Contactati-ne:
0724.885.715
0724.885.715
0730.514.767
 
Cosul tau (0 produse)
Nu aveti niciun produs in cos.
 


Reduceri Newsletter Ajutor
   
Ekilibrium logo
home   •Clasificare produse   •Stiri   •Video   Oferte speciale    
Contact
Promotiile saptamanii
Comanda rapida    
Pachete
Cosmetice Bio
Produse
APARATE
Clasificare Produse
CARTI, CD-uri, DVD-uri
Igiena Personala
Tratamente
Produse pentru femei
Produse pentru slabit
Produse Bio
Pentru Copii
Produse Barbati
REGIM DE INGRASARE
Bucatarie
Diverse
Aparatura medicala
Dispozitive
Electrocasnice
Apicole
Sport
Ceaiuri
Unguente
Antistres
Uleiuri
Siropuri
Imunitate
Cosmetice
Love Sex
Mese de masaj


 
reumatism

Notiunea de reumatism este foarte raspandita si cuprinde un numar mare de afectiuni variate ca simptomatologie, evolutie si tratament. Denumirea isi are originea in cuvantul grecesc rheo care inseamna curgere, fluxiune, deci exprima o singura caracteristica, de altfel inaparenta sau inexistenta in multe din formele acestei boli.
In patologie intra o serie de afectiuni localizate la aparatul locomotor, caracterizate prin dureri de un anumit fel (apasatoare, sfasietoare, de rupere), care se agraveaza la frig si umezeala si la care perioadele bune - fara dureri - alterneaza cu perioade de suferinte, mai mult sau mai putin intense.
Din punct de vedere istoric, boala este cunoscuta din antichitate. Hippocrat (secolul al V-lea i.e.n.) vorbea de artrita. Numele de reumatism i l-a dat Gallenus (131-210 e.n.). Abia mai recent (secolul al XVI-lea), Baillou descrie mai corect acest grup de afectiuni, dar lasa inca intre bolile reumatismale, guta si tuberculoza articulara.
Astazi consideram ca reumatismul cuprinde un numar de boli ale aparatului locomotor, care se caracterizeaza prin imbolnaviri dureroase sau nu ale formatiunilor anatomice ale acestui aparat si prin lipsa de tendinta la supuratie.
Clasificarea bolilor reumatismale a creat destule dificultati medicinei, deoarece nu exista un criteriu unic, in jurul caruia sa se poata face ordine in varietatea nesfarsita a formelor acestor boli.
Actualmente, aceste boli sunt grupate - in general - in trei categorii si anume: 1) formele inflamatoare; 2) formele degenerative; 3) reumatismul partilor moi. In aceasta ordine, pe care o vom folosi si noi, vom face expunerea care urmeaza.
Reumatismul inflamator
Dintre suferintele articulare, grupul formelor inflamatorii ale reumatismului se distinge prin varietatea aspectelor, prin gravitatea simptomatologiei si evolutiei sale fi prin multitudinea metodelor terapeutice care sunt utilizate in combaterea lui. Aceste forme de reumatism se caracterizeaza prin prezenta semnelor de inflamatatie locala (roseata, durere si tumefactie) si generala (febra, viteza de sedimentare a globulelor rosii crescuta, leucocitoza).
Cele mai frecvente forme inflamatorii sunt urmatoarele: a) reumatismul poliarticular acut; b) reumatismul infectios; c) poliartrita reumatoida; d) spondilita anchilozanta.
Reumatismul poliarticular acut
Denumit si reumatismul cardioarticular, a fost descris la sistemul circulator, datorita gravitatii leziunilor inimii pe care le produce. Tinem sa adaugam ca la 8-12 luni dupa disparitia crizei de reumatism, daca semnele generale o permit, se poate face - sub control permanent - o cura balneara cu ape sarate (Eforie), oligominerale (Victoria), sulfuroase (Calimanesti).
Reumatismul infectios
Grupeaza un numar de stari patologice articulare, care au drept caracter comun o reactie inflamatoare datorita unui agent infectios cunoscut sau necunoscut. Reumatismul nu are tendinta la supuratie, astfel incat trebuie facuta distinctie intre el si artrita microbiana propriu-zisa, in care gasim agentul cauzal si tendinta la supuratie intraarticulara. De asemenea, reumatismul alergic (prin medicamente, seruri etc), desi este tot inflamator, nu poate fi considerat ca infectios. In schimb, reumatismul de focar, avand drept cauza existenta unei infectii de focar si drept mecanism o reactie alergico-hiperergica. Dintre reumatismele infectioase, mai cunoscute sunt cele care se datoresc streptococului (reumatismul postanginos, post-scarlatinos), gonococului, bacilului dizenterie, melitocociei. Reumatismul infectios se localizeaza obisnuit la una sau la foarte putine articulatii, deosebindu-se astfel de reumatismul poliarticular acut. Artrita infectioasa este destul de rebela la tratament si nu raspunde la medicatia cu salicilati. Tratamentul este corelat cu agentul cauzal (asanare, antibioterapie); este utila si medicatia obisnuita generala (piramidon) si locala (infiltratii, pomezi cu salicilat de metil). Dupa ce procesul de reumatism infectios este stins, articulatia respectiva mai trebuie inca atent tratata, pentru a se indeparta urmarile inflamatiei si a se recupera functia normala. Se prescriu masaj si gimnastica medicala, proceduri de hidroterapie si termoterapie (impachetari cu parafina sau namol, bai de lumina, solux), de electroterapie (curenti galvanici, unde ultrascurte). In faza aceasta, bolnavul poate face un tratament balnear intr-o statiune cu ape sulfuroase (Govora, Herculane), sarate (Sovata), termale (Victoria, 1 Mai) sau de namol (Eforie, Amara).
Poliartrita reumatoida
Cuprinde un grup mare de afectiuni, caracterizate prin gravitate, evolutii progresiva si tendinta la prinderea simetrica a articulatiilor mergand de la cele ale extremitatilor spre cele de la radacina membrelor. Mai este cunoscuta si sub numele de poliartrita cronica evolutiva (P.C.E.), reumatism cronic progresiv simetric si reumatism cronic primar.
Forma cea mai obisnuita este aceea care apare la femei in perioada menopauzei. Boala debuteaza frecvent prin prinderea simetrica a articulatiilor mici, in special de la maini, cu redoare articulara matinala, modificari radiologice, febra, anemie. Fenomenele inflamatoare progreseaza; la fiecare puseu se prind noi articulatii. Starea generala continua sa se agraveze, apar deformatii caracteristice, in special la maini, dar si la celelalte articulatii afectate. Boala evolueaza timp indelungat, creand adevarate si grave infirmitati. Pentru precizarea diagnosticului poliartritei reumatoide sunt necesare atat examenul clinic si radiologic, cat si diferite analize: viteza de sedimentare, formula leucocitara, electroforeza serului sanguin. In ultimul timp s-au introdus si o serie de probe de aglutinare (reactiile Waaler-Rose, Latex), care arata prezenta, in serul sanguin al acestor bolnavi, a unor factori reumatoizi. Aceste reactii ar pune in evidenta anumite stari patologice de hiperimunizare (boala de autoagresiune).
In scopul unui diagnostic si tratament cat mai precoce au fost recomandate in 1958, de catre Asociatia americana de reumatism (A.R.A.), unele criterii a caror prezenta pot stabili existenta poliartritei reumatoide: redoare articulara matinala, tumetactie periarticulara, prinderea simetrica a articulatiilor metacarpofalangiene, durere la mobilizarea a cel putin unei articulatii, existenta unor noduli subcutanati, modificari sinoviale, leziuni radiologice caracteristice, probe serologice pozitive.
Evolutia poliartritei reumatoide a putut fi impartita in 3 perioade si anume: 1) faza de debut; 2) faza de stare; 3) faza terminala, cu denutritie generala, deformatii importante, infirmitate corespunzatoare.
Tratamentul bolii se face in raport cu faza de evolutie, simptomatologia respectiva, starea generala a bolnavului, in afara de gama obisnuita folosita in afectiunile reumatismale, unele metode terapeutice au dat oarecare rezultate si anume: corticoterapia, auroterapia si antipaludicele de sinteza. Se mai recomanda unele tratamente ortopedice, care pot corecta deficientele cauzate de deformatiile existente. Desi fizioterapia este excitanta, ea poate sa dea bune rezultate. In faza de debut se recomanda ionizari galvanice cu novocaina si cu calciu, raze ultraviolete, Solux. Intr-o faza mai avansata - faza exsudativa - se vor putea adauga si campuri electromagnetice de joasa frecventa iar daca leziunile au intrat in faza exsudativ-proliferativa sau proliferativa se vor putea prescrie si proceduri generale mai intense, impachetari cu parafina, cu namol, bai de lumina, ultrascurte, microunde, ultrasunete, apoi - obligatoriu - kinetoterapie, masaj, gimnastica medicala. In raport cu starea bolnavului dar in orice caz nu in perioada evolutiva, se recomanda tratament balnear in statiunile Victoria sau 1 Mai, Herculane, Sovata, Calimanesti, Govora. Readaptarea bolnavului se face la inceput prin miscari simple si mai tarziu printr-o pregatire profesionala adaptata posibilitatilor sale fizice. In unele cazuri este bine sa se insiste pentru revenirea la profesiunea anterioara daca ea nu cere o activitate fizica prea mare, deoarece prin existenta reflexelor vechi se evita eforturile pentru deprinderea miscarilor noi.


>> citeste mai mult



Te-ar mai putea interesa :

• Prevenirea osteoporozei
Prevenirea osteoporozei Prevenirea osteoporozei Practicarea catorva deprinderi sanatoase, inceputa inca din tinerete si continuata apoi pe tot parcursul vietii, poate face ca lucrurile sa ia o cu totul alta intorsatura in aceasta privinta. Iata despre ce este vorba. Adoptati un program regulat (de preferinta zilnic) d
 
• Leacuri antireumatice cu plante de sezon
Leacuri antireumatice cu plante de sezon Leacuri antireumatice cu plante de sezon Odata ce toamna isi intra pe deplin in drepturi, durerile reumatice se acutizeaza. Pe langa o dieta potrivita, plimbari, ceaiuri calmante, exercitii usoare de gimnastica, poti scapa de durerile reumatice folosind ajutoare din natura, cum ar fi cataplasmel
 
• Sistemul osteo-articulo-muscular
Sistemul osteo-articulo-muscular Primul pas spre intelegere e importanta sistemului osteo-articulo-muscular, care nu e doar invelisul organelor interne, ci are un rol bine definit in sanatate si refacere la fel de important ca sistemul cardiovascular sau cel respirator. Cheltuiala energetica (caloriile consumate) se face in prim
 
• Sindroamele segmentare cele mai frecvente
 Dintre imbolnavirile reumatismale, unele forme apar de obicei ca boli ale unui anumit segment sau regiuni, cu o simptomatologie proprie si cu indicatii terapeutice speciale, desi ele se incadreaza in una din categoriile descrise. Cateva din aceste boli apar mai frecvent si prezinta anumite pa
 
• Reumatismul partilor moi
reumatismul partilor moi  Grupa afectiunilor cunoscute sub numele de reumalgii sau de fibrozite se caracterizeaza prin faptul ca se localizeaza la organe care nu au in constitutia lor cartilaj sau os si care sunt obisnuit situate in afara articulatiilor, in jurul sau in apropierea lor. Tesuturile afectate sunt muschii
 
Vezi toate stirile din categoria Afectiuni reumatismale

STIRI
• Afectiuni cardiovasculare
• Afectiuni genitale si renale
• Afectiuni psihomotorii
• Afectiuni reumatismale
• Afectiuni stomatologice
• Afectiunile sistemului imunitar
• Afectiunile sistemului nervos
• Alergologie
• Alopecie
• Apiterapie
• Aromoterapie
• Autocunoastere
• Ayurveda
• Bio Bran
• Biorezonanta
• Biostem
• Boala Lyme
• Boli cardiovasculare
• Boli de metabolism
• Boli de ochi si urechi
• Boli Infectioase
• Bolile alergice
• Bolile aparatului digestiv
• Bolile aparatului locomotor
• Bolile aparatului respirator
• Bolile dermatologice
• Cabinet particular Elena Truta
• Candida
• Ce stii despre cancer
• Celulita
• Condimente
• Cosmetica
• Cronobiologie
• Cure
• Dependenta de droguri
• Depresia
• Despre colon si bolile acestuia
• Despre Nutritie
• Despre Paraziti si tratamente deparazitare
• Despre Slabit
• Despre Zeolit
• Detoxifierea cu Colon Help
• Detoxifierea organismului
• Dezvoltare personala
• Diabet
• Diete
• Dinti
• Fitoterapie
• Fructe
• Frumusete
• Gastroenterologie
• Generalitati
• Ginecologie
• Hepatita Cronica
• Homeopatie
• Igiena
• Inovatii medicale
• Institutii Medicale
• Inteligenta emotionala
• Legume
• Masaj
• Medicina alopata
• Medicina alternativa
• Medicina de familie
• Meloterapia
• Minerale
• MMS
• Ochi
• Ozonoterapie
• Par
• Picioare sexy
• Plante medicinale
• Proprietatile vindecatoare ale plantelor
• Pubertate
• Reiki
• Retete vegetariene
• Sanatate publica
• Sarcina
• Sentimente si relatii
• Sistemul imunitar
• Situatii si sfaturi
• Spiritualitate
• Stil de viata
• Tabagism
• Terapii
• Toxicologie
• Tratamente si remedii naturiste
• Vitamine
• Yoga

Vezi toate stirile ...


CELE MAI VANDUTE
Tinctura coaja nuca neagra
Cele mai vandute
Tinctura coaja Nuca ...
Pret: 145 Ron
candyclear5
Cele mai vandute
CandyClear5
Pret: 290 Ron
Cuisoare
Cele mai vandute
Cuisoare
Pret: 76 Ron
Tratament complet pentru detoxifierea organismului (Tratament Hulda Clark si Zapper)
Cele mai vandute
Tratament complet pe...
Pret: 765 Ron
Tratament detoxifiant si deparazitar pentru 18 zile (Pachet Hulda Clark)
Cele mai vandute
Tratament detoxifian...
Pret: 260 Ron



 


Suport
Home
Despre noi
Parteneri
Promotii
Contact
Info
Adauga link
Cadouri
Creare cont
Cum Comand
Cum platesc
Detalii privind activare cookies
Este ziua ta
Garantie
In cat timp ajunge comanda
Informare cookies
Livrare si returnare
Lucky13
Reclame
Returnarea Produselor
Sugestii si reclamatii
Termeni si conditii
Dictionare
Dictionar plante
Dictionar analize
Dictionar simptome
Dictionar parazitologie
Dictionar medical
Dictionar afectiuni
Dictionar prospecte medicamente
Dictionar leacuri babesti
Unitati medicale
Facebook Ekilibrium.ro Google+ Ekilibrium.ro Twitter Ekilibrium.ro YouTube Ekilibrium.ro Blog Ekilibrium.ro RSS Ekilibrium.ro
 
ANPC    
 
Inchide bara