Magneziu
Prodsul Magneziu are cel mai mare procent de magneziu, de 60%. Impiedica formarea calculilor si calcifierea vaselor de sange. Suplimentarea cu magneziu s-a dovedit a fi de ajutor in controlul bolilor cardiovasculare si in tratarea problemelor menstruale. Unul dintre cele mai importante roluri ale sale este acela ca el ajuta muschii sa se relaxeze.
Magneziul joaca un rol crucial multe in organism, inclusiv reglarea ritmului cardiac instabil, controlul tensiunii arteriale, mentinerea sensibilitatii la insulina, si reglementarea cu peste 300 de enzime. Obtinerea unui nivel optim de magneziu este o cerinta absoluta pentru o sanatate buna. Implicatiile de deficit de magneziu sunt grave. Comunitatile cu continut scazut de magneziu in apa de baut sunt foarte expuse riscurilor.
Legumele verzi cum ar fi spanacul sunt surse bune de magneziu. Unele leguminoase (fasole si mazare), nuci, seminte si cereale integrale, nerafinate sunt, de asemenea surse bune de magneziu. Cerealele rafinate, pe de alta parte, sunt in general reduse de magneziu. Cand faina alba este rafinata si prelucrata, germenii bogati in magneziu sunt eliminati. Painea facuta din faina de grau din cereale integrale ofera mai mult magneziu decat painea facuta din faina alba rafinata.
Tehnicile moderne de purificare a apei, consumul de magneziu cu depletie de apa imbuteliata, si dietele alimentare sarace, contribuie la crearea deficientelor de magneziu raspandita in SUA si in intreaga lume.
Aportul optim de magneziu este asociat cu imbunatatirea sensibilitatii la insulina, un nivel optim de lipoproteine, suprimarea de ritm cardiac anormal, scaderea tensiunii arteriale, eliberarea de dureri de cap migrene, si imbunatatirea capacitatatii de exercitiu, printre alte beneficii pentru sanatate.
Magneziul poate fi folosit ca un antiacid pentru a calma arsurile la stomac ocazionale, stomac balonat sau indigestia acida. Oxidul de magneziu, de asemenea, poate fi utilizat ca un laxativ pentru termen scurt, golirea rapida a intestinului.
Strategii pentru optimizarea aportului zilnic de magneziu includ consumul de alimente bogate in continut de magneziu, suplimentarea cu fibre solubile cunoscute sub numele de inulina, consumul de ape minerale bogate in magneziu, si administrarea suplimentelor de magneziu care furnizeaza cantitati standardizate de magneziu elementar.