epitelial) .

14) Boala Bowen reprezinta o formatiune tumorala precanceroasa. Leziunile sunt unilaterale si se localizeaza la nivelul limbului. Afectiunea apare datorita multiplicarii haotice a celulelor epiteliale – se prezinta ca o formatiune tumorala de mici dimensiuni, de consistenta gelatinoasa si culoare rozacee. Suprafata tumorii poate fi in contact cu o retea vasculara foarte fina. Leziunea astfel descrisa, poate degenera malign, transformandu-se intr-un epiteliom spinocelular.

15) Epiteliomul conjunctival reprezinta o formatiune tumorala maligna a membranei conjunctivale. Leziunea se poate prezenta uneori ca o tumora sesibla, alteori, leziunea are un aspect de tumora papilomatoasa, cu suprafata neregulata si un ax vascular situat central, fiindca tumora papilomatoasa este localizata cel mai frecvent, in aria palpebrala, acolo unde membrana conjunctivala este expusa. Din punct de vedere histologic, majoritatea epitelioamelor conjunctivale sunt spinocelulare. Epiteliomul are un caracter evolutiv foarte agresiv astfel,  leziunea patrunde catre structurile profunde si se extinde cu usurinta in suprafata. De asemenea, epiteliomul conjunctival metastazeaza cu usurinta in ganglionii preauriculari si submaxilari. Ca si tratament, tumora trebuie inlaturata pe cale chirurgicala. Dupa interventia chirurgicala se poate realiza o autogrefa conjunctivala; daca tumora este intr-un stadiu avansat de evolutie, se poate apela inclusiv la radioterapie.

16) Melanomul malign conjunctival este o formatiune tumomorala maligna destul de rara. Apare cel mai adesea, ca urmare a degenerescentei maligne a unui nev pigmenta. Leziunea are forma unei tumorete de culoare neagra, foarte bine pigmentata, vascularizata, sesibila, sau pediculata. eziunea sangereaza atunci cand este atinsa si poate fi mobilizata odata cu miscarile conjunctivei. Tumora poate invada rapid intraga structura a conjunctivei, corneea, ganglionii preauriculari si submandibulari; de asemenea, melanomul malign conjunctival poate produce metastaze cerebrale si hepatice. Tratamentul consta in excizia tumorii in limite de siguranta oncologica; dupa excizia chirurgicala se practica crioterapia (crioterapia – metoda terapeutica care utilizeaza temperaturile joase) si imunoterapie cu interferon.

17) Limfosarcomul si reticulosarcomul sunt formatiuni tumorale maligne caree afecteaza mai ales persoanele varstnice. Leziunile sunt bine delimitate, bilaterale si simetrice. Atat limfosarcomul, cat si reticulosarcomul se localizeaza mai ales la nivelul carunculei, sau conjunctivei bulbare si evolueaza lent-progresiv; tumorile pot fi indepartate prin excizie chirurgicala. Dupa tratamentul chirurgical se utilizeaza crioterapia.

 

Tratamente naturiste pentru Tumorile conjunctivale

VITAMINA B2
Pret: 73.7 RON
*TVA inclus
 
Bioharmonex
Pret: 3026 RON
*TVA inclus
 


Promotiile saptamanii

CELE MAI VANDUTE
Tinctura coaja nuca neagra
Cele mai vandute
Tinctura coaja Nuca ...
Pret: 145 Ron
candyclear5
Cele mai vandute
CandyClear5
Pret: 290 Ron
Cuisoare
Cele mai vandute
Cuisoare
Pret: 76 Ron
Tratament complet pentru detoxifierea organismului (Tratament Hulda Clark si Zapper)
Cele mai vandute
Tratament complet pe...
Pret: 765 Ron
Tratament detoxifiant si deparazitar pentru 18 zile (Pachet Hulda Clark)
Cele mai vandute
Tratament detoxifian...
Pret: 260 Ron



 


Suport
Home
Despre noi
Parteneri
Promotii
Contact
Info
Adauga link
Cadouri
Creare cont
Cum Comand
Cum platesc
Detalii privind activare cookies
Este ziua ta
Garantie
In cat timp ajunge comanda
Informare cookies
Livrare si returnare
Lucky13
Reclame
Returnarea Produselor
Sugestii si reclamatii
Termeni si conditii
Dictionare
Dictionar plante
Dictionar analize
Dictionar simptome
Dictionar parazitologie
Dictionar medical
Dictionar afectiuni
Dictionar prospecte medicamente
Dictionar leacuri babesti
Unitati medicale
Facebook Ekilibrium.ro Google+ Ekilibrium.ro Twitter Ekilibrium.ro YouTube Ekilibrium.ro Blog Ekilibrium.ro RSS Ekilibrium.ro
 
ANPC    
 
Inchide bara