Contactati-ne:
0724.885.715
0724.885.715
0730.514.767
 
Cosul tau (0 produse)
Nu aveti niciun produs in cos.
 


Reduceri Newsletter Ajutor
   
Ekilibrium logo
home   •Clasificare produse   •Stiri   •Video   Oferte speciale    
Contact
Semiologia esofagului Semiologia esofagului
Semiologia esofagului Simptomele fimctionale constatu in disfagie, dureri si regurgitare - complex
Mai mult...
Ischemia arteriala cronica Ischemia arteriala cronica
Ischemia arteriala cronica Apare in arteroscleroza obliteranta a membrelor pelviene, in trombangei
Mai mult...
Comanda rapida    
Pachete
Cosmetice Bio
Produse
APARATE
Clasificare Produse
CARTI, CD-uri, DVD-uri
Igiena Personala
Tratamente
Produse pentru femei
Produse pentru slabit
Produse Bio
Pentru Copii
Produse Barbati
REGIM DE INGRASARE
Bucatarie
Diverse
Aparatura medicala
Dispozitive
Electrocasnice
Apicole
Sport
Ceaiuri
Unguente
Antistres
Uleiuri
Siropuri
Imunitate
Cosmetice
Love Sex
Mese de masaj


A B C D E F G H I J L M N O P

coacaz negru

Coacazul negru

Coacaz negru denumiri populare: agris-negru, coacaza-neagra, pomisoara-neagra, smordin, smordina-neagra, strugurei-negri, struguri-negri. Cu ajutorul fructelor de coacaze se obtin siropuri, lichioruri si vin tonic de culoare neagra. Frunzele sunt utilizate pentru ceai.

Fructele de coacaz negru au in compozitie: zaharuri 9,5%, acizi organici, citric, malic, sa. 2,1%, proteine 0,9%, calciu, fier, fosfor, potasiu 316 mg100g, sodiu 2,8 mg100g, zinc, cupru, fluor, caroten, vitaminele B1, B2, C (mai bogat ca portocalele de 3-4 ori sau chiar decât lamaia ( 150 mg100 g), PP, B6, antocianozide, flavonoide.

Frunzele de coacaz negru au in compozitie: taninuri, rutozid, vitamina C, saruri de potasiu, ulei volatil 0,2%.

Coacazele negre detin numeroase proprietati, printre care enumeram:

- frunzele de coaca negru sunt diuretice,

- fructele au rol digestiv, tonic, racoritor, laxativ, diuretic, astringent, depurativ, hemostatic

- elimina acidul uric in exces si purinele, hipotensor

- sinergismul dintre vitamina C si antocianozide previne aparitia accidentelor vasculare

- frunzele sunt antireumatismale .

Mod de preparare ale frunzelor de coacaz negru:

-2 lingurite de frunze maruntite se vor pune la 250 ml apa clocotita. Se acopera pe o perioada de 15 minute, apoi se strecoara. Se administreaza cate 4-5 cani pe zi.
-Praf din planta uscata obtinut cu ajutorul rasnitei de cafea. Se va lua un varf de cutit care se va aseza sub limba pe o perioada de 10 minute, dupa care se inghite cu putina apa. Praful se poate pune si pe ranile care zemuiesc.
-In uz extern se administreaza si sub forma de infuzie mai concentrata cu cantitate dubla de planta.

-Tinctura - Se pune 50 g de praf impreuna cu 250 ml alcool alimentar de 70 grade. Dupa o perioada de 15 zile se filtreaza. In fiecare zi se va administra cate o lingurita de tinctura diluata in apa. Extern se va folosi tinctura diluata cu apa in proportii diferite in functie de sensibilitatea fiecaruia.

-Unguent - se va combina o parte de praf de planta cu unt care a fost in prealabil fiert si i s-a inlaturat spuma si depunerile de la fund. Se va utiliza in strat subtire aplicat de 2 ori pe zi pe locurile afectate.

-Lichiorul de coacaze negre se obtine dintr-un kg de bobe foarte coapte, 2 g de scortisoara si 12 g de cuisoare. Se lasa totul la macerat pe o perioada de o luna in 3 litri de tuica impreuna cu 750 g de zahar. Recipientul il agitam zilnic. Apoi zdrobim fructele si strecuram printr-o panza, storcand-o. Filtram si turnam în sticle.

-Vin din coacaze. Se lasa la macerat boabele pe o perioada de 3 zile in vin rosu. Se strecoara printr-o sita si se amesteca cu un sirop de zahar la cald.

-Crema de coacaze: se aseaza boabele uscate in interiorul unei sticle, alternand cu straturi de zahar pudra. Se acopera sticla si se lasa la macerat mai multe luni. Se ajita sticla in fiecare zi. Compozitia se filtreaza si produce un lichior cu o aroma delicioasa. Trebuie sa folosim aproximativ 5-6 sticle pline cu boabe pentru a obtine o sticla de crema. Prin distilarea fructelor se obtine un alcool de foarte buna calitate.

Coacazele se pot administra in tratarea urmatoarelor afectiuni: accidente vasculare (preventiv) se consuma fructe in cure de lunga durata. Acrocianoza, afectiuni inflamatorii ale tubului digestiv si urinar. Afectiuni oculare cu diminuarea vederii - se consuma fructe sub orice forma. Angine, ateroscleroza, boli pulmonare, calculi renali - elimina acidul oxalic si alcalinizeaza urina, colesterol in exces, crapaturi ale pielii, edeme cardio-renale, fisuri ale pielii, furuncule, guta, hipertensiune, laringite, menopauza, osteoporoza (ajuta la dezvoltarea oaselor si la pastrarea masei osoase), infectie urinara, intepaturi de insecte, panaritiu, paraziti intestinali, prostatita, reumatism cronic, taieturi, tuse, varice.

Mugurii de coacaz negru:

- Se vor utiliza muguri zdrobiti sau sfaramati - 2 lingurite se vor pune la 250 ml apa clocotita. Se acopera pe o perioada de 15 minute si apoi se strecoara. Se pot administra cate 3-4 cani pe zi. Se pot lua chiar in cure de lunga durata.

-Praf din muguri uscati se vor administra cate un varf de cutit de 3 ori pe zi. Se pune sub limba de 3 ori. Se tine apoi timp de 10 minute, dupa care se inghit eventual cu apa.

-Tinctura - 50 g de muguri zdrobiti se pun impreuna cu 250 ml alcool alimentar de 70 grade.

Se pot utiliza pentru tratarea urmatoarelor afectiuni: conjunctivita - comprese cu infuzie bine filtrata se poate picura si in ochi de 2-3 ori pe zi, episclerita, hipertensiune arteriala, impotenta, insuficienta urinara, prurigo, psoriazis, urticarie - infuzie sau tinctura diluata si apoi se va pune si putin otet.

Mod de preparare a fructele de coacaz negru:

-Fructe proaspete se administreaza de 3 ori pe zi inainte de mesele principale cate 300 g pe o perioada mai lunga. Pentru a le avea aceasta perioada fructele se pot pastra la congelator, fara sa-si piarda proprietatile, cu toate ca unele din vitamine se distrug.

-Suc de fructe obtinut cu storcatorul de fructe. Se vor consuma de 3 ori pe zi cate 100 ml.

- Fructele uscate se macina cu rasnita de cafea. Se va lua o lingurita de praf si se pune la 250 ml apa. Se fierbe pe o perioada de 10 minute, dupa care se strecoara. Se pot administra cate 3-4 cani pe zi, in perioade mai lungi de timp.

-Praf obtinut cu rasnita de cafea care se cerne apoi cu o sita fina. Se va pune un varf de cutit sub limba pentru 10 minute, dupa care se va înghiti.

-Tinctura- 50 g de praf de fructe se vor pune la 250 ml  alcool alimentar de 70 grade  Se tine apoi pe o perioada de 15 zile.

Coacazele negre sunt bune pentru: afectiuni bucale, amigdalite, ameteala, anemie, angine, artroze, astenie, avitaminoze, bolile coloanei, boli renale, bronsite, calculoza urinara sau renala, cancer, constipatie, convalescenta, crestere (ajuta la formarea oaselor), dureri de gat, faringita, gingivite, gripe, guta (elimina acidul uric si purinele), guturai, hepatite virale, incapacitate de concentrare, infectii, icter, inflamatiile aparatului digestiv si urinar, întepaturi de insecte, laringite, menopauza, meteorism, migrene, nefrite cronice, nevroze, obezitate, osteoporoza, oboseala cronica, ochi fructele proaspete maresc acuitatea vizuala), paradontoza, pneumonii, raceli, raguseala, splina (activeaza secretia si activitatea ei), somnolenta, stomatita, surmenaj, TBC pulmonar, tulburari glandulare la pubertate, tuse, ulcer cronic.

Promotiile saptamanii

CELE MAI VANDUTE
Tinctura coaja nuca neagra
Cele mai vandute
Tinctura coaja Nuca ...
Pret: 145 Ron
candyclear5
Cele mai vandute
CandyClear5
Pret: 290 Ron
Cuisoare
Cele mai vandute
Cuisoare
Pret: 76 Ron
Tratament complet pentru detoxifierea organismului (Tratament Hulda Clark si Zapper)
Cele mai vandute
Tratament complet pe...
Pret: 765 Ron
Tratament detoxifiant si deparazitar pentru 18 zile (Pachet Hulda Clark)
Cele mai vandute
Tratament detoxifian...
Pret: 260 Ron



 


Suport
Home
Despre noi
Parteneri
Promotii
Contact
Info
Adauga link
Cadouri
Creare cont
Cum Comand
Cum platesc
Detalii privind activare cookies
Este ziua ta
Garantie
In cat timp ajunge comanda
Informare cookies
Livrare si returnare
Lucky13
Reclame
Returnarea Produselor
Sugestii si reclamatii
Termeni si conditii
Dictionare
Dictionar plante
Dictionar analize
Dictionar simptome
Dictionar parazitologie
Dictionar medical
Dictionar afectiuni
Dictionar prospecte medicamente
Dictionar leacuri babesti
Unitati medicale
Facebook Ekilibrium.ro Google+ Ekilibrium.ro Twitter Ekilibrium.ro YouTube Ekilibrium.ro Blog Ekilibrium.ro RSS Ekilibrium.ro
 
ANPC    
 
Inchide bara