Afectiunile sistemului imunitar
|
Afectiunile sistemului imunitar sunt numeroase, iar unele dintre ele pot fi incurabile. Tocmai de aceea, echipa de profesionisti a magazinului naturist online www.ekilibrium.ro ti-a pregatit in cadrul sectiunii stiri, categoria despre afectiunile sistemului imunitar. Aceasta categorie complexa cuprinde articole si informatii despre ultimele descoperiri medicale cu privire la afectiunile sistemului imunitar, remedii naturiste si tratamente alternative pentru afectiunile sistemului imunitar, precum si descrierea detaliata pentru fiecare dintre afectiunile sistemului imunitar. Totodata, trebuie sa stii ca vei aveai la dispozitie permanent un consultant de specialitate online, pentru intrebari legate de afectiunile sistemului imunitar. Acceseaza acum sectiunea afectiunile sistemului imunitar din zona de stiri a magazinului nostru online si afla totul despre aceste boli!
• regimul hipolipidic |
|
Regimul hipolipidic (hipocolesterolemiant), are o deosebita importanta si o larga utilizare. Cand este cazul va fi si hipocaloric. Se recomanda in: ateroscleroza si complicatiile ei, dislipidemii, obiezitatc, litiaza biliara, nefroza lipoidica, acidoza diabetica, mixedem, etc. Alimente permise |
|
• Notiuni elementare de dieta in unele boli |
|
Notiuni elementare de dieta in unele boli
Prin dietetica se intelege tratamentul bolilor prin alimente (dieta). Ilustram rolul dietei in tratamentul diferitelor boli, prezentand cele mai importante diete. La inceput vom enumera dietele cu caracter mai general si in partea a doua, dietele din |
|
• Ratia calorica si alimentatia rationala |
|
Asigurarea energiei organismului uman, este o functie vitala fara de care respiratia, activitatea inimii, a creierului, ficatului, excretiei, activitatea musculara, cresterea si reproducerea nu ar fi posibile. Energia organismului uman, este asigurata prin metabolizarea (arderea) substantelor calo |
|
• Grupe de alimente |
|
GRUPE DE ALIMENTE
Hotaratoare pentru o alimentatie corecta, este coexistenta tuturor factorilor nutritivi. Nu este atat de importanta valoarea nutritiva a fiecarui aliment in parte, cat mai ales valoarea nutritionala a dietei in totalitate. Principiile nutritive nu se gasesc ca atare in natura, ci |
|
• Notiuni elementare de digestie si metabolism |
|
Pentru efectuarea functiilor vitale, organismul are nevoie de energie si elemente nutritive. Accstea ii sunt furnizate de alimente. Dar principiile nutritive (factorii nutritivi) se gasesc sub forma unor combinatii complexe, care nu pot fi utilizate ca atare. Este deci nevoie de transformari pana |
|
• Sarurile minerale |
|
SARURILE MINERALE, participa la structura celulelor si intra in constitutia unor enzime, vitamine si hormoni.
Calciul si fosforul se gasesc in schelet, dinti si sange si sunt aduse de unele alimente ca: lapte, branzeturi, galbenusuri dc ou, varza, conopida, cereale decojite, unele fructe. Cand lips |
|
• Notiuni generale despre alimentatie |
|
Alimentatia reprezinta conditia esentiala pentru existenta vietii. Fara hrana organismul nu se poate mentine, manifesta, dezvolta, perpetua. In alcatuirea regimului se pleaca totdeauna de la nevoile omului normal, de aceeasi varsta, sex, stare fiziologica si cu acelasi tip de munca. Componentele d |
|
• Terapia imunopresiva |
|
Terapia Imunopresiva
Prin terapia imunosupresiva se urmareste scaderea capacitatii organismului de a forma anticorpi, sau de a elabora reactii mediate prin celule sensibilizate. In ultima instanta se reduce capacitatea de a elabora un raspuns imun umoral sau celular. In realitate este deci o imun |
|
• notiuni de imunologie 4 |
|
Complexele imune solubile antigen-anticorp, care apar intra- sau extra-vascular, determina boala serului, boala lupica, poliartrita reumatoida, glomerulonefrite acute, hepaite cronice, vascularite alergice, reactii la droguri (penicilina, sulfamide), fenomenul Arthus. Hipersensibilitatea intarziata |
|
• Notiuni de imunologie 3 |
|
Contactul sensibilizant se face prin inocularea unor doze mici, uneori infime, de antigen (alergen), de regula de natura proteica, dar si polizaharidica. Dupa un timp de incubatie, de latenta, de 8 - 14 zile - timp necesar formarii anticorpilor - se instaleaza o stare de hipersensibilitate ce d |
|
|