Coral Kelp
Coral Kelp este un produs in componenta caruia regasim atat plante medicinale cat si plante marine, care ajuta la cresterea vitalitatii si imbunatatirea vaselor sanguine. De asemenea se poate utiliza in detoxifierea organismul, la mentinerea sistemului endocrin, produsul asigurand protectie impotriva imbatranirii premature.
Macesul maroniu are o actiune extrem de benefica in ulcerul gastric si duodenal, in gastrite cu aciditate redusa, in litiaza biliara, in afectiuni ale ficatului si rinichilor. Cantitatea de Vitamina C din maces este de 10 ori mai mare decat cea din coacazele negre si de 100 de ori mai mare decat in mere. Macesul este cunoscut ca avand cel mai mare continut de caroten. In fructele sale regasim o cantitate importanta de: vitamina P care ajuta la intarirea vaselor, de vitamina K care sporeste capacitatea de coagulare a sangelui, de vitamine din grupa B care detin un rol important in normalizarea functiilor sistemului nervos. Planta este bogata in pectine, acizi organici si flavonoizi. Macesul accelereaza regenerarea tesuturilor, sinteza de hormoni, are o actiune benefica asupra schimbului de carbohidrati, normalizeaza procesele oxidoreducatoare din organism, activizeaza un sir de enzime, stabilizeaza continutul de adrenalina, sporeste rezistenta organismului la actiunile nocive ale mediului inconjurator, la infectii.
Laminaria Japonica este o alga bruna din adancurile Marii Negre, care ajuta la mentinerea sanatatii, tineretii si frumusetii. Popularitatea verzei de mare este data de compozitia acesteia in care se gasesc aminoacizi, minerale (potasiu, iod, sodiu, calciu, magneziu, sulf, siliciu, fier, fosfor), vitaminele A, C, E, K, D, din grupa B, proteine, alginati, AGPN s.a. Laminaria Japonica este o sursa de fibre care imbunatateste digestia, este eficienta in proctite, enterocolite si constipatie atonica. O cantitate suficienta de iod organic (!) permite preventia simpla a afectiunilor glandei tiroide: gusa endemica, boala lui Basedow, hipertiroidia. Varza de mare poate sa previna aparitia trombelor, reducerea apetitului si normalizarea greutatii corporale.
Parfumatul condiment ghimbir are o varietate de substante benefice in compoztia sa: vitaminele А, С, В1, В2, minerale (fosfor, magneziu, calciu, fier, sodiu, potasiu, zinc), toti aminoacizii esentiali (triptofan, treonina, fenilalanina, metionina, valina), uleiuri eterice si alte substante nutritive. Ghimbirul este considerat a fi un puternic antioxidant: reduce tensiunea arteriala si nivelul colesterolului in sange, favorizeaza circulatia cerebrala, intareste vasele, previne aparitia ateroamelor aterosclerotice, imbunatateste memoria. Actioneaza asupra sistemului endocrin, stimuland functia glandei tiroide. Ajuta la eliminarea din organism a reziduurilor si toxinelor in caz de intoxicatii alimentare, minimizeaza procesele inflamatorii la nivelul tactului gastrointestinal. Reduce apetitul, stimuleaza procesul de ardere al caloriilor, activizeaza peristaltismul intestinal, facilitand scindarea si asimilarea hranei.