Descriere Cuisoare:
Cuisoarele sunt bobocii ai unui arbore aduc din insulele Moluce. Cuisoarele sunt folosite in special ca condiment pentru aroma sa. In traditia populara , cuisoarele erau fierte in vin cu cuisoare, si erau folosite impotriva racelii. Se foloseau si ca stomahic si antiseptic.
Cuisoarele contin: ulei eteric, gust iute aromat, eugenolul are proprietati antiseptice
Proprietatile Cuisoarelor:
- este anestezice,
- Sustine forta uterului in timpul nasterii,
- antiseptic, vermifug, stimulent al aparatulu Mod de preparare, afectiuni tratate cu cuisoare, digestiv.
- antioxidant de exceptie.
Mod de preparare Cuisoare :
- Cuisoarele se sfarma in gura pentru a calma durerile de dinti, sau se inghite in cazul durerilor diferite de abdomen sau stomac.
- folosit in diferite ceaiuri pentru efectul anestezic sau deodorant si antiseptic. Se pun cateva cuisoare la 250 ml de apa, se fierb doar putin apoi se poate folosi strecurat sau nu.
-Se va fierbe pe baie de abur in putin ulei timp de 2-3 ore dupa care se va strecura. Se foloseste la diferite preparate sau asa cum este pentru efectul sau anestezic.
Afectiuni tratate cu ajutorul cuisoarelor : afrodiziac- sub orice forma, balonari, boli infectioase , dizenterie sau alte afectiuni contagioase. Colite, disfunctii biliare, disfunctii stomacale, dureri dentare (se tine si se mesteca in gura dupa care se aplica pe locul dureros). Dureri diverse chiar puternice -cataplasme cu alcool cu cuisoare. Gripa.- Impreuna cu scortisoara fiarta in vin. Halena- se mesteca in gura de mai multe ori pe zi. Intepaturi de insecte-se freaca local cu spirt cu cuisoare. Mancarimi de piele - ceai sau tinctura. Parazitoze diverse-se iau cuisoare cu ceai. Prevenirea racelilor- se consuma ceaiuri aromate cu cuisoare si multa lamaie. Voma- se mesteca o bucata in gura sau chiar se înghite. |