Contactati-ne:
0724.885.715
0724.885.715
0730.514.767
 
Cosul tau (0 produse)
Nu aveti niciun produs in cos.
 


Reduceri Newsletter Ajutor
   
Ekilibrium logo
home   •Clasificare produse   •Stiri   •Video   Oferte speciale    
Contact
Semiologia esofagului Semiologia esofagului
Semiologia esofagului Simptomele fimctionale constatu in disfagie, dureri si regurgitare - complex
Mai mult...
Ischemia arteriala cronica Ischemia arteriala cronica
Ischemia arteriala cronica Apare in arteroscleroza obliteranta a membrelor pelviene, in trombangei
Mai mult...
Comanda rapida    
Pachete
Cosmetice Bio
Produse
APARATE
Clasificare Produse
CARTI, CD-uri, DVD-uri
Igiena Personala
Tratamente
Produse pentru femei
Produse pentru slabit
Produse Bio
Pentru Copii
Produse Barbati
REGIM DE INGRASARE
Bucatarie
Diverse
Aparatura medicala
Dispozitive
Electrocasnice
Apicole
Sport
Ceaiuri
Unguente
Antistres
Uleiuri
Siropuri
Imunitate
Cosmetice
Love Sex
Mese de masaj


A B C D E F G H I J L M N O P

catina

Catina

Denumire Catina: Catina rosie Myricaria germanica Fam. Tamaicaceae

Istoric catina:

In trecut, radacina si scoarta de catina era utilizata extern la tabacit,  iar ramurile pentru vopsit. Ca leac babesc radacina si scoarta de catina se foloseau ca diuretic, sudorific, astringent sau aperitiv; iar coaja ramurilor de catina ca astringent, hemostatic. Frunzele si ramurile se foloseau impotriva  reumatismului, iar coaja de catina fiarta in otet era utilizata ca insecticid.
Extern catina era folosita  la dureri de dinti si rani.

Scoarta de catina

Scoarta de catina contine : hidroxitriptamine, acid oleic, acid palmitic, serotonina, tanin si acizi tanici, vitaminele B1, B2, C, PP.

Proprietatile scoarte de catina :

- aport important de vitamine, antidiarei, este o polivitamina naturala.,

- antiinflamator, astringent, tonifiant. 

- limiteaza procesul inflamator,  ajuta la cicatrizare.

-  antibiotic, antiinflamator, astringent .

Scoarta poate fi folosita in afectiuni precum: afectiuni cardiace (curata arterele), boli bucale diverse, avitaminoza, cancer, colesterol in exces, colite, dermatoze, diaree, diverse dureri extern, dizenterie, faringite, gastrite, hemoroizi, herpes, icter, inflamatii, intoxicatii, parkinson, rani zemuinde, reumatism, ulcere cutanate (extern), urticarie.

Mod de preparare al scoartei de catina:
-Scoarta uscata se marunteste si se face praf (rasnitei de cafea)Se va folosi:
a) Decoct din 2 lingurite de scoarta la 250 ml apa. Se va fierbe timp de 10 minute, apoi se strecoara. Se pot consuma intern 2-3 cani pe zi. Extern se va face cu cantitate dubla de planta.
b) Praf de scoarta : Intern se pune o lingurita de praf sub limba si se tine 10 minute, dupa care se inghite. Extern praful se pune pe rana apoi se panseaza.
-Tinctura: din 50 g de praf de coaja cu 250 ml alcool alimentar de 70 grade care se pun intr-o sticla timp de 15 zile.  Se ia de 3 ori pe zi  o lingurita diluata în 100 ml apa. Extern se dilueaza n functie si se panseaza.

Mugurii de catina:

Mod de folosire si preparare:
- Tinctura de muguri de catina se face din 50 g de muguri proaspeti culesi,  zdrobiti care se pun in 250 ml alcool de 70 grade. Se tine la macerat   15 zile la temperatura camerei  agitand des. Se strecoara si se pune in sticlute mici.  Copii vor lua intre   3-5 picaturi de 3 ori pe zi diluate cu apa, iar adultii 1 lingurita de 3 ori pe zi.

Frunzele de catina :

Frunzele de catina contin: carmol, leuco-cianidine, celuloza, rezine, tanin, ulei volatil, vitamina C, saruri minerale.

Proprietatile frunzelor de catina :

- curata vasele de sange si le reda supletea,

- stimuleaza sistemul central nervos.

Mod de folosire al frunzelor de catina:

-  infuzie 15 minute din 2 lingurite de frunze  de catina maruntite la 250 ml apa in clocot. Se pot consuma 2-3 cani de ceaiuri pe zi, de preferabil cu un sfert de ora inaintea meselor.
- tinctura: din praf de frunze uscate sau proaspate taiate foarte marunt . Se  50 g de praf sau 100 g frunze proaspete in 250 ml alcool alimentar de 70 grade, la macerat 15 zile, inchise ermetic.  Dupa 15 zile se strecoara, se filtreaza si se poate folosi cate  o lingurita de 3 ori pe zi, inainte de mese.
- Praf de frunze uscate: se macina frunzele cu rasnita de cafea apoi se cern. Se ia cate un varf de cutit de 3 ori pe zi. Se va pune sub limba pentru 10 minute, apoi se inghite cu putina apa.
- Unguent: praf de frunze 1 parte si untura de porc sau alta masa grasa (unt, margarina, seu, etc) 1 parte. Se va amesteca pana la omogenizare. Se ung locurile afectate de 2 ori pe zi.
- Praf de frunze, sau frunze proaspete 50 g se pun în 250 ml otet alimentar si se lasa 8 zile apoi se strecoara. Se poate folosi la urticarii, bataturi, mancarimi de piele.

Frunzele de catina pot fi folosite in boli precum: afectiuni circulatorii, afectiuni urinare, cancer, diaree, edeme, infectii urinare, nevroze, reumatism, inflamatiile splinei în special, tromboflebite, umflaturi, varice.

Fructele de catina

Fructele de catina contin: acid linoleic, linolic, arucic, carotenoide, licopen, tocoferol, zaharuri, pectine, acizi grasi esentiali, acid folic si izoramnetol, flavonoide, substante tanante, substante minerale ca: fier, calciu, fosfor, magneziu, potasiu, sodiu, etc.

Vitaminele: A, B (întreaga gama de vitamine B care a fost descoperita pâna la aceasta data), C, D, E, F, PP,  aminoacizi, etc. Putem spune ca este de fapt cea mai complexa polivitamina naturala.

Efectele fructelor de catina : 

- protector al organismului in cazul radiatiilor ( recomandate in chimioterapie),

- tonifiant general, are puternica actiune antiscorbutica, astringent, vermifug,

- reface celula ficatului,

-  distruge infectiile ( microbilor patogeninu se mai pot inmulti).

- elimina procesul inflamator, usureaza cicatrizarea.

- diuretica ( curata organismului de toxine)

-  distruge viermii intestinali.

Mod de preparare: ( fructe proaspete sau congela)

- minim se iau 4-5 lingurite de 3 ori pe zi, Cu cat mai mult cu atat mai bine.Suc din fructe; se ia minimum 20 ml de 3 ori pe zi.
- fructe uscate : 2 lingurite de fructe zdrobite sau macinate se vor pune la 250 ml apa si se vor fierbe timp de 15 minute. Se strecoara apoi. Se pot consuma 3 cani pe zi.
- Praf de fructe rasnite, apoi cernut praful prin sita se va pune sub limba pentru 10 minute, se inghite cu putina apa de 3 ori pe zi. Se ia cu jumatate de ora inainte de mese.
- Unguent: praf de fructe de catina amestecat cu untura de porc 1/1. Este ideal  pentru boli dermatologice, deoarece contine toate vitaminele necesare refacerii pielii. Se unge local in strat subtire de 2 ori pe zi.
- tinctura din suc- se iau fructele si se zdrobesc,  se pun in storcatorul de fructe. Sucul  se pune intr-o sticla  alcool de 70 grade ( 1/1). Se inchide si se tine la rece 15 zile  dupa care se ia cate o lingurita diluata de 3 ori pe zi cu putina apa. Se poate insa consuma si imediat ce s-a facut.
- Tinctura din praf de planta. (FRUCTE) este mai complexa pentru ca la aceasta tinctura se folosesc si semintele din fructe. De fapt se macina fructul cu râsnita de cafea cu sambure cu tot. La 50 g de praf de fructe se pune 250 ml alcool alimentar de 70 grade . Se închide ermetic si se agita zilnic. Se tine la temperatura camerei. Se strecoara dupa 15 zile si se filtreaza. Se pune în recipiente mai mici. Se va lua câte o lingurita de 3 ori pe zi diluata în 100 ml apa.

Fructele de catina trateaza : afectiuni capilare, anemie, anorexie, arsuri, arterite, astenie, astm, ateroscleroza, avitaminoza, bronsite, cancer, calcul biliar, ciroza, cistita, constipatie, convalescenta, degeraturi, depresie, diabet, diaree, dermatoze, herpes, hepatita, hipertensiune, hipoaciditate, impotenta, infectii oculare, infectii respiratorii, infectii virale, insuficienta ovariana, leucemie, leucoree, micsorarea fluxului menstrual, parkinson, rani, radiatii. Reumatism, boli de rinichi, sida, afectiunile splinei, sterilitate feminina si masculina, tbc de orice natura, tumori, urticarie, etc.

Promotiile saptamanii

CELE MAI VANDUTE
Tinctura coaja nuca neagra
Cele mai vandute
Tinctura coaja Nuca ...
Pret: 145 Ron
candyclear5
Cele mai vandute
CandyClear5
Pret: 290 Ron
Cuisoare
Cele mai vandute
Cuisoare
Pret: 76 Ron
Tratament complet pentru detoxifierea organismului (Tratament Hulda Clark si Zapper)
Cele mai vandute
Tratament complet pe...
Pret: 765 Ron
Tratament detoxifiant si deparazitar pentru 18 zile (Pachet Hulda Clark)
Cele mai vandute
Tratament detoxifian...
Pret: 260 Ron



 


Suport
Home
Despre noi
Parteneri
Promotii
Contact
Info
Adauga link
Cadouri
Creare cont
Cum Comand
Cum platesc
Detalii privind activare cookies
Este ziua ta
Garantie
In cat timp ajunge comanda
Informare cookies
Livrare si returnare
Lucky13
Reclame
Returnarea Produselor
Sugestii si reclamatii
Termeni si conditii
Dictionare
Dictionar plante
Dictionar analize
Dictionar simptome
Dictionar parazitologie
Dictionar medical
Dictionar afectiuni
Dictionar prospecte medicamente
Dictionar leacuri babesti
Unitati medicale
Facebook Ekilibrium.ro Google+ Ekilibrium.ro Twitter Ekilibrium.ro YouTube Ekilibrium.ro Blog Ekilibrium.ro RSS Ekilibrium.ro
 
ANPC    
 
Inchide bara