Contactati-ne:
0724.885.715
0724.885.715
0730.514.767
 
Cosul tau (0 produse)
Nu aveti niciun produs in cos.
 


Reduceri Newsletter Ajutor
   
Ekilibrium logo
home   •Clasificare produse   •Stiri   •Video   Oferte speciale    
Contact
Semiologia esofagului Semiologia esofagului
Semiologia esofagului Simptomele fimctionale constatu in disfagie, dureri si regurgitare - complex
Mai mult...
Ischemia arteriala cronica Ischemia arteriala cronica
Ischemia arteriala cronica Apare in arteroscleroza obliteranta a membrelor pelviene, in trombangei
Mai mult...
Comanda rapida    
Pachete
Cosmetice Bio
Produse
APARATE
Clasificare Produse
CARTI, CD-uri, DVD-uri
Igiena Personala
Tratamente
Produse pentru femei
Produse pentru slabit
Produse Bio
Pentru Copii
Produse Barbati
REGIM DE INGRASARE
Bucatarie
Diverse
Aparatura medicala
Dispozitive
Electrocasnice
Apicole
Sport
Ceaiuri
Unguente
Antistres
Uleiuri
Siropuri
Imunitate
Cosmetice
Love Sex
Mese de masaj


A B C D E F G H I K L M N O P R S T U V X Y Z

Echipa Ekilibrium recomanda:
Arginina


Tumorile testiculare

Descriere Tumorile testiculare:

Tumorile testiculare maligne sunt rare, apar aproximativ 2-3 cazuri la 100.000 de barbati/an. Tumorile testiculare reprezinta sub 1% din totalul tumorilor maligne de la barbati. Totusi, tumorile testiculare sunt cele mai frecvente la barbatul tanar, cu varsta intre 29-35 de ani. Tumorile primitive sunt germinale (seminomul, carcinomul embrionar, coriocarcinomul, tumora sinusului endodermic, teratomul si asociatii ale acestora), aproximativ 90-95% si negerminale (tumori ale stromei, tumori ale anexelor testiculare si ale testurilor de sustinere si tumori secundare). 

Cauze Tumorile testiculare:

Cauza exacta nu este cunoscuta, dar mai multi factori au fost considerati implicati. Au fost gasite cazuri de tumori testiculare la membrii aceleiasi familii. La pacientii cu grupa sangvina A II s-a observat o crestere a incidentei neoplaziilor germinale nonseminomatoase. Tumorile metastatice se asociaza frecvent cu gena HLA-W24, iar la pacientii cu genotip 45X0 se intalnesc mai frecvent unele seminoame si gonadoblastoame.

Se considera de asemenea ca exista anumite afectiuni care pot determina dezvoltarea tumorala. Cea mai comuna boala este criptorhidia, datorita unei disgenezii gonadice, astfel ca aproximativ 10 % din pacientii care au avut aceasta boala au tumori testiculare. Risc relativ crescut au si fetii din mame care in cursul sarcinii primesc tratament cu estrogen. Mai sunt o serie de factori care au fost asociati cu tumorile testiculare, fara insa a fi demonstrati, cum sunt traumatismele si atrofia testiculara legata de infectie. 

Elemente clinice Tumorile testiculare:

Cel mai frecvent apare o marire de volum a testiculului, care e nedureroasa, de cele mai multe ori aceasta fiind insotita de o senzatie de greutate crescuta a testiculului. In majoritatea cazurilor, la examenul clinic se observa aceasta marire de volum, iar la palpare se simte o formatiune tumorala, tipic ferma si nedureroasa, cu suprafata neteda sau boselata. Epididimul este palpat usor pe suprafata acesteia, iar scrotul are aspect normal. De cele mai multe ori cordonul spermatic este normal; uneori poate sa apara si un varicocel discret. Artera spermatica poate sa pulseze puternic. In alte cazuri, tumora se poate insoti de un hidrocel sau de dureri inghino-scrotale. 

La palparea abdomenului se poate observa diseminarea retroperitoneala. Apar de asemenea semne si simptome specifice metastazarii retroperitoneale, pulmonare, hepatice, osoase, cerebrale, cum ar fi durerea lombara, dispnee, sputa hemoptoica, hepatomegalie, dureri osoase, cefalee, etc. Poate sa apara ginecomastia bilaterala in tumorile germinale.

Examene paraclinice Tumorile testiculare:

Nu exista examene care sa identifice exact afectiunea. Astfel, se practica oriectomia radicala in cazul unei tumori primitive pentru diagnostic si tratament daca exista suspiciune de malignitate. Se contraindica biopsia testiculara transcutanata, deoarece riscul de insamantare este foarte mare. Dupa ce se stabileste exact diagnosticul de cancer testicular, afectiunea va fi stadializata prin computer tomografie abdomino-pelvina si radiografie toracica. 

Tratament Tumorile testiculare:

Pacientii diagnosticati cu neoplasm testicular au o rata de supravietuire in urma tratamentului de aproximativ 91% la 5 ani. In cazul unei tumori primitive, se practica orhiectomia radicala pentru diagnostic si tratament, daca exista suspiciune de malignitate. Tratamentul in continuare se face in functie de tipul histologic si de stadiul clinic al tumorii. Pacientii cu stadii incipiente de seminom se vindeca prin iradiere retroperitoneala, iar cele mai avansate vor beneficia de chimioterapie primara. Tumorile nonseminomatoase au ca tratament dupa orhiectomie, limfadenectomie retroperitoneala in stadiile incipiente si chimioterapie primara in stadiile avansate. Pacientii sunt urmariti apoi la interval de 3 luni in primii 2 ani si apoi la fiecare 6 luni timp de 5 ani, apoi anual. 

 

Tratamente naturiste pentru Tumorile testiculare

Pret: 77 RON
*TVA inclus
 
Reishi SE
Pret: 88 RON
*TVA inclus
 
Pret: 97.59 RON
*TVA inclus
 
Pelin
Pret: 105 RON
*TVA inclus
 
Avemar - Supliment de baut
Pret: 275 RON
*TVA inclus
 


Promotiile saptamanii

CELE MAI VANDUTE
Tinctura coaja nuca neagra
Cele mai vandute
Tinctura coaja Nuca ...
Pret: 145 Ron
candyclear5
Cele mai vandute
CandyClear5
Pret: 290 Ron
Cuisoare
Cele mai vandute
Cuisoare
Pret: 76 Ron
Tratament complet pentru detoxifierea organismului (Tratament Hulda Clark si Zapper)
Cele mai vandute
Tratament complet pe...
Pret: 765 Ron
Tratament detoxifiant si deparazitar pentru 18 zile (Pachet Hulda Clark)
Cele mai vandute
Tratament detoxifian...
Pret: 260 Ron



 


Suport
Home
Despre noi
Parteneri
Promotii
Contact
Info
Adauga link
Cadouri
Creare cont
Cum Comand
Cum platesc
Detalii privind activare cookies
Este ziua ta
Garantie
In cat timp ajunge comanda
Informare cookies
Livrare si returnare
Lucky13
Reclame
Returnarea Produselor
Sugestii si reclamatii
Termeni si conditii
Dictionare
Dictionar plante
Dictionar analize
Dictionar simptome
Dictionar parazitologie
Dictionar medical
Dictionar afectiuni
Dictionar prospecte medicamente
Dictionar leacuri babesti
Unitati medicale
Facebook Ekilibrium.ro Google+ Ekilibrium.ro Twitter Ekilibrium.ro YouTube Ekilibrium.ro Blog Ekilibrium.ro RSS Ekilibrium.ro
 
ANPC    
 
Inchide bara