Ceaiul din coaja de mesteacan contine: coaja de mesteacan (betula alba).
Ceaiul din scoarta de mesteacan este un: antibacterian puternic ( actioneaza mai ales asupra Eschiricia coli, stafilococului auriu si alb, bacteriei care produce antraxul), coleretic (provoaca eliminarea bilei), antiinflamator, antilitic foarte bun (marunteste calculii / pietrele la rinichi si ajuta la eliminarea lor), antiseptic urinar si intestinal foarte bun, antiseptic respirator puternic, creste permeabilitatea vasculara, depurativ puternic (ajuta mai ales la eliminarea acidului uric), diuretic mediu, hipotensiv usor, scade valorile colesterolului (hipocolesterolemiant), scade usor valorile glicemiei (hipoglicemiant), stimulent mediu al secretiilor gastrice, biliare si intestinale, sudorific.
Ceaiul de coaja de mesteacan se prepara astfel: se adauga o lingurita la o cana de apa fierbinte (asteptati pana cand apa este suficient de rece pentru a bea).