Glicemia
Glicemia reprezinta un test de evidentiere a zaharului din sange. Glucoza este considerata substanta de baza pentru obtinerea energiei esentiala omului. Este obtinuta de organism prin administrarea unor alimente care contin un surplus de glucoza (dulciuri, cereale, cartofi). Organismul poate fabrica zahar si din proteine sau grasimi. Din aceasta cauza, organismul devine invadat de toxine. In cazul in care nivelul glicemiei creste peste 200-300 mg, se poate ajunge la coma diabetica. Simptomele sunt de: sete imensa, gura uscata, respiratie rapida cu miros de acetona, oboseala, ameteala
Valori normale ale Glicemiei:
• 70-110 mg la 100 ml sange
Valori crescute ale glicemiei se intalnesc in situatiile:
• In diabetul zaharat, ce apare din cauza secretiei mici de insulina. De aceea, glucoza nu se consuma suficient, ea se acumuleaza in sange si provoaca o crestere a glicemiei
• In bolile glandelor endocrine
• La persoanele cu varsta peste 50 ani, deoarece consumul de glucoza este mai redus
• La persoanele sanatoase cand analiza sangelui se face dupa un consum marit de dulciuri
• La persoanele care s-au tratat cu anumite medicamente
• La persoanele stresate in urma unui traumatism fizic sau psihic
Valori scazute ale Glicemiei apar in cazuri de infometare, efort fizic intens sau atunci cand bolnavii de diabet i-au o doza crescuta de insulina.
|