Orz
Orzul fiert in lapte dulce se folosea la vindecarea tusei, iar ovazul fiert era folosit ca gargara pentru durerile in gat ale copiilor.
Orz compozitie : hordeina (alcaloid), maltina, proteine, amidon, celuloza, saruri de calciu, fier, fosfor, magneziu, potasiu, vitaminele A, B1, B2, B3, B5, B6, B9, C, enzime, fibre solubile, gluten în cantitate mica.
Samanta incoltita de orz contine: mai multe vitamine, hormoni, etc, care o face sa fie foarte indicata în multe afectiuni pe care le rezolva.
Frunzele recoltate cand inca nu s-a format spicul sunt cel mai util medicament in lupta cu cancerul.
Efecte Orz:
- antidiareic, antiinflamator, emolient, drenor hepatic,
- hipotensor, intareste organismul, potoleste tusea, racoritor,
- regleaza tensiunea arteriala,
- stimulator digestiv si al potentei sexuale,
- tonic general si al sistemului nervos in special, tonic cardiac etc.
Afectiuni tratate cu Orz: acnee, afectiunile cailor urinare, afectiuni dermatologice, afectiunile gâtului, afectiuni hepatice, afectiuni oculare, afectiuni pulmonare, afectiuni tiroidiene, afectiunile vezicii urinare, afte bucale, alopecie, amigdalita, angina, anemie, aritmie, artrita, anorexie, astm, ateroscleroza cerebrala, atonie gastrica si intestinala, avitaminoza, bronsiectazie, bronsite cronice, cancer, cardiopatie ischemica, ciroza hepatica, cistite, colecistita, colica abdominala, colita convalescenta, debilitate, dereglari hormonale, dermatita, demineralizare, dezinterie, diabet, diaree, dischinezie biliara, disfagie, dismenoree, dispepsie, dureri de piept, eczeme, efelide, enterocolite, epilepsie, febra tifoida, fistule perianale, fracturi, frigiditate, friguri, furuncul, gripa, hemofilie, hemoroizi, hepatita virala, hepatita cronica, hipertensiune arteriala, imfarct miocardic, impetigo, inflamarea cailor urinare, inflamarea plamânilor, imflamatia splinei, impotenta sexuala, imunitate, insomnie, insuficienta hepatica, intoxicatii, laringita, lauzie, lombo-sciatica, mastoze- chistice, nefrite, neurastenie, nevralgie faciala, nevralgie de trigemen, obezitate, orjelet, osteoporoza, pancreatita, paralizie, pareza, polinevrita, raceli, rahitism, retard psiho- motor, reumatism acut, rinita, schizofrenie, scleroza multipla, scorbut, stari depresive, sterilitate, stomatita, traheite, transpiratie excesiva, tromboflebite, tuberculoza, tulburari de menopauza, tumori, tuse, tuse convulsiva, ulcer, ulcer varicos, viroza pulmonara.
Mod de preparare Orz:
- se fierb jumatate de ora 50 g de seminte intr-un litru de apa. Se strecoara si se pot consuma numai apa dupa strecurare sau mai util este sa se consume si semintele fierte. Se poate consuma in fiecare zi.
- 100 g de orz fierte intr-un litru de apa. Dupa aceasta se trece orzul prin masina de carne dupa ce se strecoara si dupa macinare se amesteca cu lichidul in care a fiert. Se poate adauga miere ( daca nu aveti diabet)
-50 g de orz seminte nedecorticate se pun la 250 ml apa si se lasa de seara pana dimineata. Se va consuma apa ca laxativ si nutritiv.
-Fulgi de orz se pot consuma pentru enerocolite si afectiuni intestinale, hepatice, etc.
- 200 g seminte puse intr-un borcan mai mare timp de 8 ore, dupa opt ore se vor spala cu apa rece. Se mai lasa apoi o perioada de 8 ore si se spala din nou la fiecare 8 ore. Dupa ce a iesit coltul verde, se spala bine cu multa apa, dupa care se trec prin masina de carne. Se iau cate 2 linguri inainte de fiecare masa o perioada mai lunga. Este bun in toate afectiunile interne. Se poate adauga orice suc de fructe.
-Suc de orz verde câte 50 ml de 3 ori pe zi în afectiunile mai grave, inclusiv pentru cancer, scleroza, etc. Se fac cure de minimum 21 zile apoi 7 zile pauza si se pot relua. |