Contactati-ne:
0724.885.715
0724.885.715
0730.514.767
 
Cosul tau (0 produse)
Nu aveti niciun produs in cos.
 


Reduceri Newsletter Ajutor
   
Ekilibrium logo
home   •Clasificare produse   •Stiri   •Video   Oferte speciale    
Contact
Semiologia esofagului Semiologia esofagului
Semiologia esofagului Simptomele fimctionale constatu in disfagie, dureri si regurgitare - complex
Mai mult...
Ischemia arteriala cronica Ischemia arteriala cronica
Ischemia arteriala cronica Apare in arteroscleroza obliteranta a membrelor pelviene, in trombangei
Mai mult...
Comanda rapida    
Pachete
Cosmetice Bio
Produse
APARATE
Clasificare Produse
CARTI, CD-uri, DVD-uri
Igiena Personala
Tratamente
Produse pentru femei
Produse pentru slabit
Produse Bio
Pentru Copii
Produse Barbati
REGIM DE INGRASARE
Bucatarie
Diverse
Aparatura medicala
Dispozitive
Electrocasnice
Apicole
Sport
Ceaiuri
Unguente
Antistres
Uleiuri
Siropuri
Imunitate
Cosmetice
Love Sex
Mese de masaj


A B C D E F G H I L M N P R S T U V

 

Cortisol

Cortizolul reprezinta un hormon corticosteroid dezvoltat de catre cortexul glandei suprarenale si care este folosit in raspunsul la stress. Are rolul de mari tensiunea arteriala, glicemia, de asemeni, provoaca infertilitate la femei. Cortizolul localizat in sange parcurge detine nivelul maxim spre orele matinale ale diminetii, iar nivelul minim este la aproximativ 3 ore dupa ce adormim. Diversificarea acestui tipar legat de nivelul cortizolului seric este in corelatie cu hormonul ACTH , stress, depresie, boala, febra trauma, hipoglicemie,interventii chirurgicale, frica, durere. Cortizolul afecteaza persoanele diagnosticate cu diabet, mareste gluconeogeneza si lipoliza. De asemeni, scade activitatea sistemului imunitar si activitatea de dezvoltare a sistemului osos.

Examenele sangelui si a urinii pentru cortisol sunt utilizate pentru a diagnostica sindromul Cushing si boala Addison. Sunt considerate doua afectiuni severe si reprezinta boli localiazate la nivelul glandelor suprarenalelor. Foarte putini medici utilizeaza testarea cortizolului din saliva pentru a putea pune diagnosticul de sindrom Cushing. Pentru a putea stabili nivelul cortizolului sunt esentiale testarile pe saliva si urina. In momentul in care s-a detectat un nivel anormal de cortizol doctorul va face alte teste pentru a stabili cu certitudine daca apare un exces sau un deficit de cortizol in organism si pentru a-i evidentia cauza. Daca intalnim un nivel marit de cortizol, medicul va face un test de inhibare a dexametazonei, pentru a evidentia daca singura cauza a excesului este datorata maririi secretiei de ACTH-hormon dezvoltat de glanda pituitara si care are rolul de a stimula secretia de cortizol.

Etapele testului:

- pacientul trebuie sa administreze dexametazona oral (un glucocorticoid sintetic)

- se masoara nivelul seric si urinar de cortizol.

Dexametazona inhiba secretia de ACTH si implicit ar trebui sa se diminueze si secretia de cortizol, in cazul in care sursa excesului este provocata de hipersecretia glandei pituitare. Intalnim o diversitate de procedee dar cel mai des intalnit este urmatorul: se administreaza la fiecare 6 ore inhibitorul de ACTH pe parcursul a 2-4 zile. Separat, urina de pe parcursul a 24 de ore este colectata atat inainte de utilizare cat si in perioada de testare. Sangele si urina este prelevata la sfarsitul perioadei de testare si se evidentiaza nivelele serice si urinare de cortizol. In cazul in care rezultatele testarilor sangelui si/sau urinii prezinta un nivel diminuat de cortizol atunci medicul poate cere un test de stimulare a ACTH. Examenul masoara concentratia de cortizol in sangele pacientului inainte si dupa administrarea de ACTH. In cazul in care glandele suprarenale functioneaza normal atunci injectarea de ACTH ar trebui sa stimuleze dezvoltarea de cortizol. Masuratoarea se utilizeaza atunci cand un pacient simptomele sindromului Cushing:obezitate, pierderea masei musculare, fatigabilitate etc) sau cand prezinta semne ale bolii Addison:slabiciune fatigabilitate, cresterea pigmentarii.Testele de inhibare sau stimulare se utilizeaza in cazul in care un pacient este suspectat a avea una din bolile amintite sau pentru a monitoriza starea sa daca el a fost deja diagnosticat. Majoritatea persoanelor prezinta la culcare un nivel minim de cortizol iar la trezire un nivel maxim. Acest lucru se poate schimba, in cazul in care o persoana isi modifica ritmul somn-veghe. Concentratii normale sau marite dimineata asociate cu unele care nu scad in perioada noptii implica o hipersecretie de cortizol. Daca nivelul de cortizol se diminueaza la examenul de inhibare a ACTH, reprezinta o afectiune provocata de hipersecretia glandei pituitare. In cazul in care nu se diminueaza, atunci nivelul marit de cortizol se datoreaza unei tumori secretante de ACTH sau unei afectari la nivelul corticalei glandei suprarenale, sau chiar tratamentului pe care o ia respectivul pacient.

In plua, sarcina, stresul fizic si emotional, si boala pot provoca o marire a nivelului de cortizol. Marirea cortizolului sanguin poate fi cauzat si de hipertiroidism sau obezitate.
Tratamentele cu spironolactona, hidrocortizon si contraceptivele orale maresc nivelul de cortizol. Diminuarea nivelului de cortizol se poate datora hipotiroidismului, sau administrarii de hormoni steroidieni.

Valori normale Cortisol:

• 20 mg/zi sau 55micromoli/zi

Promotiile saptamanii

CELE MAI VANDUTE
Tinctura coaja nuca neagra
Cele mai vandute
Tinctura coaja Nuca ...
Pret: 145 Ron
candyclear5
Cele mai vandute
CandyClear5
Pret: 290 Ron
Cuisoare
Cele mai vandute
Cuisoare
Pret: 76 Ron
Tratament complet pentru detoxifierea organismului (Tratament Hulda Clark si Zapper)
Cele mai vandute
Tratament complet pe...
Pret: 765 Ron
Tratament detoxifiant si deparazitar pentru 18 zile (Pachet Hulda Clark)
Cele mai vandute
Tratament detoxifian...
Pret: 260 Ron



 


Suport
Home
Despre noi
Parteneri
Promotii
Contact
Info
Adauga link
Cadouri
Creare cont
Cum Comand
Cum platesc
Detalii privind activare cookies
Este ziua ta
Garantie
In cat timp ajunge comanda
Informare cookies
Livrare si returnare
Lucky13
Reclame
Returnarea Produselor
Sugestii si reclamatii
Termeni si conditii
Dictionare
Dictionar plante
Dictionar analize
Dictionar simptome
Dictionar parazitologie
Dictionar medical
Dictionar afectiuni
Dictionar prospecte medicamente
Dictionar leacuri babesti
Unitati medicale
Facebook Ekilibrium.ro Google+ Ekilibrium.ro Twitter Ekilibrium.ro YouTube Ekilibrium.ro Blog Ekilibrium.ro RSS Ekilibrium.ro
 
ANPC    
 
Inchide bara